Review aspirator Bosch BWD421PET

Dacă ești în căutarea unui aliat împotriva tuturor tipurilor de murdărie, aspiratorul Bosch BWD421PET este exact ceea ce ai nevoie. Device-ul este primul aspirator wet&dry 3în1 de la Bosch și permite o curățare a mai multor suprafețe, de la gresie, lemn sau marmură și face față cu brio atât murdăriei solide, cât și murdăriei lichide.

Aspiratorul Bosch BWD421PET este destinat pentru a aspira circa 2,5 litri de lichid și, în acelaşi timp, deţine şi o  funcţie de aspirare la uscat, deci îndepărtează cu succes praful sau fibrele textile. De asemenea, Bosch BWD421PET are și o funcție de spălare umedă, folosind metoda de pulverizare și extracție a murdăriei.

Cu un motor puternic, numeroase accesorii și funcția de curățare a murdăriei lichide și solide, Bosch BWD421PET este unul dintre cele mai bune aspiratoare de pe piață.

Design și greutate

aspirator Bosch BWD421PET

Cu un design ergonomic, dimensiuni de 360 x 350 x 490 mm și o greutate de 10.4 kg, aspiratorul cu spălare Bosch BWD421PET te ajută să îți menții locuința curată. Produsul este recomandat în special celor care au nevoie de o igienizare suplimentară a spațiului de locuit, deoarece curăță chiar și cele mai fine particule de praf.

Poți muta cu ușurință aspiratorul, dintr-un colț în altul al camerei, grație roților sale cauciucate, care protejează podeaua. Acestea necesită o curățare regulată, deoarece murdăria care se acumulează pe ele poate provoca dificultăți în rotirea lor.

Puterea de aspirare a aspiratorului Bosch BWD421PET

Aspiratorul Bosch BWD421PET este special conceput pentru a oferi o putere mare de aspirare și, în plus, de spălare a suprafețelor. Comparativ cu modelul Bosch BGS05A220, motorul aspiratorului Bosch BWD421PET este mai puternic, având 2100 W. Grație puterii acestuia, poți aspira și curăța eficient chiar și cele mai groase covoare.

Panou de comandă

panou de comanda aspirator Bosch BWD421PET

Bosch BWD421PET beneficiază de un panou de comandă care îți permite să ai acces la funcțiile dispozitivului. Astfel, panoul de comandă conține:

 • butonul de On/Off al aspiratorului;
 • butonul On/Off al pompei;
 • indicator de funcționare a pompei;
 • buton de schimbare a puterii;
 • indicatorul nivelului de putere;
 • butonul de înfășurare a cablului;
 • buton pentru deschiderea capacului aspiratorului;
 • buton pentru spălarea cu jet și activare sistem de absorție.

Raza de operare

Un alt punct forte al aspiratorului Bosch BWD421PET este cablul său de alimentare, lung de 12 metri, care îți oferă posibilitatea de a curăța cu aspiratorul orice colț din casă.

Mai mult decât atât, cu ajutorul furtunului flexibil și durabil beneficiezi de o rază de operare de aproximativ 15 metri, astfel că poți aspira chiar și cele mai inaccesibile zone din locuință.

Capacitatea de colectare

Dat fiind faptul că este un aspirator care curăță atât murdăria solidă, cât și pe cea lichidă, aspiratorul Bosch BWD421PET dispune de un recipient destinat pentru eliminarea a maximum 2,5 litri de lichid, dar și de un sac din hârtie de 2,5 litri pentru praf, scame, păr și alte tipuri de murdărie solidă.

Containerul pentru apa absorbită de pe suprafețe beneficiază de un sistem de blocare (un plutitor) care va bloca automat aspirarea, dacă lichidul din vas a ajuns la nivelul maxim. În acest caz, puterea motorului este redusă în mod pulsativ şi se aprinde indicatorul de astuparea orificiului de intrare a aerului, de pe panoul de comandă al aspiratorului.

Sacul din hârtie poate fi montat în interiorul vasului pentru apa menajeră.

Aspiratorul Bosch BWD421PET este echipat și cu un rezervor de 2,5 litri pentru apa curată (rece). În acest rezervor se adaugă și detergentul, pentru a curăța de la covoare, până la tapițerii sau saltele. Brandul Bosch recomandă folosirea detergentului G 500 O Tens, produs de firma Buzil din Germania.

De asemenea, înainte de a începe folosirea aspiratorului folosind funcția de spălare, pentru a nu se forma spumă – care poate obtura filtrul de curățare, se recomandă adăugarea detergentului G 478 Buz® Defoam, produs de brandul BUZIL din Germania, în recipientul cu apă curată.

Acest agent antispumant se adaugă în cantitatea recomandată pe eticheta produsului.

Modurile de aspirare ale aspiratorului Bosch BWD421PET

Bosch BWD421PET îți oferă acces la:

 • Aspirarea tradițională: sacul se introduce în rezervorul aspiratorului. Asigură-te că acest vas este uscat. Prin apăsarea butoanelor de schimbare a puterii +/- de pe panoul de control al device-ului poți seta valoarea dorită a puterii.

Bosch BWD421PET este dotat cu funcția de memorare a nivelului puterii de aspirare. Așadar, atunci când oprești aspiratorul nivelul de aspirare actual va fi activat și pentru următoare utilizare a device-ului. Practic, la următoarea pornire, aparatul va avea aceeași putere de aspirare.

Aspiratorul beneficiază și de funcția reducerii puterii, dacă sacul este plin sau orificiul de intrare este astupat.

 • Modul de aspirare cu apă: înainte de a utiliza acest mod de aspirare nu uita să folosești soluția agentul antispumant. Pentru aspirarea suprafețelor umede se utilizează accesoriul de aspirare-pulverizare (dimensiunea mică și mare).

După terminarea utilizării, aspiratorul se lasă pornit la puterea maximă timp de 30 de secunde, pentru a se usca.

Pentru a strânge apa de pe suprafețe, containerul pentru apa menajeră trebuie să fie gol. De asemenea, se folosesc accesoriile de aspirare-pulverizare sau accesoriul pentru strângerea apei.

Filtrele aspiratorului Bosch BWD421PET

Aspiratorul Bosch BWD421PET utilizează un sistem de filtrare în 3 etape.

 • Filtrul SEPIOLIT I – pentru apă. Acest filtru se spală sub jet de apă și trebuie să fie uscat atunci când se montează.
 • Filtrul SEPIOLIT II – al motorului. Și acesta se spală și se montează uscat.
 • Filtrul de ieșire a aerului – HEPA – Filtrul HEPA elimină cel puțin 99,97% din particulele poluante cu dimensiunea de 0,3 micrometri. Datorită filtrului HEPA, aerul evacuat este curățat de impurități.

Un astfel de nivel de filtrare a aerului este foarte important pentru persoanele cu astm bronșic, alergii și alte probleme respiratorii.

Filtrele HEPA se înlocuiesc la aproximativ 6 luni. Acestea nu se spală.

Filtrul instalat înaintea motorului este lavabil și se montează uscat.

Nivelul de zgomot

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui aspirator este nivelul zgomotului produs. Așadar, intensitatea zgomotului în timpul folosirii aparatului este de 85 dB.

Dacă aspiratorul este mai zgomotos și îți dă impresia că șuieră, trebuie verificat sacul său. Această problemă este cauzată de faptul că sacul său este plin sau există o deschidere care permite aerului să intre în furtun.

Accesorii incluse

accesorii aspirator Bosch BWD421PET

Bosch BWD421PET este primul aspirator echipat cu accesorii ProAnimal, care asigură o curățare rapidă a blănii de pe covoare și mochetă.

În plus, Bosch BWD421PET dispune și de:

 • Perie turbo – curăță murdăria greu de îndepărtat, precum fibrele, resturile de țesături sau părul. Datorită acestei perii rotative, activate de turbină, de înaltă viteză, fibrele comprimate și aplatizate sunt îndreptate. În felul acesta și curățarea covorului este mai eficientă.
 • Perie pentru podele.
 • Perie comutatoare cu separator de obiecte mici – te ajută să nu aspiri obiectele de mici dimensiuni de pe jos, precum bijuteriile căzute sau jucăriile copiilor.
 • Duză pentru curățat saltelele – special realizată pentru a curăța în profunzime salteaua sau husele de pat.
 • Perie mică.
 • Accesoriu de aspirare pentru spațiile înguste.
 • Tub telescopic de aspirare.

Concluzii

Fără îndoială, aspiratorul cu spălare Bosch BWD421PET cu eficiența energetică A este unul dintre cele mai bune device-uri de acest fel de pe piață.

Aparatul te ajută să cureți eficient atât murdăria solidă, cât și pe cea lichidă și înlătură cu succes părul de pe covoare sau mochete. În plus, beneficiază de o putere mare de aspirare, cu un consum redus de energie.
Astfel cu Bosch BWD421PET cureți cu succes orice suprafață, de la gresie, parchet sau marmură.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola