Review purificator de aer Electrolux PA91-604GY

Cu o distribuție excelentă a aerului, performanțe incredibil de silențioase, un design modern și un filtru cu mai multe straturi, Electrolux PA91-604GY îți oferă tot ce ai nevoie pentru a te bucura de un aer mai curat și mai sănătos în casa ta.

În plus, aplicația Pure A9 îți permite să monitorizezi calitatea aerului, umiditatea și temperatura din locuința ta 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, chiar și de la distanță.

Electrolux PA91-604GY este un produs puternic, recomandat pentru camere de până la 52 m2 .

Pentru încăperi mai mici este recomandat să folosești purificatorul de aer Electrolux PA91-404GY – conceput pentru camere de până la 37 m2 .

Mărime și dimensiuni

Electrolux PA91-604GY

Purificatorul măsoară 315x315x725 mm și are o greutate de 8,9 kg, însă mânerele sale din piele  îți permit să muți dispozitivul foarte ușor. Astfel, el poate fi mutat cu ușurință dintr-o încăpere în alta.

Design

Forma sa pentagonală și finisajele din țesătură îi conferă purificatorului Electrolux PA91-604GY  o notă elegantă și clasică și se integrează perfect în orice decor.

Elegant și modern, în două nuanțe de gri, jumătatea inferioară a purificatorului de aer este realizată din tabla perforată. În ceea ce privește jumătatea superioară, aceasta este parțial acoperită cu țesătură.

În plus, Electrolux PA91-604GY este câștigător al premiului pentru design Reddot 2020.

Designul său este extrem de funcțional, deoarece îți permite să aspiri și să cureți purificatorul cu ușurință.

Flux de aer

Electrolux PA91-604GY purificator de aer

Dispozitivul este unul dintre cele mai performante purificatoare de pe piață și poate filtra într-o oră până la 620 m3, reușind astfel să acopere eficient toate părțile camerei și să mențină aerul curat.

Datorită sistemului AirSurround, aerul este purificat mai rapid și este distribuit uniform în fiecare colt al încăperii.

Sistemul inteligent PureSense evaluează în mod constant calitatea aerului din interior, dar și din exterior, pentru a regla nivelul de purificare necesar, pentru ca aerul din încăpere să fie tot timpul curat.

Datorită acestui sistem unic, Electrolux PA91-604GY atinge o viteză de emisie a aerului curat de până la 3 ori mai mare decât modelele anterioare.

Pentru cele mai bune performanțe, se recomandă să existe aproximativ 30 cm spațiu în jurul dispozitivului.

Senzori pentru măsurarea calității aerului, umidității, temperaturii, de lumină

Purificatorul de aer Electrolux PA91-604GY are senzori pentru detectarea PM 1.0, PM 2.5 și PM10, COV și dioxid de carbon, precum și pentru umiditate, temperatura aerului și lumină.

Senzorul de lumină îi permite dispozitivului să treacă automat în modul nocturn. 

Ecran touch pentru controlul dispozitivului

purificator de aer electrolux

Modelul Electrolux PA91-604GY are un display cu două butoane touch care îți permit să pornești sau să oprești dispozitivul, să îl conectezi la Wi-Fi, să alegi modul de funcționare.

Pe ecranul touch există un indicator care își schimbă culoarea în funcție de calitatea aerului.

Culoarea luminiiPM 2.5 (μg/m3)Calitatea aerului
Verde0-12Foarte bună
Galben13-35Bună
Portocaliu36-55Scăzută
Roșu 56-150Foarte scăzută
Violet151-250Proastă
Maro>250Foarte proastă

Durează aproximativ 10 secunde până când senzorii analizează calitatea aerului de fiecare dată când aparatul este pornit. În acest timp, lumina calității aerului va pulsa încet, fiind albă.

Un nivel de umiditate foarte mare în încăpere poate produce condens în senzori. Acest lucru ar putea afecta precizia senzorilor.

Modurile de filtrare ale purificatorului Electrolux Electrolux PA91-604GY

  • Modul manual: Permite schimbarea vitezei ventilatorului prin atingerea glisorului tactil de pe display sau din aplicația mobilă.
  • Modul smart: Permite schimbarea vitezei ventilatorului prin atingerea glisorului tactil de pe display sau din aplicația mobilă.

De fiecare dată când purificatorul este pornit, modul SMART este activat automat și ventilatorul funcționează cu viteză redusă până la finalizarea analizei calității aerului. Când este setat pe modul SMART, purificatorul de aer funcționează la 30% din capacitatea sa și crește intensitatea ventilatorului atunci când este detectată prezența poluanților în aer.

Nivelul de zgomot al purificatorului

Electrolux PA91-604GY nu are doar un design minunat. Aparatul este și unul dintre cele mai silențioase purificatoare de aer, iar această caracteristică, dar și eficiența filtrării aerului, îl fac să fie inclus în topul celor mai bune purificatoare de pe piață.

Nivelurile de zgomot pot varia de la 17 la 49 dB, în funcție de fiecare dintre cele 9 viteze ale ventilatorului. Acest purificator de aer silențios este potrivit mai ales pentru cei sensibili la zgomot.

Dacă există obstacole care blochează aerul, purificatorul va fi zgomotos. Prin urmare, trebuie să te asiguri că există un spațiu liber de cel puțin 30 cm în jurul său, pentru o funcționare optimă.

Aplicația Pure A9

Aplicația Pure A9 (disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android) a purificatorului Electrolux PA91-604GY nu numai că îți permite să controlezi purificatorul de la distanță, dar îți oferă și date detaliate despre aerul din cameră, în timp real.

De asemenea, datorită aplicației poți optimiza calitatea aerului din locuință sau poți lăsa purificatorul să facă acest lucru automat în locul tău.

Child Lock sau blocarea display-ului purificatorului Electrolux PA91-604GY

Funcția de Child Lock poate fi activată sau dezactivată accesând în același timp, aproximativ 4 secunde, butonul On/Off de pe display. Această funcție mai poate fi activată sau dezactivată și prin intermediul aplicației PURE A9. Child Lock îi împiedică pe micuți să schimbe setările dispozitivului, făcând acest purificator de aer excelent și pentru grădinițe.

Pornire/oprire programată

Datorită Timer-ului pe care îl are în dotare, ai posibilitatea de a seta din aplicație intervalul orar în care dorești ca purificatorul să funcționeze.

Filtrare

purificator de aer Electrolux

Purificatorul Electrolux PA91-604GY purifică aerul din interior în 5 etape și captează chiar și cele mai mici particule de poluare, într-o proporție de 99,5%.

Filtrele 360° ale purificatorului de aer Electrolux PA91-604GY captează particulele de praf, polenul, sporii de mucegai, părul de la animale sau bacteriile, făcând aerul mai curat și mai sănătos.

Mai mult decât atât, ele sunt proiectate și pentru circularea debitelor mari de aer, într-un mod silențios.

Cele 5 straturi de purificare a aerului includ pre-filtrul, stratul antibacterian, filtru True HEPA, filtru ionizator și filtrul din cărbune activ.

  • Pre-filtrul: elimină particulele mari, precum părul de la animale sau scamele, fibre textile.
  • Stratul anti-bacterian IONPURE: este format din sticlă de fosfat de argint și eliberează nanoparticule de argint pentru a elimina bacteriile din încăpere. Acest filtru elimină 99% din bacteriile des întâlnite în locuințe și previne contaminarea secundară (bacteriile nu se pot reproduce în filtru).

A nu se confunda cu nanoargintul. Sticla de fosfat de argint este o substanță sigură și nu prezintă niciun risc pentru sănătate.

  • Filtrul HEPA este o barieră eficientă împotriva particulelor microscopice, captând 99,5% din particulele cu dimensiuni de peste 0,3 microni.
  • Filtrul de carbon activ asigură o absorbtie excepțională a mirosurilor si gazelor întâlnite în mod obișnuit într-o încăpere. Compușii organici volatili, care generează mirosuri asociate animalelor de companie, gunoiului, gătitului, fumului de țigară și chiar a substanțelor chimice de uz casnic, sunt captați în filtrul de carbon activ.
  • Ionizatorul lucrează în tandem cu filtrul de particule fine, pentru a elimina mai eficient poluanții din aer. Acesta eliberează în aer ioni negativi, încărcând particulele de poluare cu energie electrostatică, rezultând prin a se lipi de cea mai apropiată suprafață – de obicei alte particule. În felul acesta ele sunt mai ușor de filtrat de purificator.

Ionii negativi eliminați de ionizator nu sunt periculoși.

Funcția de ionizare poate fi activată și dezactivată numai utilizând aplicația Pure A9 (aplicația pentru smartphone).

Purificatoarele conțin un filtru BREEZE360 universal – capabil să elimine 99,5% din particule de până la 0,3 μm, însă poți achiziționa separat un alt tip de filtru 360 potrivit nevoilor tale: filtru CLEAN360 pentru eliminarea particulelor ultra fine, filtru BREATHE360 pentru eliminarea polenului și alergenilor sau filtru FRESH360 pentru eliminarea mirosurilor neplăcute.

Când se înlocuiesc filtrele purificatorului de aer Electrolux PA91-604GY?

Electrolux PA91-604GY

Fiecare filtru 360 al purificatorului de aer Electrolux PA91-404GY este prevăzut cu o etichetă inteligentă RFID. Aceasta funcționează ca un timer care foloseste un algoritm unic pentru a calcula durata de filtrare rămasă a filtrului. Un filtru nou poate filtra aproximativ 9.000 de ore.

Senzorul integrat în purificator verifică frecvent cantitatea de microparticule din aer și înregistrează durata de timp petrecută filtrând un volum mare, mediu sau mic de microparticule.

În medie, în funcție de calitatea aerului, de viteza motorului, dar și de cât de des a fost utilizat aparatul, filtrul se schimbă la 6-12 luni.

Însă, aplicația te va anunța când este timpul să înlocuiești filtrul.

Filtrul purificatorului poate fi doar înlocuit, nu spălat.

Pe lângă înlocuirea filtrului, pre-filtrul trebuie curățat cu o cârpă și aspirat lunar. Materialul de pe aparat nu poate fi îndepărtat. Curăță-l folosind o cârpă uscată sau un aspirator cu o perie moale.

Praful acumulat în zona în care este amplasat senzorul care măsoară calitatea aerului poate duce la defectarea acestuia. Folosește un aspirator cu o perie moale pentru a îndepărta praful.

Aceste acțiuni extind durata de viață a filtrului și îmbunătățesc performanța dispozitivului.

Dacă nu intenționezi să utilizezi aparatul pentru o lungă perioadă de timp, acoperă-l cu o folie de plastic sau depozitează-l în cutia sa.

Concluzii

Purificatorul Electrolux PA91-604GY are numeroase funcții inteligente și un sistem special de filtrare a aerului în 5 etape. Pe lângă senzorii săi care măsoară calitatea aerului din încăpere, temperature și umiditatea, dispozitivul este și silențios. În plus, el poate fi controlat și de la distanță prin intermediul aplicației sale.

Atât funcțiile sale, cât și filtrele speciale îl fac unul dintre cele mai bune purificatoare de pe piață.

Review purificator de aer Electrolux PA91-604GY

PCGARAGE.ro

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola