Cea mai bună hotă telescopică: Top 5 recomandări

Pentru a putea beneficia de cele mai bune condiții de gătit, fără mirosuri neplăcute, aburi și vapori de grăsime, hota este un aparat electrocasnic de nelipsit din orice bucătărie. Astfel, cea mai bună hotă telescopică este soluția perfectă dacă îți dorești un model ușor de încastrat în mobilier, fiind aproape invizibil, care să îți asigure curățarea și igienizarea aerului din încăpere.

Hota telescopică este potrivită pentru orice tip de design interior, fie ca este vorba de o bucătărie clasică sau una modernă, de tip open-space.

Fiind vorba de o decizie pe termen lung care implică și o investiție semnificativă, este important să studiezi cu atenție produsul pe care dorești să îl achiziționezi, pentru a te asigura ca vei alege cea mai bună hotă telescopică potrivită nevoilor tale.

În cazul în care nu te poți decide ce să alegi oferta variată, îți vom prezenta top 5 cele mai bune modele, pentru a te ajuta ca la final să alegi cea mai bună hotă telescopică pentru tine și familia ta.

Bottom Line
Hotă încorporabilă telescopică Heinner HTCH-F400IX
Hotă încorporabilă telescopică Heinner HTCH-F400IX
Detalii & Preț
Două trepte de putere
Motor eficient de 65 W
  Consum anual de energie de 69,69 kWh
  Nivel de zgomot în timpul utilizării de 61 dB
Capacitate de absorbție de 358,4 m3/h
Funcție de iluminare tip halogen
Hotă încorporabilă telescopică Beko HNT61310X
Hotă încorporabilă telescopică Beko HNT61310X
Detalii & Preț
Două motoare integrate
Trei trepte de viteză
Capacitate mare de aborbție – maximum 360 m3/h
  Prevăzută cu două filtre metalice lavabile anti-grăsime
Nivel maxim al zgomot ului de 66 dB
Consum anual de energie 144 kWh
Ușor de curățat
Hotă telescopică Whirlpool AKR750GK
Hotă telescopică Whirlpool AKR750GK
Detalii & Preț
Trei trepte de viteză
Putere de absorbție de 304 m3/h
Consum anual de energie de 61,6 kWh
Sistem de iluminare economic – clasa energetică D
Motor performant cu putere de 121 W
Nivelul zgomotului în timpul funcționării de 62 dB
Hotă încorporabilă telescopică Electrolux LFP536X
Hotă încorporabilă telescopică Electrolux LFP536X
Detalii & Preț
Capacitate maximă de absorbție de 600 m3/h
Trei trepte de ventilare
  Motor puternic de 250 W
Consum anual de 87 kWh
Prevăzută cu două filtre multistrat din aluminiu

Hotă încorporabilă Bosch DFS067A51
Hotă încorporabilă Bosch DFS067A51
Detalii & Preț
Clasa energetică A – consum anual de 38 kWh
Prevăzută cu două motoare
  Capacitate de absorbție de 728 m3/h
 Nivelul zgomotului în timpul funcționării de 53 dB
Treaptă intensiv
 Funcție de oprire automată

Hotă încorporabilă telescopică Heinner HTCH-F400IX

Avantaje
  • Două trepte de putere
  • Motor eficient de 65 W
  • Consum anual de energie de 69,69 kWh
  • Nivelul zgomotului în timpul utilizării este de 61 dB
  • Capacitate de absorbție de 358,4 m3/h
  • Funcție de iluminare tip halogen

Heinner HTCH-F400IX poate fi cea mai bună hotă telescopică în cazul în care îți dorești un model accesibil, cu o capacitate mare de absorbție de 358,4 m3/h. Aceasta te va ajuta să reîmprospătezi rapid aerul din bucătărie prin eliminarea eficientă a mirosurilor neplăcute și a vaporilor care apar în timpul gătitului.

Fiind un model încorporabil cu dimensiuni de 59,5 x 28,2 cm, este ușor de integrat în mobilierul de bucătărie, iar designul telescopic permite extinderea prin tragere, pentru a asigura performanțe înalte în filtrarea aerului. În plus, fiind construită din inox se potrivește în orice decor, fie că este vorba de o încăpere amenajată modern sau în stil tradițional.

Panoul de comandă mecanic permite accesarea celor 2 trepte de putere, pentru a putea regla capacitatea de absorbție ideală, în funcție de situație.

Hota telescopică Heinner HTCH-F400IX este prevăzută și cu 2 filtre realizate din aluminiu, care sunt detașabile și ușor de curățat, pentru a asigura performanțe ridicate și de durată.

Motorul eficient cu puterea de 65 W asigură o capacitate de absorbție de până la 358,4 m3/h. Nivelul zgomotului în timpul funcționării nu depășește 61 dB, iar consumul anual de energie este 69,79 kWh, fiind încadrată în clasa energetică D. Burlanul de aerisire al acestui model are 150 mm.

Heinner HTCH-F400IX este prevăzută cu funcția de iluminare de tip halogen, pentru a asigura mai multă lumină.

Hotă încorporabilă telescopică Beko HNT61310X

Avantaje
  • Două motoare integrate
  • Trei trepte de viteză
  • Capacitate mare de aborbție – maximum 360 m3/h
  •  Prevăzută cu două filtre metalice lavabile anti-grăsime
  • Nivel maxim de zgomot de 66 dB
  • Consum anual de energie 144 kWh
  • Ușor de curățat

Cea mai bună hotă telescopică pentru tine poate fi Beko HNT61310X dacă îți dorești un model dotat cu 2 motoare, pentru performanțe ridicate de absorbție în timpul utilizării. Astfel,  mirosurile deranjante din timpul gătitului nu vor mai fi o problemă, iar tu te vei putea  bucura de sesiuni de gătit desfășurate în cele mai bune condiții.

Beko HNT61310X este un model de hotă încorporabilă, telescopică, care asigură o suprafață mare de absorbție datorită dimensiunilor de 18 cm înălțime, 60 cm lățime și 30,5 cm adâncime. Lățimea de încastrare este de 46 de cm, iar greutatea netă este de 8,4 kg.

Aerul rezultat în urma procesului de gătit este extras eficient și dispersat în exterior de un ventilator, printr-o tubulatură care are un diametru de 150 mm.

Aspectul plăcut, de culoare gri, asigură o integrare ușoară în orice decor, fără să iasă prea mult în evidență. Panoul de comandă mecanic este poziționat frontal și poate fi acționat de 3 butoane care îndeplinesc următoarele funcții: setare oprire/pornire, comutator iluminare și setare treaptă de aspirație.

Debitul mare de aer absorbit (debit minimum de 257 m3/h și debit maximum de 360 m3/h) se datorează celor 2 motoare din dotare, cu putere de 226 W. De asemenea, cele 3 trepte de ventilare asigură extragerea rapidă a mirosurilor.

Aceste trepte pot fi reglate în funcție de preparatul pe care îl gătești. În plus, datorită filtrelor metalice anti-grăsime, care sunt ușor de spălat și întreținut și care colectează particulele generate în timpul gătitului,  bucătăria ta va fi mereu curată și igienizată.

Din punct de vedere energetic, hota telescopică Beko HNT61310X are un consum anual de energie de 144 kWh fiind încadrată în clasa energetică E.

În ceea ce privește zgomotul generat în timpul utilizării, acesta este destul de redus, secvențial pe cele trei trepte de utilizare – 56 dB, 60 dB respectiv 66 dB.

Modelul de hotă Beko HNT61310X este prevăzut cu un sistem de ventilație cu funcție dublă care extrage în mod uniform și eficient aburul și vaporii, aerisind rapid încăperea.

Hotă telescopică Whirlpool AKR750GK

Avantaje
  • Trei trepte de viteză
  • Putere de absorbție de 304 m3/h
  • Consum anual de energie de 61,6 kWh
  • Sistem de iluminare economic – clasa energetică D
  • Motor performant cu putere de 121 W
  • Nivelul zgomotului în timpul funcționării este de 62 dB

Prevăzută cu trei opțiuni de viteză, Whirlpool AKR750GK poate reprezenta cea mai bună hotă telescopică pentru tine. Acesta este un model performant, care îți permite reglarea puterii de absorbție în funcție de necesitățile tale.

Hota telescopică Whirlpool AKR750GK este un model încorporabil, cu dimensiuni de 18 cm înălțime, 60 cm lățime și 30 cm adâncime. Realizată din inox, asigură o durabilitate mare și o întreținere facilă.

Panoul de comandă de tip mecanic situat frontal permite accesarea cu ușurință a celor 3 trepte de viteză, care pot fi ajustate în funcție de preparatele pe care le gătești. În plus, cea mai bună hotă telescopică Whirlpool AKR750GK este prevăzută cu evacuare pentru a asigura curățarea rapidă și eficientă a aerului din încăpere.

Motorul puternic și performant de 121 W asigură un debit maxim de aer absorbit de 304 m3/h, cu un nivel scăzut de zgomot – 62 dB și un consum redus de energie, fiind încadrat în clasa energetică  D. Consumul anual de energie este de 61,6 kWh.

Acest model este prevăzut cu 2 filtre de carbon și unul de aluminiu care asigură reîmprospătarea aerului și reținerea  particulelor de grăsime și a altor reziduuri produse în timpul sesiunilor de gătit.

Hota telescopică Whirlpool AKR750GK este prevăzută cu trei trepte de viteză care pot fi adaptate în funcție de nivelul vaporilor și fumului produs în timpul gătitului. Astfel, în cazul în care sunt generate mirosuri puternice și mai mult abur, poți selecta treapta trei de viteză. În cazul în care îți dorești o sesiune de gătit mai relaxantă și nu este necesară o absorbție ridicată, poți folosi treapta unu de viteză.

Whirlpool AKR750GK este echipată și cu un sistem de iluminare ideal, care asigură o funcționare de durată cu costuri reduse de energie – eficiență iluminare clasa D.

Sistemul de iluminare al acestui model utilizează cu 90% mai puțină energie decât hotele care au becuri tradiționale.

Hotă încorporabilă telescopică Electrolux LFP536X

Avantaje
  • Capacitate maximă de absorbție de 600 m3/h
  • Trei trepte de ventilare
  •  Motor puternic de 250 W
  • Consum anual de 87 kWh
  • Prevăzută cu două filtre multistrat din aluminiu

Electrolux LFP536X este cea mai inspirată alegere dacă îți dorești un model performant care să asigure o capacitate mare de extracție a fumului și vaporilor. Această hotă telescopică absoarbe până la 600 m3/h, astfel încât să te poți bucura de condiții optime în timpul fiecărei sesiuni de gătit.

Cea mai bună hotă telescopică Electrolux LFP536X are un aspect robust, având dimensiunile de 33,9 cm înălțime, 59,8 cm lățime și 29,8/44,8 cm adâncime. Realizată din inox și prevăzută cu două filtre de aluminiu multistrat, Electrolux LFP536X asigură o durată mare de viață și o întreținere ușoară, fiind ușor de curățat.

Panoul de comandă mecanic este situat frontal și asigură o acționare clasică, fiind dotat cu 5 butoane tip push-button. Acestea îndeplinesc următoarele funcții: pornire/oprire, iluminare, setare treaptă de ventilație și deschiderea/închiderea glisorului telescopic.

Motorul performant cu puterea de 250 W asigură un debit minim de aer absorbit de 250 m3/h și un debit maxim de aer absorbit de 600 m3/h. Puterea de absorbție diferă în funcție treapta de ventilare selectată.

În ceea ce privește consumul energetic, acesta este  redus – consum anual de 87 kWh (clasa energetică C).

Nivelul zgomotului produs în timpul funcționării este de 62 dB pe treapta unu de funcționare, 67 dB pe treapta doi și 73 dB pe treapta trei de funcționare.

Hota telescopică Electrolux LFP536X este echipată cu iluminare LED, care asigură o eficiență energetică ridicată –  clasa eficiență iluminare A, fiind ideală pentru folosirea de frecventă și de durată, în timpul sesiunilor de gătit.

Hotă încorporabilă Bosch DFS067A51

Avantaje
  • Clasa energetică A – consum anual de 38 kWh
  • Prevăzută cu două motoare
  •  Capacitate de absorbție de 728 m3/h
  •  Nivel de zgomot în timpul funcționării de 53 dB
  • Treaptă intensiv
  •  Funcție de oprire automată

Un alt model încorporabil, care poate fi cea mai bună hotă telescopică pentru tine, este  Bosch DFS067A51. Acesta se remarcă datorită nivelului redus de zgomot din timpul funcționării – de doar 53 dB și consumului redus de energie, fiind încadrat în clasa energetică A, cu un consum anual de energie de doar 38 kWh.

Hota telescopică Bosch DFS067A51 are un aspect modern, de culoare gri, fiind realizată din inox pentru a asigura o durabilitate mare. Elementele constructive telescopice din dotare asigură culisarea acesteia pe 2 șine de sprijin laterale.

Dimensiunile de 42,6 cm înălțime, 59,8 cm lățime și 29 cm adâncime asigură o integrare ușoară în corpul mobilierului, fiind mai puțin proeminentă în poziție de repaus. Burlanul de aerisire al acestui model de hotă are un diametru de 120 mm.

Panoul de comandă mecanic se accesează prin intermediul a 4 butoane. Acestea îndeplinesc următoarele funcții: pornire/oprire a sistemului de iluminare, pornire la treapta unu, pornire la treapta doi, pornire la treapta trei și treapta intensivă.

Pentru mai mult confort, acest model va porni automat la treapta 1 de viteză în momentul în care este trasă partea inferioară în exterior.

Pentru a accesa treapta intensiv a hotei este necesară apăsarea în mod repetat a tastei cu viteza maximă, până în momentul în care se vor aprinde toate becurile LED de semnalizare. Sistemul de iluminare funcționează și în mod independent față de hotă.

Cea mai bună hotă telescopică Bosch DFS067A51 este prevăzută cu două motoare performante și durabile, cu putere de 140 W. Acestea asigura o capacitate de absorbție ridicată – debit maxim de 728 m3/h, fiind ideală atât pentru bucătăriile clasice cât și pentru cele tip open-space. 

De asemenea, pentru a asigura un mediu igienizat, hota Bosch DFS067A51 este prevăzută cu două filtre metalice care asigură curățarea aerului și reținerea particulelor solide. Pentru performanțe ridicate și de durată este recomandat să cureți aceste filtre minimum o dată pe lună.

În ceea ce privește funcțiile, acest model este prevăzut cu funcția de iluminare LED 2 x 2 W. Funcția Turbo din dotare asigură o reîmprospătare cât mai rapidă a aerului și resetează în mod automat la o treaptă inferioară de funcționare după 6 min.

Hotele încorporabile telescopice sunt ideale în cazul în care îți dorești o soluție elegantă, care să îți asigure un aer curat în timpul gătitului, fără să fie afectată în vreun fel imaginea unitară și fluidă a bucătăriei tale.

Cea mai bună hotă telescopică este cea care filtrează eficient aerul din bucătărie și elimină rapid mirosurile deranjante. De asemenea, pe lângă eficiența de absorbție, cea mai bună hotă telescopică trebuie să îți asigure un confort ridicat cu un consum redus de energie (clasa energetică A – E), astfel încât costurile facturilor tale să nu fie prea ridicate.

Înainte de achiziționarea unui model, este important să te documentezi amănunțit asupra modelelor existente pe piață și să stabilești care sunt nevoile tale, pentru a te asigura ca vei alege cea mai potrivită variantă.

Detalii pe care trebuie să le iei în considerare pentru a alege cea mai bună hotă telescopică

Concepute pentru a elimina mirosurile, vaporii, fumul și căldura din timpul sesiunilor de gătit și pentru a fi cât mai puțin vizibile, hotele telescopice sunt esențiale în orice bucătărie.

Fiind o investiție pe termen lung, pentru a avea parte de o achiziție reușită este important să alegi un model care să își facă foarte bine treaba și să îți protejeze atât mobilierul cât și celelalte aparate electrocasnice de aburi și grăsime.

De aceea, pentru a veni în sprijinul tău și a te ajuta să alegi cea mai bună hotă telescopică pentru tine, care să facă față cerințelor și nevoilor tale, îți vom prezenta care sunt aspectele pe care trebuie să le îndeplinească un model performant.

Modalitatea de funcționare – hote telescopice cu evacuare sau cu recirculare

În timpul utilizării, aerul care este absorbit de hotă poate fi expulzat în afara locuinței – hotele cu evacuare sau poate fi filtrat prin intermediul unui filtru, iar mai apoi returnat în interiorul încăperii – hotele cu recirculare.

În cazul hotelor cu evacuare aerul este eliminat practic prin intermediul unui circuit de evacuare, fără să mai fie necesară filtrarea acestuia. Acest tip de hote au o eficiență mai mare comparativ cu hotele cu recirculare, însă dezavantajul este că zgomotul produs în timpul funcționării poate fi ceva mai mare din cauza ventilatoarelor prevăzute cu motoare mai puternice. De asemenea, trebuie să iei în considerare că proiectarea unui circuit de evacuare poate fi mai dificil de integrat în bucătăria ta.

În cazul hotelor cu recirculare aerul viciat și particulele de grăsimi sunt reținute prin intermediul filtrelor, fără să fie expulzat în exterior. Acesta este eliberat înapoi în bucătărie după un proces de filtrare. Chiar dacă sunt mai ușor de integrat în locuință, eficacitatea este ceva mai redusă decât în cazul hotelor prezentate anterior.

Există și modele mixte care folosesc atât sistemul de evacuare a aerului în exterior cât și sistemul de filtrare în interior, care poate fi folosit în funcție de nevoi.

Motorul și puterea de absorbție

Hotele telescopice pot avea unul sau  mai multe motoare, în funcție de model. Modele prevăzute cu mai multe motoare au o capacitate mai mare de absorbție însă în unele cazuri, este posibil să aibă un nivel mai scăzut de silențiozitate.

Cea mai bună hotă telescopică trebuie să fie capabilă să îndepărteze aerul viciat rapid și eficient, prevenind depunerea de grăsimi și vapori pe haine sau pe alte electrocasnice. Astfel, cu cât hota este mai puternică, cu atât gradul de eficiență în curățarea aerului și eliminarea mirosurilor deranjante va fi mai ridicat.

Pentru a afla cu exactitate care este capacitatea de absorbție necesară pentru bucătăria ta este recomandat să calculezi înălțimea bucătăriei x lungimea bucătăriei x lățimea bucătăriei. Pentru a fi cu adevărat eficientă, cea mai bună hotă telescopică trebuie să aibă puterea de absorbție de cel puțin 8 – 10 ori mai mare decât capacitatea bucătăriei. Puterea de absorbție se măsoară în metri cubi pe oră (m3/h).

Nivelul de zgomot generat în timpul utilizării

Hotele telescopice pot avea niveluri de zgomot care variază între 45 dB și 75 dB, în funcție de producător, model, număr de motoare, etc. Pentru un confort ridicat, cea mai bună hotă telescopică trebuie să aibă un nivel de zgomot care să nu depășească 65 de dB la funcționarea pe prima treaptă de putere.

Utilizarea unor trepte mai înalte sau a modului turbo pentru o absorbție mai ridicată a mirosurilor și vaporilor implică de regulă și un nivel mai ridicat de zgomot. Pentru a nu deveni deranjant, este important să alegi un model care să nu depășească 75 dB pe treptele superioare.

Filtrele hotei telescopice

Filtrele au rol important în reținerea particulelor de grăsime din aer și filtrarea aburului produs în timpul prepararii termice a mâncărurilor, pentru a evita depunerile de reziduuri pe pereții hotei sau pe mobilier. Astfel, cea mai bună hotă telescopică este cea prevăzută cu filtre de grăsime metalice.

Acestea sunt durabile și ușor de întreținut, datorită faptului că se pot curăța ușor, chiar și în mașina de spălat vase, fără să fie necesară înlocuirea periodică.

Pe lângă filtrele de grăsime metalice există și hote cu filtre de cărbune care sunt necesare mai ales în cazul hotelor cu recirculare, pentru a neutraliza fumul și mirosurile neplăcute din aerul absorbit.

De menționat este faptul că spre deosebire de filtre de grăsime care se pot spăla, filtrele de carbon sunt consumabile și trebuie schimbate periodic – cam la un an de zile sau mai des, în funcție de frecvența cu care gătești.

Funcții și viteza de ventilație

Pentru mai mult confort, majoritatea hotelor telescopice sunt prevăzute cu 2 sau mai multe lămpi cu halogen sau incandescente. Înainte de a alege cea mai bună hotă telecopică pentru tine, este important să iei în calcul ușurința înlocuirii becurilor, deoarece în cazul unor modele acest proces poate fi destul de dificil.

De asemenea, este important să ții cont și de amplasarea panoului de control, pentru a te asigura că este facil de accesat.

În ceea ce privește viteza de ventilație, majoritatea hotelor telescopice sunt prevăzute cu 1, 2 sau 3 trepte de viteză. Aceste trepte permit reglarea funcționării ventilatorului pe o treaptă mai înaltă sau mai scăzută, în funcție fumul și aburul produs în timpul sesiunii de gătit.

De menționat este faptul că în cazul în care optezi pentru o hotă telescopică prevăzută cu o singură viteză, aceasta va folosi de fiecare data întreaga capacitate de absorbție, lucru care poate fi inutil uneori.

Mai multe trepte de ventilație determină un consum mai de energie mai mic și o fiabilitate mai bună.

Cele mai populare întrebări și răspunsuri privind hotele telescopice

1

Ce este hota telescopică?

Hota telescopică este un aparat electrocasnic retractabil (prevăzut cu un segment fix și unul mobil, acționat prin intermediul unui sistem telescopic), care se încorporează în mobilierul de bucătărie.

Aceasta își mărește suprafața de extragere și evacuare a vaporilor generați în timpul gătitului prin extinderea părții inferioare, pentru a putea fi acționată în funcție de nevoi și să nu iasă prea mult în evidență în momentul în care nu este utilizat.

Astfel, cea mai bună hotă telescopică este aproape invizibilă și te poate ajuta să economisești spațiu, fără să fie afectat în vreun fel aspectul bucătăriei tale.

În această categorie regăsim modele precum Heinner HTCH-F400IX sau Bosch DFS067A51.

2

Care sunt cele mai bune hote telescopice?

Cele mai bune hote telescopice sunt cele care sunt realizate din materiale durabile și calitative și au o capacitate mare de absorbție a aerului viciat – minimum 250 m3/h. De asemenea, acestea trebuie să neutralizeze rapid mirosurile neplăcute și să fie silențioase – nivel de zgomot de maximum 75 dB.

Filtrele din componență sunt recomandate a fi metalice, pentru a se întreține ușor pentru și pentru a asigura reținerea reziduurilor care se produc în timpul gătitului. În plus, pentru a fi cu adevărat eficiente, acestea nu trebuie să genereze costuri ridicate la energia electrică (clasa energetică  recomandată  A – E).

3

Ce dimensiuni are o hotă telescopică?

Dimensiunea unei hote telescopice poate varia în funcție de model și de caracteristicile acesteia (de exemplu numărul de motoare din dotare). În specificații vei găsi de regulă două mărimi – cea pliată și cea extinsă.

Înainte de a achiziționa cea mai bună hotă telescopică pentru tine este important să iei în considerare care este dimensiunea exactă a spațiului unde intenționezi să o instalezi, pentru a putea fi deschisă și închisă fără probleme.

De menționat este faptul că pentru o absorbție eficientă este recomandat să alegi un model care în forma deschisă depășește linia blatului de bucătărie și a aragazului sau plitei, cu aproximativ 10 centimetri.

4

Ce filtre de carbon se folosesc la hotele telescopice?

Filtrele din carbon au un rol foarte important în curățarea aerului și eliminarea mirosurilor neplăcute mai ales în cazul hotelor telescopice cu recirculare.

De reținut este faptul că spre deosebire de filtrele metalice care sunt lavabile, filtrele de carbon necesită înlocuirea regulată, după o perioadă de timp – la intervalele recomandate de producător, când depunerile de grăsime și de murdărie ating un anumit nivel.

Pentru a afla care este tipul de filtru de carbon potrivit pentru hota ta telescopică trebuie să urmărești indicațiile producătorului modelului ales. De asemenea, tot în indicațiile și recomandările producătorului vei putea găsi informații relevante cu privire la modalitatea de schimbare a filtrelor de carbon și întreținerea de care are nevoie hota.

5

Ce trebuie curățat la hota telescopică?

Pentru o funcționare eficientă, hota telescopică necesită o întreținere regulată, mai ales în cazul în care obișnuiești să gătești des.

Curățarea optimă implică urmărirea indicațiilor și schemelor oferite de producător, necesare pentru demontarea anumitor părți, pentru un acces facil în zonele în care se acumulează depuneri de grăsime și murdărie. De asemenea, este important să ții cont de filtrele din dotarea hotei tale.

Astfel, în cazul în care acestea sunt metalice, se pot spăla cu apă și detergent sau în mașina de spălat vase, iar în cazul în care sunt din carbon, acestea se vor înlocui periodic (cel puțin o dată pe an).

Pentru exteriorul hotei se recomandă utilizarea unor produse de curățare mai delicate și folosirea unor lavete speciale din microfibre, pentru a evita zgârierea suprafețelor lucioase. După procesul de curățare este important să aștepți până se usucă complet toate componentele spălate și abia apoi să montezi filtrele sau alte componente pe care le-ai demontat.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola