Review purificator de aer model LEVOIT Core 300

Dacă ești în căutarea unui purificator de aer pentru un spațiu mai mic, LEVOIT Core 300 îți poate oferi aerul curat de care ai nevoie pentru o viață mai sănătoasă.

Acest model folosește tehnologia Vortexair, care îl face ideal pentru camere cu dimensiuni de până la 20 m². Într-o astfel de cameră, purificatorul de aer poate filtra tot aerul de cinci ori într-o oră.

Mărime și dimensiuni

LEVOIT Core 300

Levoit Core 300 este ușor (cântărește 3,4 kg), iar acest lucru îți permite să muți dispozitivul cu ușurință în orice camera dorești.

Datorită dimensiunilor reduse (220x220x360 mm), poate fi așezat cu ușurință pe o masă, noptieră, birou sau în orice alt loc din casă.

Nu uita însă că trebuie să aibă cel puțin 30 cm de spațiu liber în jurul său pentru a funcționa eficient.

Design

Review purificator de aer model LEVOIT Core 300

Brandul LEVOIT a câștigat premiul iF Design cu acest model. Culoarea albă cu detalii gri a device-ului nu iese din anonimat, astfel că purificatorul se potrivește oricărui decor.

Cu un design simplu, dar modern, Levoit Core 300 poate fi amplasat atât în living, cât și în dormitor sau în camera copilului.

Carcasa sa, construită din plastic ABS, cu un finisaj mat, garantează durabilitatea.

Flux de aer

LEVOIT Core 300 purificator de aer

Volumul de aer curat eliberat de purificator pe parcursul unei ore este de 187 m3. Comparativ cu acest model, purificatorul de aer Smart Levoit Core 400S vine cu o îmbunătățire și îți oferă un flux de aer de 442 m³/oră, fiind altfel potrivit pentru încăperi mai mari.

Jumătatea inferioară a purificatorului Levoit Core 300 găzduiește filtrul. Prin carcasa perforată este absorbit aerul care, ulterior, este filtrat și eliminat în cameră prin fanta de evacuare a aerului, aflată în partea superioară.

Ecran touch pentru controlul dispozitivului

La fel ca toate celelalte purificatoarele bune de pe piață – și LEVOIT Core 300 dispune de un ecran tactil, care îți permite să controlezi funcțiile acestuia.

 • Butonul On/Off este utilizat pentru a porni sau opri dispozitivul.
 • Butonul de viteză a ventilatorului îți permite să alegeți una dintre cele trei viteze: mică, medie, mare.
 • Butonul care activează modul de Noapte (Sleep mode).
 • Indicatorul care arată starea filtrului: Acesta nu este un buton, ci o alertă. Se aprinde la fiecare 6 luni pentru a îți reaminti să verifici filtrul de aer și să-l înlocuiești, dacă este cazul.
 • Temporizatorul: Această funcție îți oferă posibilitatea de a opri automat purificatorul de aer după un număr stabilit de ore: 2, 4, 6 și 8 ore.
 • Butonul care blochează display-ul: Singurul buton care poate fi utilizat, când este blocat panoul tactil, este butonul de pornire. Dacă dorești să deblochezi butoanele, trebuie să ții apăsat butonul de blocare a display-ului timp de 3 secunde.

Funcția de memorie

LEVOIT Core 300 își păstrează în memorie viteza pe care ventilatorul a avut-o, înainte ca dispozitivul să fie oprit. Astfel, atunci când este repornit, purificatorul de aer revine la viteza anterioară a ventilatorului. Din păcate, setarea temporizatorului și modul de Noapte nu sunt stocate în memoria purificatorului.

Modurile de operare ale purificatorului de aer LEVOIT Core 300

Purificatorul de aer LEVOIT Core 300 are următoarele moduri de operare:

 • Modul constant: Filtrul va purifica încontinuu până când dispozitivul este oprit.
 • Modul temporizator: Filtrul va rula până când perioada de timp selectată s-a scurs. Poți seta temporizatorul pentru 2, 4, 6 sau 8 ore și poți alege una dintre cele 3 viteze ale motorului.Cu cât este mai mare viteza ventilatorului, cu atât aerul este mai repede filtrat.
 • Modul de noapte (Sleep): Motorul ventilatorului funcționează la cea mai mica viteză. În plus, poate fi dezactivată și lumina display-ului, pentru a te bucura de un somn liniștiror.

Nivelul de zgomot al purificatorului

Datorită tehnologiei QuietKEAP, LEVOIT Core 300 poate funcționa în timp ce dormi, fără ca sunetul pe care îl produce să te deranjeze. La cea mai mică viteză a ventilatorului nivelul de zgomot ajunge la 24 dB, iar la cea mai mare viteză la aproximativ 50 dB.

Child Lock sau blocarea display-ului

Funcția de Child Lock poate fi activată sau dezactivată accesând butonul “Blocare ecran” de pe display-ul purificatorului. Această funcție îi împiedică pe cei mici să schimbe setările dispozitivului.

Filtrare

purificator de aer LEVOIT Core 300

Filtrul 360o al purificatorului LEVOIT Core 300 curăță aerul de impurități în 3 etape.

Cele 3 straturi de purificare a aerului includ pre-filtrul, filtru True HEPA, filtrul din cărbune activ.

 • Pre-filtrul din nylon: elimină particulele mari, precum părul de la animale, scamele și fibrele textile. De asemenea, pre-filtrul ajută la prelungirea duratei de viață a celorlalte două filtre interne.
 • Filtrul True HEPA elimină eficient poluantii din aer, într-un timp mai scurt decat filtrele mici.
 • Filtrul carbon activ asigură o absorbtie excepțională a mirosurilor si gazelor întâlnite în mod obișnuit într-o încăpere.

Acest purificator de aer captează 99,97% din toți poluanții existenți în aer, cum ar fi polenul, praful, părul de la animalele de companie, fumul de tutun și alte mirosuri.

Când se înlocuiesc filtrele purificatorului de aer LEVOIT Core 300?

Levoit Core 300 purificator de aer

În medie, în funcție de calitatea aerului, de viteza motorului, dar și de cât de des a fost utilizat aparatul, filtrul se schimbă la 6-8 luni.

Când este timpul să înlocuiești filtrul Core 300, butonul de înlocuire filtru de pe display-ul device-ului se va aprinde. Din fericire, înlocuirea filtrului este ușoară. Deschizi carcasa purificatorului, scoți filtrul vechi și îl introduci pe cel nou. Apoi, apeși butonul de resetare a filtrului și Core 300 va începe să funcționeze din nou imediat.

Filtrul purificatorului poate fi doar înlocuit, nu spălat.

Pre-filtrul atașat nu este lavabil, iar Levoit recomandă curățarea acestuia cu o perie moale sau cu aspiratorul la fiecare 2 până la 4 săptămâni. Acest lucru va crește durata de viață și eficiența filtrului 3-în-1.

Costuri de funcționare

Levoit Core 300 este certificat Energy Star, ceea ce înseamnă că folosește foarte puțină energie pentru a funcționa. Puterea maximă care poate fi utilizată de Levoit Core 300 este de 45W.

VitezăUtilizare energie (W)
Viteza 129,4 W
Viteza 231,4 W
Viteza 343,5 W
Stand-by0,8 W

Concluzii

Levoit Core 300 este popular datorită dimensiunilor reduse și puterii sale mari. Debitul ridicat de aer permite acestui purificator de aer să curețe aerul dintr-o cameră de până la 20 m², însă este capabil să acopere și o încăpere de până la 40 m².

Designul în sine este bine conceput. Motorul este durabil, deci nu trebui să îți faceți griji cu privire la defectarea sa prematură. Iar orificiile de admisie și evacuare de 360o asigură o dispersie excelentă a aerului în majoritatea circumstanțelor.

Panoul de control este simplu de utilizat. Sistemul de filtrare în 3 etape este foarte eficient, mai ales pentru că elimină 99,97% din particulele poluante. Fie că utilizezi Core 300 pentru sporii de mucegai, COV sau mirosul de țigară, purificatorul va face față cu succes.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola