Review purificator de aer model Xiaomi Mi 3C

Purificatorul de aer Xiaomi Mi 3C este un dispozitiv inteligent, dotat cu un filtru HEPA care filtrează efectiv până la 99,97% din particulele de praf, spori de mucegai, păr de la animale, bacterii și viruși cu dimensiuni de peste 0,3 microni. Acesta este un device must have, mai ales în cazul locuințelor amplasate în zone aglomerate, unde praful și noxele sunt la un nivel ridicat.

Xiaomi Mi 3C poate fi folosit cu încredere în camere de până la 40 m2. Dispozitivul purifică eficient aerul atât în camera de zi, în dormitor sau chiar în bucătărie, unde mirosul de mâncare este mai pregnant. Pentru camere mai mari, de până la 60m², poți utiliza purificatorul de aer Xiaomi Mi Air Pro.

Mărime și dimensiuni

Xiaomi Mi 3C
Xiaomi Mi 3C caracteristici

Cu dimensiuni de 24x24x52 cm și o greutate de 4,6 kg, purificatorul de aer Xiaomi Mi 3C nu ocupă mult spațiu și poate fi amplasat în orice colt al casei.

Design

purificator de aer beneficii

La prima vedere, Xiaomi Mi 3C este asemănător cu modelul anterior de purificatoare, precum Xiaomi 3H. Are aceleași dimensiuni, aspectul caracteristic brandului Xiaomi și ecranul său LED.

Diferența o face rata CADR a sa și faptul că Xiaomi 3H este proiectat pentru camere mai mari.

Design-ul său este unul minimalist, fiind perfect pentru orice încăpere. Dispozitivul este alb, realizat din plastic perfort în partea inferioară. În partea superioasă se află ventilatului, cât și cele două butoane ale dispozitivului.

Butonul din dreapta este utilizat pentru a porni/opri dispozitivul și pentru a schimba modul de operare între automat, nocturn și manual (apăsare simplă). Butonul din partea stângă modifică luminozitatea ecranului.

Flux de aer purificator de aer Xiaomi Mi 3C

purificator in camera de zi

Rata de purificare a aerului (valoare CADR) este de până la 320 metri cubi/oră, iar dispozitivul poate produce 5330 litri de aer purificat pe minut.

Xiaomi Mi 3C este capabil să purifice complet într-o oră aerul din cameră, grație sistemului de circulație tridimensională 360°. Această capacitate a sa, cât și celelalte funcții inteligente ale sale, îl fac să fie unul dintre cele mai bune și apreciate purificatoare de aer.

În partea din față, precum și în lateral și în partea din spate, aparatul are orificii de aerisire. Acestea sunt dispuse pe toate părțile. Aerul este apoi filtrat și iese printr-o grilă din partea superioară a dispozitivului.

Senzori pentru măsurarea calității aerului

xiaomi mi 3C aparat de filtrat aerul

În partea din spate a purificatorului este amplasat un senzor laser pentru măsurarea nivelului de particule PM2.5 din aer, în timp real.

Ecran LED pentru controlul dispozitivului

purificator de aer Mi 3C ecran LED

Mi 3C dispune de un ecran LED care indică cei mai importanți parametrii. Mai exact, modul de operare, valorile PM2.5 si starea Wi-Fi.

Datele de la senzorul purificatorului sunt afișate pe display sau sunt disponibile în aplicația dispozitivului. Indicatorul care arată nivelul poluării din aerul din interior își schimbă culoarea în funcție de calitatea aerului.

Culoarea luminiiPM 2.5 (μg/m3)Calitatea aerului
Verde0-75 µg / m3Foarte bună
Portocaliu76-150 pg / m3Scăzută
Roșupeste 150 µg / m3Foarte scăzută

Poți modifica manual unul dintre cele trei moduri de luminozitate ale display-ului (maxim, minim, oprit), cu ajutorul butonului din partea stângă, de lângă ventilatorul purificatorului.

Modurile de filtrare ale purificatorului Xiaomi Mi 3C

Purificatorul are trei moduri de operare:

 • Automat: Permite reglarea automată a vitezei de purificare a dispozitivului pe baza calității aerului, pentru o purificare mai eficientă și din punctul de vedere al energiei.
 • Nocturn: Motorul funcționează la viteza cea mai mică.
 • Manual: Folosind aplicația, poți regla fără probleme turația motorului, în funcție de necesități. Există 15 nivele de funcționare.

Aplicația Mi Home

telefon aplicatie xiaomi Mi Home

Datorită aplicației Mi Home, poți utiliza un smartphone pentru a monitoriza calitatea aerului și pentru a controla de la distanță purificatorul. Mai mult decât atât, la Mi Home pot fi conectate toate dispozitivele Xiaomi pe care le ai.

 • Folosind aplicația, ai acces să:
 • Pornești/oprești dispozitivul
 • Selectezi modul de operare
 • Reglezi modul manual
 • Obții informații despre uzura filtrului
 • Setezi ora de pornire/oprire a dispozitivului
 • Reglezi luminozitatea display-ului purificatorului
 • Activezi funcția “Child Lock”

Child Lock sau blocarea ecranului LED

Xiaomi Mi 3C beneficiază și de funcția Child Lock (control parental). Această funcție îi împiedică pe copii să schimbe setările dispozitivului. Acest mod poate fi activat doar prin intermediul aplicației.

Nivelul de zgomot al purificatorului

Nivel de zgomot al purificatorului este între 31 și 61 dB. Datorită faptului că are un motor electric fără perii, nivelul de zgomot în modul Nocturn este de 31dB, așadar poate continua să purifice aerul și când dormi, fără să te deranjeze.

Dacă există obstacole care blochează aerul, purificatorul va fi zgomotos. Prin urmare, trebuie să te asiguri că există un spațiu liber de cel puțin 30 cm în jurul său, pentru o funcționare optimă.

Filtrare

Filtru HEPA Xiaomi Mi 3C
ecran LED purificator

Xiaomi Mi 3C este echipat cu un pre-filtru, un filtru 360 HEPA și un filtru de carbon.

 • Pre-filtrul elimină particulele mari, precum părul de la animale.
 • Filtrul HEPA este capabil să elimine 99.97% din particulele de praf, bacterii, alergeni și alte substanțe dăunătoare de o mărime de peste 0.3 microni.
 • Filtrul de carbon elimină compusii organici volatili (COV) ,absoarbe fumul de țigară și mirosurile neplăcute, dar și mirosul de formaldehidă (o substanță chimică foarte inflamabilă și volatilă, utilizată la fabricarea multor articole de uz casnic).

Filtrul purificatorului de aer Xiaomi Mi 3C are performanțe excelente:

 • Rata de filtrare 99.98% pentru particulele de 80-90 nm;
 • Rata de filtrare 99.99% pentru particulele de 90-100 nm și 100-110 nm;
 • Rata de eliminare a H1N1 de 99.99% în decurs de o oră;
 • Rata de sterilizare stafilococ de 99.30% în decurs de o oră.

Cum și când se înlocuiește filtrul purificatorului de aer Xiaomi Mi Air Purifier 3C?

În medie, în funcție de calitatea aerului, de viteza motorului, dar și de cât de des a fost utilizat aparatul, filtrul se schimbă la 6-12 luni.

Prin intermediul aplicației poți vedea când trebuie înlocuit filtrul purificatorului.

Pe lângă înlocuirea filtrului, pre-filtrul trebuie curățat cu o cârpă și aspirat lunar. Aceste acțiuni extind durata de viață a filtrului și îmbunătățesc performanța dispozitivului.

Costuri de funcționare

aparat filtrare aer

Purificatorul Xiaomi Mi 3C are un consum redus de energie, mai ales dacă luăm în considerare setările sale și viteza de funcționare a motorului său. Dispozitivul are o putere de 29W și consumă aproximativ 0,7 kWh în 24 de ore – cel mai mic consum de energie dintre toate purificatoarele Xiaomi.

Pentru comparație, puterea modelului Xiaomi Mi 3H este de 38W, iar în cazul purificatoarelor PRO, chiar și de 65W.

Concluzii

Designul său funcțional, ușor de utilizat, consumul redus de energie și performanțele silențioase sunt principalele avantaje care îl fac pe Xiaomi Mi 3C ideal pentru utilizarea de zi cu zi.

Mai mult decât atât, el poate măsura nivelul de particule PM2.5 din aer, în timp real, și are un proces avansat de filtrare în trei etape.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola