Cea mai bună mașină de spălat vase: Top 12 recomandări

Mașina de spălat vase este o necesitate în orice gospodărie, mai ales atunci când timpul tău este limitat și ai foarte multe vase de spălat după fiecare sesiune de gătit.

De aceea, pentru a te putea relaxa după fiecare masă, ai nevoie de cea mai bună mașină de spălat, care care să preia toată munca ta și care să îți ofere confortul de care ai nevoie.

Investiția într-o mașină de spălat vase este o decizie importantă și necesită mai întâi clarificarea cerințelor și așteptărilor pe care dorești să le întrunească.

Pentru a achiziționa cea mai bună mașină de spălat vase este esențial să te decizi dacă îți dorești un model cât mai avansat, prevăzut cu diverse funcții și tehnologii moderne, sau intenționezi să optezi pentru un model mai simplu, cu funcții și programe de bază.

De asemenea, este important să stabilești și un buget pe care îl poți aloca pentru o mașină de spălat vase și să te asiguri că vei opta pentru un model care are un raport corect calitate/preț.

În cazul în care intenționezi să cumperi o mașină de spălat vase sau dorești să schimbi pe cea pe care o ai deja, iată un top cu cele mai bune mașini de spălat vase. Cu siguranță acesta te va ajuta să alegi varianta care corespunde standardelor tale și este cea mai potrivită pentru tine.

Bottom Line

Mașină de spălat vase Bosch SPS4EMI28E

Una dintre cele mai bune mașini de spălat vase este Bosch SPS4EMI28E. Aceasta este un model performant, prevăzut cu tehnologii moderne, menite să ofere un confort sporit și rezultate impecabile de fiecare dată.

Design și funcționalitate

Realizat din materiale calitative și durabile, Bosch SPS4EMI28E are un design modern, este de culoare argintie, având o capacitate de încărcare de 10 seturi și 6 programe de spălare:

 • Eco 50 °C
 • Auto 45-65 °C
 • Intensive 70 °C
 • Express 65° 65 °C
 • Silence 50 °C
 • Favorit

Datorită dimensiunilor sale reduse – 84,5 cm înălțime, 45 cm lățime și 60 cm adâncime, permite integrarea în orice tip de bucătărie, fără să ocupe mult spațiu. Lungimea cablului de alimentare este ideală mai ales pentru bucătăriile care nu dispun de mult spațiu.

Motorul său Eco Silence Drive, încadrat în clasa energetică D, are o putere de 1400W și asigură rezultate perfecte la fiecare spălare, cu un consum redus de resurse, doar 0,738 kWh și 9,5 litri într-un ciclu de spălare.

De asemenea, zgomotul generat în timpul utilizării mașini de spălat este redus, de 48 dB, pentru a asigura sesiuni de spălat vase cât mai silențioase.

Bosch SPS4EMI28E este una dintre cele mai bune mașini de spălat vase de pe piață, având la bază mai multe tehnologii avansate, precum Tehnologia Active Water sau aplicația Home Protect, care asigură o eficiență ridicată și permite controlarea de la distanță a mașinii de spălat.

Funcții

Funcția EfficientDry din dotarea modelului Bosch SPS4EMI28E asigură o uscare eficientă a vaselor prin deschiderea automată a ușii după finalizarea sesiunii de spălare.

Funcția IntensiveZone asigură curățarea optimă a oalelor și a tigăilor, care prezintă urme sau pete mai dificil de îndepărtat. Indicatorul de timp din dotare îți va indica cu precizie timpul rămas până la finalizarea programului.

Mașină de spălat vase Bosch SKS51E38EU

Bosch SKS51E38EU este o mașină de spălat vase compactă, standard și poate fi cea mai bună mașină de spălat vase pentru tine, în cazul în care optezi pentru un model economic și durabil,  ușor de integrat în mobilierul de bucătărie.

Design și funcționalitate

Mașina de spălat Bosch SKS51E38EU are un design modern, este de culoare argintie,  suprafața ușii este realizată din inox anti-amprentă, iar lateralele emailate sunt de aceeași culoare.

Dimensiunile sale (înălțime: 45 de cm, lățime: 55,1 cm, adâncime: 50 cm) și greutatea redusă (21,45 kg) permit mutarea cu ușurință și încadrarea facilă în bucătărie, fără să ocupe foarte mult spațiu.

Capacitatea de încărcare de 6 seturi și coșul de tacâmuri permit curățarea a unui număr mare de vase și de ustensile într-o sesiune de spălare. De asemenea, panoul de comandă de tip macanic, situat în partea inferioară a mașinii, permite o accesare ușoară a celor 5 programe de spălare:

 • Intensiv 70
 • Normal 65
 • Eco 50
 • Glass 40
 • Spălare rapidă 45

Motorul puternic și eficient de 2400 W  este încadrat în clasa energetică F și asigură funcționarea cu un consum redus de energie (61 kWh/ 100 spălări) și de apă (8 litri/ciclu de spălare). În timpul utilizării, nivelul zgomotului nu depășește 49 dB, ceea ce înseamnă că sesiunile de spălat vase nu vor fi o corvoadă pentru tine. 

Fiind una dintre cele mai bune mașini de spălat, Bosch SKS51E38EU este prevăzută cu diverse sisteme inteligente:

 • Sistemul Rack Stopper are rolul de a preveni alunecarea coșului încărcat cu vase de pe sistemul de ghidare
 • Sistemul Easy Glide permite descărcarea facilă a veselei și oferă o flexibilitate mare la încărcarea mașinii cu vase de dimensiuni mai mari
 • Sistemul ActiveWater asigură ajustarea automată a sarcinii de lucru a mașinii de spălat vase, prin recunoașterea eficientă a cantității de încărcare, astfel încât să fie optimizată cantitatea de apă și de energie electrică necesară
 • Sistemul special DosageAssist previne pierderea detergentului în momentul în care mașina de spălat vase se alimentează cu apă

Funcții

Bosch SKS51E38EU, una dintre cele mai bune mașini de spălat vase de pe piață, este prevăzută cu diverse funcții și senzori speciali, precum funcția Glass Protection care asigură reglarea gradului de duritate al apei, pentru a oferi protecție maximă vaselor mai delicate și paharelor din sticlă și Aqua Sensor care este un senzor special cu rol de ajustare a  cantității de apă în funcție de gradul murdăriei.

 Mașină de spălat vase Beko BDFN26640XC

Beko BDFN26640XC poate fi cea mai bună mașină de spălat vase pentru tine,  în cazul în care dorești să investești într-un model durabil, cu o capacitate mare de încărcare – de până la 16 seturi.

Acest model permite încărcarea vaselor de orice dimensiune, datorită sistemului acrobat prin care este posibilă ajustarea nivelului coșului superior pe 3 niveluri.

Design și funcționalitate

Tipul de încastrare de tip standard și dimensiunile de 85 cm înălțime, 59,8 lățime și 60 cm adâncime permit o integrare ușoară în orice blat, iar aspectul modern, de culoare argintie, va acorda un plus de eleganță bucătăriei tale.

Panoul de comandă electronic, integrat, asigură o accesare facilă a celor 6 programe de spălare:

 • Quick&Shine
 • Eco 50°C
 • Auto Program
 • Intensive 70°C
 • Mini 30’
 • Delicate

Fiind pe lista cu cele mai bune mașini de spălat vase, Beko BDFN26640XC este prevăzută cu un motor inteligent și durabil – Pro Smart Inverter, care asigură o eficiență energetică ridicată. Modelul are un consum de energie pentru un ciclu de spălare de 0,768 kWh și un consum de apă de 9,5 litri, fiind încadrat în clasa energetică C.

De asemenea, această mașină de spălat vase asigură o funcționare optimă cu un nivelul de zgomot în timpul utilizării, de doar 44 dB.

Tehnologiile și sistemele ingenioase care stau la baza acestei mașini de spălat vase asigură sesiuni de spălare optime și rezultate ireproșabile de fiecare dată. 

Astfel, tehnologia Corner Intense asigură distribuirea uniformă a jetului de apă și a detergentului în timpul procesului de spălare, pentru ca toate tacâmurile, vasele și paharele să fie spălate corect.

Tehnologia AutoGlass Shield protejează eficient vasele împotriva coroziunii, prin echilibrarea nivelului de duritate al apei, iar sistemul permite încărcarea vaselor de orice dimensiune, datorită posibilității de ajustare a coșului superior pe 3 niveluri.

Funcții

Mașina de spălat vase  Beko BDFN26640XC este prevăzută cu funcția specială Hygiene Intense, care igienizează eficient vasele, eliminând virusurile și bacteriile în proporție de 99,9%.

Funcția AutoProgram evaluează automat temperatura și timpul necesar spălării vaselor, în funcție de gradul de murdărie al acestora.

Funcția TimeDelay permite amânarea pornirii sesiunii de spălare. Opțiunea Child Lock din dotarea mașinii va restricționa accesul copiilor la butoane.

Mașină de spălat vase Beko DEN38530WAD

O altă variantă performantă care nu putea să lipsească din topul cu cele mai bune mașini de spălat vase este Beko DEN38530WAD.

Acest model de culoare alb se remarcă datorită celor 8 programe eficiente de spălare – Quick&Shine, AquaFlex, Eco 50°C, Auto program, Intensive 70°C, Mini 30′, Prewash și Glass Care 40°C și datorită tehnologiilor  Aqua Flex și SteamGloss.

Design și funcționalitate

Dimensiunile mașinii de spălat vase Beko DEN38530WAD (85 cm înălțime, 59,8 cm lățime și 60 cm adâncime) și tipul de încastrare standard asigură o integrare ideală în orice loc din bucătărie.

Panoul de comandă de tip electronic permite o accesare facilă a programelor, iar indicatorul LED integrat proiectează un spot luminos la nivelul podelei, pe durata derulării programului de spălare.

Dacă familia ta este una numeroasă, acest model poate fi cea mai bună mașină de spălat pentru tine, datorită capacității mari de încărcare – de până la 15 seturi.

Beko DEN38530WAD nu este un model zgomotos. De fapt, nivelul zgomotului din timpul funcționării este unul redus, de doar 43 dB.

Motorul durabil și robust Pro Smart Inverter, cu putere de 1800 W, este încadrat în clasa energetică D, asigurând o funcționare optimă cu un consum redus de resurse – consum de energie/100 spălări – 86 kWh și 9,5 litri de apă/ciclu de spălare.

În cazul în care dorești un consum energetic și mai scăzut, poți opta pentru programul Eco 50°C, care asigură atât protecția vaselor tale cât și a mediului înconjurător. Acesta are o durată de 4 ore și 5 minute.

Tehnologiile inteligente nu lipsesc de la cele mai bune mașini de spălat vase. Astfel, acest model beneficiază de Tehnologia Aqua Flex care ajustează presiunea apei în coșul inferior și superior, garantând cele mai bune performanțe de spălare și de uscare.

Tehnologia SteamGloss îți păstrează vasele și paharele ca noi, fără ca acestea să piardă din strălucire, datorită performanțelor superioare la uscarea vaselor.

Funcții

Funcție Auto Program  din dotarea mașinii de spălat vase Beko DEN38530WAD evaluează automat temperatura și timpul care este necesar pentru curățarea optimă a vaselor, în funcție de nivelul de murdărie al acestora, pentru a folosi la minimum resursele.

Grație funcției Auto Dosing nu trebuie să stai cu gândul că detergentul pentru mașina de spălat se consumă mult prea repede. De fapt, această funcție face ca mașina de spălat vase să folosească exact cantitatea necesară, în funcție de programul ales. În cazul în care preferi folosirea detergentului pudră sau tablete, această funcție se dezactivează.

Mașină de spălat vase Electrolux ESF8635ROX

Cea mai bună mașină de spălat pentru tine poate fi Electrolux ESF8635ROX, care este un model standard, eficient din punct de vedere energetic, fiind încadrat în clasa energetică D.

În plus, este și silențios în timpul utilizării, nivelului zgomotului produs fiind de 48 dB.

Design și funcționalitate

Confecționată din inox, aceasta mașină de spălat garantează o rezistență mare în timp. Datorită cuvei XXL care este suficient de încăpătoare pentru 15 seturi, celor 3 coșuri ajustabile și sertarului pentru tacâmuri care este ideal și pentru ustensilele de bucătărie mai voluminoase, poți spăla mai multe vase într-un singur ciclu.

Dimensiunile de 85 cm înălțime, 59,6 cm lățime și 61 cm adâncime permit o integrare ușoară în spațiul din bucătăria ta, iar panoul de comandă modern, cu afișaj LED, permite accesarea cu ușurință a oricărui program dintre cele șase:

 • AutoFlex 45°-70°
 • Eco 50
 • FLEXIWASH
 • Pahare 45°
 • Intensiv 70°
 • QuickPlus 60°

Puterea motorului de 1.95 W și eficiența acestuia asigură un consum redus de energie electrică – 0,846/ciclu de spălare, iar brațul cu pulverizator cu satelit asigură distribuirea jetului de apă  în fiecare colț al cuvei, pentru o curățare uniformă a tuturor vaselor din mașina de spălat.

În ceea ce privește consumul de apă, acesta este de 11 litri la un ciclu de spălare.

Funcții

Mașina de spălat vase Electrolux ESF8635ROX este prevăzută cu pornire programabilă, pentru a putea începe ciclul de spălare atunci când este convenabil pentru tine, iar funcția AirDry folosește fluxul natural de aer, pentru o uscare eficientă și fără urme a vaselor, prin deschiderea ușii cu 10 cm în ultima parte a programului de spălat.

Mașină de spălat vase Whirlpool WFO3T233P65X

În cazul în care îți dorești un model economic, Whirlpool WFO3T233P65X poate fi cea mai bună mașină de spălat vase pentru tine. Aceasta asigură curățarea unui număr mare de vase – până la 14 seturi, cu doar 6,5 litri de apă/ciclu de spălare și cu un consum de energie de 85 kWh/ 100 spălări.

Design și funcționalitate

Panoul electronic de comandă semi-integrat cu afișaj digital asigură o funcționare ușoară și o selecție facilă a oricărui dintre cele 10 programe de spălare:

 • Eco
 • 6th Sense
 • Intensiv
 • Spălare și uscare rapidă
 • Cristal
 • Rapid 30
 • Silențios
 • Igienizare
 • Prespălare
 • Autocurățare

De asemenea, modulele culisante asigură o încărcare ușoară a vaselor înalte, fiind prevăzută și cu porțiuni rabatabile ale raftului inferior.

Whirlpool WFO3T233P65X este un model perfect pentru orice bucătărie, chiar și pentru cele de mici dimensiuni, aceasta având dimensiuni de  85 cm înălțime, 60 cm lățime și 59 cm adâncime.

Aflată în top cele mai bune mașini de spălat, Whirlpool WFO3T233P65X este prevăzută cu un motor silențios, care generează în timpul utilizării un zgomot de doar 43 dB.

Tehnologia inteligentă Power Clean Pro garantează rezultate excepționale, curățând chiar și cele mai murdare vase, fără să fie necesară umezirea, clătirea sau prespălarea lor în prealabil, datorită duzelor speciale din dotare, care direcționează cu mare precizie jetul de apă.

Acest model este prevăzut și cu Tehnologia al 6-lea simț care, datorită senzorilor speciali, va detecta automat dimensiunea încărcăturii și nivelul de murdărie al veselor, optimizând temperatura, puterea și durata ciclului de spălare.

Funcții

Whirlpool WFO3T233P65X prezintă numeroase funcții și sisteme utile, pentru a te ajuta să obții rezultate cât mai bune, cu resurse minime.

Astfel, funcția Multizone permite spălarea eficientă a vaselor în zona selectată – superioară sau inferioară, fără să fie nevoie de încărcarea completă a mașinii de spălat, pentru a nu irosi energie sau apă.

Funcția de pornire automată permite pornirea programului preferat în momentul cel mai convenabil pentru tine.

Sistemul Aquastop întrerupe în mod automat alimentarea cu apă în cazul în care apare o defecțiune.

Funcția de igienizare permite curățarea chiar și a celor mai mudare vase.

Funcția de autocurățare contribuie activ la curățarea elementelor din mașina de spălat vase, eliminând eficient sursele de mirosuri neplăcute, precum cel de mucegai.

Mașină de spălat vase încorporabilă Whirlpool WRIC3C26P

Whirlpool WRIC3C26P este un model de mașină de spălat vase încorporabilă și este varianta ideală dacă îți dorești ca aceasta să fie integrată în mobila de bucătărie. Datorită dimensiunilor de 82 cm înălțime, 59,8 cm lățime și 55,5 cm adâncime poate fi încorporată cu ușurință în mobilierul bucătăriei.

Design și funcționalitate

Realizată din inox, această mașină de spălat vase este rezistentă. Așa că nu trebuie să îți faci griji că o utilizezi de mai multe ori pe zi.

Capacitate de până la 14 seturi și cele 8 programe de spălat (Eco, 6th Sense, Intensiv, Spălare și uscare rapidă, Cristal, Rapid 30, Silențios și Prespălare) o fac să fie o mașină de spălat vase ideală pentru familiile numeroase.

Panoul de comandă, cu afișaj digital, este ușor de accesat.

Cu o putere de 1900 W, motorul performant al acestui model asigură rezultate excelente, cu un consum de apă de 9,5 litri/ciclu de spălare și un consum de energie de 95 kWh/100 de spălări. De asemenea, pe lângă performanțele energetice, acesta este încadrat în clasa energetică E, fiind și foarte silențios (nivelul de zgomot din timpul utilizării este de 46 dB).

Whirlpool WRIC3C26P, una dintre cele mai bune mașini de spălat, se bazează pe tehnologii avansate, precum Power Clean care garantează rezultate perfecte fără prespălare, iar modul Eco care are o durată de 3 ore și 10 minute, utilizează doar 9 litri de apă pentru a curăța eficient până la 14 seturi de vase.

Funcții

Funcția Multizone din dotarea aparatului este ideală în cazul în care familia este formată din mai puțini membrii, iar umplerea mașinii de spălat poate lua mai mult timp.

Aceasta permite spălarea vaselor doar dintr-un coș, reglând cantitatea de apă și durata ciclului, astfel încât să corespundă volumului de vase care au fost încărcate, pentru evitarea risipei de resurse.

Sistemul Natural Dry asigură deschiderea automată a ușii după finalizarea procesului de spălare, atunci când temperatura interioară este la nivelul de siguranță, pentru a permite uscarea eficientă și rapidă a vaselor.

Mașină de spălat vase încorporabilă Electrolux EES47320L

Una dintre cele mai bune mașini de spălat vase încorporabile este și Electrolux EES47320L care, datorită funcției QuickSelect, permite accesarea printr-o simplă atingere a unui program personalizat de spălat vase, prin alegerea duratei și adăugarea eventualelor tratamente opționale.

Design și funcționalitate

Designul său modern, dimensiunile reduse (înălțime: 81,8 cm; lățime: 60 cm; adâncime: 55 cm) și balamalele glisante PerfectFit permit o instalare ușoară și o încadrare perfectă a mașinii de spălat vase în bucătăria ta, fără să mai fie necesară tăierea plintei.

Cele 8 programe de spălare ale sale (160 minute, 90 minute, 60 minute, Auto Sense, Eco, Curățare mașină, Quick 30 minute și Clătire & Pauză) pot fi accesate cu ușurință prin intermediul panoului de comandă integrat, prevăzut cu simboluri/text.

Capacitatea de încărcare a acestui model este de 13 seturi, iar cele 2 coșuri din dotare sunt ajustabile, pentru a permite inserarea și vaselor mai voluminoase, precum oale mai mari, tigăi sau tăvi.

Puterea de 1950 W a motorului și tehnologia de pulverizare Satellite Clean, care asigură o pulverizare uniformă a jetului de apă, garantează o curățarea perfectă a vaselor, indiferent de nivelul de murdărie al acestora.

Motorul nu este doar puternic, ci si eficient energetic, fiind încadrat în clasa energetică D, cu un consum de 84 kWh/100 de spălări.

În ceea ce privește consumul de apă, acesta este de 9,9 litri/ciclu de spălare. De asemenea, nivelul zgomotului emis în timpul funcționării este de 44 dB.

Electrolux EES47320L, una dintre cele mai bune mașini de spălat vase de pe piață, este prevăzută și cu noua tehnologie AirDy, care permite deschiderea ușii cu 10 cm spre finalul programului de spălat, astfel încât să se asigure circularea aerului natural și o uscare perfectă a vaselor și paharelor.

Funcții

Pe lângă tehnologiile ingenioase enumerate mai sus, acest model prezintă și câteva funcții și sisteme speciale, menite să îi crească performanța.

Astfel, funcția de pornire programabilă permite începerea procesului de spălare în momentul dorit de tine, funcția GlassCare asigură protecția vaselor mai delicate, iar funcția Beam on Floor (o funcție silențioasă) proiectează un semnal luminos pe podea, cu rolul de a comunica stadiul programului – punct roșu când programul încă rulează și verde când acesta s-a încheiat;

Mașină de spălat vase încorporabilă Beko BDIN38643C

În categoria cu cele mai bune mașini de spălat vase se regăsește și Beko BDIN38643C, care este un model încorporabil performant, prevăzută cu un senzor special – Dirt Sensor.

Acesta detectează nivelul de murdărie al vaselor și al paharelor, pentru a utiliza cantitatea de apă necesară unei curățări eficiente, asigurând rezultate impecabile de fiecare dată.

Design și funcționalitate

Încorporarea acestui model în mobilierul bucătăriei este facilitată, datorită dimensiunilor sale de 81,8 cm x 59,8 cm x 55 cm (Î x L x A) și  greutății de 38, 5 kg.

Cuva din inox este suficient de mare încât să permită o capacitate de încărcare de 16 seturi, iar sistemul acrobat permite ajustarea coșului superior pe 3 niveluri, pentru a putea încărca vase de orice dimensiune.

Mai mult decât atât, inovația Tray Wash permite amplasarea a două tăvi în coșul superior și în coșul inferior. De asemenea, modelul beneficiază și de un sertaru superior pentru tacâmuri și un raft special destinat accesoriilor de bucătărie mai lungi.

Afisajul LCD cu Touch Control permite selectarea cu ușurință a celor opt programe de spălare:

 • Quick&Shine
 • Aqua Flex
 • Eco 50°C
 • Auto Program
 • Intensive 70°C
 • Mini 30’
 • Prespălare
 • Delicate

Beko BDIN38643C poate fi cea mai bună mașină de spălat vase pentru tine, dacă îți dorești un model prevăzut cu un motor performant Pro Smart Inverter, care să asigure o eficiență energetică bună (face parte din clasa energetică C).

Acest model are un consum de energie la un ciclu de spălare de 0,77 kWhM, iar cantitatea de apă folosită într-un ciclu de spălare este de 9,5 litri. În plus, este și extrem de silențios în timpul utilizării – nivelul zgomotului este de 44 dB.

Tehnologia CornerIntese din dotarea mașinii garantează o curățare impecabilă, fără urme de murdărie a vaselor, datorită mișcărilor dreptunghiulare ale brațului rotativ, care permite ca apa și detergentul să ajungă în fiecare colț al cuvei.

Protecția vaselor din sticlă împotriva coroziunii este asigurată prin Tehnologia AutoGlass Shield, care echilibrează nivelul de duritate al apei, iar tehnologia SteamGloss ajută la păstrarea vaselor și paharelor din porțelan ca noi, datorită clătirii suplimentare și performanțelor superioare de uscare.

Funcții

Fiind una dintre cele mai bune mașini de spălat vase, Beko BDIN38643C este prevăzută cu funcții speciale care să îi asigure performanțe ridicate, precum Funcția All in 1, datorită căreia, mașina de spălat vase își va ajusta în mod automat modul de funcționare pentru utilizarea detergentului sub formă de tablete, asigurând în acest fel creșterea performanțelor de spălare.

Funcția Self Dry îmbunătățește procesul de uscare al vaselor prin deschiderea automată a ușii la sfârșitul programului, pentru a asigura pătrunderea aerului natural și eliminarea eficientă a aburului.

Mașină de spălat vase încorporabilă Bosch SMV4HVX37E

În topul cu cele mai bune mașini de spălat vase se regăsește și Bosch SMV4HVX37E. Aceasta poate fi alegerea ideală în cazul în care preferi un model prevăzut cu tehnologii de ultimă generație, precum aplicația Home Connect care îți permite să controlezi funcționarea mașinii de la distanță, iar asistentul vocal Alexa te poate îndruma și iți poate oferi indicațiile necesare privind folosirea cât mai inteligentă a aparatului.

Design și funcționalitate

Fiind un model încorporabil, cu dimensiuni de (Î x L xA) 81,5 x 59,8 x 55 cm și o greutate netă de 37,110 kg, este ușor de integrat în mobila de bucătărie, fără să ocupe foarte mult spațiu.

Golul de montaj din blatul mobilei ar trebui să aibă dimensiunle de 81,5/87,5 x 60 x 55 cm, iar blatul trebuie să aibă o grosime de minimum 25 mm.

Panoul de control electronic este ascuns pe partea superioară a mașinii. Acesta are o interfață simplificată, prevăzută cu un număr redus de butoane și pictograme LED, care te îndrumă cum să folosești cele șase programe de spălare:

 • Eco 50 °C
 • Auto 45-65 °C
 • Intensiv 70 °C
 • Express 65 °C
 • Silențios 50 °C
 • Favorit

Cuva din inox este prevăzută cu două coșuri pentru încărcarea vaselor, având o capacitate de până la 13 seturi, iar datorită sistemului Rackmatic triplu înălțimea coșului superior se poate ajusta cu până la 5 cm, chiar și atunci când este complet încărcat.

De asemenea, mașina de spălat vase Bosch SMV4HVX37E este echipată și cu sertar retractabil VarioDrawer, ideal pentru tacâmuri și ustensile de bucătărie.

Bosch SMV4HVX37E, considerată de mulți utilizatori drept cea mai bună mașină de spălat vase, are un motor puternic (2400 W) Eco Silence Drive, fără perii, care asigură o funcționare silențioasă (44 dB). În plus, are o eficiență energetică ridicată, modelul fiind încadrat în clasa energetică E, cu un consum de 0,92 kWh/ciclu de spălare și un consum de apă de 9,5 litri/ciclu de spălare.

Acest tip de motor performant, proiectat pentru a avea o durabilitate maximă la utilizare, prezintă numeroase avantaje la funcționare, precum: absența vibrațiilor, nivel de zgomot redus, control îmbunătățit al turației și eliminarea emisiilor electromagnetice.

Bosch SMV4HVX37E are la bază și tehnologia Active Water, care este o tehnologie inovatoare de spălare, prin care este maximizată eficiență la spălare și se asigură protecția mediului înconjurător, printr-un consum redus de apă și de energie electrică.

Acest lucru este posibil datorită distribuirii precise a apei, încălzirii mai rapide, tehnologiei de filtrare optimizată și performanțelor ridicate ale pompei, care asigură creșterea circulației apei.

Funcții

Acest model de mașină de spălat vase este prevăzut și cu funcții inteligente precum Glass Protection care asigură o îngrijire delicată a paharelor și a vaselor din ceramică.

Funcția Favorit îți permite să selectezi programele și opțiunile frecvent utilizare ca și o combinație preferată. Setarea programată o vei putea accesa prin aplicația Home Connect. 

De asemenea, senzorul pentru încărcare din dotarea mașinii te ajută să economisești energie și apă atunci când mașina de spălat nu este încărcată complet.

Programul Silence, care se poate activa prin selectarea programului Eco 50 °C,  face ca zgomotul generat în timpul funcționării mașinii să fie unul redus.

Sistemul AquaStop întrerupe alimentarea cu apă imediat când detectează o problemă, asigurând în acest fel evitarea defecțiunilor mașinii de spălat vase, care pot fi foarte costisitoare.

Mașină de spălat vase încorporabilă AEG FSB53927Z

Mașina de spălat vase încorporabilă AEG FSB53927Z poate fi cea mai bună mașină de spălat vase pentru tine, în cazul în care îți dorești un model potrivit pentru o familie numeroasă. 

Aceasta permită o încărcare de până la 14 seturi, fiind prevăzută cu spațiu adaptabil și separatoare flexibile, pentru a putea încărca vase și ustensile de orice dimensiune.

Mai mult decât atât, sistemul unic SoftGrip din dotare asigură o prindere perfectă pentru paharele cu picior, pentru a le proteja pe tot parcursul ciclului de spălare.

Design și funcționalitate

Fiind un model complet încorporabil, mașina de spălat vase AEG FSB53927Z are un design simplu, prevăzut cu o carcasă metalică de culoare albă, iar datorită dimensiunilor reduse – 81,8 cm înălțime, 59,6 cm lățime și 55 cm adâncime este ușor de integrat în blatul de bucătărie. 

Panoul de comandă electronic este amplasat pe partea superioară a ușii, având afișaj LCD, cu butoane touch control, care permit accesarea celor șapte programe de spălare: 

 • 160 min
 • 60 min
 • 90 min
 • AUTO Sense
 • Eco
 • Machine Care
 • Quick 30 min

În plus, panoul de comandă este prevăzut și cu tehnologia ingenioasă QuickSelect, care permite un control optim asupra mașinii de spălat vase, asigurând spălări personalizate și rezultate impecabile.

Datorită motorului care are o putere de 1900 W și senzorului care detectează gradul de murdărie, reglând eficient consumul de apă necesar spălării, performanțele de spălare sunt automatizate, astfel încât vei putea economisi resurse importante.

De asemenea, vasele și tacâmurile tale vor fi curățate perfect, datorită tehnologiei ingenioase de spălare Satellite Clean, care asigura pătrunderea jetului de apă în fiecare colț al cuvei.

De menționat este și tehnologia AirDry care asigură o uscare optimă fără consum extra de energie, cu ajutorul fluxului natural de aer, permis prin deschiderea automată ușii cu 10 cm înainte de finalizarea sesiunii de spălare.

AEG FSB53927Z, cea mai bună mașină de spălat vase din punctul de vedere al multor utilizatori, este încadrată în clasa energetică D, având un consum energie de 0,83 kWh/ciclu de spălare și un consum de apă de 10,5 litri/ciclu de spălare. Nivelul zgomotului în timpul utilizării este redus – de 42 dB.

Funcții

Pentru o siguranță și o protecție maximă în timpul utilizării, mașina de spălat vase AEG FSB53927Z este prevăzută cu funcția Glass Holder, care asigură protejarea optimă în timpul procesului de spălare, împiedicând astfel apariția daunelor.

De asemenea, funcția de pornire programabilă, iți permite să selectezi începerea ciclului de spălare, la momentul potrivit pentru tine.  

Mașină de spălat vase semi-încorporabilă Miele G 7310 Sci BRWS

Din topul cu cele mai bune mașini de spălat vase nu poate să lipsească modelul semi-incorporabil Miele G 7310 Sci BRWS, care este un aparat electrocasnic fiabil și rezistent, extrem de economic datorită Tehnologiei Eco Power, având un consum de apă de numai 6 litri în programul automat și un nivel de zgomot în timpul utilizării de 41 dB.

Design și funcționalitate

Miele G 7310 Sci BRWS este un model semi-incorporabil, ceea ce semnifică faptul că panoul de comandă electronic este la vedere, pentru a permite o accesare ușoară a programelor:

 • Delicat
 • Clătire
 • Prespălare
 • Dezinfectare
 • Extra clătire
 • Economic
 • Auto
 • Intensiv
 • Rapid
 • Normal

Cuva din inox asigură o capacitate de încărcare de până la 14 seturi, iar coșurile FlexLine permit o încărcare flexibilă și o încărcare ușoară, pentru o curățare ideală a unui număr cât mai mare de vase, într-un singur ciclu de spălare.

Dimensiunile de 80,5 cm inălțime, 60 cm lățime și 57 cm adâncime permit o încorporare facilă în blatul de bucătărie, fără să ocupe mult spațiu.

Puterea de 2000 de W a motorului și tehnologiile ingenioase ale acestui model asigură rezultate perfecte, cu un consum redus de resurse.

Asfel, mașina de spălat vase Miele G 7310 Sci BRWS este încadrată în clasa energetică C, având un consum de energie de 0,73 kWh/ciclu de spălare. Pentru un control deplin asupra resurselor consumate, tehnologia EcoFeedBack din dotare permite afișarea valorilor estimate pentru consumul de electricitate și apă, atunci când este selectat un anumit program.

De asemenea, pentru o mai bună economie, în cazul în care dorești să speli mai puține vase, încărcătura va fi detectată automat, iar consumul de apă se va adapta în funcție de aceasta.

Mașina de spălat vase Miele G 7310 Sci BRWS este prevăzută și cu un program de spălare Eco, care are o durată de 3 ore și 55 de minute în care consumul de apă este redus la 8,9 litri, ceea ce înseamnă că este necesară mai puțină energie pentru a încălzi optim apa.

Datorită filtrului eficient și izolației suplimentare a mașinii de spălat care reduce pierderile de temperatură, poți economisi atât apă cât și energie la fiecare spălare.

Funcții

Miele G 7310 Sci BRWS, considerată de mulți utilizatori drept cea mai bună mașină de spălat vase, este prevăzută cu diverse funcții utile, pentru a asigura un confort ridicat și rezultate impecabile de fiecare data.

 • Funcția Auto Start permite pornirea aparatului la o oră prestabilită de tine.
 • Funcția Brilliant Glass Care asigură protejarea vaselor din sticlă.
 • Funcția MultiLingua permite afișarea informațiilor în mai multe limbi.
 • Funcția Extra Dry asigură uscarea perfectă a vaselor, fără urme sau pete inestetice.
 • Funcția AutoDos permite dozarea automată a granulelor din PowerDisk.
 • Funcția de spălare și întreținere curăță mașina de spălat vase oricând este necesar.
 • Funcție SensorDry asigură adaptarea inteligentă a programului, pentru a economisi timp și energie la procesul de uscare.

Cea mai bună mașină de spălat vase pentru tine este cea care corespunde nevoilor și așteptărilor tale. De aceea, este important să aloci timpul necesar documentării și analizării în detaliu a fiecărui model, pentru a putea alege la final cea mai bună variantă, care să merite investiția și să te mulțumească pe deplin.

Cele mai bune mașini de spălat sunt cele care îți ușurează munca și îți oferă numeroase avantaje importante, precum economisirea timpului, curățarea optimă a vaselor și reducerea consumului de apă.

Astfel, fie că îți dorești să achiziționezi cea mai bună mașină de spălat standard sau cea mai bună mașină de spălat vase încorporabilă, este esențial să te asiguri că modelul ales îți poate garanta aceste beneficii.

 Detalii pe care trebuie să le iei în considerare pentru a alege cea mai bună mașină de spălat vase

Cea mai bună mașină de spălat vase trebuie să îți ofere un confort sporit și să te ajute în economisirea apei și a energiei electrice.

Pentru a alege cea mai bună variantă pentru tine, înainte de achiziționare este necesară o informare amănunțită și recunoașterea unor criterii esențiale, pe care trebuie să le îndeplinească o mașină de spălat vase cu adevărat eficientă. Iata care sunt acestea:

Eficiența energetică și consumul de apă

Pentru a fi un produs avantajos, cea mai bună mașină de spălat vase trebuie să fie eficientă din punct de vedere energetic și să îți asigure un consum cât mai redus la fiecare ciclu de spălare.

De menționat este faptul că un model care are o clasă energetică bună ( A + + + și A + +) va avea deseori și un preț mai ridicat, însă în timp investiția se va amortiza, datorită consumului mic de electricitate, care nu va genera creșterea simțitoare a facturilor la energie electrică.

De asemenea, nu trebuie neglijat nici aspectul referitor la consumul de apă folosit într-un ciclu de spălare, care trebuie să fie redus și să nu depășească 12 litri/ciclu.

Capacitatea de încărcare

Cea mai bună mașină de spălat vase trebuie să aibă o capacitate mare de încărcare, respectiv de minimum șase seturi și trebuie să fie prevăzută cu diverse opțiuni ergonomice  pentru a insera cu ușurință vasele și paharele.

Pentru a putea spăla eficient și vase de dimensiuni mai mari, este important să optezi pentru un model cu rafturi ajustabile, care să fie prevăzut și cu spații de compartimentare pentru tacâmuri și pahare.

În cazul în care familia ta este compusă din mai mulți membri, este important să alegi un model care are o capacitate de încărcare medie spre mare.

Performanță

Pentru a fi cu adevărat performantă, cea mai bună mașină de spălat vase trebuie să îndeplinească mai mulți factorii, precum: puterea mare de curățare, nivelul redus al zgomotului sau uscarea eficientă, fără urme.

·       Puterea de curățare: este important să optezi pentru o mașină de spălat vase care asigură un jet uniform de apă, care să fie pulverizat eficient și care să acopere complet încărcătura mașinii de spălat, pentru a asigura o curățare optimă;

·       Nivelul de zgomot: este indicat să te orientezi după un model care are nivelul zgomotului sub 50 dB;

·       Performanța de uscare: cea mai bună mașină de spălat vase e trebuie să asigure atât spălarea eficientă cât și o uscare bună, fără urme sau pete pe vase și pahare.

Funcții și tehnologii inovative

Cea mai bună mașină de spălat vase trebuie să fie prevăzută cu diverse funcții și tehnologii avansate, care să asigure rezultate perfecte de spălare, cu un consum redus de energie și de apă și o protecție ridicată vaselor mai delicate și paharelor din sticlă.

De asemenea, pentru a fi eficientă și pentru a acoperi cele mai importante nevoi, aceasta trebuie să fie prevăzută cu un program de spălare intensivă și cu un program economic. De menționat este faptul că numărul de funcții și de tehnologii pot influența considerabil prețul mașinii de spălat.

Cele mai populare întrebări și răspunsuri despre mașinile de spălat vase

1

Care este cea mai bună mașină de spălat vase?

Cea mai bună mașină de spălat vase trebuie să ofere să îți ofere un grad ridicat de confort și să asigure rezultate optime, cu un consum redus de apă și de energie. De asemenea, aceasta trebuie să fie realizată din materiale calitative (pentru a avea o durată mare de viață), să aibă o capacitate de încărcare potrivită (minimum șase seturi) și să fie prevăzută cu câteva funcții esențiale, care să asigure spălarea și uscarea eficientă și în siguranță a veselei, cu un nivel de zgomot redus  (de maximum 50 dB).

În această categorie regăsim modele precum: Beko BDFN26640XC, Bosch SPS4EMI28E sau Whirlpool WRIC3C26P.

2

Ce trebuie să știi atunci când cumperi o mașină de spălat vase?

Pentru a alege cea mai bună mașină de spălat vase, care să fie potrivită nevoilor tale, este important să ții cont de câteva aspecte, precum:

·        Tipul de incastrare potrivit pentru tine – standard, încorporabilă sau semi-încorporabilă;

·        Dimensiunile mașinii de spălat – este important să alegi o mașină de spălat vase care să se poate integra cu ușurință în mobilierul bucătăriei tale;

·        Capacitatea de încărcare – minimum șase seturi. În cazul în care familia ta este mai numeroasă, este important să alegi un model care permite mai multe seturi de încărcare;

·        Funcții și performanță: cea mai bună mașină de spălat trebuie să fie prevăzută cel puțin cu funcțiile de bază, precum: ajustarea coșurilor, indicator timp rămas, funcționare silențioasă, program Eco, indicator sare și deschidere automată a ușii. De asemenea, este important  să aibă un nivel mare de performanță, pentru a oferi rezultate ideale.

3

Ce detergent folosim la mașina de spălat vase?

Mașinile de spălat vase funcționează cu un detergent special. Cele mai eficiente și des utilizate variante sunt:

·        Tabletele – acestea curăță eficient având formula precum detergenții de tip praf. Se inserează în cupa de dozaj a mașinii de spălat vase;

·        Detergentul lichid – este eficient în cazul petelor de grăsime și se dizolvă mai ușor;

·        Detergentul de tip pulbere – asigură o curățare bună însă poate exista riscul să nu se dizolve complet și să lase reziduuri pe veselă;

4

Ce dimensiuni au mașinile de spălat vase?

Mașinile de spălat vase se încadrează, de obicei, într-una dintre cele patru categorii de dimensiuni: standard, supradimensionate, compacte și portabile. Dimensiunile mașinilor de spălat vase încorporabile variază doar în funcție de lățime, în timp ce mașinile de spălat vase portabile sunt adesea mai adânci și mai înalte decât modelele încorporate în mobilier.

De regulă, dimensiunile unei mașini de spălat vase standard sunt între 45 și 65  cm lățime, iar înălțimea este de aproximativ 85 cm. La mașinile de spălat vase profesionale sau mini, dimensiunile pot să varieze foarte mult.

De menționat este că, de regulă, modelele mai mici au o capacitate de încărcare mai mică, iar cele de dimensiuni mai mari, permit încărcarea cu mai multe seturi de spălare.

Înainte de a achiziționa un model anume, este important să măsori cu atenție spațiul de care dispui, pentru a te asigura că acesta se poate încadra fără probleme.

5

Ce este senzorul de încărcare la mașina de spălat vase?

Senzorul de încărcare la o mașină de spălat vase este un senzor special din dotarea unor anumite modele, care are rolul de a măsura capacitatea de încărcare a mașinii, pentru a te ajuta să economisești apă și energie în situațiile în care aceasta nu este încărcată la capacitate maximă și dorești să speli vase mai puține, fără risipă de resurse.

Acest tip de senzor se regăsește la modele precum: Bosch SPS4EMI28E, Bosch SKS51E38EU, Whirlpool WFO3T233P65X sau Miele G 7310 Sci BRWS.

6

Ce semnifică un set al mașinii de spălat vase?

Capacitatea de încărcare a unei mașini de spălat vase se măsoară în numărul de seturi care pot fi spălate într-un ciclu de spălare.

Conform normelor IEC, un set de vase este compus din: o farfurie de supă, o farfurie plată, o farfurie mai mică, un pahar, o ceașcă de ceai, o lingură pentru supă, o furculiță, o linguriță pentru desert, o linguriță pentru ceai și un cuțit.

Cele mai bune mașini de spălat vase, au o capacitate de încărcare de minimum șase seturi într-un ciclu de spălare.

7

Ce înseamnă mașină de spălat vase încorporabilă?

O mașină de spălat vase încorporabilă permite integrarea completă a acesteia în blatul de mobilier al bucătăriei, fără să mai fie vizibilă, oferind un aspect unitar. În cazul în care optezi pentru un astfel de model, acesta va fi complet mascat, iar pentru accesarea panoului de control, va fi necesară deschiderea ușii.

Mașinile de spălat vase încorporabile sunt ideale în cazul în care îți dorești un stil de amenajare a bucătăriei mai modern, fără aparate electrocasnice la vedere, fiind o soluție practică și elegantă.

8

Ce înseamnă programul ECO la o mașină de spălat vase?

Cele mai bune mașini de spălat vase sunt prevăzute cu un program ECO, care are rolul de a asigura spălarea vaselor cu un consum redus de apă și de energie, protejând în acest fel atât articolele mai delicate, precum vasele din ceramică sau paharele de sticlă precum și mediul înconjurător, datorită resurselor minime care sunt folosite în timpul procesului de spălare. De asemenea, în timpul folosirii programului ECO, nivelul de zgomot este mai redus.

Această funcție inteligentă, o vei putea regăsi la mașina de spălat vase Beko BDFN26640XC, sau la modelul Miele G 7310 Sci BRWS.

9

Ce tip de sare se folosește la mașina de spălat vase?

Pentru mașina de spălat vase, sarea este un produs care are o importanță mare, asigurând o bună funcționare și o curățare optimă a vaselor.

Această sare este de fapt clorură de sodiu, care este tratată special, în așa fel încât să nu mai conțină carbonați sau fier, care pot fi dăunători, deoarece cresc duritatea apei și pot compromite mașina de spălat.

De asemenea, sodiul din compoziție ajută detergentul de vase sa fie mai eficient și să curețe mult mai bine vasele și paharele. Astfel, datorită sării speciale pentru mașina de spălat, aceasta va avea o durată mai mare de viață, fără depuneri de reziduuri, iar vasele tale vor fi curățate perfect.

Este important de reținut faptul că sarea alimentară nu se poate folosi pentru mașina de spălat vase.

10

Ce se poate spăla într-o mașină de spălat vase?

Cele mai bune mașini de spălat vase permit spălarea oricărui tip de veselă – de la vase de dimensiuni mai mari, care pot fi inserate în cuvă datorită coșurilor ajustabile, până la vase mai delicate, din ceramică, plastic sau sticlă, fără ca acestea sa fie deteriorate în vreun fel.

De asemenea, se pot spăla în siguranță și tacâmurile, pentru care sunt prevăzute sertare sau rafturi speciale, precum și ustensile mai lungi de bucătărie.

Astfel, datorită tehnologiilor avansate și programelor de spălare eficiente din dotarea celor mai bune modele de mașini, murdăria și petele de pe vase vor fi eliminate eficient, iar acestea vor rămâne curate și igienizate. 

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola