Review purificator de aer Electrolux PA91-404GY

Cu un design modern și o performanță excelentă de purificarea a aerului, Pure A9 este soluția inteligentă pentru a elimina particulele de praf, părul de la animale, spongii de mucegai, polenul, virusurile și bacteriile din casa ta. Ușor de controlat prin intermediul panoului de comandă cu butoane touch sau prin intermediul aplicației mobile, purificatorul de aer Electrolux PA91-404GY purifică eficient aerul datorită detectoarelor sale multiple pentru temperatură, umiditate și poluanți din aer.

Electrolux PA91-404GY este conceput pentru camere de până la 37 m2. De reținut este faptul că odată ce este amplasat într-o încăpere care depășește 37 m2, acesta își pierde din eficacitate. În schimb, purificatorul de aer Electrolux PA91-604GY este exact ceea ce ai nevoie pentru încăperi mai mari, fiind recomandat pentru camere de până la 52 m2 .

Mărime și dimensiuni

Electrolux PA91-404GY

Purificatorul măsoară 315x315x565 mm și are o greutate de 7,9 kg, însă mânerele sale din piele  îți permit să muți dispozitivul foarte ușor, în ce cameră dorești.

Design purificator de aer Electrolux PA91-404GY

Electrolux PA91-404GY, în două nuanțe de gri, marchează o abatere semnificativă de la designul tradițional al purificatorului de aer. Elegant și modern, jumătatea inferioară a purificatorului de aer este înfrumusețată cu tabla perforată. În ceea ce privește jumătatea superioară, aceasta este parțial acoperită cu țesătură. Prin urmare, purificatorul arată mai mult ca o piesă de mobilier, decât ca un aparat electrocasnic monoton.

În plus, acesta este câștigător al premiului pentru design Reddot Winner 2020.

Flux de aer

Purificatorul Electrolux PA91-404GY poate filtra într-o oră până la 442 m3/oră și acoperă eficient toate părțile camerei, menținând aerul curat.

În plus, pentru o funcționare optimă, purificatorul încorporează sistemele PureSense și AirSurround.

Sistemul inteligent PureSense evaluează în mod constant calitatea aerului din interior, dar și din exterior, pentru a regla nivelul de purificare necesar, pentru ca aerul din încăpere să fie tot timpul curat.

Tehnologia AirSurround asigură o purificare mai rapidă a aerului, iar circulația în formă de spirală a fluxului de aer este destinată alimentării cu aer curat în fiecare colț al camerei.

Datorită acestui sistem unic, Electrolux PA91-404GY atinge o viteză de emisie a aerului curat de până la 3 ori mai mare decât modelele anterioare.

Senzori pentru măsurarea calității aerului, umidității, temperaturii, luminii

Electrolux PA91-404GY beneficiază de senzori de umiditate, mirosuri, de praf PM 1.0, 2.5, 10 și de TVOC (substanțe volatile), astfel ca să știi în timp real care este nivelul de poluare al aerului din încăpere.

Particulele PM 1.0, PM 2.5 și PM10 sunt un amestec complex de particule de mici dimensiuni care trec de filtrele biologice ale nasului și gâtului şi pătrund în alveolele pulmonare, dar și în sânge. Acestea produc inflamații, intoxicări sau alte afecțiuni respiratorii grave.

De asemenea, purificatorul are încorporat și un senzor de lumină care îi permite dispozitivului să treacă automat în modul nocturn.

Ecran touch pentru controlul dispozitivului

Purificatorul dispune de un display tactil care permite schimbarea vitezei de ventilare și schimbarea modului de filtrare, conectarea la Wi-Fi, cât și pornirea sau oprirea dispozitivul.

Tot pe ecranul touch există un indicator care își schimbă culoarea în funcție de calitatea aerului.

Culoarea luminiiPM 2.5 (μg/m3)Calitatea aerului
Verde0-12Foarte bună
Galben13-35Bună
Portocaliu36-55Scăzută
Roșu56-150Foarte scăzută
Violet151-250Proastă
Maro>250Foarte proastă

Durează aproximativ 10 secunde până când senzorii PM 1.0, PM 2.5 și PM10 analizează calitatea aerului de fiecare dată când aparatul este pornit. În acest timp, lumina calității aerului va pulsa încet, fiind albă.

Un nivel de umiditate foarte mare în încăpere poate produce condens în senzori. Acest lucru ar putea afecta precizia senzorilor.

Modurile de filtrare ale purificatorului Electrolux PA91-404GY

Nivelul de zgomot al purificatorului

Review purificator de aer Electrolux PA91-404GY

O altă caracteristică excelentă este funcționarea silențioasă a purificatorului de aer PA91-404GY. Acesta este unul dintre cele mai silențioase purificatoare de aer de pe piață. Nivelul său sonor este cuprins între 17 și 46 de decibeli. Cu acest nivel de zgomot, purificatorul este atât de silențios, încât nu vei observa că funcționează. În plus, nici nu îți va deranja somnul.

Deoarece purificatorul își reglează automat viteza ventilatorului în funcție de calitatea aerului, cu cât purificatorul de aer este mai zgomotos, cu atât nivelul de poluare al aerului este mai ridicat și lucrează mai mult la curățarea acestuia.

Dacă există obstacole care blochează aerul, purificatorul va fi zgomotos. Prin urmare, trebuie să te asiguri că există un spațiu liber de cel puțin 30 cm în jurul său, pentru o funcționare optimă.

Aplicația Pure A9

Cele mai bune purificatoare de aer dispun și de aplicație pentru telefonul mobil, așa cum este și cazul device-ului Electrolux PA91-404GY.

Datorită aplicației Pure A9 disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, poți verifica indicatorii de calitate a aerului de pe telefonul mobil. Mai exact, indicatorii pentru PM2.5, PM 2.5 și PM10, nivelul de umiditate sau temperature aerului.

Indiferent dacă ești acasă sau nu, poți monitoriza și optimiza calitatea aerului din casă direct din aplicația mobilă sau poți lăsa purificatorul să facă acest lucru automat în locul tău.
Notificarile din aplicație te vor ajuta să afli mai multe detalii despre calitatea aerului din casa ta.

Child Lock sau blocarea display-ului

Funcția de Child Lock poate fi activate sau dezactivată accesând butonul On/Off de pe display, timp de 4 secunde. Această funcție mai poate fi activată sau dezactivată și prin intermediul aplicației PURE A9. “Child Lock” îi împiedică pe cei mici să schimbe setările dispozitivului.

Pornire/oprire programată

Purificatorul de aer folosește un Timer care, prin intermediul aplicației, îți permite să setezi ora la care dorești ca acesta să funcționeze.

Filtrare

Electrolux PA91-404GY

Filtrele 360o ale purificatorului Electrolux PA91-404GY sunt prevăzute cu cele mai noi tehnologii de filtrare.

Soluția de purificare în 5 etape captează particulele de praf, polenul, sporii de mucegai, părul de la animale sau bacteriile din încăpere.

Filtrele 360 ale purificatorului nu doar că îndepărtează particulele de poluare din aer, ci sunt proiectate și pentru circularea debitelor mari de aer, dar într-un mod silențios.

Cele 5 straturi de purificare a aerului includ pre-filtrul, stratul antibacterian, filtru True HEPA, filtru ionizator și filtrul din cărbune activ.

A nu se confunda cu nanoargintul. Sticla de fosfat de argint este o substanță sigură și nu prezintă niciun risc pentru sănătate.

Ionii negativi eliminați de ionizator nu sunt periculoși.

Funcția de ionizare poate fi activată și dezactivată numai utilizând aplicația Pure A9 (aplicația pentru smartphone).

Purificatoarele Electrolux Pure A9 conțin un filtru BREEZE360, însă poți achiziționa separate un alt  tip de filtru 360 potrivit nevoilor tale: filtru CLEAN360 pentru eliminarea particulelor ultra fine, filtru BREATHE360 pentru eliminarea polenului și alergenilor sau filtru FRESH360 pentru eliminarea mirosurilor neplăcute.

Când se înlocuiesc filtrele purificatorului de aer Electrolux PA91-404GY?

Electrolux PA91-404GY purificator de aer

Fiecare filtru 360o al purificatorului de aer Electrolux PA91-404GY este prevăzut cu o etichetă inteligentă RFID. Aceasta funcționează ca un timer care folosește un algoritm unic pentru a calcula durata de filtrare rămasă a filtrului. Un filtru nou poate filtra aproximativ 9.000 de ore.

Senzorul integrat în purificator verifică frecvent cantitatea de microparticule din aer și înregistrează durata de timp petrecută filtrând un volum mare, mediu sau mic de microparticule.

În medie, în funcție de calitatea aerului, de viteza motorului, dar și de cât de des a fost utilizat aparatul, filtrul se schimbă la 6-12 luni.

Însă, aplicația te va anunța când este timpul să înlocuiești filtrul.

Filtrul purificatorului poate fi doar înlocuit, nu spălat.

Pe lângă înlocuirea filtrului, pre-filtrul trebuie curățat cu o cârpă și aspirat lunar. Materialul de pe aparat nu poate fi îndepărtat. Curăță-l folosind o cârpă uscată sau un aspirator cu o perie moale.

Praful acumulat în zona în care este amplasat senzorul care măsoară calitatea aerului poate duce la defectarea acestuia. Folosește un aspirator cu o perie moale pentru a îndepărta praful.

Aceste acțiuni extind durata de viață a filtrului și îmbunătățesc performanța dispozitivului.

Dacă nu intenționezi să utilizezi aparatul pentru o lungă perioadă de timp, acoperă-l cu o folie de plastic sau depozitează-l în cutia sa.

Costuri de funcționare

Purificatorul are un consum redus de energie, de la minimum 4 W/h la maximum 41 W/h.

Concluzii

Electrolux PA91-404GY este un purificator elegant, cu un design care se potrivește în orice încăpere.

Mai mult decât atât, dispozitivul are și o performanță extrem de bună. Beneficiază de un sistem inteligent de monitorizare a aerului în timp real, poate fi controlat de la distanță prin intermediul aplicației mobile și filtrează aerul în 5 etape, astfel că și cele mai mici particule de poluare sunt îndepărtate. Acest dispozitiv este, de asemenea, foarte discret datorită funcționării sale silențioase.

Review purificator de aer Electrolux PA91-404GY

PCGARAGE.ro

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola