Review purificator de aer model Philips AC3055/50

În categoria celor mai bune purificatoare de pe piață este inclus și Philips AC3055/50, care face parte din seria 3000i. Device-ul filtrează aerul în 3 etape și-l scanează de până la 1000 de ori pe secundă, monitorizând constant calitatea acestuia și detectând rapid orice modificare.

Recomandat pentru încăperi de până la 48 m2, Philips AC3055/50 purifică eficient aerul atât în living sau în dormitor, cât și în bucătărie, unde mirosul de mâncare este pregnant atunci când gătești.

Mărime și dimensiuni

Philips AC3055/50 măsoară 29.5×29.5×65.7 cm și are o greutate de 8,6 kg.

Design purificator de aer Philips AC3055/50

Philips AC3055/50

Într-o nuanță de alb și argintiu, având o formă cilindrică, Philips AC3055/50 se integrează cu ușurință în orice decor, grație design-ului său minimalist.

Carcasa device-ului este confecționată din plastic, însă este unul destul de rezistent.

Flux de aer

Volumul de aer curat eliberat de purificator pe parcursul unei ore este de 520 m3, iar într-o cameră cu o suprafață de 20 m3 aerul este filtrat în doar 6 minute.

Mai mult decât atât, datorită senzorului de particule, Philips AC3055/50 scanează aerul de 1.000 de ori pe secundă și îl curăță automat.

Aerul tras prin orificiile mici din spatele device-ului și din laterale este filtrat, apoi evacuat prin fanta de evacuare a aerului aflată în partea suterioară.

Senzor pentru măsurarea calității aerului

Philips AC3055/50

Purificatorul de aer Philips AC3055/50 este echipat și cu un senzor care măsoară nivelul particulelor PM 2.5.

Cea mai mare parte a poluanţilor din aerul interior se încadrează în categoria PM2.5 – mai exact particulele poluante din aer mai mici de 2,5 micrometri. Surse obişnuite de particule PM2.5 sunt fumul de ţigară, gătitul sau lumânările aprinse. Unele bacterii din aer, cei mai mici spori de mucegai şi particulele de alergeni provenite de la părul de animale şi acarieni intră tot în categoria PM2.5.

Senzor de lumină

Cu senzorul de lumină, panoul de control poate porni şi se poate opri automat sau îşi poate reduce automat intensitatea iluminării în funcţie de lumina din încăpere. Când lumina ambientală este redusă, panoul de control se va opri sau îşi va reduce intensitatea iluminării. Poţi apăsa orice buton pentru a activa toate luminile.

Dacă nu se efectuează nicio altă operaţiune, toate luminile se vor stinge sau îşi vor reduce din nou intensitatea, în concordanţă cu lumina ambientală. Poţi apăsa butonul de pornire/oprire a luminilor pentru a stinge manual toate luminile şi a opri panoul de control.

Senzorul AeraSense

Senzorul AeraSense detectează nivelul de alergeni din interior. Pe display este afișat un număr de la 1 la 12 pentru a indica nivelul de alergeni din aer. 1 indică o calitate optimă a aerului.

Senzor de gaze

Cu un senzor de gaze avansat, întâlnit doar la cele mai bune purificatoare, Philips AC3055/50 indică schimbările privind nivelul gazelor potenţial dăunătoare detectate. Senzorul monitorizează nivelul de concentrație al compușilor organici volatili din aer și afișează informațiile pe o scară de la 1 la 4. 1 indică o calitate optimă a aerului.

Ecran touch pentru controlul dispozitivului

În partea superioară a purificatorului este amplasat panoul de control care îți oferă acces la funcțiile: pentru starea filtrului/resetare, de pornire/oprire, de aprindere/stingere a luminilor, de comutare a afișajului, de comutare a modului.

Pe display sunt afișate și nivelurile înregistrate de senzorii de alergeni, particule (PM2.5) și gaz.
În jurul ecranului touch există un indicator luminous care își schimbă culoarea în funcție de cât de poluat este aerul din încăpere.

Indicatorul luminos pentru calitatea aerului se aprinde automat când purificatorul de aer este pornit. După aproximativ 30 de secunde, senzorul de particule selectează culoarea care corespunde calităţii aerului înconjurător în ceea ce priveşte nivelul de particule din aer.
Culoarea indicatorului luminos pentru calitatea aerului este determinată de cel mai ridicat dintre indicii de risc citiţi pentru PM2,5, IAI şi gaze.

Culoarea indicatorului luminos pentru calitatea aeruluiCalitatea aerului
AlbastruBună
Albastru-violetAcceptabilă
Violet-roșuScăzută
RoșuFoarte scăzută

Modurile de operare ale purificatorului de aer Philips AC3055/50

Philips AC3055/50 review

Philips AC3055/50 beneficiază de 3 moduri de operare: Automat, Turbo, Nocturn.

  • Automat: Senzorul dual detectează calitatea aerului în timp real, iar aparatul reglează automat turaţia ventilatorului în funcţie de calitatea aerului ambiant; panoul de control poate regla automat luminozitatea ecranului în funcţie de lumina din cameră.
  • Turbo: Purificatorul de aer funcţionează la turaţia cea mai ridicată.
  • Nocturn: urificatorul de aer funcţionează silenţios, la turaţie scăzută. După 3 secunde, luminozitatea ecranului se reduce. Datorită funcției de adaptare la intensitatea luminii, ecranul dispozitivului se stinge când este întuneric în cameră.

Nivelul de zgomot al purificatorului

Nivelul zgomotului produs de Philips AC3055/50 este între 34 dB și 66 dB, în funcție de turația motorului. În modul de Noapte, de exemplu, nivelul de zgomot este redus la minimum.

Deoarece purificatorul își poate regla automat viteza ventilatorului în funcție de calitatea aerului, cu cât purificatorul de aer este mai zgomotos, cu atât nivelul de poluare al aerului este mai ridicat și lucrează mai mult la curățarea acestuia.

Aplicația Air Matters

aplicatie mobila Philips AC3055/50

Cu ajutorul aplicației Air Matters poți poți monitoriza calitatea aerului din locuință, chiar și de la distanță.

Din aplicație poți schimba modul de operare și poți verifica nivelul de uzură al filtrului. Pe lângă controlul prin intermediul aplicației mobile Air Matters, poți controla purificatorul și prin intermediul aplicației Alexa sau Google Home.

Filtrare

Philips AC3055/50

Filtrul 360o al purificatorului de aer Philips AC3055/50 este prevăzut cu cele mai noi tehnologii de filtrare. Filtrul său în 3 straturi îndepărtează eficient particulele de poluare din aer, părul de la animale, sporii de mucegai și elimină mirosurile neplăcute.

  • Pre-filtrul: elimină particulele mari, precum părul de la animale, scamele sau fibre textile.
  • Al doilea filtru NanoProtect HEPA filtrează impuritățile microscopice cu dimensiuni de până la 0,003 microni; particulele PM2,5 (smog); alergenii precum polenul, praful, părul de la animale de companie, acarienii, sporii de mucegai, fungii, bacteriile și virusurile. Majoritatea purificatoarelor au filtre care îndepărtează particule mai mari de 0,3 microni.
  • Al treilea strat este filtrul de carbon activ care elimină gazele dăunătoare, inclusiv compușii organici volatili și mirosurile neplăcute.

Când se înlocuiesc filtrele purificatorului de aer Philips AC3055/50?

Philips AC3055/50

În medie, în funcție de calitatea aerului, de viteza motorului, dar și de cât de des a fost utilizat aparatul, filtrul se schimbă la 6-12 luni.

Indicatorul care arată nivelul de uzură al filtrului, de pe panoul de control, te va informa dacă filtrul trebuie înlocuit. Ceea ce trebuie să faci este să apeși butonul de verificare/resetare a stării filtrului, de pe ecranul touch, iar procentul de durată de viaţă rămasă a filtrului este afişat pe ecran.

Culoarea pictogrameIndicaţie privind durata de viaţă a filtruluiAfişaj (%)
AlbastruDurată de viaţă optimă16-100
Albastru-violetDurată de viaţă bună9-15
Violet-roșuDurata de viaţă se apropie de sfârșit4-8
RoșuDurata de viaţă se încheie, înlocuieşte filtrul0-3

Când filtrul trebuie înlocuit, alerta de înlocuire a filtrului se aprinde în roşu. Dacă filtrul nu este înlocuit la timp, purificatorul de aer se va opri din funcţionare şi se va bloca automat pentru a proteja calitatea aerului din cameră. Înlocuieşte filtrul cât mai curând posibil.

Filtrul purificatorului poate fi doar înlocuit, nu spălat. Însă, poți curăța în mod regulat atât interiorul, cât şi exteriorul purificatorului de aer, pentru a evita depunerea prafului.

Utilizează o lavetă moale şi uscată pentru a curăţa atât interiorul, cât şi exteriorul purificatorului de aer sau orificiul de evacuare a aerului.
De asemenea, se recomandă și curățarea senzorului de particule, pentru o funcționare optimă.

Costuri de funcționare

Philips AC3055/50 are un consum de energie de aproximativ 58 W/oră. În modul stand-by dispozitivul consumă 2 W/oră.

Concluzii

Ceea ce îl diferențiază față de alte purificatoare pe Philips AC3055/50 este capacitatea filtrului său NanoProtect HEPA de a filtra impuritățile microscopice cu dimensiuni de până la 0,003 microni. Majoritatea purificatoarelor au filtre care îndepărtează particule mai mari de 0,3 microni.

De asemenea, device-ul are un atuu și datorită senzorilor săi care măsoară nivelul de alergeni din interior, gazele și particulele PM2.5 și reușește să curețe eficient aerul.

Philips AC3055/50 se află în topul celor mai bune purificatoare de aer de pe piață – și cu un motiv întemeiat. Scanează aerul de 1000 de ori pe secundă și îl curăță automat, reușind să elimine până la 99,97% dintre particulele poluante.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola