Review aspirator Karcher SE 4001

Curățenia este esențială în orice locuință, astfel că un aspirator cu o putere mare de aspirare este important pentru a îndepărta mai rapid și mai ușor murdăria de pe suprafețe.

Aspiratorul Karcher SE 4001 este un aparat performant, care nu doar aspiră murdăria, ci și o curăță, grație funcției sale de spălare. Acesta curăță în profunzime atât covoarele și tapițeriile, cât și suprafețele tari, precum gresia, piatra, plăcile de ceramică și linoleumul. Grație caracteristicilor sale și capacității sale de curățare, Karcher SE 4001 este unul dintre cele mai bune aspiratoare.

Design și greutate 

Karcher SE 4001

În ceea ce privește design-ul său, aspiratorul Karcher SE 4001 se aseamănă foarte mult cu Karcher WD 3. Numai că, în comparație cu acesta, Karcher SE 4001 cântărește 7.8 Kg și măsoară 441 x 386 x 537 mm, fiind astfel mai mare decât Karcher WD 3.

În ciuda dimensiunilor sale, aspiratorul Karcher SE 4001 poate fi transportat cu ușurință dintr-un colț în altul al casei, datorită roților sale rezistente și mânerului ergonomic.

Roțile cauciucate, special concepute pentru a nu zgâria suprafețele, trebuie curățare regulat, pentru a nu lăsa urme.

Mai mult decât atât, aparatul dispune și de un compartiment pentru depozitarea practică a tuturor accesoriilor.

Puterea de aspirare a aspiratorului Karcher SE 4001

Aspiratorul Karcher SE 4001 este echipat cu un motor puternic și eficient, care oferă o putere de aspirare de 1400 W. Astfel, cu ajutorul aparatului aspiri și speli chiar și cele mai groase covoare, într-un timp rapid. Aspiratorul are un sistem de spray-extracție, prin intermediul căruia pulverizează apa curată pe suprafețe, apoi o aspiră.

Panou de comandă

Panoul de comandă al aspiratorului Karcher SE 4001 îți oferă acces la:

 • butonul de On/Off al aparatului;
 • comutator pentru aspirare;
 • comutator pentru pulverizare;
 • buton de schimbare a puterii.

Raza de operare

aspirator Karcher SE 4001

Pe lângă faptul că oferă o aspirare puternică, aspiratorul Karcher SE 4001 îți asigură și o rază de operare de 9.5 m, datorită furtunului său de 2 m și cablului de 7.5 m.

În felul acesta, poți aspira cu ușurință chiar și mizeria din cele mai inaccesibile zone din casă.

Capacitatea de colectare

aspirator Karcher SE 4001

Având în vedere faptul că este un aspirator destinat pentru a face față atât murdăriei solide, cât și celei lichide, Karcher SE 4001 dispune de un rezervor de colectare de 4 l, cât și de un rezervor de 4 l pentru apa curată.

Așadar, apa murdară nu intră în contact cu apa curată, iar murdăria nu este întinsă, ci curățată eficient.

Rezervorul pentru apă curată este ușor de umplut și golit. Același lucru este valabil și pentru vasul colector. Datorită mânerului ergonomic, vasul poate fi scos cu ușurință din aparat, pentru a putea fi golit.

Sacul din hârtie cu o capacitate de 4 l, destinat aspirării uscate, este amplasat în interiorul vasului de colectare. Acesta se montează numai atunci când vasul de colectare este complet uscat.

Modurile de aspirare ale aspiratorului Karcher SE 4001

 • Aspirarea uscată: Sacul se introduce în vasul colector, iar de pe panoul de comandă se selectează funcția de aspirare uscată, cât și valoare dorită a puterii motorului.
 • Aspirarea umedă: Pentru acest tip de curățare se recomandă utilizarea detergentului Karcher RM 519. Cu ajutorul unei duze special concepute, apa curată este pulverizată pe suprafețe. Ulterior, aceasta este îndepărtată prin aspirare.

Containerul pentru apa absorbită de pe suprafețe este echipat cu un sistem de blocare (un plutitor) care blochează automat aspirarea, dacă lichidului din vas a ajuns la nivelul maxim.

Apa din vasul cu apă curată nu trebuie să aibă o temperatură mai mare de 50°C.

Filtrul aspiratorului Karcher SE 4001

KarcherSE 4001 este echipat cu un filtru de spumă, care se montează pe coșul de filtrare. Acest filtru de spumă se foloseşte atât la aspirarea mizeriei solide, cât și în cazul mizeriei lichide, deoarece ajută la filtrarea particulelor din aerul evacuat în încăpere.

O filtrare mai bună poate fi asigurată cu ajutorului unui filtru tip cartuș.

Nivelul de zgomot

aspirator cu spalare Karcher SE 4001

Zgomotul pe care îl produce un aspirator este un detaliu important pentru mulți dintre noi, mai ales dacă iubim liniștea. Așadar, dacă utilizezi aspiratorul regulat, sau preferi să aspiri seara, un model silențios este exact ceea ce ai nevoie.

Ținând cont de puterea mare a motorului, de 1400 W, aspiratorul Karcher SE 4001 are un nivel mic al zgomotului produs în timpul folosirii, de 74 dB.

Accesorii incluse

Grație tehnologiei inovatoare a duzelor aspiratorului, suprafețele curățate se usucă mult mai repede.  În plus, KarcherSE 4001 este echipat și cu:

 • 2 țevi spray-extracție;
 • duză pulverizare/aspirare pentru suprafețele dure;
 • duză de pardoseală umedă/uscată;
 • duză pentru aspirarea uscată;
 • duză pentru spații înguste.

Concluzii

aspirare umeda si uscata aspirator Karcher SE 4001

Construit să reziste și destinat pentru a curăța atât mizeria solidă, cât și pe cea lichidă, aspiratorul KarcherSE 4001 este tot ce ai nevoie pentru a păstra casa curată.

Aspiri praful sau părul de la animalele de companie și speli chiar și cele mai groase covoare, datorită accesoriilor de care acesta dispune. În plus, KarcherSE 4001 nu este nici foarte zgomotos și îți asigură o rază de operare mare, pentru a curăța chiar și în colțurile greu accesibile din locuință.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola