Review purificator de aer model Xiaomi Mi Air Pro

Purificatorul de aer Xiaomi Mi Air Pro este exact ceea ce ai nevoie pentru purificarea aerului din spațiile de mari dimensiuni. Device-ul este mai mare decât modelele anterioare din gama Xiaomi, mai greu, dar și mult mai puternic.

Xiaomi Mi Air Pro este conceput pentru camere de până la 60m². Însă, dacă ai nevoie de un purificator pentru camere mai mici, poți opta pentru Xiaomi Mi 3H – gândit pentru încăperi de până la 45 m2.

Mărime și dimensiuni

Xiaomi Mi Air Purifier Pro

Cu o înălțime de 735 mm, o lățime de 260 mm și cântărind 9,7 kg, Xiaomi Mi Air Pro poate fi catalogat cu ușurință drept o piesă de mobilier. Însă, chiar și așa, el nu ocupă mult spațiu, așa că îl poți așeza atât lângă fereastră sau într-un colț de lângă ușă.

Nu uita, însă, ca între el și perete să fie un spațiu liber de aproximativ 30 de cm, pentru o mai bună circulație a aerului.

Design Xiaomi Mi Air Pro

Xiaomi Mi Air Pro

Xiaomi Mi Air Pro are un design minimalist, care se potrivește oricărui decor. Culoarea sa este albă, cu excepția grilajului gri de pe partea superioară și a ecranului OLED negru. Carcasa sa este confecționată din plastic, însă este unul rezistent.

Mi Air Pro este conceput din două secțiuni: secțiunea inferioară, unde este amplasat filtrul și secțiunea superioară, unde se află ventilatorul. În partea din față, precum și în laterale, aparatul are orificii de aerisire. Acestea sunt dispuse pe trei laturi, pe toate părțile, cu excepția spatelui unde se află și capacul filtrului.

Aerul este aspirat prin partea inferioară a dispozitivului și apoi este eliberat prin ventilatorul din partea superioară a purificatorului.

Flux de aer

rata filtrare aer purificator xiaomi

Cu o rată foarte ridicată de purificare a aerului de 500 m3/oră (CADR), întâlnită doar la cele mai bune purificatoare de aer, device-ul are capacitatea de a purificat rapid aerul la fiecare 7,5 minute.

Mai mult decât atât, datorită sistemului său de presurizare a aerului, aparatul poate împrospăta aerul din cameră de 8 ori pe oră.

Comparativ cu acest model, Xiaomi Mi 3C este recomandat pentru camere de mici dimensiuni, având un flux de aer de până la 320 metri3/oră, iar dispozitivul poate produce 5330 litri de aer purificat pe minut.

Senzori pentru măsurarea calității aerului PM2.5, umidității, temperaturii

Xiaomi Air Purifier Pro review

În partea din spate a purificatorului este amplasat un senzor laser pentru particule PM2.5, cât și un senzor pentru monitorizarea temperaturii ambiante și umidității, în timp real.  

Display OLED pentru controlul dispozitivului

display pentru controlul purificatorului
display purificator de aer Xiaomi Mi Air Purifier Pro

Xiaomi Mi Air Pro nu dispune de o telecomandă pentru controlul funcțiilor sale, ci de un ecran OLED. Pe acest display poate fi verificată temperatura, umiditatea, nivelul particulelor PM2.5, se poate conecta device-ul la Wi-Fi, poate fi activată funcția Child Lock sau poate fi selectat modul de purificare.

Tot pe ecranul OLED există și un indicator care își schimbă culoarea în funcție de calitatea aerului.

Culoarea luminii PM 2.5 (μg/m3) Calitatea aerului
Verde 0-75Calitatea aerului este bună
Portocaliu 75-150Calitatea aerului este moderată
Roșu >150Calitatea aerului este scăzută

Modurile de filtrare ale purificatorului Xiaomi Mi Air Pro

Xiaomi Mi Air Pro

Purificatorul Xiaomi Mi Pro are trei moduri de curățare a aerului:

  • Modul automat: Dispozitivul reglează automat viteza ventilatorului în funcție de calitatea curentă a aerului.
  • Modul nocturn: Ventilatorul funcționează la o viteză mică, pentru a nu-ți deranja somnul, iar lumina display-ului este oprită.
  • Modul home: Ventilatorul funcționează la viteza maximă, pentru a curăța rapid aerul.

Nivelul de zgomot

  • Mod de noapte <34 dB
  • Modul Automat variază de la 34 dB la 48 dB
  • Modul Home poate ajunge la 63,5 dB

Aplicația Mi Home

aplicatia mobila mi home

Funcțiile purificatorului Xiaomi Mi Air Pro pot fi controlate prin intermediul aplicației Mi Home, disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Aceasta este foarte ușor de utilizat, la ea putând fi conectate toate dispozitivele Xiaomi pe care le ai. În plus, poți controla device-ul și prin intermediul aplicației Alexa și Google Home.

Child Lock sau blocarea ecranului OLED

Purificatorul de aer din gama Xiaomi beneficiază și de funcția Child Lock, care blochează ecranul OLED și îi împiedică pe copii să schimbe setările dispozitivului.

Filtrare

purificator xiaomi

Device-ul Xiaomi este foarte potrivit pentru persoanele care locuiesc lângă un drumul principal, unde poluarea este rificată, au probleme din cauza alergiilor sau au animale de companie.

Xiaomi Mi Air Pro este dotat cu un sistem de filtrare în 3 etape, fiind capabil să atenueze efectul oricăror elemente care pot pune în pericol sănătatea: părul, polenul, praful și alergenii periculoși, cum ar fi PM2.5 sau formaldehidele.

  • Pre-filtrul, fabricat din PET (poliester saturat) – material solid, impermeabil și rezistent la acizi – are capacitatea de a elimina particulele mari, precum scamele sau părul de la animalele de companie.

Chiar și după câteva luni de utilizare, acest filtru este în continuare eficient.

  • Filtrul de aer, realizat de TORAY,  acționează în două etape de filtrare, pentru a neutraliza din cameră particulele mici,de 0,3 microni, cum ar fi PM2.5. Acest filtru este rezistent la fluxul de aer și nu produce niciun zgomot atunci când funcționează.
  • Filtrul din carbon activ are rolul de a elimina mirosurile neplăcute, precum fumul de țigară.

Cum și când se înlocuiește filtrul purificatorului de aer Xiaomi Mi Air Pro?

filtru purificator xiaomi pro

În funcție de nivelul de poluare, dar și de cât de mult a fost utilizat purificatorul, durata de viață a filtrului este între 6 și 12 luni. Filtrul purificatorului se înlocuiește, nu se curăță.

Pre-filtrul, în schimb, poate fi aspirat lunar.

În aplicație, cât și pe ecranul OLED, vei primi o notificare când trebuie înlocuit filtrul.

Costuri de funcționare

Purificatorul Mi Air Pro are o putere de 66 W, dat fiind faptul că este conceput pentru încăperi mari. Însă, chiar și așa, acesta are un consum redus de energie. Pe modul Automat, acesta consumă aproximativ 4-5W pe oră. Când viteza ventilatorului este la ultima treaptă, device-ul consumă aproximativ 15W.

Concluzii

Dacă ai nevoie de un purificator de aer pentru întregul apartament, sau pentru camere mai mari, Xiaomi Mi Air Pro este exact ceea ce cauți.

Are functii Smart integrare Google, Amazon Alexa și Mi Home, pentru a îl controla de la distanță – iar cel mai mare atuu al său este acela că are un CADR de 500 m3/oră și purifică aerul din încăpere la fiecare 7,5 minute.

Sistemul său de filtrare în 3 etape neutralizează atât particulele mari, precum scamele sau părul de la animalele de companie, până la particulele de mici,de 0,3 microni, cum ar fi PM2.5. În plus, filtrul său de carbon activ elimină mirosurile neplăcute.

Review purificator de aer model Xiaomi Mi Air Pro

PCGARAGE.ro

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola