Top 12 cele mai bune aspiratoare

Cele mai bune aspiratoare au capacitatea de a curăța murdăria de pe orice tip de suprafață, indiferent că vorbim de covoarele pufoase sau de zonele cu gresie sau parchet.

Datorită puterii de aspirare sau sacilor și vaselor de colectare de mari dimensiuni, cele mai bune aspiratoare te ajută să îți păstrezi locuința curată și igienizată.

Însă, dat fiind faptul că pe piață există nenumărate modele de aspiratoare, cu funcții și caracteristici tehnice diverse, poate fi destul de dificil să alegi cel mai bun aspirator pentru nevoile tale.

Înainte de a cumpăra un model anume, trebuie să iei în considerare:

 • greutatea sa – pentru a fi ușor de manevrat și folosit;
 • accesoriile cu care este echipat;
 • filtrele sale;
 • puterea de aspirare.

De asemenea, mai trebuie să ții cont și de modul în care este amenajată locuința ta (în funcție de această caracteristică poți decide dacă ai nevoie de un aspirator cu o rază mare de operare), dar și dacă preferi un aspirator cu sac sau un aspirator fără sac.

Atunci când cumperi un nou aspirator este esențial să te concentrezi pe ceea ce îți dorești de la el, nu asupra lucrurilor pe care nu le dorești. Unele aspiratoare sunt eficiente pentru curățarea covoarelor pufoase, în timp ce altele curăță cu succes suprafețele dure. Multe modele îți oferă acces doar la funcția de aspirare uscată, în timp ce altele beneficiază și de funcția de spălare sau suflare.

Pentru a te ajuta să alegi cel mai bun aspirator pentru casa ta am selectat unele dintre cele mai bune aspiratoare disponibile pe piață.

În plus, pentru a înțelege exact care sunt detaliile pe care trebuie să le iei în considerare atunci când vrei să cumperi un aspirator bun, am realizat pentru tine și un ghid cu cele mai populare întrebări și răspunsuri privind aspiratoarele.

Aspirator cu spălare Bosch BWD421PET – cu funcția de aspirare uscată, umedă și de spălare

Aspiratorul cu spălare Bosch BWD421PET este unul dintre cele mai bune aspiratoare de pe piață. Acesta permite o curățare în profunzime a tuturor tipurilor de suprafețe, de la covoare pufoase și până la podele din lemn sau zone cu gresie.

 • Bosch BWD421PET este primul aspirator wet&dry 3 în 1 de la Bosch, reușind astfel să fie efficient atât în cazul murdăriei solide, cât și celei lichide.

Datorită design-ului său ergonomic, aspiratorul poate fi manevrat cu ușurință. Deși are o greutate de 10.4 kg, cele două roți cauciucate cu care este echipat te ajută să muți cu ușurință aparatul dintr-un colț în altul al casei.

Cablul său lung de 12 metri și furtunul său flexibil îți oferă o rază de operare de 15 metri, fără să fie nevoie să conectezi mufa aspiratorului la o altă priză.

Beneficiază de un motor puternic de 2100 W

Motorul de 2100 W și puterea de aspirare mare fac din Bosch BWD421PET unul dintre cele mai bune aspiratoare. Așadar, dacă vrei să îți achiziționezi cel mai bun aspirator pentru nevoile tale, Bosch BWD421PET poate fi exact ceea ce cauți.

Având în vedere că are capacitatea de a curăța atât murdăria solidă, cât și pe cea lichidă – și că beneficiază de funcția de spălare, aspiratorul este echipat cu un recipient destinat pentru eliminarea a maximum 2,5 l de lichid, dar și de un sac din hârtie de 2,5 litri pentru praf. În plus, aparatul dispune și de un rezervor de 2.5 l pentru apa curată, destinată funcției de spălare.

Pe lângă capacitatea sa de a aspira atât suprafețele ude, cât și pe cele uscate, Bosch BWD421PET utilizează și un sistem de filtrare a aerului în 3 etape. Astfel, aerul evacuat în cameră este curățat de impurități.

 • Filtrul său HEPA elimină cel puțin 99,97% din particulele poluante cu dimensiunea de 0,3 micrometri, fiind recomandat celor care au probleme respiratoria sau din cauza alergiilor.

Dispune de accesorii pentru o curățare în profunzime

Nivelul zgomotului în timpul folosirii este de 85 dB. În plus, pe lângă toate funcționalitățile sale, aspiratorul Bosch BWD421PET este echipat și cu o mulțime de accesorii, printre care și o perie TURBO care îndepărtează fibrele sau părul de pe suprafețe dure și covoare.

Aspirator fără sac Bosch BGS05A220 – oferă o rază de operare de 9 metri

Dacă preferi aspiratoarele fără sac, dar dorești totuși un model care filtrează particulele mici, aspiratorul Bosch BGS05A220 este o opțiune excelentă. Aparatul, echipat cu un filtru igienic EPA H12 care curăță aerul evacuat în interior, face parte din clasa A de emisie a prafului.

Un astfel de nivel de filtrare este recomandat în special persoanelor care au probleme respiratorii sau suferă de alergii.

Bosch BGS05A220, unul dintre cele mai bune aspiratoare, are un design compact și nu ocupă mult spațiu de depozitare

Design-ul său compact și cele două roți cauciucate cu care este echipat te ajută să aspiri cu ușurință fiecare colț al locuinței. Datorită dimensiunilor sale, Bosch BGS05A220 poate fi depozitat cu ușurință, fără să ocupe prea mult spațiu.

Motorul său HiSpin de 700 W oferă o eficiență de aspirare excelentă. Mai mult decât atât, datorită cablului de alimentare lung de 6 metri și furtunului de 3 metri beneficiezi de o rază de operare de 9 metri.

Dat fiind faptul că este un aspirator fără sac, Bosch BGS05A22 este echipat cu un container de praf de 1.5 litri, care poate fi curățat cu ușurință. În ceea ce privește nivelul zgomotului în timpul folosirii aparatului, acesta este de maximum 78 dB, dar poate varia în funcție de viteza motorului.

Bosch BGS05A220 este echipat și cu diferite accesorii care te ajută să cureți rapid suprafețele. Printre acestea se numără duza pentru spații înguste sau pentru tapițerie.

Aspirator fără sac Philips PowerPro Expert FC9729/09 – este echipat cu un filtru care elimină până la 99.95% din impuritățile din aerul evacuat

Cele mai bune aspiratoare sunt acelea care au o putere de aspirare bună, accesorii speciale pentru orice fel de suprafață, nu sunt foarte zgomotoase și, în plus, au o capacitate mare de colectare a prafului. Luând în considerare aceste detalii, mulți sunt de părere că Philips PowerPro Expert FC9729/09 este cel mai bun aspirator.

 • Aparatul beneficiază de 5 trepte de viteză și o eficiență energetică din clasa A.

Mai mult decât atât, este ușor de folosit și depozitat, datorită designului minimalist și dimensiunilor reduse.

Tehnologia PowerCyclone 8 asigură o putere de aspirare mare

Motorul său de 650 W și tehnologia PowerCyclone 8 asigură o putere de aspirare mare și rezultate excelente de curățare. Pe lângă toate aceste, aparatul dispune și de o rază de operare de 10 metri și de un vas de colectare de 2 l, pentru ca tu să aspiri toate zonele din casă, fără prea mult efort.

Sistemul Allergy Lock asigură etanșarea perfectă a vasului de colectare, astfel încât praful și impuritățile să nu se împrăștie prin încăpere.

Philips PowerPro Expert FC9729/09 se încadrează în clasa A a emisiilor de praf

Însă, pe lângă acest sistem, Philips PowerPro Expert FC9729/09 dispune și de un filtru antialergic performant, care este capabil să capteze până la 99.95% din impuritățile din aerul evacuat din aparat.

Pentru că cele mai bune aspiratoare sunt echipate cu accesorii speciale – și Philips PowerPro Expert FC9729/09 dispune de duze și perii speciale pentru spațiile înguste sau pentru curățarea tapițeriei.

În ceea ce privește nivelul de zgomot emis de aspirator în timpul funcționării –  acesta este de 76 dB. De asemenea, luând în calcul și emisiile de praf generate de aspirator, aparatul se încadrează în clasa A.

Aspirator cu sac PHILIPS Performer Expert FC8726/09 – dispune de o telecomandă cu tehnologie wireless IR

Apreciat pentru capacitatea sa de a curăța orice fel de suprafață, grație tehnologiei Airflow Max si capului de aspirare unic TriActiveMax, PHILIPS Performer Expert FC8726/09 este considerat de mulți unul dintre cele mai bune aspiratoare.

Dimensiunile sale și design-ul său îți permit să utilizezi cu ușurință aparatul, cât și să-l depozitezi fără să ocupi prea mult spațiu. Acesta poate fi manevrat cu ușurință în jurul mobilierului și dispune de două roți cauciucate, realizate în așa fel încât să nu zgârie podeaua.

PHILIPS Performer Expert FC8726/09 face parte din clasa energetică A

Motorul de 650 W este eficient energetic și conceput să consume o cantitate de energie electrică redusă. Grație acestei caracteristici, PHILIPS Performer Expert FC8726/09 face parte din clasa energetică A.

Comparativ cu alte modele de aspiratoare, PHILIPS Performer Expert FC8726/09 dispune de o telecomandă cu tehnologie wireless IR, care îți permite să:

 • pornești/oprești aparatul;
 • să schimbi treapta de viteză a motorului.

Cablul său lung de 8 metri și furtunul de 3 metri îți oferă o rază de acțiune de 11 metri. În plus, sacul XXL Ultra Long Performance cu o capacitate de 5 l este ideal pentru o curățare mai îndelungată.

Este echipat cu filtru HEPA

Combinația dintre filtrul HEPA și microfiltrul cu 3 straturi este eficientă, reducând astfel impuritățile din aerul evacuat.

 • Aspiratorul este certificat pentru a fi folosit de către persoanele care au probleme respiratorii sau suferă de alergii, deoarece filtrul său HEPA 13 purifică aerul evacuat cu până la 99,95%. Astfel, aerul evacuat este curățat de alergeni, praf, bacterii sau păr.

Nivelul de zgomot al aspiratorului este de 78 dB.

Pe lângă faptul că este performant, PHILIPS Performer Expert FC8726/09 mai este echipat cu:

 • un cap de aspirare unic TriActiveMax, conceput special pentru depunerile mari de praf;
 • o perie Super Turbo pentru curățarea covoarelor și o duză pentru spații înguste.

Aspirator cu spălare Karcher SE 4001 – ideal pentru spălarea și aspirarea covoarelor

Un alt model considerat unul dintre cele mai bune aspiratoare este Karcher SE 4001. Aparatul este potrivit în special pentru cei care au covoare, deoarece – pe lângă funcția de aspirare – Karcher SE 4001 îți oferă acces și la funcția de spălare. Cureți și igienizezi orice fel de suprafață cu același aparat.

Chiar dacă are o greutate de 7.8 kg, roțile sale cauciucate te ajută să muți aspiratorul cu ușurință. Mai mult decât atât, pentru a nu ocupa prea mult spațiu, Karcher SE 4001 dispune și de un compartiment pentru depozitarea practică a accesoriilor sale.

Dispune de un motor puternic de 1400 W

Motorul său puternic de 1400 W te ajută să aspiri și să speli rapid toate suprafețele. Datorită sistemului său de spray-extracție, aparatul pulverizează apa curată, apoi o aspiră. Cablul său lung și furtunul rezistent îți oferă o rază de operare de 9.5 metri, astfel încât să aspiri orice colț din casă.

Mai mult decât atât, dat fiind faptul că este un aspirator fără sac, Karcher SE 4001 dispune de un vas de colectare cu o capacitate de 4 l, care poate fi golit și spălat cu ușurință. Pe lângă acesta, aparatul are încorporat și un vas pentru apa curată, cu o capacitate de 4 l.

De asemenea, pentru aspirarea uscată, Karcher SE 4001 este echipat cu un sac din hârtie cu o capacitate de 4 l.

Aspiratorul Karcher SE 4001 este unul dintre cele mai bune aspiratoare, datorită funcțiilor sale

Deoarece nu este degeaba numit cel mai bun aspirator, datorită puterii de aspirare, cât și funcțiilor sale, Karcher SE 4001 beneficiază și de un sistem de filtrare performant, care curăță de impurități aerul evacuat.

 • Nivelul zgomotului pe care îl produce în timpul folosirii este de 74 dB.

Aparatul te ajută să îți păstrezi casa curată și grație accesoriilor sale, care curăță atât tapițeria, cât și suprafețele dure, covoarele pufoase sau spațiile înguste.

Aspirator multifuncțional Karcher WD 3 – beneficiază de funcția de suflare

Cu funcția de aspirare umedă și uscată și un vas de colectare de 17 l, Karcher WD 3 este considerat de mulți utilizatori cel mai bun aspirator. Acesta nu doar că aspiră, igienizează și spală orice suprafață, dar are încorporată și funcția de suflare, care îți permite să cureți frunzele sau rumegușul din curte sau să usuci suprafețele proaspăt spălate.

Chiar dacă are o greutate de 5.5 kg, aspiratorul multifuncțional Karcher WD 3 poate fi transportat cu ușurință, datorită design-ului compact și celor două roți din dotare.

Un alt punct forte al aparatului este motorul său, cu o putere de 1000 W, care curăță în profunzime, așa cum numai cele mai bune aspiratoare o fac.

Dispune de funcția de aspirare umedă și uscată

Cu Karcher WD 3 aspiri mizeria solidă și pe cea solidă atât de pe covoare, cât și de pe suprafețele dure. Recipientul de colectare de are o capacitate de 17 l, permițându-ți astfel să aspiri suprafețe mai mari.

Cablul lung de 5 metri și furtunul aparatului îți oferă o rază de acțiune de 7 metri, pentru ca tu să cureți toate zonele dintr-o cameră, fără să schimbi priza de alimentare.

Mai mult decât atât, filtrul său special, unul de tip cartuș, curăță aerul evacuat din aparat, pentru ca tu și cei dragi ție să respirați un aer fără impurități.

Dată fiind puterea motorului său, nivelul zgomotului de 75 dB este unul mic. Însă, acesta variază în funcție de treapta de viteză a motorului.

Aspiratorul Electrolux ESPC71DB – unul dintre cele mai silențioase aspiratoare de pe piață

Dacă nu ești fanul aspiratoarelor cu sac – Electrolux ESPC71DB este potrivit nevoilor tale, el fiind și unul dintre cele mai bune aspiratoare fără sac.

 • Cu un nivel al zgomotului în timpul utilizării de 72 dB, Electrolux ESPC71DB este și unul dintre cele mai silențioase aspiratoare de pe piață.

Design-ul său modern și practic iese ușor în evidență și, totodată, îți permite să manevrezi aparatul cu ușurință. Aspiri ușor și rapid, datorită debitului său de aer de 27 l/s și motorului de 650 W.

În plus, pentru a fi și mai eficient, aspiratorul include și accesorii special concepute pentru spațiile înguste sau tapițerii, precum:

 • duza DustMagnet Silent este realizată pentru a oferi o aspirare silențioasă.

Mai mult decât atât, pentru a nu zgâria suprafețele, Electrolux ESPC71DB dispune de un amortizor ErgoShock.

De asemenea, grație cablului lung de 6 metri și furtunului flexibil de 3 metri cureți rapid încăperile, fără să fie nevoie să conectezi aparatul la o altă priză de alimentare.

Vasul de colectare de 1.4 l poate fi cu ușurință golit, datorită sistemului Easy Empty.

Filtrele sale curăță în profunzime aerul evacuat din aspirator

Filtrele aspiratorului Electrolux ESPC71DB au capacitatea de a curăța în profunzime aerul evacuat din aparat.

 • Hygiene Anti-odour absoarbe mirosurile neplăcute;
 • Filtru lavabil Hygiene 12 reţine până și cele mai mici particule de praf într-o proporție de până la 99,5%;
 • Filtru igienic Allergy Plus – combate alergenii, fiind special conceput pentru persoanele alergice.

Prin urmare, dacă ești în căutarea celui mai bun aspirator, Electrolux ESPC71DB ar trebui inclus pe lista modelelor favorite.

Aspirator cu sac Electrolux EPF62IS – unul dintre cele mai bune aspiratoare

Electrolux EPF62IS este considerat de mulți unul dintre cele mai bune aspiratoare cu sac, grație puterii sale de aspirare și faptului că este silențios. Nivelul zgomotului pe care îl produce în timpul utilizării este de 76 dB. Însă, datorită design-ului carcasei, motorului silențios și duzei cu nivel de zgomot optimizat – te bucuri de o aspirare silențiosă.

Aspiratorul Electrolux EPF62IS este echipat cu un amortizor ErgoShock, pentru a evita zgârierea mobilei

Pe lângă cele două roți cauciucate care îți permit să muți aspiratorul cu ușurință, aparatul dispune și de un amortizor ErgoShock, pentru a evita zgârierea mobilei. Datorită fantei sale special create, Electrolux EPF62IS poate fi depozitat ușor și nici nu ocupă mult spațiu.

 • Cu un debit de aspirare de 35 l/s și un motor de 700 W, aspiratorul Electrolux EPF62IS face față cu brio mizeriei depuse pe orice fel de suprafață. Cureți eficient atât covoare, mochete, cât și suprafețe dure.

De asemenea, poți aspira rapid chiar și zonele greu accesibile din locuință, datorită cablului lung de 6 metri și furtunului flexibil și rezistent de 3 metri.

Dispune de un sac de colectare a mizeriei de 3 l

Sacul de colectate al aspiratorului, cu o capacitate de 3.5 l poate fi golit sau înlocuit rapid, fără ca praful și impuritățile să fie eliberate în cameră. De asemenea, nu trebuie să verifici constant dacă sacul s-a umplut, deoarece indicatorul luminos de pe display-ul aparatului te va anunța imediat că este plin și trebuie schimbat.

Deoarece aerul evacuat din aspirator trebuie să fie curat, Electrolux EPF62IS este echipat cu un sistem de filtrare în 3 etape:

 • Filtrul Hygiene Anti-odour pentru a absorbi mirosurile neplăcute;
 • Filtru lavabil Hygiene 12 reţine până și cele mai mici particule de praf, într-o proporție de până la 99,5%;
 • Filtru Allergy Plusfilter reține alergenii din aerul evacuat în interior.

Așadar, dacă preferi aspiratoarele fără sac, Electrolux EPF62IS poate fi exact ceea ce ai nevoie. Curăță suprafețele eficient, grație puterii sale de aspirare, cât și accesoriilor din dotare.

Aspirator fără sac Rowenta Compact Power RO3786 – cel mai bun aspirator pentru curățarea părului de pe suprafețe

Rowenta Compact Power RO3786 este un aspirator fără sac, ușor de utilizat și depozitat, datorită design-ului său ergonomic. Aparatul curăță în profunzime orice fel de suprafață, grație motorului său de 750 W și accesoriilor cu care este echipat. Astfel, nu este de mirare că modelul este unul dintre cele mai bune aspiratoare.

 • Aspiratorul Rowenta Compact Power RO3786 este ideal pentru toți cei care au animale de companie, deoarece aspiră eficient blana de pe suprafețe.

Recipientul în care este colectată murdăria are o capacitate de 1.5 l, iar acesta poate fi golit și spălat cu ușurință, fără ca praful să fie împrăștiat prin cameră.

Raza de acțiune de 8.8 metri a aspiratorului îți permite să cureți chiar și zonele greu accesibile din casă.

Sistemul său de filtrare elimină până la 99.98% din impurități

Pe lângă faptul că beneficiază de o putere mare de aspirare, Rowenta Compact Power RO3786 are și un nivel dublu de filtrare a aerului, capabil să elimine până la 99.98 % din impurități. Astfel, filtrul din spumă protejează motorul, iar filtrul de înaltă eficiență curăță aerul eliminat în cameră.

Nivelul zgomotului pe care aspiratorul îl produce în timpul funcționării este de 79 dB. De asemenea, zgomotul variază în funcție de puterea de aspirare selectată.

Datorită caracteristicilor sale, puterii de aspirare și accesoriilor pe care le are în dotare, Rowenta Compact Power RO3786 face parte din categoria celor mai bune aspiratoare.

Aspirator cu sac Rowenta Compact Power Animal Care RO3985EA – ideal pentru cei care dețin animale de companie

Ideal pentru toți cei care au câini și pisici, datorită eficienței sale în a curăța blana depusă pe suprafețe, Rowenta Compact Power Animal Care RO3985EA aspiră în profunzime atât covoarele pufoase, cât și zonele cu parchet sau gresie.

Unul dintre cele mai bune aspiratoare care curăță eficient părul de pe suprafețe

Dacă vrei să achiziționezi cel mai bun aspirator pentru înlăturarea părului, Rowenta Compact Power Animal Care RO3985EA poate fi exact ceea ce ai nevoie.

 • Peria sa Turbo Mini permite o aspirare rapidă a firelor de păr de pe covor sau tapițerii.

Pe lângă aceasta, Rowenta Compact Power Animal Care RO3985EA este echipat și cu:

 • un cap de aspirare de înaltă performanță;
 • duză pentru spații înguste;
 • duză special concepută pentru tapițerii.

Design-ul său ergonomic îți permite să muți aspiratorul dintr-o cameră în alta, pentru a curăța orice zonă din locuință. În plus, acest lucru este posibil și datoită cablului și furtunului său, care îți oferă o rază de acțiune de 8.8 metri.

Oferă o aspirare echivalentă cu cea a unui aspirator Rowenta cu o putere de 2000 W

Motorul său de 750 W are un consum cu 50% mai mic decât alte aspiratoare cu un motor cu aceeași putere. Și, în plus, oferă o aspirare echivalentă cu cea a unui aspirator Rowenta cu o putere de 2000 W.

 • Sacul HYGIENE+  al aspiratorului garantează o capacitate de 3 l, oferindu-ți astfel beneficiul de a aspira suprafețe mari fără să fie nevoie să îl golești sau înlocuiești des.

Deoarece este foarte important ca aerul evacuat din aspirator să fie fără impurități, Rowenta Compact Power Animal Care RO3985EA este echipat și cu:

 • Un filtru din spumă care protejează motorul;
 • Un filtru de înaltă eficiență care curăță aerul evacuat, îndepărtând cu succes bacteriile și praful.

Rowenta Compact Power Animal Care RO3985EA nu este nici cel mai silențios, dar nici cel mai zgomotos aspirator. Astfel că nivelul zgomotului produs în timpul funcționării este de 75 dB.

Așadar, datorită caracteristicilor sale, Rowenta Compact Power Animal Care RO3985EA este unul dintre cele mai bune aspiratoare din acest moment.

Aspirator fără sac Star-Light ACVS-720S are o putere de aspirare de 170 W

Dacă ești în căutarea celui mai bun aspirator, poți lua în considerare și modelul Star-Light ACVS-720S. Dotat cu tehnologie multi-cyclonic, aparatul curăță în profunzime orice suprafață. Mai mult decât atât, datorită motorului său de 700 W și puterii sale de aspirare de 170 W, aspiratorul Star-Light ACVS-720S aspiră eficient atât covoarele pufoase, cât și suprafețele dure.

Duza sa pentru spații înguste, cât și peria standard te ajută să cureți părul prins de mochete sau pe cel strâns sub mobilier.

Cablul lung de 5 metri și furtunul flexibil de 3 metri oferă aspiratorului o rază de operare de 8 metri.

Aspiratorul Star-Light ACVS-720S este echipat cu un vas de colectare cu o capacitate de 2 l

Vasul de colectare al aspiratorului, care beneficiază de o capacitate de 2 l, poate fi rapid golit și spălat.

 • Microfiltrul și filtrul HEPA din dotarea aspiratorului au rolul de a curăța aerul evacuat în interiorul locuinței.

Ținând cont de caracteristicile sale tehnice și de faptul că este un aspirator fără sac, Star-Light ACVS-720S generează în timpul funcționării un zgomot de aproximativ 75 dB. Prin urmare, Star-Light ACVS-720S nu este nici cel mai silențios aspirator, dar nici cel mai gălăgios. Însă, este unul dintre cele mai bune aspiratoare.

Aspirator fără sac Star-Light ACVS-720B face parte din clasa A de curățare a suprafețelor dure

Cu un motor de 700 W și o putere de aspirare de 170 W, Star-Light ACVS-720B face față cu brio mizeriei și curăță orice urmă de praf. Nivelul de zgomot al aspiratorului nu depășește 77 dB, însă acesta variază în funcție de treapta de viteză a motorului.

Datorită razei sale de operare de 6.5 metri poți aspira toate colțurile încăperilor, fără să fie nevoie să conectezi aparatul la o altă priză.

Este echipat cu accesorii special concepute pentru o aspirare eficientă

Datorită dimensiunilor sale și design-ului ergonomic, Star-Light ACVS-720B îți permite să aspiri chiar și cele mai înguste spații. Mai mult decât atât, aparatul nu ocupă mult loc și poate fi depozitat cu ușurință în debara.

Deoarece este un aspirator fără sac, Star-Light ACVS-720B include un vas de colectare cu o capacitate de 2 l. Indicatorul Smart Sense de pe display-ul aparatului te va atenționa ori de câte ori vasul de colectare trebuie golit.

Chiar dacă aspiratorul este destinat murdăriei uscate, vasul său de colectare trebuie spălat regulat și uscat bine înainte de a fi montat la loc.

Aspiratorul Star-Light ACVS-720B este echipat cu un microfiltru și un filtru HEPA

Aspiratorul Star-Light ACVS-720B este echipat cu:

 • un microfiltru – pentru protecția motorului;
 • un filtru HEPA, care are capacitatea de a reține impuritățile microscopice din aerul evacuat in interiorul locuinței.

Accesoriile incluse, precum duza pentru spații înguste, te ajută să elimini mizeria chiar și din locurile greu accesibile din casă.

Cele mai populare întrebări și răspunsuri despre aspiratoare

1

Care sunt lucrurile de care ar trebui să ții cont atunci când cumperi un aspirator?

Dacă vrei să cumperi cel mai bun aspirator, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

Ușurință în utilizare, manipulare și întreținere.

 • Aspiratorul nu trebuie să fie greu de folosit sau de mutat dintr-un colț în altul al casei. Nu este același lucru să aspiri o casă cu un aspirator care cântărește 5 kg sau unul de 15 kilograme. Cu cât greutatea este mai mare, cu atât este necesară mai multă forță pentru a împinge sau trage aspiratorul în timpul curățării. Însă, de obicei, cele mai bune aspiratoare sunt echipate cu roți și au un design ergonomic.

Puterea de aspirare.

 • Cele mai bune aspiratoare au o putere mare a motorului. Însă, acest detaliu nu garantează o aspirare bună sau o curățare eficientă. Un motor puternic este important, dar aproape inutil fără un flux de aer mare sau accesorii pentru cărățare, precum perii și duze speciale.

Capacitatea sacului sau vasului de colectare.

 • Dacă vrei să achiziționezi cel mai bun aspirator, nu uita că o dimensiune mică a vasului său de colectare sau a sacului înseamnă o curățare mai lentă. De ce? Deoarece trebuie să golești des vasul de colectare sau să schimbi frecvent sacul.

De obicei, cele mai bune aspiratoare au o capacitate a vasului de colectare sau a sacului de cel puțin un litru, permițând astfel utilizatorului să aspire suprafețe mari fără întreruperi.

Filtrarea aerului.

 • Filtrele aspiratorului sunt un element important, deoarece acestea curăță aerul care este evacuat din aparat în interiorul camerei. Filtrele HEPA, de exemplu, elimină până la 99,97% din particulele cu dimensiunea de 0,3 micrometri.

Filtrele din spumă sunt lavabile și reutilizabile, în timp ce filtrele HEPA sunt adesea filtre de unică folosință. De obicei, cele mai bune aspiratoare beneficiază de un sistem de filtrare performant.

Nivelul de zgomot.

 • Indiferent de funcțiile sale, chiar și cel mai bun aspirator dacă este mult prea zgomotos nu este cea mai bună alegere. Aspiratoarele cu nivelul de zgomot sub 60 dB sunt grozave și pot fi folosite chiar și atunci când ceilalți dorm, dar – în general – cele mai bune aspiratoare au nivelul de zgomot între 65 dB și 80 dB. Reducerea puterii de aspirare înseamnă și reducerea nivelul de zgomot.

Raza de curățare.

 • Raza de acțiune a unui aspirator este importantă, deoarece – în funcție de aceasta – poți aspira suprafețe mari, fără să mai fie nevoie să schimbi priza de alimentare.

Accesoriile incluse.

 • Instrumentele suplimentare de curățare ajută la curățarea diferitelor suprafețe și murdărie, cum ar fi tapițeria, canapelele sau saltelele. Astfel de instrumente de curățare fac parte din pachetul standard al aspiratorului, dar pot fi cumpărate și separat.
2

Ce aspirator ar trebui să îți cumperi?

Cel mai bun aspirator este ales în funcție de nevoia potențialului utilizator.

Un aspirator cu aspirare umedă și uscată este ideal pentru toți cei care au de curățat și spălat covoare pufoase sau suprafețe cu murdărie lichidă.
Un aspirator tradițional, cu aspirare uscată, este potrivit pentru îndepărtarea prafului, scamelor sau părului de la animalele de companie. În niciun caz nu trebuie folosit un astfel de model de aspirator pentru curățarea murdăriei lichide.
De asemenea, dacă ai probleme respiratorii din cauza acarienilor de praf – cel mai bun aspirator pentru tine este cel echipat cu un filtru de calitate. De exemplu, filtrul HEPA al aparatului curăță aerul care este eliminat din aspirator, iar astfel alergenii, bacteriile, praful și toate celelalte impurități sunt reținute în straturile filtrului.
3

Cum se folosește aspiratorul?

Aspiratorul este un aparat mai mult decât necesar. Acesta curăță în profunzime suprafețele și ne ajută să păstrăm curățenia din casă. Iată câteva tehnici esențiale care te ajută să aspiri și să cureți eficient, pentru a folosi așa cum trebuie aspiratorul:

 • Înainte de a aspira, strânge jucăriile și toate celelalte obiecte care sunt mult prea mari pentru a fi aspirate. Dacă nu faci acest lucru, unele dintre ele pot obstrucționa furtunul aspiratorului.
 • Verifică înălțimea duzei aspiratorului. Peria standard a unui aspirator poate fi reglată, astfel încât să fie eficientă pentru diferite suprafețe, precum covoarele groase sau podeaua. Așadar, asigură-te că aceasta este setată la dimensiunea potrivită covorului. Dacă este setată prea sus, duza nu va aspira eficient murdăria, iar dacă este setată prea jos, nu va avea suficient flux de aer.
 • Aspiră ușor, cu mișcări uniforme, pentru a te asigura că toată murdăria este curățată. Dacă miști aspiratorul prea repede, acesta nu va colecta foarte bine murdăria. Acest lucru este valabil chiar și pentru cele mai bune aspiratoare, care beneficiază de o putere mare de aspirare.
 • Folosește duzele speciale pentru curățarea tapițeriei, saltelelor sau colțurile și marginile podelei.

Cât de des ar trebui să aspiri în casă? Ei bine, acest lucru depinde de foarte mulți factori, însă, în principiu, pentru a menține curățenia, se aspiră de cel puțin o dată pe săptămână.

4

Care sunt caracteristicile unui aspirator bun?

Cel mai bun aspirator:

 • nu este foarte greu;
 • este silențios;
 • este ușor de utilizat atât pe covor, cât și pe suprafețe dure;
 • are un cablu lung, astfel încât să nu schimbi prizele foarte des;
 • are un design compact pentru depozitare ușoară și manevrabilitate;
 • beneficiază de baghetă telescopică, pentru reglarea înălțimii;
 • are indicator de sac plin;
 • cablu său este retractabil;
 • este echipat cu accesorii pentru curățarea suprafețelor;
 • beneficiază de filtru HEPA.
5

Care aspirator este mai bun și eficient: aspiratorul cu sac sau aspiratorul fără sac?

 • În cazul aspiratoarelor cu sac trebuie să înlocuiești regulat sacul, în momentul în care acesta se umple cu murdărie. Pentru aceste modele trebuie să ai întotdeauna un sac de schimb.
 • Aspiratoarele fără sac, în schimb, au un vas de colectare care trebuie golit și spălat ori de câte ori se umple. Astfel, mulți aleg aspiratoarele fără sac deoarece la acestea nu există costuri suplimentare.

Alegerea unui aspirator ține de preferințele tale, stilul tău de viață și cerințele de curățare, deoarece fiecare model are propriile sale avantaje. Atât aspiratoarele cu vas de colectare, cât și aspiratoarele cu sac beneficiază de un sistem performant de aspirare, astfel încât suprafețele să fie curățate rapid și eficient.

Prin urmare, cel mai bun aspirator este cel potrivit nevoilor tale.

6

Ce înseamnă aspirator umed și uscat?

Spre deosebire de aspiratoarele convenționale, aspiratoarele cu aspirare umedă și uscată nu doar aspiră praful, scamele și alte tipuri de murdărie, ci curăță și murdăria întărită și chiar cea lichidă, precum apa sau cafeaua.

Aceste modele de aspiratoare sunt rezistente, fiind echipate cu un rezervor pentru apă curată și unul pentru apa murdară care este aspirată.

Mai mult decât atât, aspiratoarele cu aspirare umedă și uscată beneficiază de diferite accesorii care îți fac treaba mai ușoară.
Cu acest tip de aspirator speli orice fel de suprafață, grație funcție de pulverizare a apei.

7

Ce este funcție blowing a unui aspirator?

Funcția de blowing a unui aspirator este funcția de suflare, care poate fi utilizată atât pentru a îndepărta frunzele de pe gazon, cât și pentru a usca suprafețele proaspăt spălate.

Această funcție este întâlnită, de obicei, la cele mai bune aspiratoare.

8

Ce este funcția de suflare a unui aspirator?

Aspiratoarele cu funcția de suflare sunt ideale mai ales în exteriorul casei, pentru activitățile din gospodărie.

După cum sugerează și numele, funcția de suflare generează un jet de aer care poate fi utilizat pentru a efectua o mulțime de lucrări în interiorul casei sau în exteriorul ei. De exemplu, funcția de suflare poate fi folosită pentru:

 • Curățarea de pe gazon;
 • Curățarea resturilor mici din iarbă (rumeguș);
 • Curățarea pardoselii din exteriorul casei;
 • Uscarea rapidă a suprafețelor;
 • Îndepărtarea zăpezii de pe scări, geamuri, alee;
 • Eliminarea prafului și murdăriei din colțurile sau rosturile pardoselii exterioare.
9

Ce este un aspirator ciclonic?

Tehnologia de aspirare ciclonică este întâlnită la aspiratoarele fără sac. Practic, un aspirator ciclonic este echipat cu un vas de colectare, nu cu un sac de colectare a murdăriei.

Aspiratoarele ciclonice elimină complet nevoia de a cumpăra saci, iar grație acestei caracteristici mulți aleg să cumpere aceste modele.

10

Care e diferența între aspiratorul industrial (profesional) și cel clasic?

Structura unui aspirator industrial este robustă, adesea fiind realizată din oțel solid și vopsită cu un lac de protecție. Are un motor de mici dimensiuni, pentru a nu îngreuna și mai mult aparatul. Însă, chiar și așa, motorul mic garantează o eficiență ridicată de aspirație.

Principala diferență între aspiratoarele industriale și cele clasice este eficiența. În timp ce aspiratoarele clasice sunt destinate aspirării prafului, părului de la animalele de companie, scamelor sau altor impurități de mici dimensiuni, aspiratoarele industiale curăță cu succes molozul, uleiuri, rumegușul sau resturi metalice.

Mai mult decât atât, aspiratoarele industiale au un sac sau un vas de colectare cu o capacitate mai mare, comparativ cu cele clasice. Capacitatea mare a sacului sau a vasului colector înseamnă că poți aspira suprafețe mari, fără mai fie nevoie să arunci murdăria acumulată.

11

 Câtă energie electrică folosește un aspirator?

Consumul de energie al unui aspirator variază între 450 de wați și 2500 de wați, în timp ce majoritatea modelelor funcționează cu aproximativ 1,4 kW de energie electrică pe oră. Acest aspect este valabil chiar și pentru cele mai bune aspiratoare.

12

Câți decibeli are un aspirator?

Cel mai bun aspirator este acela care curăță murdăria în profunzime. Însă, nu mai este atât de bine dacă acesta este foarte zgomotos. Astfel, înainte de a cumpăra un aspirator, este esențial să te informezi cu privire la nivelul zgomotului pe care îl produce în timpul funcționării.

 • Majoritatea aspiratoarelor de dimensiuni normale emit un zgomot de 70 până la 80 de decibeli (dB).

Însă, există și aspiratoare care generează un zgomot mai mic de 70 dB, acelea fiind modele de aspiratoare silențioase.

Trebuie remarcat faptul că zgomotul produs de un aspirator nu are legătură cu eficiența aparatului. Un aspirator mai silențios poate avea o putere de aspirare mai bună decât unul mai zgomotos.
13

Ce putere trebuie să aibă cele mai bune aspiratoare?

Mulți au impresia că că puterea de aspirare a unui aspirator este cea mai importantă. Un aspirator cu un motor de 1.600 sau 2.000 de wați ar trebui să aibă mai multă putere de aspirare decât un aspirator cu un motor de 750 de wați, de exemplu. Acest lucru nu este întotdeauna adevărat.

 • Fluxul de aer, măsurat în litri pe secundă, este caracteristica esențială pe care trebuie să o iei în considerare, atunci când ești în căutarea celui mai bun aspirator. Cu cât fluxul de aer este mai mare, cu atât puterea de aspirare a aparatului este mai mare.

Așadar, atunci când achiziționezi un aspirator, nu pune accent doar pe puterea sa de aspirare, ci și pe fluxul de aer pe care îl generează, dar și pe accesoriile pe care le are în dotare.

14

Care este cea mai bună putere de absorbție la aspiratoare?

 • În primul rând, cu cât viteza aerului este mai mare, cu atât puterea de „curățare” sau absorbție a aspiratorului este mai mare.

Viteza mai mare a aerului necesită un motor mai puternic, pentru o putere mai mare, cabluri mai groase etc. Pentru a evita acest lucru, mulți producători mențin viteza fluxului de aer în anumite limite, dar utilizează diverse perii pentru a crește capacitatea de curățare a aspiratoarelor, fără a crește puterea motorului.

 • O altă caracteristică importantă pentru o putere de absorbție mare, pe lângă viteza aerului, este fluxul de aer. Măsurat în litri pe secundă (l/s), debitul de aer este cantitatea de aer care curge prin vid în momentul aspirării.

Cu cât debitul de aer este mai mare, cu atât puterea de „curățare” este mai mare.

Puterea motorului unui aspirator (măsurată în wați) nu este egală cu puterea motorului. Nu descrie nici cât de bine aspiră motorul. Puterea motorului unui aspirator descrie câtă energie are nevoie aparatul pentru a funcționa. Din acest motiv, cele mai importante aspecte pentru a înțelege performanța unui aspirator sunt fluxul de aer și viteza sa.
 • Așadar, pentru o eficiență sporită ideal este să alegi un aspirator cu o putere a motorului de peste 200 w și o capacitate de aspirare de peste 300 w.
15

Care este cea mai bună clasă a aspiratoarelor?

Majoritatea aspiratoarelor vândute în Uniunea Europeană au o etichetă pentru clasa energetică. Valorile sunt măsurate utilizând metode de testare standardizate.

 • Eficiența energetică face referire la consumul de energie și performanța de curățare. Eficiența energetică este indicată pe o scală de la A la G. A este categoria cea mai bună, cu o înaltă eficienţa energetică.
 • Clasa emisiilor de praf măsoară calitatea filtrării aerului care este eliberat în încăpere. Astfel, clasa A indică cea mai bună performanță.
 • Performanța de curățare a covoarelor reflectă eficiența de absorbție a prafului și impurităților din covoare. Clasa A este cea mai performantă.
 • Consumul anual de energie (kWh/an) – și în cazul acestei caracteristici A este cea mai performanță clasă.
 • Nivelul de zgomot – este măsurat în decibeli.
 • Performanţa de curăţare a suprafeţelor dure – clasa A indică cea mai bună performanță de curățare.
 • Performanța de curățare – clasa A indică cea mai bună performanță de curățare.

Astfel, aspiratoarele din clasa A+++ sunt cele mai performante.

16

Care este cel mai bun aspirator pentru podelele din lemn?

Ei bine, pe piață sunt comercializate nenumărate modele de aspiratoare. Însă, oare care sunt cele mai bune aspiratoare pentru curățarea podelelor din lemn?

 • În primul rând, aspiratoarele cu roți cauciucate sunt ideale, pentru că nu zgârie suprafețele. De asemenea, trebuie evitate aspiratoarele care au perii rigide, în detrimentul celor cu perii moi.
17

Care este cea mai bună marcă de aspiratoare?

Dacă vrei să înlocuiești vechiul aspirator cu un model nou și performant, poate fi greu să știi care este cel mai bun aspirator pentru tine și casa ta. Există o mulțime de producători de aspiratoare pe piață în acest moment, fiecare oferind diferite tipuri de design, caracteristici și specificații.

Unele mărci chiar se concentrează pe produse specifice, cum ar fi aspiratoarele tradiționale, cele robot sau aspiratoarele industriale. Cu toate acestea, nu există un răspuns clar pentru întrebarea „Care este cea mai bună marcă de aspiratoare?”.

Totuși, printre cele mai bune branduri producătoare de aspiratoare se numără:

 • Electrolux
 • Philips
 • Karcher
 • Bosch
 • Rowenta
18

Ce este filtrul HEPA al aspiratorului?

De obicei, cele mai bune aspiratoare sunt echipate cu filtru HEPA. Acest tip de filtru captează până la 99.97% din particulele de mizerie cu dimensiuni de până la 0.3 microni,  iar astfel aerul evacuat din aspirator este curat.

Aspiratoarele cu filtre HEPA sunt recomandate pentru reducerea la minimum a prafului și alergenilor. Ele sunt ideale pentru persoanelor care suferă de anumite afecțiuni respiratorii sau celor care au probleme cauzate de alergii.
19

Care aspirator aspiră părul de câine?

Îndepărtarea părului de animale de companie de pe suprafețe este una dintre cele mai grele provocări cu care se confruntă un iubitor de animale.

Acest lucru este valabil mai ales atunci când electricitatea statică face ca părul câinilor și pisicilor să se agațe atât de strâns de țesături, cum ar fi covoarele și tapițeria, încât nici cel mai puternic și cel mai bun aspirator nu pare să poată să aspire blana.

Însă, chiar și așa, cele mai bune aspiratoare fac față cu brio unei probleme de acest fel. Aceste aspiratoare au o putere mare de aspirare și sunt dotate cu accesorii (precum perii și duze special concepute) care strâng părul.

Așadar, dacă ești în căutarea unui aspirator eficient în aspirarea blănii de pe suprafețe, aspiratorul Electrolux EPF62IS îți poate fi de ajutor.

20

Cum să speli filtrele aspiratorului?

Filtrul cu sac.

 • Acesta este un model standard pe care multe aspiratoare îl au. Filtrele cu saci servesc atât ca recipient pentru praful aspirat, cât și ca filtru pentru curățarea aerului evacuat în interior. În cazul sacului cu strat de filtrare, înlocuirea lui este ușoară. Acesta nu este lavabil și trebuie doar înlocuit cu un nou sac.

Filtru din spumă.

 • Pentru a împiedica particulele mari de praf, firele de păr și alte resturi să pătrundă în părțile interioare ale aspiratorului, este important ca aspiratoarele să aibă un filtru din spumă. Acest filtru este un sistem de filtrare secundar și este poziționat în fața filtrelor principale. Filtrele din spumă sunt filtre de vid, lavabile – și pot fi curățate destul de ușor sub un jet de apă.

Filtru tip cartuș.

 • Filtrele tip cartuș sunt des întâlnite la majoritatea modelelor de aspiratoare. Ele au un design eficient al plăcilor din hârtie pliate sau din material sintetic. Aceste filtre nu sunt lavabile.

Filtru HEPA.

 • În general, aceste filtre nu sunt lavabile și trebuie înlocuite regulat. Însă, în cazul în care filtrul HEPA este lavabil, el trebuie curățat cu grijă. Majoritatea filtrelor HEPA sunt fabricate din fibre, iar utilizarea apei poate deteriora fibrele care sunt responsabile pentru captarea particulelor de polure de mici dimensiuni. Curățarea trebuie făcută ori de câte ori se observă că filtrul este murdar.
21

Cum se curăță aspiratorul?

Indiferent dacă ai un aspirator cu sac sau fără sac, acesta trebuie curățat regulat pentru o performanță optimă.

 • Vasul de colectare al unui aspirator fără sac trebuie golit și spălat după fiecare utilizare. Acesta poate căpăta un miros urât dacă nu este curățat, mirosul fiind ulterior eliberat în timpul folosirii aparatului.
 • Aspiratorul cu sac trebuie curățat și el. Atunci când sacul este plin cu murdărie, acesta se înlocuiește.
 • Cel puțin lunar, duzele aspiratorului se curăță, la fel și roțile aparatului sau caracasa exterioară.
Cele mai bune aspiratoare au un filtru HEPA care captează până la 99,97% din particulele mai mari de 0,3 microni. Fabricate din fibre sintetice țesute fin, filtrele HEPA nu pot fi spălate (de obicei) și trebuie înlocuite.

Cu toate acestea, aproape fiecare aspirator are unul sau mai multe filtre asemănătoare bureților care trebuie spălate în mod regulat.

Instrucțiuni pentru curățarea unui aspirator

 • În primul rând, aspiratorul nu se curăță dacă este conectat la priză. Dacă aspiratorul are un sac de unică folosință, scoate-l și înlocuiește-l cu unul nou. În cazul aspiratoarelor fără sac –  golește vasul de colectare. Acesta se spală cu apă caldă și un degresant și se lasă să se usuce, înainte de a fi montat în aspirator.
 • Componentele electrice sau filtrele care nu sunt lavabile nu se spală.
 • Filtrele lavabile se curăță cu apă și se lasă să se usuce înainte de a fi montat. Acestea nu se curăță cu peria, deoarece se pot rupe.
 • Duza principală trebuie și ea curățată, deoarece pot exista fire de păr prinse și încâlcite pe peria sa.
 • Dacă furtunul aspiratorului este detașabil, acesta se clătește cu apă călduță.
22

Cum să elimini mirosul urât al aspiratoarelor?

Chiar și cele mai bune aspiratoare pot avea un miros urât, dacă nu sunt curățate regulat.

Deși aspiratoarele sunt menite să îndepărteze murdăria din locuință – și ele au nevoie să fie spălate frecvent. Dacă nu sunt curățate în mod regulat, murdăria se acumulează, producând adesea un miros neplăcut în interiorul aparatului.

Din fericire, există o soluție chiar și pentru această problemă.

 • În primul rând trebuie să înlocuiești sacul aspiratorului sau să golești vasul de colectare. De asemenea, vasul de colectare trebuie spălat într-un amestec din apă și oțet sau apă și bicarbonat de sodiu, pentru eliminarea mirosului neplăcut.
 • Dacă filtrul aspiratorului este lavabil și acesta trebuie spălat și uscat înainte de a fi montat în aparat.
 • Dacă filtrul nu este lavabil, acesta trebuie înlocuit o dată la 12 luni. Dacă aspiratorul este utilizat zilnic, filtrul său trebuie înlocuit la 6 luni.
 • Și duzele și periile aspiratorului trebuie curățate regulat cu apă și detergent. La fel și furtunul, el fiind unul dintre primele locuri prin care trece murdăria înainte de a ajunge la filtru sau în vasul de colectare.

Cum poți preveni apariția mirosului neplăcut în aspirator?

Bicarbonatul de sodiu este un remediu vechi, dar binecunoscut, popular pentru proprietățile sale de curățare. Prin orificiul sacului de praf, presară înăuntru câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu. Dacă aspiratorul are un vas de colectare, bicarbonatul se adaugă în acel vas.
O altă opțiune sunt și uleiurile esențiale. Uleiurile esențiale de lemongrass sau cimbru nu numai că au un miros uimitor, dar sunt, de asemenea, grozave la combaterea mucegaiului din interiorul sacului.

Indiferent dacă alegi să adaugi ulei esențial sau bicarbonat de sodiu în sacul și vasul de colectare al aspiratorului, aparatul trebuie curățat regulat. Curățarea regulată este cea mai eficientă metodă de a preveni mirosurile neplăcute din interiorul aspiratorului.

Cele mai bune aspiratoare au o putere mare de aspirare, un motor puternic, filtre eficiente și accesorii care te ajută să aspiri orice colț dintr-o încăpere. Nu este deloc greu de ales modelul potrivit nevoilor tale, dacă vei ține cont de informațiile enumerate mai sus.

Sperăm că topul nostru cu cele mai bune aspiratoare îți este de folos, iar dacă ai sugestii nu ezita să ne scrii părerile tale.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola