Review purificator de aer model Xiaomi Mi 3H

Purificatorul de aer Xiaomi Mi 3H este succesorul purificatorului de aer din seria Xiaomi Mi 2 și are numeroase opțiuni noi și îmbunătățiri. 

Mai exact, seria Xiaomi 3 are un ventilator de calitate superioară și un flux de aer mai mare.

Xiaomi Mi 3H este un purificator de aer conceput pentru camere de până la 45 m2. Acest lucru înseamnă că aparatul este ideal pentru o cameră mai mare, cum ar fi un living sau pentru o cameră open space.

Însă, este foarte eficient și dacă este amplasat într-o cameră mai mică, de exemplu în dormitor, mai ales dacă funcționează pe modul automat sau cel de noapte. Purificatorul curăță aerul de poluanți, cât și de polen, iar astfel te ajută să ai un somn mai odihnitor.

Pentru camere mai mari, de până la 60m² este recomandat purificatorul de aer Xiaomi Mi Air Pro.

Mărime și dimensiuni

Dispozitivul are o greutate de 4,8 kg, iar dimensiunile sale sunt de 24 x 24 x 52 cm, fiind conceput să nu ocupe mult spațiu.

Acesta poate fi amplasat atât lângă fereastră, cât și lângă canapea, fără să ocupe prea mult spațiu și poate fi mutat cu ușurință dintr-o cameră în alta.

Design

În ceea ce privește aspectul său, Xiaomi Mi 3H are un design minimalist. Culoarea sa este albă, cu excepția grilajului gri de pe partea superioară și a ecranului OLED negru. Carcasa sa este din plastic, însă materialul este de o calitate bună.

Flux de aer purificator Xiaomi Mi 3H

Xiaomi Mi 3H

CADR-ul purificatorului (sau rata de livrare a aerului curat) este de până la 380 m3/oră, comparativ cu purificatorul de aer Xiaomi Mi 3C care are un CADR de până la 320 metri3/oră.

Dispozitivul are incorporate un ventilator centrifug care poate filtra aerul mai eficient, sporind considerabil performanțele purificatorului.

În partea din față, precum și în lateral, aparatul are orificii de aerisire. Acestea sunt dispuse pe trei laturi, pe toate părțile, cu excepția spatelui (capacul filtrului). Aerul este apoi filtrat și iese printr-o grilă din partea superioară a dispozitivului.

Senzori pentru măsurarea calității aerului, umidității și temperaturii

cel mai bun purificator de aer

Partea din spate a purificatorului conține un senzor laser, întâlnit la cele mai bune purificatoare de aer. Senzorul măsoară nivelul particulelor PM2.5, monitorizează temperatura ambiantă și umiditatea și, de asemenea, măsoară cantitatea prafului din aer în timp real.  

Ecran OLED pentru controlul dispozitivului

senzor particule PM2.5 purificator de aer

Datele de la senzorii purificatorului sunt afișate pe ecranul OLED frontal – o îmbunătățire față de purificatorul de aer din seria anterioară (Xiaomi 2 nu beneficiază de ecranul OLED).

De pe display se poate verifica temperatura și umiditatea aerului, cât și starea calității aerului înconjurător în timp real. Se poate schimba modul de filtrare, conectarea la Wi-Fi, și se poate porni sau opri dispozitivul.

Tot pe ecranul OLED există un indicator care își schimbă culoarea în funcție de calitatea aerului.

Dacă, de exemplu, cantitatea de PM2,5 (particule cu un diametru de cel mult 2,5 microni) este cuprinsă între 0-75 – calitatea aerului este bună, indicatorul are culoarea verde.

În situația în care cantitatea de PM2,5 este de 76-150 – aerul este moderat, iar lumina indicatorului este portocaliu. Pentru o cantitate de particule PM2,5 de peste 150 – indicatorul este roșu.

Modurile de filtrare ale purificatorului Xiaomi Mi 3H

Xiaomi Mi 3H aparat de filtrat aerul

Xiaomi Mi 3H are o gamă de moduri diferite pentru funcționarea motorului. Pe lângă modul automat, Mi 3H folosește 3 viteze ale ventilatorului (viteză mica, medie, mare), modul de noapte și modul manual.

Aplicația Mi Home

aplicație Xiaomi Mi 3H

Aplicația este foarte ușor de utilizat, iar la ea pot fi conectate toate dispozitivele Xiaomi pe care le ai. Aplicația nu este necesară pentru a controla purificatorul de aer Mi 3H. Totuși, facilitează foarte mult utilizarea dispozitivului.

Deblochează multe opțiuni avansate care nu pot fi accesate prin intermediul ecranului OLED. De exemplu, din aplicație poți seta purificatorul să se închidă atunci când cantitatea de particule PM2.5 este sub un anumit număr. Sau să pornească singur în situația în care cantitatea de particule PM2.5 este peste un anumit număr setat de tine.

Pe lângă controlul manual prin intermediul panoului OLED și controlul prin intermediul aplicației mobile Mi Home, există și opțiunea de control prin comenzi vocale, prin intermediul aplicației Alexa și Google Home.

Child Lock sau blocarea ecranului OLED

Xiaomi Mi 3H beneficiază și de funcția Child Lock (control parental). Această funcție îi împiedică pe copii să schimbe setările dispozitivului. Acest mod poate fi activat doar prin intermediul aplicației.

Pornire/oprire programată

Purificatorul de aer Xiaomi Mi 3H folosește un Timer (cronometru) care, prin intermediul aplicației, îți permite să setezi ora de pornire a dispozitivului, ora de oprire sau chiar perioada în care dorești ca acesta să funcționeze.

Filtrare

Unele dintre cele mai importante aspect ale unui purificator sunt filtre sale. Xiaomi Mi 3H are un proces avansat de filtrare în trei etape și elimină poluanții care îți pun sănătatea în pericol: păr, polen, spori de mucegai, praf precum și PM2.5. Mai exact, filtrul său HEPA elimină 99,97% din particulele poluante.

În plus, Xiaomi Mi 3H nu produce ozon și este complet sigur de utilizat.

Cum și când se înlocuiește filtrul purificatorului de aer Xiaomi 3H?

În ceea ce privește înlocuirea filtrului, aceasta este o etapă ușoară. Prin intermediul aplicației poți vedea când trebuie înlocuit filtrul purificatorului Xiaomi Mi 3H. În medie, în funcție de calitatea aerului, de viteza motorului, dar și de cât de des a fost utilizat aparatul, filtrul se schimbă la 6-12 luni. O să primești o alertă pe aplicație, cât și pe ecranul OLED al dispozitivului, când trebuie înlocuit filtrul.

Pe lângă înlocuirea filtrului, orificiile de admisie ale aerului trebuie curățate cu o cârpă și aspirate lunar. Aceste acțiuni extind durata de viață a filtrului și îmbunătățesc performanța dispozitivului.

Costuri de funcționare

costuri de funcționare purificator Mi 3H

Purificatorul Mi 3H are un consum redus de energie, mai ales dacă luăm în considerare setările sale și viteza de funcționare a motorului său. Dispozitivul are o putere de 38W.

Când funcționează 24 de ore pe zi, consumă până la 1 kW/h de energie, chiar mai puțin decât un bec.

În funcție de modurile de filtrare, acesta consumă:

Concluzii

Xiaomi Mi 3H este un purificator de aer eficient, fiind potrivit pentru orice încăpere. Dispozitivul poate îmbunătăți cu adevărat calitatea vieții prin filtrarea aerului pe care îl respire, fiind essential mai ales dacă suferi de diferite alergii sau de astm.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola