Top 5 cele mai bune aspiratoare fără sac

Dacă vrei să scapi de grija sacilor pentru aspirator, topul nostru cu cele mai bune aspiratoare fără sac sigur o să-ți fie de folos pentru a alege cel mai bun produs pentru nevoile tale.

Aspiratorul nu mai este de mult timp un moft, ci o necesitate, el fiind esențial în orice locuință. Însă, chiar dacă pare o treabă ușoară, mulți dintre noi par să nu știe ce tip de aspirator să aleagă. Oare care este mai bun? Aspiratorul cu sac sau aspiratorul fără sac?

Ei bine, există atât avantaje, cât și dezavantaje pentru ambele produse, însă în acest articol ne vom focusa pe cele mai bune aspiratoare fără sac.

Aspiratoarele fără sac au devenit populare datorită faptului că nu folosesc un sac pentru depozitarea mizeriei, ci un vas special de depozitare care poate fi golit și spălat cu ușurință. Pe lângă această caracteristică, cele mai bune aspiratoare fără sac au o putere mare de aspirare.

Comparativ cu aspiratoarele cu saci care tind să își piardă puterea de aspirare pe măsură ce sacul se umple, aceste modele fără sac sunt la fel de eficiente chiar și atunci când vasul de colectare este plin.

Pe lângă faptul că economisești banii pe care ar fi trebuit să îi dai pe sacii pentru praf, cele mai bune aspiratoare fără sac sunt echipate și cu filtre pentru a curăța aerul evacuat în cameră.

Există nenumărate beneficii pe care le ai dacă alegi un astfel de model, iar toate acestea vor fi enumerate în acest articol.

Iată care sunt cele mai bune aspiratoare fără sac, dar și câteva întrebări și răspunsuri care te vor ajuta să alegi aspiratorul potrivit.

Bottom Line
Pros
 Rowenta Silence Force Monocyclonic 4A+ RO7691EA
Rowenta Silence Force Monocyclonic 4A+ RO7691EA
Detalii&Preț
Vas de colectare de 2.5 litri
Rază de operare de 11 metri
Filtru HEPA
 Samsung VC07M3150VU
Samsung VC07M3150VU


Detalii&Preț

Vas de colectare de 2 litri
Rază de operare de 9 metri
Turbină anti-încâlcire
 Electrolux ESPC71DB
Electrolux ESPC71DB


Detalii&Preț
Rază de operare de 9 metri
Filtru HEPA
Este unul dintre cele mai silențioase aspiratoare fără sac
 Bosch BGS05A220
Bosch BGS05A220


Detalii&Preț
Filtru EPA H12
Trei trepte de viteză
Rază de operare de 9 metri

 Philips PowerPro Expert FC9729/09
Philips PowerPro Expert FC9729/09

Detalii&Preț
Cap de aspirare TriActive
Rază de operare de 10 metri
Beneficiază de filtru antialergic și filtru de admisie

Diferențele dintre aspiratoarele fără sac și aspiratoarele cu sac

Diferența dintre cele două modele de aspiratoare este foarte simplă. Aspiratoarele cu sac folosesc un sac din microfibră sau hârtie pentru colectarea prafului, iar aspiratoarele fără sac folosesc un vas de colectare.

Sacul trebuie înlocuit atunci când se umple, deoarece conține alergeni care pot contamina aerul evacuat în cameră. În schimb, vasul de colectare al aspiratorului fără sac poate fi golit și spălat cu ușurință, el urmând a fi montat abia după ce s-a uscat complet.

Pentru a capta particulele din aerul evacuat în interior, aspiratoarele fără sac folosesc filtre, care sunt fie lavabile – fie trebuie înlocuite la câteva luni, în funcție de cât de des este folosit aspiratorul.

Probabil te întrebi care este mai bun: aspiratorul cu sac sau aspiratorul fără sac. Ei bine, răspunsul depinde foarte mult de nevoile tale și de cât de mulți bani vrei să investești într-un aparat de acest fel.

Aspirator cu sac

În primul rând, la un astfel de model – sacul trebuie schimbat neapărat atunci când este plin. Înlocuirea acestuia poate fi o corvoadă, cu toate că sacii nu sunt foarte scumpi, însă sunt o cheltuială în plus.

Acest aspirator necesită o întreținere mai mică, deoarece sacul în care este colectat praful are abilitatea de a ține loc și de filtru. Practic, nu mai este nevoie să cureți filtrele, ci doar înlocuiești sacul atunci când este plin.

Unele aspiratoare au un indicator luminos care te anunță când sacul este plin, însă multe modele de aspiratoare nu beneficiază de acest indicator și astfel nu știi când este necesar să schimbi sacul.

Un alt element pe care trebuie să îl iei în considerare dacă alegi un aspirator cu sac este materialul din care este fabricat sacul său. Mulți saci sunt fabricați din hârtie, însă pot conține și alte materiale, care pot fi nereciclabile.

Aspiratoarele fără sac

Aspiratoarele fără sac sunt versiunea modernă a aspiratoarelor tradiționale (cele cu sac), deoarece nu necesită saci și au propriul sistem de filtrare al aerului.

În cazul aspiratoarelor fără sac există mai puține șanse să uiți să golești vasul pentru colectarea prafului, deoarece acesta este fabricat dintr-un material transparent și poți vedea cu ușurință dacă s-a umplut.

Aspiratoarele fără sac sunt eco-friendly, ceea ce înseamnă că filtrele lor sunt lavabile și nici nu au saci care pot polua mediul. Tot ele sunt și mai puțin costisitoare, pentru că nu trebuie să cumperi constant saci. Însă, în cazul lor, trebuie să înlocuiești filtrele odată la câteva luni, în funcție de cât de des utilizezi aspiratorul.

Comparativ cu aspiratorul tradițional, care poate avea o putere de aspirare mai mică dacă sacul său este plin, puterea de aspirare a aspiratorului fără sac nu este mai scăzută dacă vasul de colectare este plin.

Aspirator fără sac Rowenta Silence Force Monocyclonic 4A+ RO7691EA

 • Vas de colectare de 2.5 litri
 • Rază de operare de 11 metri
 • Filtru HEPA

Dacă ești în căutarea celui mai bun aspirator fără sac, Rowenta Silence Force Monocyclonic 4A+ RO7691EA trebuie neapărat să se regăsească pe lista ta de preferințe. Acesta are o putere mare de aspirare, este silențios și beneficiază de multe alte caracteristici care îl fac un produs apreciat.

Capul său de aspirare Power Air cu două poziții oferă performanță de clasa 4A+AAA pe toate suprafețele, ceea ce înseamnă că Rowenta Silence Force Monocyclonic 4A+ RO7691EA curăță eficient atât suprafețele dure, cât și covoarele pufoase.

Rowenta Silence Force Monocyclonic 4A+ RO7691EA este ușor de manevrat și de depozitat

În ciuda faptului că are o greutate de 9.47 kg aspiratorul fără sac Rowenta Silence Force Monocyclonic 4A+ RO7691EA este ușor de manevrat și depozitat grație celor 3 roți rezistente ale sale.

Mânerul Ergo Comfort îți oferă posibilitatea de a manevra cu ușurință produsul și de a îl transporta dintr-o cameră în alta. Rowenta Silence Force Monocyclonic beneficiază de un cablu lung de 8.4 metri și de un furtun flexibil de 1.6 metri, oferindu-ți astfel o rază de operare de 11 metri. În felul acesta poți aspira chiar și locurile greu accesibile din locuință.

Dispune de un vas de colectare de 2.5 litri

Vasul său pentru colectarea murdăriei are o capacitate de 2.5 litri și dispune de un sistem de blocare, pentru a elimina posibilitatea deschiderii sale în timpul procesului de aspirare. Pe lângă faptul că este încăpător, acest vas de colectare poate fi golit și spălat cu ușurință. Nu uita că acesta se atașează aspiratorului abia după ce s-a uscat complet.

Vei știi întotdeauna când trebuie să golești vasul de colectare, grație indicatorului luminos amplasat pe display-ul aspiratorului.

Are un nivel al zgomotului în timpul folosirii de 67 dB

Motorul său de 550 W oferă o putere mare de aspirare și un nivel al zgomotului de doar 67 dB, o valoare mică dat fiind faptul că este unul dintre cele mai bune aspiratoare fără sac.

Conform experților, aspiratoarele fără sac sunt mai zgomotoase decât aspiratoarele cu sac, însă Rowenta Silence Force Monocyclonic 4A+ RO7691EA pare să fie excepția de la regulă. Produsul este și eficient și are și un consum mic de energie electrică de doar 22 kw pe an (în condițiile în care este folosit o dată – de două ori pe săptămână).

Beneficiază de un filtru HEPA

Filtrul său HEPA de înaltă eficiență captează 99.98% din praful și alergenii din aerul evacuat din aspirator, astfel că produsul este recomandat în special celor care au probleme respiratorii cauzate de acarienii de praf.

Datorită faptului că poate curăța orice tip de suprafață, că are o putere mare de aspirare și este echipat cu un filtru eficient, Rowenta Silence Force Monocyclonic 4A+ RO7691EA poate fi aspiratorul fără sac de care ai nevoie.

Aspirator fără sac Samsung VC07M3150VU

 • Vas de colectare de 2 litri
 • Rază de operare de 9 metri
 • Turbină anti-încâlcire

Un alt produs considerat de mulți cel mai bun aspirator fără sac este Samsung VC07M3150VU. De ce este atât de popular acest produs? Pentru că beneficiază de o turbină anti-încâlcire, care oferă o aspirație uniformă și nu se înfundă cu fire de păr.

Beneficiază de un motor puternic de 650 W

Samsung VC07M3150VU oferă o putere mare de aspirare, grație motorului său puternic de 650 W. În ceea ce privește performanța sa de curățare, aspiratorul face o treabă grozavă atât pe podelele dure, cât și pe covoare sau mochete. De asemenea, nu are nici probleme în aspirarea bucăților de mizerie mai mari, așa cum se întâmplă în cazul multor aspiratoare.

Dacă nu știi ce să mai faci pentru a scăpa de blana animalelor de companie strânsă pe covoare, Samsung VC07M3150VU o să îți fie de mare ajutor, deoarece beneficiază de o perie specială care curăță orice fir de păr.

Cu o greutate de 4.5 kg, o înălțime de 27 cm, o lățime de 23 cm și echipat cu două roți cauciucate care nu zgârie suprafețele, Samsung VC07M3150VU poate fi mutat ușor dintr-o încăpere în alta.

Îți oferă o rază de operare de 9 metri

Cablul său rezistent și furtunul flexibil îți oferă o rază de operare de 9 metri, astfel încât să aspiri prin toate colțurile locuinței, fără să fie nevoie să schimbi des priza de alimentare.

Pentru că este unul dintre cele mai bune aspiratoare fără sac, Samsung VC07M3150VU dispune de un vas de colectare a prafului de 2 litri. Deoarece aspiratorul este echipat cu un capac transparent de tip trapă, vei vedea cu ușurință când trebuie să golești vasul de colectare.

Nivelul zgomotului pe care aparatul îl produce în timpul funcționării este de 80 dB, iar anual Samsung VC07M3150VU consumă 28 kw de energie electrică (dacă este folosit o dată sau de două ori pe săptămână).

Aparatul este echipat și cu un filtru pentru protejarea motorului și unul pentru curățarea aerului evacuat în încăpere.

Samsung VC07M3150VU este o opțiune excelentă, dacă ești în căutarea celui mai bun aspirator fără sac. Puterea de aspirare, filtrele sale eficiente și turbina anti-încâlcire îl fac o alegere versatilă.

Aspirator fără sac Electrolux ESPC71DB

 • Rază de operare de 9 metri
 • Filtru HEPA
 • Este unul dintre cele mai silențioase aspiratoare fără sac

Electrolux ESPC71DB este unul dintre cele mai silențioase aspiratoare fără sac de pe piață. Motorul său de 650 W generează un zgomot de 72 dB în timpul funcționării.

În plus, acesta face parte din clasa A din punct de vedere al eficienței energetice, cu un consum anual de 26 kW, cât și din clasa A a emisiilor de praf.

Cablul său lung și furtunul flexibil îți oferă o rază de operare de 9 metri, pentru a curăța cu ușurință orice colț al camerei. Chiar dacă are o greutate de 6.52 kg, o înălțime de 43 cm și o lățime de 27 cm, Electrolux ESPC71DB este ușor de manevrat datorită roților sale cauciucate. Fanta integrată pentru parcare îți permite să depozitezi fără probleme aspiratorul.

Beneficiază de un amortizor ErgoShock

Amortizorul său ErgoShock este special conceput pentru ca aspiratorul să nu zgârie piesele de mobilier.

Electrolux ESPC71DB curăță orice tip de suprafață, iar vasul său de colectare – cu o capacitate de 1.4 litri – îți permite să aspiri fără probleme întreaga locuință, fără să fie nevoie să-l golești des.

Acest vas de colectare rezistent poate fi golit și spălat cu ușurință, datorită sistemului Easy Empty.

Beneficiază de un sistem de filtrare în 3 etape

Un alt element extrem de apreciat la acest aspirator fără sac este sistemul său de filtrare, în 3 etape:

 • Filtrul Hygiene anti-odour absoarbe mirosurile urâte
 • Filtrul Hygiene 12 reține praful și particulele poluante din aerul evacuat în încăpere, într-o proporție de 99.5%
 • Filtrul igienic Allergy Plus combate alergenii și face ca acest aspirator să fie ideal pentru persoanele alergice sau pentru cele care au probleme respiratorii cauzate de acarienii de praf

Dacă ai nevoie de un aspirator fără sac, Electrolux ESPC71DB este alegerea perfectă. Curăță atât podelele dure, cât și covoarele, este echipat cu duză pentru spații înguste și pentru tapițerii, aparatul fiind unul dintre cele mai silențioase aspiratoare fără sac.

Aspirator fără sac Bosch BGS05A220

 • Filtru EPA H12
 • Trei trepte de viteză
 • Rază de operare de 9 metri

Echipat cu un filtru EPA H12, care înlătură cu succes praful și alergenii din aerul evacuat în încăpere, dar și cu un motor de 700 W care oferă o putere mare de aspirare, Bosch BGS05A220 este ideal în orice locuință. Aparatul face parte din clasa A a amisiilor de praf, dar și din clasa A privind curățarea suprafețelor dure.

Design-ul său compact și cele două roți cauciucate te ajută să muți cu ușurință aspiratorul dintr-o parte în alta a locuinței, în ciuda greutății sale de 6 kg, înălțimii de 31 cm și lățimii de 26 cm.

Motorul său este echipat cu palete aerodinamice

Motorul său HiSpin este performant și oferă 3 trepte de putere, pentru o curățare excelentă a tuturor suprafețelor. Acest motor beneficiază de palete aerodinamice și un flux de aer calibrat, pentru a îndepărta cu succes murdăria, fără un consum prea mare de energie.

Bosch BGS05A220 este considerat de mulți cel mai bun aspirator fără sac, datorită puterii de aspirare, filtrului cât și tehnologiilor de care dispune.

Acesta îți oferă o rază de operare de 9 metri, astfel încât să nu fie nevoie să schimbi mult prea des priza de alimentare atunci când aspiri.

Vasul său de colectare are o capacitate de 1.5 litri, fiind special conceput pentru o aspirare de lungă durată, deoarece nu trebuie golit des.

Nivelul zgomotului pe care aspiratorul fără sac îl produce în timpul funcționării este de 78 dB. Reține faptul că dacă filtrul său este înfundat, nivelul zgomotului produs o să fie unul mai mare.

Bosch BGS05A220 este echipat cu nenumărate accesorii

Deoarece o putere de aspirare mare nu este suficientă pentru o curățare în profunzime, Bosch BGS05A220 este echipat și cu diverse accesorii care îl fac unul dintre cele mai bune aspiratoare fără sac:

 • Accesoriu pentru aspirarea spațiilor înguste
 • Duză pentru tapițerie
 • Duză pentru aspirarea spațiilor de mari dimensiuni.

În concluzie, Bosch BGS05A220 poate fi exact aspiratorul fără sac de care ai nevoie, grație tehnologiilor de care dispune, puterii de aspirare sau accesoriilor pe care le include.

Aspirator fără sac Philips PowerPro Expert FC9729/09

 • Cap de aspirare TriActive
 • Rază de operare de 10 metri
 • Beneficiază de filtru antialergic și filtru de admisie

Aspiratorul Philips PowerPro Expert FC9729 are un design ergonomic și simplist, care îți permite să manevrezi aparatul fără prea mult efort. Chiar dacă are o greutate de 5.5 kg, o înălțime de 29 cm și o lățime de 50 cm cele două roți cauciucate ale sale te ajută să muți aspiratorul dintr-o cameră în alta.

Alunecă cu ușurință pe toate tipurile de podea, oferind performanță excelentă în special pe suprafețele dure.

Capul său de aspirare TriActive aplică 3 acțiuni de curățare dintr-o singură mișcare:

 • absoarbe praful din covoare sau de pe suprafețele cu parchet, gresie sau dușumea din lemn
 • aspiră cu ușurință obictele de mari dimensiuni
 • aspiră praful și mizeria din colțuri

Beneficiază de tehnologia PowerCyclone 8

Tehnologiei PowerCyclone 8 accelerează aerul în compartimentul ciclonic, pentru a separa praful de celelalte mizerii absorbite.

Philips PowerPro Expert FC9729 îți oferă o rază de operare de 10 metri, cât și un vas de colectare rezistent cu o capacitate de 2 litri. În felul acesta poți curăța suprafețe mai mari fără să fie nevoie să schimbi des priza de alimentare sau să golești vasul de colectare.

Sistemul Allergy Lock asigură etanșarea perfectă a recipientului pentru praf.

Clasa emisiilor de praf din care face parte: A

Pe lângă faptul că este echipat cu un motor de 650 W care asigură o putere de aspirare mare, Philips PowerPro Expert FC9729 beneficiază și de un sistem de filtrare eficient. Datorită acestuia, aparatul face parte din clasa A a emisiilor de praf.

 • Filtrul antialergic are capacitatea de a capta 99.95% din particulele de praf, polen, păr de animale și acarieni, curățând astfel aerul evacuat din aparat.
 • Filtrul de admisie protejează motorul și este lavabil. Recomandat este să usuci foarte bine filtrul, înainte de a îl monta în aparat.

Nivelul zgomotului produs în timpul funcționării este un element important de care trebuie să ții cont atunci când alegi cel mai bun aspirator fără sac. La acest capitor, Philips PowerPro Expert FC9729 generează un zgomot de 76 dB.

Aspiratorul fără sac Philips PowerPro Expert FC9729 este foarte apreciat și datorită accesoriilor pe care le include:

 • Perie standard
 • Perie mică
 • Duză pentru spații înguste
 • Perie moale

Dacă ești în căutarea unui aspirator fără sac eficient, ușor de manevrat, care aspiră chiar și cele mai pufoase covoare,  Philips PowerPro Expert FC9729/09 poate fi aliatul tău împotriva murdăriei.

Cele mai populare întrebări și răspunsuri despre aspiratoarele fără sac

1

Care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont pentru a alege cel mai bun aspirator fără sac?

Puterea de aspirare

Unul dintre cele mai importante detalii de care trebuie să ții cont pentru a cumpăra cel mai bun aspirator fără sac este puterea sa de aspirare.

Alege un aspirator cu un motor puternic, care generează o putere mare de aspirare, deoarece acesta are un flux de aer mai mare și trage mult mai ușor mizeria, comparativ un aspirator cu o putere mică de aspirare.

Fluxul de aer

Fluxul de aer este măsurat în m3/min. Cu cât un aspirator are un flux de aer mai mare, cu atât este mai eficient, deoarece acesta este responsabil cu aspirarea prafului și mizeriei de pe suprafețe.

Filtrele

Filtrele sunt o parte esențială a aspiratoarelor, deoarece acestea joacă un rol important în îndepărtarea eficientă a prafului și murdăriei din aerul evacuat în interior.

Alege un aspirator cu filtru HEPA, deoarece acesta captează până la 99.98% din particulele poluante din aerul evacuat.

Verifică regulat filtrul aspiratorului fără sac și înlocuiește-l odată la câteva luni, în funcție de cât de des utilizezi aparatul.

Capacitatea vasului de colectare

Cu cât vasul de colectare a prafului este mai mic, cu atât mai mult va trebui să îl golești și să îl speli mai des. Alege un aspirator cu un vas de colectare de peste 1 litru, mai ales dacă ai o locuință mai mare.

Accesoriile

Cele mai bune aspiratoare fără sac sunt echipate și cu accesorii menite să te ajute să cureți eficient orice tip de suprafață. Pe lângă puterea de aspirare, fluxul de aer sau filtre, asigură-te că aspiratorul fără sac pe care îl alegi are și duze și perii speciale incluse.

2

Cum cureți filtrul aspiratorului fără sac?

În primul rând, trebuie să determini dacă filtrul aspiratorului tău este lavabil sau nu. Cele mai bune aspiratoare fără sac sunt echipate cu un filtru HEPA, fabricat din fibre.

Filtrul lavabil se clătește în apă călduță, nu fierbinte, care conține detergent. Nu se freacă, deoarece fibrele se pot deteriora.

Acesta se montează în aparat abia după ce s-a uscat complet.

Filtrele care nu se pot spăla se curăță cu o perie moale, pentru a nu zgâria suprafața acestuia. Reține că partea inferioară a filtrului nu necesită curățare.

Indiferent dacă este lavabil sau nu, un filtru trebuie curățat din când în când, în funcție de cât de des este aparatul utilizat.

3

Ce se întâmplă dacă nu cureți sau nu înlocuiești filtrul de aer al aspiratorului fără sac?

Un filtru murdar poate duce la scăderea performanței de aspirare, chiar și în cazul celor mai bune aspiratoare fără sac. Filtrele murdare pot restricționa fluxul de aer, astfel încât aspirația să nu fie la fel de puternică.

În mod ideal, ar trebui să cureți filtrul aspiratorului fără sac odată la 3 luni, mai ales dacă utilizezi aparatul săptămânal sau poate chiar mai des. Dacă aspiratorul tău are un filtru care nu este lavabil, ideal este să înlocuiești filtrul aproximativ o dată la un an.

4

Ce se întâmplă dacă ai aspirat murdărie lichidă cu aspiratorul fără sac?

Mulți sunt tentați să aspire și murdăria lichidă folosind aspiratorul fără sac (special conceput pentru aspirarea uscată). Aceasta este o mare greșeală, deoarece modelele de acest fel nu sunt concepute pentru a reține apa, iar lichidul aspirat se poate scurge în instalația electrică, provocând astfel defectarea aparatului.

5

Poți folosi aspiratorul fără sac pentru aspirarea ploșnițelor din casă?

Cele mai bune aspiratoare fără sac aspiră excelent nu doar murdăria ci și gândacii și ploșnițele din casă. După aspirare, nu uita să golești vasul de colectare, deoarece ploșnițele pot supraviețui săptămâni bune în aspirator, chiar dacă nu au mâncare sau apă.

Odată prinse în vasul de colectare, acestea vor încerca să se târască în afara aspiratorului.

6

Cum împrospătezi mirosul din interiorul unui aspirator fără sac?

Trebuie să recunoaște faptul că și cele mai bune aspiratoare fără sac pot căpăta un miros neplăcut în interior, dacă nu sunt curățate regulat.

Dacă ești în această situație, pe lângă curățarea regulată a vasului de colectare, presară bicarbonat de sodiu pe podea, apoi aspiră-l. Acesta are rolul de a elimina mirosul neplăcut cauzat de mizerie strânsă pe furtunul aspiratorului sau în vasul de colectare.

7

Cum să folosești uleiuri esențiale în aspiratorul fără sac?

Chiar și cele mai bune aspiratoare fără sac pot emana un miros neplăcut. Pe lângă bicarbonatul de sodiu pe care îl putem folosi pentru a elimina acest miros urât din interiorul aspiratoarelor, o altă opțiune este uleiul esențial, care se pune în cantități mici (2-3 picături) în vasul de colectare.

8

De ce praful din vasul de colectare al aspiratorului este gri?

Culoarea gri a prafului din casă este dată de combinația de particule foarte, foarte mici – inclusiv pielea umană, acarienii de praf, părul de la animalele de companie, scame, murdărie și alte reziduuri de la gătit sau inclusiv de la fumat.

9

Care este cel mai bun aspirator fără sac?

Răspunsul la această întrebare este unul subiectiv, deoarece în topul celor mai bune aspiratoare fără sac sunt incluse nenumărate modele.

Pentru a alege cel mai bun aspirator fără sac este bine să iei în considerare dimensiunile casei tale și cât de mult îl vei utiliza.

Dacă ai copii sau animale de companie este normal să fie nevoie să folosești aspiratorul zilnic sau la câteva zile. Drept urmare, îți trebuie unul rezistent, cu putere mare de aspirare.

10

Care sunt cele mai bune aspiratoare fără sac pentru curățarea covoarelor?

Dat fiind faptul că în fibrele covoarelor se prind particulele de praf, părul și alte tipuri de murdărie, este important ca pentru curățarea lor să utilizezi un aspirator cu o putere de aspirare mare.

Nu uita că un aspirator cu o putere de aspirare mare, dar care nu este echipat cu accesorii pentru diferite suprafețe nu va da randament.

Prin urmare, în categoria celor mai bune aspiratoare fără sac pentru curățarea covoarelor se încadrează Rowenta Silence Force Monocyclonic 4A+ RO7691EA și Samsung VC07M3150VU.

11

Sunt aspiratoarele fără sac mai bune pentru cei care suferă de alergii?

Atât aspiratoarele cu sac, cât și aspiratoarele fără sac sunt potrivite pentru cei care au probleme din cauza alergiilor, dacă acestea sunt echipate cu un filtru calitativ.

De exemplu, filtrele HEPA captează 99.98% din praful și alergenii din aerul evacuat din aspirator, pentru ca sporii de ambrozie, de mucegai, ori praful, polenul și alte particule poluante să nu mai fie un pericol pentru cei care suferă de alergii.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola