Review aspirator Karcher WD 3

Aspiratorul Karcher WD 3 este unul dintre cele mai bune aspiratoare de pe piață. Acesta are un consum de energie redus, iar filtrul său îți permite să aspiri atât murdărie solidă, cât și pe cea lichidă. Mai mult decât atât, vasul în care sunt colectate reziduurile are o capacitate de 17 litri.

Karcher WD 3 este un aspirator puternic, fiind și o opțiune versatilă, datorită faptului că este multifuncțional – are atât funcția de aspirare umedă și uscată, cât și funcția de suflare.

Așadar, aspiratorul Karcher WD 3 poate fi folosit atât pentru a curăța murdăria din locuință, sau – de ce nu – pentru a curăța frunzele din curte, datorită funcție sale de suflare.

Design și greutate

Karcher WD 3

Cu design-ul său compact și culorile distinctive (galben și negru), caracteristice brandului, aspiratorul Karcher WD 3 poate fi recunoscut imediat. Spre deoabire de aspiratorul Karcher SE 4001, Karcher WD 3 este mai ușor, având o greutate de 5.5 kg. Datorită dimensiunilor sale reduse, aspiratorul Karcher WD 3 este ușor de utilizat și de depozitat.

La 5.5 kg, Karcher WD 3 nu este cel mai ușor aspirator de pe piață, dar nici cel mai greu. Acesta are un mâner ergonomic, dar și roți rezistente, care te ajută să muți aparatul dintr-un colț în altul al casei. Așadar, aparatul este rezistent și durabil, fiind construit pentru a rezista în timp.

Puterea de aspirare a aspiratorului Karcher WD 3

aspirator Karcher WD 3

La capitolul putere de aspirare, Karcher WD 3 este excepțional. Acesta are un motor puternic, de 1000 W, oferind astfel o putere de aspirare cum doar cele mai bune aspiratoare oferă.

Totuși, performanța de curățare nu se referă doar la puterea de aspirare și suflare. Aspiratorul Karcher WD 3 curăță atât mizeria solidă, cât și pe cea lichidă, impuritățile fine sau pe cele mai mari.

Aparatul este, de asemenea, un model durabil, care aspiră eficient orice fel de suprafață, curățând cu succes chiar și molozul.

Dacă puterea de aspirare este redusă, trebuie să ai în vedere următoarele lucruri:

  • Furtunul de aspirare este înfundat;
  • Sacul de filtrare poate fi plin;
  • Filtrul cartuș este prea murdar.

Panou de comandă

Panoul de comandă al aspiratorului Karcher WD 3 îți oferă acces la:

  • Butonul On/Off;
  • Butonul de schimbare a puterii de aspirare.

Raza de operare

În ceea ce privește raza de operare, Karcher WD 3 beneficiază de un cablu lung de 5 m, dar și de un furtun de aspirare de 2 m. Astfel, datorită razei sale de operare de 7 m poți curăța orice colț dintr-o cameră, fără prea multe probleme.

Capacitatea de colectare

aspirator Karcher WD 3

Pentru că este un aspirator destinat atât murdăriei solide, cât și celei lichide – și curăță cu succes atât praful, cât și molozul, aspiratorul Karcher WD 3 are un recipient de colectare încăpător, de 17 litri.

După ce vasul de colectare se umple, acesta se golește, se spală și se amplasează în aspirator abia după ce s-a uscat complet.

Modurile de aspirare ale aspiratorului Karcher WD 3

aspirator multifunctional Karcher WD 3

Karcher WD 3 îți oferă acces la:

  • Modul de suflare – dacă nu poți îndepărta murdăria din spațiile înguste cu ajutorul aspirării, cel mai simplu este să utilizezi modul de suflare. De asemenea, această funcție este excelentă și pentru suflarea frunzelor de pe gazon. Așadar, aspiratorul Karcher WD 3 poate fi folosit și afară.
  • Aspirarea uscată – pentru aspirarea prafului fin se folosește sacul de filtrare. Sacul de filtrare se inserează în vasul colector (care trebuie neapărat să fie uscat).

Gradul de umplere al sacului de filtrare depinde de mizeria care se aspiră. În cazul pulberilor fine, al nisipului etc., sacul de filtrare trebuie înlocuit mai des. În cazul în care sacul este prea plin, există posibilitatea ca acesta să plesnească.

  • Aspirarea umedă – pentru aspirarea umezelii şi a apei trebuie să folosești inserţia corectă pentru duza de podea şi să conectezi accesoriul adecvat. Acest tip de aspirare nu folosește sac de filtrare. Mizeria lichidă este depozitată în vasul colector.

Filtrul aspiratorului Karcher WD 3

Karcher WD 3 beneficiază de un filtru special tip cartuș. Filtrul cartuş trebuie să fie întotdeauna introdus în aparat, atât în cazul aspirării umede, cât şi a aspirării uscate.

Recomandat este să speli filtrul în mod regulat (nu îl peria sau freca), pentru a menține o aspirație puternică. Înainte de montare, lasă-l să se usuce complet.

Nivelul de zgomot

nivel zgomot aspirator Karcher WD 3

Karcher WD 3 este un aspirator cu o emisie sonoră de 75 dB. Dacă aspiratorul este mai zgomotos și îți dă impresia că șuieră, trebuie verificat sacul său, care poate fi plin.

Accesorii incluse

La capitolul accesorii, aspiratorulKarcher WD 3 are inclus un furtun de aspirație de 2 m. Pe lângă furtun, aparatul are inclus și două tuburi de aspirare de 0,5 metri pentru extensie suplimentară.

Acesta mai include și:

  • Duza de pardoseală pentru aspirarea umedă/uscată;
  • Duza pentru rosturi.

Concluzii

Indiferent dacă trebuie sa îndepărtezi excesul de apă de pe un covor pe care abia ce l-ai spălat, să cureți molozul sau să sufli frunzele de pe gazonul din curte, aspiratorul Karcher WD 3 face o treabă excelentă. Cu o putere mare de aspirare, Karcher WD 3 este unul dintre cele mai bune aspiratoare. În plus, acest model este proiectat pentru a rezista, fiind menit pentru o curățare profundă.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola