Top 10 cele mai bune hote pentru bucătărie

Achiziționarea unei hote este esențială în orice bucătărie, pentru menținerea mediului sănătos, curat, fără fum și fără mirosurile care apar în timpul gătitului. Fiind foarte important să alegi una dintre cele mai bune hote, este esențial să acorzi timpul necesar căutării, pentru ca în final toate așteptările să îți fie pe deplin îndeplinite.

Cele mai bune hote sunt concepute pentru a filtra aerul și pentru a elimina toate tipurile de mirosuri, protejându-ți bucătăria de abur și de poluarea emisă de aragaz. Astfel, fiind o investiție pe termen lung, înainte de achiziționare asigură-te că vei analiza cu atenție produsele,  pentru a afla care sunt cele mai bune hote și care este cea mai potrivită pentru tine.

Pentru a veni în ajutorul tău în efectuarea unei alegeri, în acest articol îți vom prezenta care sunt cele mai bune hote de bucătărie, care sunt avantajele și dezavantajele acestora și ce trebuie să ai în vedere înainte de a cumpăra una.

Bottom Line

Hotă verticală AKPO WK-4 Grand

Hota verticală AKPO WK – 4 Grand se regăsește printre cele mai bune hote, fiind o hotă standard electrică de perete, care poate fi foarte ușor de integrat în orice bucătărie. Datorită liniilor delicate, finisajelor și materialelor de înaltă calitate din care este construită, această hotă iți va înnoi bucătăria și îi va da o notă de eleganță.

De asemenea, datorită funcțiilor avansate pe care le are și capacității mari de absorbție, te vei putea bucura de condiții ideale pentru gătit, fără răspândirea mirosului, aburului sau căldurii în locuință.

Design și funcționalitate

Aflându-se în top cele mai bune hote, modelul AKPO WK – 4 Grand are un design modern, care iasă în evidență prin rafinament și prin tehnologia avansată pe care o are la bază, datorită căreia, sunt asigurate cele mai bune performanțe în procesul de evacuare a aerului viciat din bucătărie, având un consum mic de energie.

Culoarea hotei este negru antracit, iar corpul acesteia este perfect neted, fără nituri sau șuruburi.

Acest model de hotă deține un sistem de absorbție periferică a aerului de înaltă precizie, fiind foarte inteligent și silențios, ceea ce o determină să se poziționeze printre primele opțiuni atunci când intenționezi să achiziționezi una dintre cele mai bune hote de bucătărie.

Acest sistem redirecționează curenții de aer de admisie din partea exterioară a capotei spre partea centrală, optimizând consumul de energie și diminuând considerabil zgomotul.

Panou de comandă

Cele mai bune hote trebuie să aibă un panou de control bine poziționat și ușor de folosit. Hota verticală AKPO WK – 4 Grand îndeplinește cu brio acest aspect, având un panou de comandă cu acționare modernă, poziționat frontal în partea dreaptă, cu un control mecanic, fiind acționat de cinci butoane cu taste, care îndeplinesc următoarele funcții:

Specificații

Hotă incorporabilă Bosch DWQ66DM50

O altă hotă situată în top cele mai bune hote de bucătărie este hota incorporabilă decorativă Bosch DWQ66DM50. Acest model este alegerea ideală dacă îți dorești o hotă electrică performantă și durabilă, care se montează pe perete, fiind ușor de incorporat și având un raport calitate/preț foarte bun.

Design și funcționalitate

Fiind una dintre cele mai bune hote și cele mai apreciate de către clienți, design-ul și funcționalitatea acestui model este menit să  îndeplinească toate așteptările. Astfel, finisajele moderne, culoarea argintie și tehnologia avansată pe care se bazează aduc un plus de rafinament bucătăriei tale, rezolvând cu brio problema apariției mirosurilor sau a fumului din timpul gătitului.

Elemente constructive telescopice

Hota incorporabilă decorativă Bosch DWQ66DM50 deține elemente constructive telescopice, care se culisează pe verticală, astfel că, la acest model, mărimea pe verticală a corpului poate fi extinsă la utilzare.

Distanța recomandată pentru montajul hotei față de o plită cu funcționare pe gaz metan este de 65 de cm, iar față de o plită electrică este de 55 de cm.

Panou de comandă

Panoul de comandă al acestui model care se află printre cele mai bune hote este cu butoane Touch Control. Acestea sunt poziționate frontal, pe un panel de sticlă, iar controlul este electronic, acționat de șase butoane care îndeplinesc următoarele funcții:

Sistem de ventilație cu funcție dublă

Hota incorporabilă decorativă Bosch DWQ66DM50 este prevăzută cu un sistem de ventilație cu funcție dublă, care extrage uniform vaporii, producând o aerisire rapidă și eficientă. Astfel, aerul viciat va fi extras și dispersat de un ventilator în exterior/interior, iar aerul din bucătăria ta va fi curat și fără mirosuri nedorite. Este foarte important ca în timpul utilizării hotei să se asigure pătrunderea în bucătărie a unui flux corespunzător de aer din exterior.

Specificații:

Hotă incorporabilă telescopică Franke FTC 601 GR/XS

Hota incorporabilă telescopică Franke FTC 601 GR/XS are la baza cea mai nouă tehnologie de funcționare, fiind una dintre cele mai bune hote care face parte din noua gamă de electrocasnice incorporabile propusă de Franke, fiind foarte silețioaseă și având o capacitate foarte mare de absorbție.

Acest model este o hotă electrică decorativă, care se montează pe perete, fiind ușor de integrat. Datorită funcționalității și performanței sale, aerul din bucătărie este curățat și purificat într-un mod foarte eficient și cu un consum foarte redus de energie.

Design și funcționalitate

Aflată în top cele mai bune hote de bucătărie, hota incorporabilă telescopică Franke FTC 601 GR/XS are un design foarte modern, fiind de culoare argintie și construită din inox. Această hotă se evidențiază printre cele mai bune hote, datorită tehnologiei foarte performante pe care se bazează, care îi asigură evacuarea eficientă a vaporilor și fumului din bucătărie cu cel mai mic consum posibil.

Panou de comandă

Panoul de comandă al acestui model de hotă este poziționat frontal, cu un control mecanic acționat de patru butoane cu taste, care îndeplinesc următoarele funcții:

Datorită simplității și selectării ușoare a setărilor, hota incorporabilă telescopică Franke FTC 601 GR/XS este foarte ușor de controlat.

Model telescopic

Hota incorporabilă Franke FTC 601 GR/XS se regăsește printre cele mai bune hote telescopice care, datorită acestei funcții, este ideală și pentru situațiile în care spațiul este limitat. De asemenea, datorită designului ergonomic care asigura culisarea receptoarelor de absorbție, suprafața de de filtrare a vaporilor și fumului se extinde, având un randament foarte ridicat. În timpul în care nu este necesară utilizarea acesteia, hota se poate păstra în forma compactă.

Evacuare și recirculare

Hotele din această gamă pot funcționa în două moduri: în modul de evacuare și în modul de recirculare, ceea ce semnifică faptul că hota va aspira în mod eficient vaporii și îi va elimina prin intermediul unei tubulaturi speciale sau aerul va fi readus în bucătărie după ce va fi filtrat prin intermediul cărbunelui activ.

Pentru ca hota să aibă o eficiență maximă este important să fie instalată la o distanță minimă de 65 de cm față de plită, însă să nu se depășească 75 de cm.

Specificații:

Hotă decorativă Pyramis ATD90650B Turbo

În lista cu cele mai bune hote se regăsește și hota decorativă Pyramis ATD90650B Turbo Black Glass, care se evidențiază datorită design-ului aparte și performanțelor înalte pe care le are. Acest model de hotă este ideal atât pentru bucătăriile clasice cât și pentru un living cu bucătărie open-space, asigurând o aspirare eficientă și curățarea aerului, eliminând în totalitate problema mirosurilor deranjante.

Design și funcționalitate

Hota decorativă Pyramis ATD90650B Turbo Black Glass are un design aparte, foarte atractiv, care se integrează cu ușurință în orice bucătărie și poate fi incorporat în interiorul unui corp de mobilier.

Această hotă este construită din sticlă termorezistentă, de culoare neagră, care oferă un plus de eleganță și rafinament, fiind ușor de remarcat, iar datorită tehnologiei avansate pe care se bazează asigură performanțe foarte ridicate.

Panou de control

Hota decorativă Pyramis ATD90650B Turbo Black Glass are un panou de comandă cu Touch screen, care asigura acționarea următoarelor funcții:

Filtre

Ca și în cazul altor hote care se află în top cele mai bune hote de bucătărie – și acest model conține filtre de grăsime. Aceste filtre au rolul de a reține particulele de grăsime din aburi, care se pot condensa pe pereții interiori ai hotei și ai tubulaturii. Filtrele metalice sunt detașabile și trebuie spălate cel puțin o dată pe lună, cu apă fierbinte și detergent, evitând îndoirea acestora.

Specificații

Aflată in top cele mai bune hote de bucătărie, acest model prezintă următoarele specificații importante:

Hotă incorporabilă decorativă Miele PUR

Din lista cu cele mai bune hote nu poate să lipsească Hota incorporabilă decorativă Miele PUR. Acest model este ideal dacă îți dorești o hotă de înaltă clasă, foarte modernă și eficientă, care se poate încorpora în mobilierul din bucătăria ta.

Design și funcționalitate

Hota incorporabilă decorativă Miele PUR se remarcă printr-un design modern, de culoare argintie, construită din materiale calitative, cu finisaje delicate și suprafața netedă, fără șuruburi sau nituri.

Datorită tehnologiei avansate care stă la baza construcției acestei hote, motoarele asigură o ventilare puternică și o evacuare rapidă și silențioasă, mirosurile neplăcute fiind absorbite și neutralizate eficient, într-un timp foarte scurt.

Panoul de comandă

Hota incorporabilă decorativă Miele PUR este prevăzută cu un panou de comandă cu acționare prin taste, care este poziționat frontal, în partea dreaptă, având un control electronic. Tastele îndeplinesc următoarele funcții:

În cazul în care vei comuta tasta în poziția 1S se va activa funcționarea hotei la puterea intensivă. De asemenea, dacă vei activa funcția de reducere a consumului de energie, ventilatorul va reveni automat la nivelul de funcționare la treapta trei, după cinci minute de funcționare la modul intensiv.

Evacuare

Procesul de evacuare a aerului viciat constă în aspirarea și dispersarea acestuia în exterior/interior, de un ventilator prin intermediul unei tubulaturi care are un diametru de 150 mm.

În timpul funcționării hotei, trebuie asigurată pătrunderea în încăpere a unui flux de aer proaspăt din exterior, prin deschiderea unui geam. Dacă nu se asigură aerul necesar, este posibil ca hota să nu își îndeplinească misiunea cu eficiență, iar motorul acesteia va fi suprasolicitat.

Specificații:

Hotă telescopică Whirlpool AKR750GK

În top cele mai bune hote de bucătărie se află și cele din gama Whirlpool, mai exact hota telescopică Whirlpool AKR750GK. Această hotă face parte din nouă gamă de electrocasnice incorporabile și se integrează în blatul mobilei de bucătărie.

Design și funcționalitate

Designul hotei este unul modern, de culoare neagră, construită din oțel, având suprafața vopsită electrostatic. Tehnologia avansată care stă la baza construcției acestui model îi asigură o performanță foarte ridicată, astfel încât eliminarea vaporilor din bucătărie se face rapid și eficient, cu un consum foarte redus.

Dat fiind faptul că este una dintre cele mai bune hote, având o performanță ridicată, aceasta se remarcă și prin faptul că este prevăzută cu elemente constructive telescopice, care se culisează pe două șine de sprijin laterale, în plan orizontal. De asemenea, la acest model de hotă, mărimea în adâncime a corpului poate fi extinsă în timpul utilizării, fiind mult mai puțin proeminentă atunci când se află în poziție de rapus.

Panou de control

Panoul de comandă al hotei telescopice Whirlpool AKR750GK este poziționat frontal lateral în partea dreaptă, având un control mecanic, cu acționare prin intermediul a patru butoane, care îndeplinesc următoarele funcții:

Consum redus de energie

Cele mai bune hote trebuie să vină la pachet cu performanțe ridicate și un consum redus de energie. Hota telescopică Whirlpool AKR750GK îndeplinește cu brio și acest aspect, având un consum energetic de doar 61,6 kWh/an, ceea ce o include în clasa de consum D.

Acest consum energetic mic se datorează motorului din dotarea hotei și tehnologiei cu izolare fonică unică, care face posibil asigurarea unei aspirații eficiente, cu un consum de energie foarte mic.

Specificații:

Hotă incorporabilă Bosch DHL885C

Dacă îți dorești o hotă eficientă și calitativă, cu siguranță hota incorporabilă Bosch DHL885C nu o să te dezamăgească. Construită în baza celor mai noi tehnologii, această hotă este extrem de silențioasă și performantă, foarte ușor de incorporat, fiind ideală atât pentru bucătăriile clasice cât și pentru încăperile mai mari, de tip open-space.

Design și funcționalitate

Acest model de hotă are un design modern, este de culoare argintie și este construită din inox. Fiind una dintre cele mai bune hote, Bosch DHL885C are la bază o tehnologie avansată, care îi asigură o aspirație a vaporilor și fumului foarte rapid și eficient, astfel încât să îți fie foarte ușor să îți păstrezi locuința curată, fără mirosuri deranjante.

Panoul de control

Panoul de comandă al hotei incorporabile Bosch DHL885C este electronic, poziționat în partea frontală și îndeplinește funcțiile de:

Prin accesarea butonului cu nr. unu se pornește și se oprește sistemul de ventilare la treapta unu. Prin accesarea butonului cu nr. doi se accesează viteza de ventilare la treapta doi, iar prin accesarea butonului cu nr. trei se accesează treapta de ventilare trei și treapta intensivă.

Pentru activarea treptei intensive se va menține apăsat butonul nr. trei mai mult de trei secunde. De menționat este faptul că treapta intensivă a hotei se va reseta automat la o treaptă inferioară după șase minute de funcționare, semnalizarea cu LED indicând setarea de funcționare a ventilatorului. De asemenea, sistemul de iluminare poate fi pornit sau oprit în mod independent față de sistemul de ventilare.

Specificații

Hotă incorporabilă decorativă Electrolux LFV616K

Printre variantele referitoare cele mai bune hote vei găsi cu siguranță și hota incorporabilă decorativă  Electrolux LFV616K, care te va surprinde cu rafinamentul său și cu randamentul pe care îl are, în aspirarea tuturor vaporilor și mirosurilor nedorite.

Acest model de hotă incorporabilă este foarte ușor de instalat și de integrat în mobilier, iar tehnologia avansată pe care o are la bază îi asigură o performanță foarte ridicată, fiind demnă de situat în top cele mai bune hote de bucătărie.

Design și funcționalitate

Hota decorativă Electrolux LFV616K are un design modern, rafinat, este de culoare predominant negru, fiind construită din inox vopsit/sticlă neagră. Acest model se integrează perfect într-o bucătărie modernă, căreia îi va aduce un plus de eleganță.

Datorită calității sale, hota va aspira și curăța aerul din încăpere într-un timp foarte scurt, pentru ca tu să poți menține mediul sănătos și adecvat în timpul procesului de gătit, având cel mai mic consum posibil.

Acest model de hotă este prevăzută cu elemente constructive telescopice, care se culisează pe verticală. Astfel, în timpul utilizării, mărimea pe verticală a corpului poate fi extinsă, cu condiția să fie reglată la o distanță corespunzătoare față de plită, distanța minimă recomandată fiind de 50 de cm.

Panou de control

Panoul de comandă este din sticlă, acționat prin Touch Screen, poziționat în partea frontală și îndeplinește funcțiile de:

Funcția Hob2HooD și Breeze

Funcția Hob2HooD permite conectarea plitei la hotă printr-o conexiune de tip wireless, astfel încât, în timpul gătitului, hota iși va regla automat setările pentru cea mai bună extracție.

Prin accesarea butonului Breeze, aerul din bucătăria ta va fi reîmprospătat discret, cu un zgomot foarte redus, într-un timp de 60 de minute.

Specificații

Hotă incorporabilă Falmec GRUPPOINC5080

Din lista cu cele mai bune hote nu poate să lipsească nici hota incorporabilă Falmec GRUPPOINC5080, care este varianta ideală pentru orice tip de bucătărie – clasică sau tip open-space, asigurând o aspirație excepțională, cu un nivel de zgomot foarte redus.

Design și funcționalitate

Acest model de hotă are un design deosebit, de culoare argintie, extrem de elegant, este construită din materiale calitative, iar finisajele sunt impecabile.

Datorită tehnologiei moderne și avansate care stă la baza construcției acestei hote, aerul viciat din bucătăria ta va fi eliminat eficient, într-un timp foarte scurt, pentru ca tu să te poți bucura de un mediu curat și sănătos în timpul gătitului.

Aspirație perimetrală

Acest model de hotă asigură o eficiență foarte ridicată în aspirația vaporilor și fumului, diminuând nivelul zgomotului, cu ajutorul panoului care maschează în mod permanent filtrele de grăsime, inclusiv în timpul funcționării.

Panou de control

Panoul de comandă este electronic și este acționat de cinci butoane care îndeplinesc funcțiile de:

La fiecare apăsare a butonului care este inscripționat cu semnul (+), viteza de extracție a hotei crește progresiv, de la treapta unu până la treapta patru de aspirare. În momentul acționării butonului (-), viteza de aspirare a hotei va scădea progresiv de la treapta patru până la treapta unu de aspirare.

În cazul în care se dorește un grad mai mare de confort, această hotă poate fi echipată și cu o telecomandă cu transmiterea comenzilor de la distanță.

Modalitatea de ventilare – recirculare/evacuare

Hota incorporabilă Falmec GRUPPOINC5080 poate funcționa atât prin evacuarea aerului în exterior cât și prin filtrarea acestuia și recirculare. Acest aspect este foarte benefic, deoarece asigură păstrarea temperaturii interioare și este ideal și pentru cazurile în care evacuarea aerului în exterior nu este posibilă.

Specificații:

Hotă incorporabilă decorativă Bosch DWK98JQ60

Ultima hotă prezentată în acest articol, care se află în top cele mai bune hote de bucătărie, este hota incorporabilă decorativă Bosch DWK98JQ60, care te va uimi cu siguranță prin calitatea și durabilitatea pe care o are. Acesta este o hotă electrică decorativă deosebită, care se încorporează în blatul mobilei de bucătărie, asigurând performanțe foarte ridicate în extragerea vaporilor și asigurarea unui mediu sănătos, ideal pentru gătit.

Design și funcționalitate

Precum celelalte hote prezentate mai sus, și această hotă are un design modern și rafinat, care, pe lângă curățarea aerului prin tehnologia avansată, va aduce și un plus de eleganță încăperii. Acest model este de culoare neagră, fiind construită din inox/sticlă, de înaltă calitate.

Panou de control

Panoul de comandă este poziționat frontal, cu control electronic, acționat prin Touch screen și îndeplinește următoarele funcții:

Panoul de comandă este prevăzut și cu un indicator LED de culoare roșie, care indică treapta de ventilare și funcția acestuia. De asemenea, interfața care are un afisaj digital beneficiază de un indicator de saturare pentru filtrul de grăsime și cărbune.

Cu ajutorul funcției de temporizare, putem programa oprirea automată a hotei în funcție de preferințe,  de la minimum unu minut până la maximimum 240 de minute.

Senzorul Perfect Air

Acest senzor cu care este prevăzută hota, determină calitatea aerului și ajustează automat viteza de extragere a aparatului, pentru ca aspirarea să se facă în mod corespunzător, sau oprește funcționarea acesteia atunci când nu mai este nevoie să fie utilizată.

Sistem de absorbție periferică

Hota incorporabilă decorativă Bosch DWK98JQ60 are un sistem de absorbție periferică a aerului de înaltă precizie, care este foarte inteligent și silențios. Acest sistem redirecționează eficient curenții de aer de admisie din partea exterioară a capotei spre partea centrală, având ca efect optimizarea consumului de energie și reducerea zgomotului.

Specificații:

În concluzie, în orice bucătărie este esențială montarea unei hote performanțe, care să  asigure neutralizarea mirosurilor neplăcute și mai ales curățarea spațiului de factorii care pot fi foarte nocivi, precum vaporii, grăsimile și fumul care pot apărea în timpul gătitului.

Este foarte important să te asiguri ca alegi una dintre cele mai bune hote, care să aibă performanțe ridicate și care să îți îndeplinească toate așteptările, atât funcțional cât și estetic.

De asemenea, înainte de achiziționarea unei hote, trebuie să ții cont de faptul că este o investiție pe termen lung, fiind  foarte important să alegi un model calitativ și să aloci pentru aceasta bugetul necesar.

În această listă cu top cele mai bune hote de bucătărie cu siguranță o să o găsești pe cea care corespunde nevoilor tale. Hota care să fie în armonie perfectă cu bucătăria ta, iar experiența gătitului să devină o activitate plăcută și relaxantă.

Detalii pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi o hotă de bucătărie

O hotă performantă este indispensabilă din orice bucătărie modernă, având rolul esențial de a elimina particulele nocive, mirosurile neplăcute și fumul, care apar în timpul gătitului și care s-ar îmbiba în pereți, perdele, în mobilier și în tapițerii, dacă nu ar fi aspirate eficient.

Deși alegerea uneia dintre cele mai bune hote nu este o sarcină ușoară și implică multe căutări, este foarte important să analizezi cu atenție caracteristicile tehnice și impactul decorativ, luând în calcul și câteva aspecte esențiale, pentru ca în final alegerea ta să fie cea potrivită, în concordanță cu așteptările tale.

Capacitatea de absorbție

Eficiența și capacitatea de absorbție sunt cele mai importante criterii în alegerea a unei hote.  Cele mai bune hote trebuie să aibă o putere mare de aspirare a vaporilor și fumului. Astfel, cu cât hota este mai puternică, cu atât va fi mai eficientă  în ceea ce privește curățarea aerului și neutralizarea mirosurilor.

Pentru a putea determina care hotă are capacitatea de absorbție necesară pentru a funcționa corespunzător în bucătăria ta, trebuie să calculezi în primul rând dimensiunile încăperii.  Formula de calcul este foarte simplă: lungimea bucătăriei X lățimea bucătăriei X înălțimea bucătăriei X 10. Din acest calcul va rezulta capacitatea pe care trebuie să o dețină hota ideală pentru spațiul tău.

De asemenea, este foarte important să ții cont ți de frecvența cu care gătești.  În cazul în care gătești zilnic mai multe feluri de mâncare deodată, ai nevoie de o hotă cu o capacitate mai mare. Dacă gătești mai rar, poți alege o hotă cu o putere medie spre mare.

Performanța motorului și funcția de reglare a puterii

Cele mai bune hote sunt dotate cu motoare performante, care au la bază tehnologii noi, asigurând o performanță ridicată și o durabilitate mare, fiind foarte silențioase, puternice și fiabile.

De asemenea, reglajul puterii unei hote este foarte important, pentru ca aspirația să poată fi ajustată în funcție de nevoie și de situație. De aceea, cele mai bune hote sunt prevăzute cu trei – cinci trepte de ventilare, care să permită utilizarea unei trepte scăzute, silențioase sau o putere mai mare, de tip intensiv, pentru situațiile în care este necesară o extracție mai mare a vaporilor comulați în urma unei sesiuni mai intense de gătit.

Nivelul zgomotului emis

Zgomotul emis de funcționarea unei hote poate varia în funcție de model, număr de motoare, producător etc. În alegerea unei hote, acest aspect este deosebit de important, deoarece, în cazul în care nivelul zgomotului este prea ridicat, poate deveni extrem de deranjant.

Astfel, înainte de achiziționare unei hote, asigură-te ca te vei uita cu atenție la nivelul decibelilor la care ajunge aceasta în timpul utilizării, în cazul tuturor treptelor de ventilare.

Cele mai bune hote ajung la maximum 75 de dB, astfel încât confortul auditiv să nu fie afectat, iar gătitul să fie cât mai relaxant, fără să fie nevoie suportarea unor zgomote puternice și supărătoare, emise în timpul funcționării aparatului.

Dimensiunea hotei

Un alt aspect deosebit de important în alegerea uneia dintre cele mai bune hote, care să se potrivească perfect și să fie în armonie cu bucătăria ta, este dimensiunea. 

Astfel, este necesar să acorzi atenție dacă hota se poate monta în spațiul de care dispui, pentru a evita situațiile în care aceasta este prea mare sau nu se poate integra într-un anumit decor.

De asemenea, dimensiunile hotei determină și eficiența acesteia. Este recomandat ca hota să aibă cel puțin dimensiunile plitei și să fie mai lată cu aproximativ 8 – 10 cm în fiecare parte.

Partea bună este ca există modele cu diferite dimensiuni, iar astfel îți poți alege hota care are dimensiunile potrivite pentru plita sau aragazul tău.

Filtrul hotei

Filtrul hotei este foarte important, având rolul esențial de a reține grăsimea și impuritățile absorbite de către hotă în timpul utilizării. În lipsa unui filtru adecvat, durabilitatea unei hote scade foarte mult, deoarece aceste impurități și grăsimi se vor depune pe pereții acesteia.

Cele mai bune hote sunt prevăzute cu aceste componente care pot fi de mai multe feluri: filtre de carbon, filtre lavabile, filtre de unică folosință, etc.

·        Filtre lavabile – confecționate din aluminiu sau alt material metalic – se pot curăța cu ușurință, folosind apă caldă și detergent, fiind foarte rezistente și eficiente;

·        Filtre de unică folosință – acestea se schimbă o data la 2-3 luni, fiind fabricate dintr-un material sintetic sau din hârtie;

Panoul de control

Panoul de control al hotelor poate fi mecanic sau electronic. În cazul în care ești o persoană pasionată de tehnologie și confort, poți opta pentru un panou electronic, acționat prin Touch Screen.

Panourile de control mecanice sunt ceva mai simplu de folosit, având butoate care se apasă sau se glisează, pentru toate acțiunile hotei – oprire, pornire, iluminare, schimbarea vitezelor, etc.

Cele mai bune hote au panoul de control poziționat frontal, foarte explicit și ușor de utilizat, astfel încât să se asigure o bună funcționare și un confort ridicat. De asemenea, unele modele de hote pot fi puse în funcțiune și prin telecomandă wireless.

Materialul construcției, aspectul și designul

În alegerea unei hote este important să iei în calcul și materialul de construcție. Cele mai bune hote sunt construite din materiale calitative, cu finisaje delicate, fără nituri sau șuruburi vizibile, care pot să le strice aspectul vizual.

De asemenea, designul și forma hotei sunt foarte importante, pentru ca bucătăria să aibă un aspect îmbunătățit și să arate elegant, evitând situațiile în care hota nu se potrivește spațiului destinat sau cu tematica încăperii.

Cele mai populare întrebări și răspunsuri privind hotele

1

1.      Care sunt cele mai bune hote?

Cele mai bune hote sunt cele care îndeplinesc câteva caracteristici de bază, precum:

·        Putere mare de absorbție și de neutralizare a mirosurilor neplăcute;

·        Consum redus de energie;

·        Nivel redus de zgomot – maximum 75 dB;

·        Au în componență filtre ușor de întreținut sau de schimbat, care să rețină eficient  grăsimile și depunerile care se produc în timpul procesului de gătit;

·        Au o eficiență mare în curățarea și împrospătarea aerului;

·        Au o capacitate ridicată, astfel încât să facă față spațiului destinat;

·        Ușor de integrat în blatul bucătăriei și ușor de utilizat;

·        Durabilitate mare;

·        Design plăcut;

·        Construite din materiale calitative.

În categoria cu cele mai bune hote, regăsim  modelele precum AKPO WK – 4 Grand, Bosch DWQ66DM50, FTC 601 GR/XS și Pyramis ATD90650B.

2

Care este cel mai bun filtru la hotă

Cele mai bune hote sunt prevăzute cu filtre de aluminiu sau din carbon. Aceste filtre au un rol esențial în reținerea grăsimilor și evitarea depunerii acestora pe pereții hotei, ceea ce va duce într-un final la deteriorarea acesteia și scăderea durabilității. De aceea, trebuie evitate hotele care nu în componență aceste accesorii.

Filtrele din aluminiu sau cele metalice în general sunt lavabile, fiind foarte ușor de întreținut și sunt foarte eficiente. Acestea se pot spăla periodic manual sau în mașina de spălat, cu mare atenție însă pentru a nu fi îndoite.

Unele hote sunt prevăzute cu filtre de unică folosință, care trebuie să fie schimbate după un anumit număr de utilizări, însă dezavantajul este că acestea implică costuri suplimentare.

3

Care sunt cele mai bune hote incorporabile

Hotele incorporabile sunt ideale pentru situațiile în care se dorește integrarea cât mai bună în mobilierul existent din bucătărie, astfel încât aceasta să fie cât mai puțin vizibilă. Astfel, fie că vorbim despre integrarea hotei în dulapul de deasupra plitei, aragazului sau direct în tavan, există o mulțime de modele de aparate incorporabile dintre care poți alege, în funcție de funcționalitatea pe care ți-o dorești și de bugetul de care dispui.

Pentru a face alegerea corectă este important să alegi un model care se potrivește bucătăriei tale, astfel încât să fie ușor de integrat, să aibă o performanță ridicată, cu o putere mare de absorbție și neutralizare a vaporilor și cu un consum energetic redus.

Fiind unele dintre cele mai populare și accesibile modele, hotele incorporabile sunt apreciate îndeosebi pentru faptul că nu iasă prea mult în evidență.

În categoria cu cele mai bune hote incorporabile, regăsim modele precum Whirlpool AKR750GK, Bosch  DHL885C, Electrolux LFV616K și Falmec GRUPPOINC5080.

4

Cele mai bune hote telescopice

Hotele telescopice sunt cele care sunt prevăzute cu elemente telescopice pentru a permite instalarea în dulapuri de diverse mărimi sau direct pe perete, în cât mai multe tipuri de încăperi.

Cele mai bune hote telescopice sunt cele care pot fi extinse către suprafața de gătit în timpul utilizării, fără să fie foarte proeminente atunci când nu sunt folosite și se află în poziția de repaus. De asemenea, cea mai bună hotă telescopică trebuie să fie și foarte practică, să aibă minimum trei trepte de ventilație pentru a asigura o absorbție eficientă în funcție de diverse situații, care pot apărea în timpul gătitului, să aibă un consum energetic redus și un nivel scăzut de zgomot.

5

Care marcă de hotă este cea mai bună

În prezent, pe piață sunt extrem de multe modele de hote, de la diverse brand-uri care se ocupă de producerea și vânzarea acestui tip de aparat.

Cele mai bune hote sunt cele care aparțin firmelor care folosesc tehnologii avansate și moderne în procesul de creare al acestora și care produc produse durabile, din materiale calitative, cu performanțe  ridicate, în conformitate cu standardele Europene, având un raport calitate/preț corect, precum Bosch, AKPO, Franke, Pyramis, Miele, Whirlpool, Electrolux și Falmec.

Astfel, datorită experienței pe care o au și tehnologiilor utilizate, aceste firme asigură furnizarea unora dintre cele mai bune hote, prevăzute cu capacități mari și eficiente de absorbție și neutralizare a vaporilor, cu un consum de energie foarte redus și cu un nivel de zgomot scăzut, astfel încât gătitul să devină un proces plăcut.

6

Care este înălțimea ideală pentru montarea unei hote

Înălțimea la care se montează hota este un factor foarte important, care poate influența în sens negativ eficiența unei hote în cazul în care aceasta nu este montată la distanța corespunzătoare față de plită sau  de aragaz.

Pentru ca cele mai bune hote să aibă o performanță maximă și să funcționeze la capacitatea totală, se vor monta la o distanța de la minimum 50 până la maximum 75 de cm față de blatul de gătit.

Această distanță poate varia în funcție de tipul hotei pe care l-ai achiziționat sau intenționezi să îl achiziționezi. De aceea, este important să urmezi indicațiile și recomandările specifice, însă, în general, dacă folosim o plită electrică, hota poate fi montată la o distanță de 50 de cm, fiind nevoie de o distanță mai mare în cazul unui aragaz.

7

Cât de zgomotoase sunt cele mai bune hote

Cele mai bune hote sunt cele care au un nivel de zgomot foarte mic, astfel încât să poate fi utilizate în orice moment din zi sau din noapte, fără ca sunetul să deranjeze.

Acest criteriu este foarte important și nu trebuie neglijat, deoarece o hotă care produce prea mult zgomot, va determina scăderea confortului, iar experiența gătitului poate deveni una foarte neplăcuta.

De aceea, pentru a te bucura de un mediu curat, asigurat de o hotă eficientă, fără prea mult zgomot, este esențial să alegi un model silențios, care să ajungă până la maximum 75 de dB în timpul utilizării treptei intensiv, și un nivel mult mai scăzut atunci când funcționează pe primele trepte de ventilare.

8

Cum alegi una dintre cele mai bune hote

Achiziționarea hotei potrivite pentru bucătăria ta poate fi un proces anevoios, care îți va consuma din timp, însă este foarte important să nu te grăbești și să analizezi fiecare aspect în parte.

Pentru a alege una dintre cele mai bune hote, care să se potrivească cu cerințele tale și să îți îndeplinească toate așteptările, este esențial să ții cont de toți factorii implicați, precum: suprafața bucătăriei, tipul blatului de gătit, suprafața locului în care dorești instalarea acesteia, tipul de evacuare potrivit pentru tine, designul pe care ti-l dorești, nivelul de performanță, nivelul de zgomot care este confortabil pentru tine și bugetul pe care ești dispus să îl aloci acestui produs.

9

Cum se instalează cele mai bune hote

În funcție de modelul ales și de spațiul în care se dorește amplasarea acesteia, instalarea uneia dintre cele mai bune hote poate fi foarte simplă sau foarte complicată. În primul rând, este necesar ca în apropierea hotei să se regăsească o priză, astfel încât să se permită alimentarea acesteia cu energie electrică.  În cazul în care nu dispuneți de o priză în apropiere, va trebui să apelați la un electrician autorizat.

De asemenea, chiar dacă șuruburile vin la pachet cu hota, în funcție de nivelul de duritate al peretelui, vei avea nevoie de percuție sau de o bormașină fixarea pentru acesteia. 

În general, instalarea unei hote cu conducte este mai dificilă decât instalarea unei hote cu recirculare și în ambele cazuri vei avea nevoie de o persoană care să te ajute la montarea hotei în locul dorit.

10

Cum să cureți cele mai bune hote

Curățarea eficientă a unei hote de bucătărie, se face în câțiva pași simpli:

·        Șterge regulat partea exterioară a hotei – este indicat să se șteargă zilnic cu un burete ud sau cu o cârpă umezită în prealabil cu apă și detergent;

·        Curăță filtrul o dată pe lună – acesta nu trebuie curățat zilnic însă este recomandat să se curețe cel puțin o dată pe lună, pentru ca impuritățile și grăsimile depuse pe acesta în timpul procesului de gătit să fie curățate cât mai ușor. Poți folosi apă caldă cu detergent degresant  sau săpun lichid.

·        Curăță partea inferioară a hotei – poți folosi un spray degresant pe care să îl lași să acționeze câteva minute, după care să ștergi cu un burete umed.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola