Cel mai bun aragaz: top 12 recomandări

Mâncărurile pe care le gătești trebuie să fie de fiecare dată gătite uniform, fără fum, fără arderi și fără să-ți fure prea mult din timpul destinat altor activități. Pentru asta ai nevoie de cel mai bun aragaz la care poți apela oricând ești pe grabă și care poate să-ți satisfacă toate nevoile din bucătărie.

Cel mai bun aragaz este acela care îți oferă confortul de care ai nevoie, fie că faci parte din persoanele cărora le place să-și petreacă timpul în bucătărie sau nu.

Un design modern, capacitatea cuptorului potrivită  pentru rețetele pe care dorești să le pregătești, ușurința în folosire, cât și în întreținere, prezintă avantajele care fac diferența între diferitele tipuri de aragaze de pe piață.

Top 7 cele mai bune cuptoare cu microunde

În continuare ți-am pregătit o listă din care poți alege aragazul potrivit nevoilor tale!

Bottom Line
<strong>Aragaz Heinner HFSC-V50SL</strong>
Aragaz Heinner HFSC-V50SL
Detalii & Preț
Ușor de întreținut și de folosit
Funcția Child Lock
Design simplu și modern
Aragaz Beko FSE62110DX
Aragaz Beko FSE62110DX
Detalii & Preț
Autocurățare catalitică
Cuptor cu capacitate de 72 l Consum redus
Aragaz Beko FSM62530DXMS
Aragaz Beko FSM62530DXMS
Detalii & Preț
Autocurățare catalitică
8 funcții de gătire
Cuptor cu capacitate de 72 l
<strong>Aragaz Zanussi ZCG612H1WA</strong>
Aragaz Zanussi ZCG612H1WA
Detalii & Preț
Funcții de grill și rotisor
Timer
Sistem de siguranță
Aragaz Hansa FCCX68235
Aragaz Hansa FCCX68235
Detalii & Preț
Email Easy Clean
Indicator de căldură reziduală
Funcții performante
Aragaz Electrolux LKI564200X
Aragaz Electrolux LKI564200X
Detalii & Preț
Funcția de gătire SteamBake
Ușor de întreținut și de folosit
Design elegant
Aragaz Hansa FCCX68219
Aragaz Hansa FCCX68219
Detalii & Preț
Capacitate cuptor XXL
8 funcții de gătire
Consum mic de energie
Aragaz Whirlpool ACMT 6533/IX
Aragaz Whirlpool ACMT 6533/IX
Detalii & Preț
Dispune de timer 11 funcții de gătire diferite
Sistem de curățare Quick Cleaning
<strong>Aragaz Whirlpool ACMT 6332/WH</strong>
Aragaz Whirlpool ACMT 6332/WH
Detalii & Preț
Design modern
Funcția al șaselea simț
Funcția Easy Clean
Aragaz Hansa FCMX68209
Aragaz Hansa FCMX68209
Detalii & Preț
Capacitatea cuptorului de 62 l
Combină utilitatea unui arzător pe gaz cu a celui electric
Funcția Steam Cleaning
<strong>Aragaz rustic mixt Studio Casa MULTIF. PLUS FE60/603G+1EL</strong>
Aragaz rustic mixt Studio Casa MULTIF. PLUS FE60/603G+1EL
Detalii & Preț
Convecție aer fierbinte
Valvă de siguranță pentru plită Aprindere electrică
Aragaz Hansa FCMXS59363
Aragaz Hansa FCMXS59363
Detalii & Preț
12 funcții de gătire
Capacitatea cuptorului de 65 l
Funcția CoolDoor3

Aragaz Heinner HFSC-V50SL

Avantaje
 • Dimensiuni potrivite și bucătăriilor mici
 • Ușă cuptor din geam dublu
 • Ușor de întreținut și de folosit
 • Funcția Child Lock
 • Design simplu și modern
Dezavantaje
 • Interiorul cuptorului nu este luminat
 • Nu beneficiază de funcția rotisor & grill

Aragazul Heinner este în acest top 12 recomandări pentru cel mai bun aragaz datorită numeroaselor funcționalități combinate cu prețul său accesibil.

Design-ul rafinat silver, forma compactă și ușurința în utilizare îl diferențiază de celelalte aragaze de pe piață. Să nu uităm nici de faptul că cel mai bun aragaz are un loc de cinste, astfel că, dimensiunile sale compacte de 50 x 49.5 x 85 cm (lățime – adâncime – înălțime) și greutatea de doar 36 kg, îl fac ușor de mutat și de integrat în bucătăria ta.

Acesta dispune de patru arzătoare, un arzător mic de 1 kW, două arzătoare normale de 1,75 kW și un arzător mare de 2,75 kW. Plita și cuptorul sunt alimentate pe gaz, iar aprinderea se realizează manual.

Plita și tava cuptorului sunt din email, ceea ce îl face rezistent la petele de grăsime. Acesta, alături de capacul din metal al plitei și de mânerul metalic al cuptorului, îi conferă un design modern. Deși are o singură funcție de coacere, nedispunând de alte funcții precum grill și rotisor, precum alte aragaze, rețetele de pe interiorul cuptorului îl plasează pe acesta în top cel mai bun aragaz.

Aragazul Heinner prezintă ca celelalte aragaze moderne funcții de bază, cum ar fi funcția de siguranță pentru plită și cuptor, cât și Child Lock pentru ca bucătăria ta să fie mereu un loc sigur pentru cei mici. Deși îi lipsesc funcții precum iluminarea din interiorul cuptorului, timer-ul sau funcția de autocurățare, acesta este un aragaz clasic care te va ajuta să gătești diferite rețete simplu și rapid.

În ceea ce privește ușurința în curățare și întreținere, aragazul Heinner HFSC-V50SL dispune de un interior emailat și de o demontare rapidă a ușilor cuptorului. Ușurința în întreținere o egalează pe cea în folosire prin cele 5 butoane clasice și a display-ului mecanic. Cu ajutorul celor 5 butoane poți regla temperatura, cât și tipurile de încălzire.

Siguranța în bucătărie este un detaliu semnificativ în ceea ce privește funcționalitățile de care dispune cel mai bun aragaz de pe piață și de aceea aragazul Heinner vine dotat cu funcția Cool Doors prin care poți evita arsurile nedorite în timpul gătitului. Mai mult decât atât, interiorul emailat al cuptorului ajută la stocarea căldurii ceea ce îi conferă o eficiență crescută.

Toate aceste caracteristici fac din aragazul Heinner un ajutor de nădejde în bucătărie și îi oferă un loc privilegat în top 12 recomandări.

Aragaz Beko FSE62110DX

Avantaje
 • Consum redus
 • Încălzire rapidă
 • Raport calitate – preț avantajos
 • Autocurățare catalitică
 • Cuptorul are o capacitate de 72 l
Dezavantaje
 • Necesită o curățare exterioară mai atentă din cauza materialului de inox
 • Fără funcția de protecție copii

Aragazul Beko FSE62110DX este cel mai bun aragaz mixt pentru persoanele mereu grăbite care doresc nu numai să economisească bani, ci să prepare mâncărurile preferate cu minimum de efort.

Deși prețul este unul mai ridicat decât la celelalte aragaze tradiționale, cel mai bun aragaz de pe lista noastră merită toată investiția.

Aragazul Beko combină avantajele unui aragaz tradițional și alimentarea cu gaz cu eficiența și ușurința în folosire a unui cuptor electric. Design-ul modern este conferit de plita din inox rezistentă și a capacului din sticlă.

Suntem siguri că te vei bucura de modalitățile de gătire moderne și de capacitatea cuptorului de 66 l care te vor ajuta să pui pe masă cele mai gustoase mâncăruri.

Diversitatea modalităților de gătire se remarcă în cele șase funcții de gătire care îți asigură o distribuire uniformă a căldurii în interiorul aragazului. Printre acestea amintim: funcția de gătire prin convecție cu aer fierbinte prin care economisești bani și timp, funcția de grill sau coacere și sistemul de ventilație. Cel din urmă asigură temperaturi constante de încălzire și un timp de gătire mult mai scurt decât în cazul celorlalte aragaze clasice.

Una dintre funcțiile care îl recomandă ca cel mai bun aragaz potrivit pentru persoanele ocupate este funcția High-Efficiency Gas Burner. Cele patru arzătoare includ un arzător mic de 1 kW, două arzătoare medii de 2 kW și un arzător mare de 2,9 kW.

O altă modalitate prin care poți scurta timpul de gătire este funcția Booster pentru încălzire rapidă. Sticla termorezistentă a cuptorului îl încadrează printre cuptoarele cu eficiență energetică clasa A.

Mai mult decât atât, cel mai bun aragaz Beko din top-ul nostru dispune de supape de siguranță și sistem împotriva scurgerilor de gaz, cât și spațiu de depozitare pentru oalele și tigăile cărora nu le mai găsești locul în bucătărie.

Aragazul Beko vine echipat cu funcția de timer, iluminarea interioară, cât și panoul de comandă intuitiv.

Cuptorul este accesat prin trei butoane rotative prin care poți controla timer-ul, temperatura și funcțiile de gătit.

Aragazul Beko FSE6110DX este considerat ca fiind cel mai bun aragaz în ceea ce privește sistemul de curățare ușoară, suprafețele rezistente de inox, funcțiile de siguranță și numeroasele sale funcții de gătire.

Aragaz Beko FSM62530DXMS

Avantaje
 • Funcții performante
 • Autocurățare catalitică
 • 8 funcții de gătire
 • Cuptorul are o capacitate de 72 l
Dezavantaje
 • Necesită o curățare exterioară mai atentă din cauza materialului din inox
 • Iluminarea interioară nu este pe bază de buton, ci pornește automat

Aragazul Beko este cel mai bun aragaz în ceea ce privește funcțiile moderne și tehnologia inovatoare pe care o pune la îndemâna utilizatorilor.

Acest model este catalogat ca fiind printre acele aragaze ideale pentru familiile numeroase având în vedere capacitatea impresionantă a cuptorului de 72 l și puterea acestuia de 2400 W. Design-ul din inox, capacul din sticlă, grătarul și suportul de vase din fontă,  îl fac potrivit pentru o bucătărie modernă și utilată complet.

Arzătoarele dispun de eficiență energetică maximă cu funcția High-Efficiency Gas Burner. Puterea acestora este dispusă astfel: arzător mic de 1 kW, 2 arzătoare medii de 2 kW și 1 arzător mare de 2,9 kW.

Sistemul de ventilație asigură un proces de gătire rapid și o pătrundere uniformă a mâncărurilor care se îmbină cu sistemul ușii termorezistente a cuptorului.

Cel mai bun aragaz dispune și de cele mai noi tehnologii ale aragazelor moderne mixte. Pe lângă gătit, o altă activitate care îți fură extrem de mult timp este curățatul aragazului. Aragazul Beko FSM62530DXMS emailat îți va veni în ajutor de fiecare dată cu funcția de autocurățare catalitică.

Grătarele plitei din fontă sunt rezistente și extrem de ușor de întreținut deoarece sunt detașabile, iar Funcția Clean Zone a interiorului ușii cuptorului previne depunerea petelor de grăsime după fiecare utilizare.

O altă caracteristică pentru care îți recomandăm aragazul Beko ca cel mai bun aragaz din top 12 sunt cele opt funcții de gătire. Printre acestea se numără: decongelarea prin încălzirea ventilată, Turbo Grill combinat cu sistemul de convecție și 3D Cooking.

Grație acestei funcții sistemul de convecție și 3D Cooking de care dispun aragazele performante, aerul cald este emanat uniform în toată cavitatea aragazului și îți permite să pregătești mai multe tipuri de mâncare în același timp. În acest sens, capacitatea cuptorului îți va fi de mare folos dacă ai multe preparate de gătit într-un timp foarte scurt.

Te poți bucura de toate funcțiile de care ai nevoie într-o sesiune de gătit prin intermediul panoului de control extrem de facil de folosit. Acesta include un LED, butoane pentru accesarea autocurățării catalitice, cât și reglarea timer-ului cu ceas.

Alte funcții de care modelul Beko FSM62530DXMS dispune sunt: răcirea ușii cuptorului, funcția de protecție Child Lock și spațiul de depozitare.

Astfel, aragazul Beko este pe drept considerat ca fiind cel mai bun aragaz prin design-ul modern, aprinderea ușoară, tehnologiile de ultimă oră pentru sesiuni de gătit eficiente și rapide și numeroasele funcții de gătit care îți oferă libertate desăvârșită în procesul de gătit.

Aragaz Zanussi ZCG612H1WA

Avantaje
 • Sistem de siguranță
 • Funcții de grill și rotisor
 • Timer
 • Raport calitate – preț avantajos
Dezavantaje
 • Cuptorul are capacitate de 51 l

Aragazul Zanussi are un design specific bucătăriilor tradiționale, dar dispune de numeroase funcții moderne care nu sunt întâlnite de obicei la aragazele clasice. Datorită capacului din sticlă al plitei și suprafeței din inox combinată cu cavitatea acestuia din email negru, aragazul Zanussi poate fi considerat un aragaz cu design deosebit, ușor de integrat în bucătărie.

Principala funcție care ne îndreptățește să-l considerăm cel mai bun aragaz este cea de încălzire rapidă și eficientă a plitei pe gaz.

Flacăra pură a plitei contribuie la nivelul de eficiență prin care poți atinge temperatura necesară fără timp pierdut sau consum de energie inutil. Arzătoarele se aprind foarte ușor prin scânteie și dispun de funcția de siguranță pentru scăpările de gaz. Acestea au o putere dispusă între un arzător mic cu putere de 1 kW, 2 arzătoare medii de 2 kW și un arzător mare cu o putere mai mare decât a altor modele de 3 kW.

Deși cuptoarele pe bază de gaz nu sunt considerate la fel de eficiente energetic ca cele electrice, aragazul Zanussi face parte din acele aragaze incluse în clasa de eficiență energetică A.

Căldura emanată de acesta este menținută în cavitatea cuptorului, iar ușa termorezistentă nu-l face numai ușor de curățat, ci și foarte eficient în ceea ce privește căldura și puterea emanată. Costurile vor fi mai reduse, mâncărurile mai savuroase, iar bucătăria ta va rămâne intactă după fiecare sesiune de gătit alături de cel mai bun aragaz Zanussi.

Design-ul clasic îi este conferit și de panoul de comandă cu șase butoane rotative extrem de ușor de folosit, mai ales de către persoanele care preferă folosirea butoanelor clasice. Prin intermediul panoului de comandă intuitiv, vei putea regla puterea celor patru arzătoare, nivelul de pregătire al alimentelor prin intermediul timer-ului mecanic, rotisorul, iluminarea în interior a cuptorului și un termostat pe opt nivele de temperatură.

Ceea ce face ca cuptorul Zanussi ZCG612H1WA să fie cel mai bun aragaz la acest preț sunt și numeroasele funcționalități de care dispune precum: reducerea temperaturii la nivelul ușii cuptorului, accesoriile cu care vine la pachet precum tava din aluminiu, tava din email negru și grătarul.

Aragaz Hansa FCCX68235

Avantaje
 • Ușor de întreținut și de folosit
 • Design modern
 • Funcții performante
 • Programele Ta și Ts pentru alegerea intervalului de timp de preparare
 • Email Easy Clean
 • Indicator de căldură reziduală
Dezavantaje
 • Distribuirea puterii arzătoarelor

Aragazul Hansa FCCX68235 este unul dintre acele aragaze moderne, elegante, care se potrivesc de minune în bucătăriile ultra performante. Acesta prezintă numeroase funcții care îl recomandă ca cel mai bun aragaz în ceea ce privește facilitatea în folosire, cât și în întreținere.

Plita vitroceramică pe inducție și interiorul cuptorului din email rezistent îi oferă un design unic și ușor de curățat.

Eleganța acestui aragaz este conferită nu numai de combinația de negru, argintiu și inox , ci și de butoanele push-pull cu sistem de iluminare al panoului de comandă. Poți conta pe cel mai bun aragaz compact pentru a îți menține bucătăria mereu curată.

Ușa cuptorului dispune de trei straturi de geamuri negre care permit nu numai un plus de siguranță în bucătărie, ci și o eficiență maximă.

Siguranța ta și a familiei tale este pe mâini bune prin indicatorul de căldură reziduală care te atenționează atunci când aragazul este prea fierbinte, cât și funcția Child Lock care permite blocarea panoului de comandă.

Rafturile integrate și ușile cuptorului montate prin intermediul unor cleme speciale, pot fi scoase foarte ușor pentru curățare. Aragazul Hansa dispune de șine laterale din inox pentru mânuirea cu ușurință a tăvilor din cuptor, fără arderi.

Sertarele de depozitare a ustensilelor de bucătărie sunt manevrate pe role care te ajută să le folosești ori de câte ori ai nevoie. Programele Ta și Ts incorporate ale aragazului Hansa îți permit să alegi intervalul de timp necesar pentru o masă gustoasă și pregătită ca la carte.

Funcțiile de gătire îți oferă o varietate de rețete prin cele opt funcții din care poți alege, ținând cont în aceeași măsură de diametrul vaselor.

Acesta dispune de un arzător mare de 2,2 kW, două arzătoare mici de 1,2 kW și un arzător normal de 2,2 kW. Printre acestea, ceea ce ne face să credem că este cel mai bun aragaz complet electric sunt funcția de supergrill și încălzire în partea superioară și inferioară pentru o mai bună pătrundere a mâncărurilor.

O altă caracteristică pentru care recomandăm aragazul Hansa ca cel mai bun aragaz ultra modern din top-ul nostru este funcția de încălzire asistată de ventilator prin care mâncarea este pătrunsă în întregime.

Oricât de grea pare sarcina curățatului și întreținerii unui aragaz, aceasta devine o nimica toată pentru cel mai bun aragaz multifuncțional prin funcția Steam Cleaning.

Aragaz Electrolux LKI564200X

Avantaje
 • Ușor de întreținut și folosit
 • Design elegant
 • Funcția de gătire SteamBake
Dezavantaje
 • Nu beneficiază de funcția Child Lock

În top 12 recomandări pentru cel mai bun aragaz îți prezentăm și modelul aragazului Electrolux care, spre deosebire de celelalte aragaze din listă, se axează pe stilul de viață sănătos al utilizatorilor prin funcții de gătire inovatoare.

Design-ul rafinat este conferit de suprafața din sticlă, culoarea argintie, finisajele din inox ușor de întreținut și de grătarul cromat. Greutatea netă a acestui aragaz de 43 kg și dimensiunile de 50 x 60 x 85,8 cm (lățime – adâncime – înălțime), fac ca volumul cuptorului să fie un pic mai mic decât al altor aragaze.

Funcțiile unice care recomandă aragazul Electrolux LKI564200X ca cel mai bun aragaz sunt funcția AirFry care îți permite gătirea unor mâncăruri sănătoase și gustoase fără grăsimi și fără ulei.

Funcția cu inducție îți oferă o eficiență energetică optimă prin distribuirea căldurii în cuptor, o încălzire mai rapidă a acestuia și astfel un timp de gătire mai scurt. Încălzirea se realizează uniform prin diverse moduri: încălzire sus-jos, cât și separat, lăsând la latitudinea ta modul de încălzire potrivit.

Deși ai nevoie de tigăi și oale speciale în cazul unor aragaze pe inducție, acesta merită toată bătaia de cap datorită funcțiilor de care dispune și ușurinței în pregătirea alimentelor. Plita cu inducție reprezintă și una dintre caracteristicile care face ca acesta să fie clasat ca cel mai bun aragaz datorită comenzilor executate rapid și a temperaturii extrem de ușor de reglat.

Acesta dispune de funcții suplimentare unice precum funcția de deshidratare prin care obții gustări crocante, cât și funcția de gătire SteamBake, funcție special concepută pentru rumenit foietajele și pâinea, gătirea cu abur PlusSteam reprezintă un plus pentru persoanele care caută cel mai bun aragaz pentru a găti sănătos.

Ghidajele telescopice te ajută să montezi rapid tăvile în funcție de nivelul de rumenire pe care îl dorești, cât și o mai bună manevrare a acestora.

Curățarea n-a fost niciodată mai ușoară alături de funcția de autocurățare catalitică care împiedică întărirea murdăriei și depunerea petelor de grăsime, cât și a ușilor cu două straturi de geam detașabile.

Un alt avantaj al aragazelor mai moderne este ventilatorul de răcire care pornește chiar dacă cuptorul este în funcțiune, permițând un nivel de siguranță ridicată în bucătărie și manevrarea mai ușoară a ușii cuptorului.

Aragaz Hansa FCCX68219

Avantaje
 • Consum mic de energie
 • Capacitate cuptor XXL
 • Design elegant
 • 8 funcții de gătire
Dezavantaje
 • Nu are cablu de alimentare

Modelul aragazului Hansa este de neegalat și îl plasează în top 12 pentru cel mai bun aragaz în ceea ce privește design-ul ultra performant și contemporan. Toate aragazele Hansa pun accentul pe un proces de gătire rapid, pe confort, flexibilitate ridicată și un mod de utilizare intuitiv. Carcasa neagră, griul și negrul închis din inox fac ca acesta să fie ușor de integrat în orice tip de bucătărie.

Încălzirea se realizează într-un timp record prin funcția Booster a plitei electrice extrem de folositoare în sesiunile de gătit când ești pe fugă.

Arzătoarele acestuia sunt extrem de eficiente în acest sens prin dispunerea uniformă a căldurii între cele patru arzătoare, două mari de 2,2 kW și două arzătoare normale de 1,2 kW.

Modurile de gătire variate îți vor oferi confortul de care ai nevoie pentru rețete noi cu moduri diferite de preparare. Alte caracteristici pentru care recomandăm aragazul Hansa ca cel mai bun aragaz ultra modern din top-ul nostru este reprezentat de plita cu inducție realizată din sticlă vitroceramică.

Nicio rețetă nu va fi o provocare pentru tine cu cele opt funcții de gătire. Acestea constă în: funcția grill, încălzirea superioară și inferioară, ventilatorul, supergrill-ul, funcția de decongelare și preîncălzirea rapidă. Capacitatea XXL impresionantă a cuptorului de 66 l îți va fi un real ajutor indispensabil în bucătărie.

Sticla plitei este rezistentă și foarte ușor de întreținut, suprafața de tip email poate fi curățată ușor și nu va trebui să-ți faci niciodată griji cu privire la siguranța ta sau a celor dragi. Întreținerea se realizează și prin funcțiile integrate de nelipsit în cazul unor aragaze premium precum Steam Cleaning, Email Easy Clean și sistemul de demontare și de curățare ușoară a ușii. Din start, faptul că este un aragaz cu inducție reprezintă un avantaj suficient pentru a-l considera cel mai bun aragaz în această categorie de preț.

Acesta vine la pachet și cu câteva accesorii: două tăvi plate și o tavă adâncă Procook. Printre celelalte funcții standard de care dispune se numără și timer-ul, programatoarele Ta și Ts, iluminarea interioară a cuptorului, sertarul pentru ustensilele și vasele de bucătărie, sistemul CoolDoor3, cât și indicatorul de căldură reziduală prin care vei ști de fiecare dată dacă zona este fierbinte.

Aragaz Whirlpool ACMT 6533/IX

Avantaje
 • Dispune de timer
 • 11 funcții de gătire diferite
 • Sistem de curățare Quick Cleaning

Design-ul atrăgător este demn de remarcat în cazul celui mai bun aragaz din top 12 recomandări datorită culorii argintii, a inoxului și a cuptorului din sticlă. Oțelul inoxidabil îi conferă un plus de eleganță, strălucire și ușurință în întreținere. Dimensiunile acestuia sunt standard de 60 x 60 x 85 (lățime – adâncime – înălțime) și o greutate de 44 kg.

Aprinderea integrată se realizează extrem de ușor prin apăsarea unui buton. Mărimea plitei este destul de mare încât să-ți permită să gătești în vase mai mari, iar arzătoarele au puteri diferite pentru diverse tipuri de rețete: 1 arzător mare de 2,3 kW, 2 arzătoare mici de 1,2 kW și un arzător normal de 1,7 kW.

Capacitatea cuptorului este de 59 l, dar plita cu funcțiile de încălzire rapidă te va asista de fiecare dată, indiferent de sarcinile grele din bucătărie. 

Butoanele mecanice și display-ul intuitiv pot fi folosite fără probleme și de cei care nu sunt pasionați de tehnologia modernă a celor mai performante aragaze de pe piață.

Butoanele mecanice pot fi acționate atunci când dorești setarea temperaturii, a programelor, cât și a funcțiilor. Acesta dispune și de un buton termostat pentru setarea unei temperaturi corespunzătoare.

Timer-ul te ajută să alegi din cele 11  funcții de gătire. Cuptorul este dotat cu iluminare interioară și cu numeroase funcții de gătire precum funcția de grill și convecție a aerului fierbinte care îți asigură o dispersie uniformă și rapidă a căldurii.

Cel mai bun aragaz îți oferă toate funcționalitățile necesare pentru libertatea de care ai nevoie în bucătărie și în experiențele tale culinare prin funcția Duo Flexi Heater prin intermediul căreia poți folosi o zonă de gătire pentru orice tip de vas.

Cele patru butoane ale plitei te ajută să modifici temperatura fiecărei zone de gătit. Alături de cel mai bun aragaz Whirlpool, siguranța bucătăriei tale este asigurată prin funcțiile de supra-încălzire, indicator de căldură reziduală, cât și prin funcția de siguranță pentru flacără. Pentru siguranța celor mici, sistemul de aprindere este mai greu de accesat.

Aragaz Whirlpool ACMT 6332/WH

Avantaje
 • Design modern
 • Funcția al șaselea simț
 • Funcția Easy Clean
Dezavantaje
 • Greutatea ridicată de 60 kg

O altă recomandare din top 12 cel mai bun aragaz pe care nu trebuie s-o treci cu vederea este aragazul Whirpool ACMT 6332/WH. Carcasa albă, capacul din sticlă al plitei ușor de curățat, suprafața plitei din email, panoul de control intuitiv și ușor de folosit de către toți membrii familiei, fac ca aragazul Whirpool să fie alegerea potrivită pentru bucătarii care doresc să-și personalizeze rețetele și să nu lase nimic la voia întâmplării.

Funcția specială al șaselea simț de care dispun doar tipurile de aragaze Whirpool constă în funcții asistate ale plitei și ale cuptorului pentru rețete mai diverse și mese mai copioase gătite la cel mai bun aragaz încadrat în acest preț avantajos.

Funcția al șaselea simț este o funcție unică și cu un grad înalt de personalizare care te ajută să atingi performanțe maxime și o eficiență energetică demnă de clasa A. Sesiunile de gătit sunt astfel mai eficiente și tu te poți bucura de mâncăruri gătite ca la carte.

Modul de coacere asistată te va ajuta să alegi nivelul flăcării pentru o temperatură uniformă pe toată durata procesului de gătire și funcția potrivită, fără să-ți fie teamă să experimentezi cu rețete noi.

Cuptorul este dotat cu ventilator care asigură dispersia uniformă a căldurii în toată cavitatea acestuia. Modurile de gătire sunt extrem de diverse și acoperă nevoile fiecărei mese ale zilei: fierbere la foc mic, sauté, gătire la aburi, rumenire, grill.

O funcție specială care face ca aragazul Whirpool să fie inclus ca cel mai bun aragaz în lista noastră este funcția de gătire a 3 feluri de mâncare, fără să-ți faci griji cu privire la amestecarea aromelor. Cavitatea generoasă de 61 l a cuptorului te ajută să gătești o cantitate mare de mâncare și să te bucuri în întregime de toate funcțiile de gătit.

Arzătoarele sunt activate ușor prin aprinderea electrică și dispun de supape de siguranță. Eficiența arzătoarelor îl recomandă ca cel mai bun aragaz în lista noastră de recomandări prin distribuirea căldurii și pătrunderea uniformă a alimentelor. Puterea arzătoarelor este dispusă pe 4 arzătoare astfel: 1 arzător mare de 3 kW, un arzător mic de 1 kW și un arzător normal de 1,9 kW.

Sesiunile de gătit sunt mai eficiente cu cel mai bun aragaz mixt Whirpool și a funcției de aer forțat prin care încălzirea se realizează extrem de rapid.

Prin intermediul afișajului XXL poți controla cu ușurință și manevra temperatura cuptorului, funcția, cât și timpul de pregătire al mâncărurilor.

Funcția de auto-curățare hidrolitică este o altă caracteristică al genului de aragaze care nu te lasă niciodată la greu.

Aragaz Hansa FCMX68209

Avantaje
 •  Capacitatea cuptorului de 62 l
 • Vine la pachet cu setul complet de tăvi pentru gătit
 • Combină utilitatea unui arzător pe gaz cu a celui electric
 • Funcția Steam Cleaning

Aragazul Hansa se regăsește în top 12 recomandări pentru cel mai bun aragaz deoarece reprezintă o combinație ideală între plita pe gaz, plita electrică și cuptorul electric. Fiind dotat cu un cuptor cu o capacitate mai mult decât necesară de 62 l, te poți bucura din plin de toate cele 8 funcții de gătire.

Aragazul Hansa este realizat din inox cu grătare din fontă foarte ușor de întreținut, cât și laterale emailate de culoare gri. Alimentarea acesteia este mixtă, iar plita din sticlă vitroceramică asigură o încălzire rapidă care nu întârzie procesul de gătire.

În ceea ce privește funcțiile de gătire, pentru o rumenire optimă și savuroasă cu un interior fraged, funcția de grill trebuie folosită în același timp cu funcția de încălzire superioară cu o suprafață mai mare de rumenire.

Funcțiile de care dispune acest model Hansa, considerat de mulți utilizatori drept cel mai bun aragaz, sunt extrem de numeroase:

 • grill
 • gătire rotisor
 • convecție prin care se realizează distribuția aerului cald
 • funcția de dezghețare
 • preîncălzire
 • ventilatorul integrat
 • încălzirea inferioară și superioară
 • aprinderea electrică integrată pentru maximum de confort în folosire

Funcțiile sunt accesate extrem de ușor datorită celor șase butoane de mari dimensiuni,  patru pentru plită și două pentru cuptor prin care poți seta funcțiile și temperatura.

Afișajul LCD și trei butoane pentru setarea timpului de tip Ta și Ts pentru temperatura exactă de preparare.

Un alt avantaj demn de remarcat care plasează aragazul Hansa în top 12 este termostatul care îți oferă beneficiul unor mâncăruri atent preparate și atingerea temperaturii ideale.

Curățare se realizează foarte ușor prin intermediul geamului ușii din strat triplu de sticlă și a grilajului de vase din fontă, realizat dintr-un material rezistent, ușor de curățat și cu o stabilitate ridicată.

Pe lângă funcțiile cu care vine dotat orice aragaz Hansa modern cu funcționalitate maximă amintim: raftul de depozitare pe role ușor de folosit și de întreținut, funcția CooldDoor3 care reduce temperatura ușii cuptorului, indiferent de nivelul funcției de gătire folosit și supapa de siguranță pentru plita pe gaz.

Accesoriile sunt și ele binevenite de către orice bucătar, iar cel mai bun aragaz mixt Hansa nu dezamăgește printr-un pachet complet ce include: butoanele pentru aragaz, tavă anti-aderentă, tavă adâncă, tavă Procoock, ghidaje pentru tăvi și grătarul.

Aragaz rustic mixt Studio Casa MULTIF. PLUS FE60/603G+1EL

Avantaje
 • Convecție aer fierbinte
 • Cuptor multifuncțional cu rotisor și ventilație
 • Valvă de siguranță pentru plită
 • Aprindere electrică
Dezavantaje
 •  Fără funcția de grill

Aragazul rustic mixt Studio Casa este cel mai bun aragaz pentru persoanele care vor să combine într-un mod deosebit funcțiile performante și design-ul tradițional al aragazelor clasice.

Acesta oferă bucătăriei tale un aer modern și tradițional datorită culorii bej plăcute, al capacului de protecție din sticlă, butoanelor și mânerului din bronz, cât și al suprafeței din email al plitei care te ajută să menții aragazul în stare ca nouă.

Astfel, aragazul rustic mixt Studio Casa se remarcă mai degrabă prin atenția pusă pe detalii și pe finisaje, decât prin funcțiile care le pune la dispoziție.

Acesta dispune de trei arzătoare pe gaz cu duze GPL și 1 arzător electric care îți oferă confort și versatilitate în alegerea rețetelor.

Cele trei arzătoare sunt împărțite în: un arzător mare, un arzător mic și două arzătoare normale cu aprindere ușoară prin scânteie și sistem de siguranță. Grătarele din fontă sunt rezistente și se scot foarte ușor, fără grăsime întărită pe aragaz.

Dacă vrei să beneficiezi de funcții care să-ți ofere confort în bucătărie, trebuie să te gândești să achiziționezi cel mai bun aragaz care vine în dotare cu termostat și timer analogic. Astfel, îți poți lua adio de la arderea mâncărurilor și de la grija preparării corecte a acestora.

Termostatul îți permite alegerea din cele cinci nivele de temperatură pentru încălzirea inferioară cu coacere uniformă pentru pregătirea celor mai fragede prăjituri, cât și încălzirea superioară și inferioară combinată.

O altă caracteristică pentru care recomandăm aragazul Studio Casa ca cel mai bun aragaz ultra modern și deopotrivă tradițional din topul nostru este compartimentul de păstrare al vaselor la cald pentru o masă de-a gata.

Poți accesa funcțiile acestui aragaz prin butoanele pe care trebuie doar să apeși pentru a activa rotisorul și iluminarea din interiorul cuptorului, cât și prin intermediul panoului de comandă care combină funcțiile moderne și aspectul tradițional al butoanelor rotative cu design auriu.

Geamul dublu al cuptorului păstrează temperatura optimă de gătire în interiorul acestuia. Rețetele te ajută să profiți la maximum de volumul impresionant al cuptorului de 62 l care facilitează cele două tipuri de încălzire inferioară și superioară, cât și funcția de rotisor. Acesta dispune și de alte șase funcții de coacere pe care le poți încerca pentru a experiementa cu diverse temperaturi și moduri de gătit.

Aragaz Hansa FCMXS59363

Avantaje
 • 12 funcții de gătire
 • Capacitatea cuptorului de 65 l
 • Funcția CoolDoor3

Aragazul Hansa FCMXS59363 impresionează prin pachetul optim de funcționalități pentru sesiuni de gătit eficiente, cu 12 funcții de gătire, folosirea intuitivă a tuturor funcționalităților și culoarea argintie modernă. Un avantaj pe care nu putem să-l trecem cu vederea când vine vorba de cel mai bun aragaz este eficiența în întreținerea acestuia, iar aragazul Hansa nu dezamăgește la acest capitol fiind dotat cu funcția Steam Cleaning, Email Easy Clean, cât și un sistem de curățare ușoară a ușii.

Cuptorul echipat complet clasează aragazul Hansa ca cel mai bun aragaz cu funcții complete de siguranță și eficiență în curățare. Puterea arzătoarele este distribuită între un arzător mare de 3 kW, un arzător mic de 1 kW și două arzătoare normale de 1,75 kW. Arzătoarele dispun și de aprindere electrică integrată și, funcționând pe gaz metan, sunt echipate cu supapă de siguranță.

Programatoarele Ta și Ts, funcția cu ceas și temperatura cuptorului, ușor de reglat printr-un termostat reprezintă avantaje suficiente pentru cel mai bun aragaz cu care îți poți pregăti orice tip de rețetă.

Astfel, poți controla și monitoriza cu ușurință procesul de preparare al mâncărurilor și poți alege fără griji să gătești una dintre rețetele de pe ușa cuptorului. Încerci rețete noi și te bucuri de funcționalitățile complete. Încălzirea prin ventilator îți prepară uniform mâncărurile și îți asigură o eficiență maximă în folosirea puterii celui mai bun aragaz care combină toate funcțiile specifice aragazelor Hansa.

Acesta vine dotat cu diferite funcții ale cuptorului:

 • preîncălzire rapidă
 • încălzire superioară și inferioară
 • ventilare
 • decongelare
 • grill
 • supergrill
 • dezghețare (doar cu ventilare)
 • încălzire inferioară
 • aer cald cu încălzire circulară
 • încălzire inferioară și încălzire cu aer cald prin convecție

Plita este ușor de pornit de către orice membru al familiei și este dotată cu aprindere mixtă. Aragazul Hansa FCMXS5963 este în topul recomandărilor al celui mai bun aragaz și datorită ușurinței pregătirii mâncărurilor și volumul impresionant al cuptorului de 65 l. 

Detalii pe care să le iei în considerare atunci când alegi cel mai bun aragaz

Principalele caracteristici la care trebuie să fii atent în achiziționarea celui mai bun aragaz pentru bucătăria ta includ: capacitatea cuptorului care depinde de rețetele pe care dorești să le pregătești, funcțiile în combinație cu puterea și numărul arzătoarelor, rezistența, dimensiunile, cât și ușurința în folosire și în întreținere.

Pentru ca tu să iei decizia potrivită, am realizat o listă a tuturor acestor caracteristici pe care trebuie să le iei în vedere atunci când dorești să achiziționezi cel mai bun aragaz care să-ți satisfacă toate necesitățile.

Dimensiuni

În funcție de spațiul destinat aragazului, dimensiunea ideală pentru cel mai bun aragaz trebuie să-ți ofere flexibilitate și ușurință în folosire. Lățimea aragazului îți oferă și eficiență mai mare în gătit prin mărimea plitei și accesibilitate în folosirea tuturor funcțiilor și a arzătoarelor.

Aragazele au diferite mărimi: dimensiunea de 60 cm lățime este una standard, iar aragazele din această categorie, deși sunt mai mici, sunt dotate cu toate funcțiile de care ai nevoie.

Dimensiunea de 90 cm lățime vine cu cel mai bun aragaz cu cinci sau șase arzătoare, suficiente pentru a găti o masă completă. Acest tip de lățime nu este într-atât de des folosit sau căutat de utilizatori, dar dispune de o suprafață mai mare pe care poți să gătești și implicit o cantitate mult mai mare de mâncare. Spațiul destinat cuptorului se împarte în: spațiul destinat plitei, blatul și panoul de control în funcție de tipul de afișaj sau de mărimea butoanelor acestuia.

Materialul

Materialul din care este realizat cel mai bun aragaz de pe piață determină și ușurința în folosirea acestuia. Un aragaz modern dispune de o plită din email, grilaj de fontă ușor de manevrat și o ușă a cuptorului ușor de scos care să dispună de două-trei straturi de geamuri termorezistente pentru maximum de eficiență energetică. În ceea ce privește acoperirea plitei, poți opta în acest sens pentru aragaze cu capac din sticlă sau de metal.

Fiabilitatea aragazului este conferită de asemenea de materialul acestuia. Deși necesită o curățare mai îndelungată, materialul din inox este mult mai rezistent decât alte materiale. Metalul emailat este mai ieftin decât inoxul, dar prezintă o curățare mult mai ușoară a suprafeței de gătit.

Dacă dorești un design elegant cel mai bun aragaz pentru tine din lista noastră de recomandări va fi un aragaz de inox, dar dacă pui un mare accent pe ușurința în întreținere, un aragaz din email cu capac din sticlă termorezistentă și ușor de scos poate fi alegerea potrivită.

Arzătoare

Aragazele standard dispun de patru arzătoare care îți permit gătirea în același timp a rețetelor pentru gusturile fiecărui membru al familiei. Plitele electrice vin cu diametre diferite în funcție de vasele folosite.

Cele mai bune aragaze trebuie să dispună de grătare din fontă cu o stabilitate ridicată a vaselor. Dispunerea arzătoarele pe puteri constă într-un arzător mic, arzătoare normale și arzătoare mari.

Distribuirea acestora variază în funcție de aragazul pe care îl alegi și de puterea pe care o folosești cel mai des.

Aragazele cu șase arzătoare sunt și ele extrem de folositoare dacă doriți să gătești simultan o cantitate mai mare de mâncares sau poți opta pentru aragaze cu trei arzătoare.

Există și distribuirea combinată a arzătoarelor, puterea fiind împărțită între trei arzătoare pe gaz și plită electrică de un anumit diametru în funcție de vasele cel mai des folosite.

Funcții

În ceea ce privește funcțiile de întreținere, una dintre cele mai importante funcții ale aragazelor moderne este curățarea catalitică, hidrolitică sau pirolitică. Printre alte funcții se numără funcția Steam Cleaning, Clean Zone, Easy Email Clean. În topul nostru de recomandări pentru cel mai bun aragaz vei găsi o gamă variată de aragaze care oferă eficiență energetică crescută. Acestea includ geamuri duble sau triple reflexive și termorezistente care păstrează fluxul de temperatură constant.

Pentru a avea control absolut asupra procesului de gătire, ai nevoie de funcții care să îți permită să modifici într-un mod eficient timpul de pregătire al alimentelor, funcție care îți este pusă la dispoziție de timer-ul încorporat în aragaz, programatoarele Ta și Ts, care vin în componența aragazelor electrice și termostatul.

Ca metode de maximă siguranță în bucătărie amintim sistemul de siguranță al pliei pentru scurgerile accidentale de gaz, sistemul Child Lock, CoolDoor3 pentru menținerea temperaturii potrivite a ușii cuptorului.

Ceea ce face ca cel mai bun aragaz să fie sigur pentru tine și familia ta sunt ușurința în utilizare a panoului de comandă conferită de mărimea butoanelor, afișajul LED și LCD, cât și LED-ul care te anunță că aragazul poate fi utilizat.

Tipul de aragaz

Cele patru tipuri din care poți alege, unele dintre ele regăsite și în top 12 recomandări cel mai bun aragaz sunt: aragazul pe gaz, o alegere la care recurg cel mai mulți oameni datorită prețului avantajos, pe gaz electric și aragaz mixt care combină celelalte două modalități de folosire ale aragazului, oferind atât eficiența unui arzător electric, cât și a unui arzător pe gaz.

Aragazul pe inducție asigură încălzirea rapidă a vaselor și o mai mare flexibilitate în alegerea rețetelor în funcție de vasele folosite.

Aragazul electric este mai ușor de curățat, în special dacă vorbim de aragaze cu sticlă vitroceramică cu funcția de căldură reziduală.

Aragazul prin inducție încălzește doar zonele de gătit ale vaselor, asigurând astfel o încălzire mai rapidă și mai precisă a mâncărurilor cu maximum de eficiență energetică.

În ceea ce privește aragazele mixte, distribuirea puterii se împarte în: trei arzătoare pe gaz, un arzător pe plită și cuptorul electric.

În top 12 cel mai bun aragaz am inclus și un astfel de aragaz, mai exact modelul Studio Casa MULTIF, PLUS FE60/603G+1EL.

Funcții speciale de gătit

Ca și funcții de gătit, cele mai uzuale sunt funcțiile de grill și de rotisor, alături de accesoriile aferente, sistemul de ventilare al cuptorului care îți oferă alimente pătrunse și gătite pe întregime, încălzirea rapidă pentru gustări pe grabă, funcția de supergrill, decongelarea alimentelor care se folosește odată cu ventilatorul, 3D Cooking care îți permite să gătești 3 feluri de mâncare în același timp, deshidratarea alimentelor pentru a le păstra toate valorile nutritive, Plus Steam și Hot Air.

În ceea ce privește funcțiile de gătit trebuie să iei în considerare obiceiurile tale în bucătărie în ceea ce privește alegerea celui mai bun aragaz, cât și funcțiile care te ajută să economisești energie.

Capacitatea cuptorului

Această caracteristică depinde din nou foarte mult de necesitățile tale din bucătărie, cât și de numărul de membrii ai familiei pentru care gătești. Cel mai bun aragaz de pe piață ar trebui să aibă între 54-70 l. Capacitatea cuptorului va veni la pachet cu un spațiu extins al raftului de depozitare al vaselor și ustensilelor de gătit și a ușurinței în scoaterea și introducerea tăvilor în cuptor.

Aragazul trebuie să-ți ofere fiabilitate ridicată, eficiență energetică maximă și toate funcțiile de care ai nevoie, fie că ești o persoană grăbită, fie că gătești pentru o familie numeroasă sau doar pentru două persoane, toate aceste detalii sunt esențiale în alegerea celui mai bun aragaz.

Cele mai populare întrebări și răspunsuri

1

Ce trebuie să faci pentru a avea un consum eficient al aragazului?

Majoritatea aragazelor dispun de funcționalități care te pot asigura de eficiența energetică a acestora. Un plus demn de remarcat al unor tipuri de aragaze este cel al sticlei termorezistente și a capacului ușii cuptorului din două-trei straturi de sticlă.

Mai mult decât atât, funcția de încălzire rapidă reprezintă de asemenea o modalitate de eficientizare cu care sunt dotate aragazele electrice, cât și cea de programare a funcției de gătit. Astfel, căldura va rămâne în interiorul cuptorului pentru mai mult timp.

2

Care sunt cele mai bune mărci de aragaze?

Cel mai bun aragaz de pe piață este cel care îi oferă utilizatorului ușurință în folosire, în întreținere și un aspect deosebit, combinat cu numeroase funcții de gătire care îți oferă libertate absolută în sesiunile de gătit.

Printre cele mai cunoscute brand-uri pe care le găsești pe piață, producătoare de aragaze cu funcții inovatoare se numără: Arctic, Bosch, Zanussi, Hansa, LG, Whirpool sau Samsung.

3

Ce rol are termostatul unui aragaz?

Termostatul reprezintă o funcție inteligentă a aragazelor moderne prin care temperatura rămâne constantă pe toată durata procesului de gătit.

Astfel, termostatul poate fi setat în funcție de rețeta pe care dorești s-o încerci și a temperaturii de gătit de care dispune aragazul.

Termostatul se asigură de cantitatea de căldură potrivită și reprezintă o modalitate performantă în ceea ce privește eficiența energetică ridicată specifică aragazelor din clasa A.

4

Care sunt problemele des întâlnite la un aragaz?

Câteva dintre problemele cu care te-ai putea confrunta este flacăra slabă a arzătorului care ar putea însemna că arzătoarele nu primesc suficient gaz, în același timp, o flacără care nu este silențioasă, dovedește faptul că aragazul prezintă prea mult aer care ajunge la arzător.

Amintim în acest caz și scurgerile de gaze care pot fi prevenite prin achiziționarea unui aragaz cu arzătoare cu siguranță pentru supapă. De asemenea, sistemul de iluminat se poate defecta, acesta fiind un impediment în pregătirea corectă a mâncărurilor. 

5

Ce reprezintă funcția de convecție pe aer cald?

Un cuptor pe bază de convecție reprezintă un plus pentru achiziționarea celui mai bun aragaz. Această funcție îți oferă avantajul pregătirii mai multor feluri de mâncare fără să pierzi timp, fără ca mirosurile alimentelor să se combine și într-un timp extrem de rapid.

Așadar, funcția de convecție este o funcție care se bazează pe un sistem de evacuare și uniformizare a căldurii. Este evident faptul că dacă dorești să achiziționezi un aragaz pe bază de convecție pe aer cald, vei avea avantajul mai multor funcții de gătire, a unei eficiențe energetice greu de egalat și a unor mâncăruri gătite uniform și pline de savoare.

6

Care sunt avantajele unui aragaz pe bază de inducție?

Funcția de gătire prin inducție reprezintă o caracteristică avantajoasă a aragazelor electrice. Deși au un preț mai ridicat, o plită pe inducție îți oferă în primul rând posibilitatea de a încălzi rapid mâncarea. Chiar dacă blatul cuptorului se va încălzi, acesta va fi încă sigur pentru utilizare.

Căldura emanată de aceste plite se concentrează asupra unui punct fix de sub vasul în care pui mâncarea, astfel ajutând la economisirea energiei electrice și la o pregătire optimă a rețetelor.

Mai mult decât atât, acest tip de aragaze se curăță foarte ușor, iar suprafața unei plite electrice prezintă un confort pe care nu îl poți refuza. În lista noastră de top 12 recomandări am inclus și modele pentru cel mai bun aragaz care dispune de un astfel de sistem de gătit.

7

Care este diferența dintre cele trei tipuri de curățare (catalitică, pirolitică, hidrolitică)?

Aragazele care dispun de autocurățare catalitică au în componența cuptorului panouri catalitice care ajută la absoarberea mirosurilor neplăcute lăsate de diferite tipuri de preparate.

Funcția de autocurățare catalitică va fi pornită atunci când cuptorul ajunge la temperatura de 100 ºC. Spre deosebire de aceasta, autocurățarea pirolitică dispune de o încălzire și mai mare a interiorului cuptorului, aceasta ajungând până la 500 ºC.

Aragazul va putea fi curățat după de toate petele de grăsime. Autocurățarea hidrolitică prezintă avantajele funcției Steam Clean de înlăturare a murdăriei prin topirea resturilor de mâncare din interiorul cuptorului.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola