Review purificator de aer Smart Levoit Core 400S

Smart Levoit Core 400S este cel mai mare model din această serie, având capacitatea de a filtra aerul dintr-o cameră de 37 m² de aproximativ 5 ori într-o oră. Inițiala „S” de la 400S înseamnă, de asemenea, că este unul din cele două purificatoare de aer din seria Core care dispun de o aplicație.

Mărime și dimensiuni

Cu o înălțime de 52 cm, o lățime de 27,4 cm și o lungime de 27,4 cm, Smart Levoit Core 400S poate fi amplasat în orice încăpere, fără să ocupe prea mult spațiu.

De asemenea, el poate fi mutat cu ușurință dintr-un colt în altul al casei, dat fiind faptul că are o greutate de 5 kg și dispune de două mânere așezate în partea superioară a device-ului.

Design Smart Levoit Core 400S

Smart Levoit Core 400S

Una dintre caracteristicile care atrag atenția asupra acestui purificator de aer Levoit este designul său elegant și modern. Smart Levoit Core 400S are o formă cilindrică, iar carcasa sa colorată în alb dispune de orificii de admisie, cât și de un orificiul de evacuare a aerului filtrat.

Flux de aer

purificator de aer Levoit Core 400S

Cu o admisie de aer la 360​​°, Smart Levoit Core 400S folosește așa-numita tehnologie VortexAir 3.0 pentru o circulație mai eficientă a aerului. Drept urmare, dispozitivul are un flux de aer de 442 m³/oră și reușește să filtreze de 5 ori aerul dintr-o încăpere de aproximativ 37 m².

Pentru încăperi mai mici, de până la 20 m², poți utiliza purificatorul de aer LEVOIT Core 300.  Comparativ cu Smart Levoit Core 400S, acesta are un flux de aer de 187 m3.

Caracteristici Smart Levoit Core 400S

Smart Levoit Core 400S

Smart Levoit Core 400S are în total 5 viteze ale ventilatorului, inclusiv o viteză pentru noapte foarte silențioasă și o viteză turbo destul de puternică; o funcție de temporizare care îți permite să setezi purificatorul de aer să funcționeze până la 12 ore și un senzor care te va anunța când trebuie să înlocuiești filtrul.

Totuși, cea mai utilă caracteristică a sa, care îl face să fie inclus în topul celor mai bune purificatoare de aer, este senzorul care măsoară calitatea aerului, pe care Levoit îl numește Airsight Plus. Senzorul folosește un laser pentru a măsura numărul de particule PM2.5 din aer.

Situat în partea din spate a unității, senzorul scanează aerul interior pentru a detecta prezența particulelor poluante. Durează 5 secunde pentru a detecta calitatea aerului în casa ta.

Ecran touch pentru controlul dispozitivului

Purificatorul de aer este echipat cu un ecran touch care îți permite să controlezi funcțiile dispozitivului, precum schimbarea vitezei de ventilare și schimbarea modului de filtrare, conectarea la Wi-Fi, pornirea sau oprirea dispozitivul sau activarea modului Child Lock.

De asemenea, pe acest display există un indicator care își schimbă culoarea în funcție de calitatea aerului din încăpere și unul de stingere a luminozității display-ului.

Culoarea indicatoruluiCalitatea aerului
AlbastruFoarte bună
VerdeBună
PortocaliuModerată
RoșuScăzută

Modurile de filtrare ale purificatorului Levoit Core 400S

Smart Levoit Core 400S are două moduri automate. Acest lucru înseamnă că aparatul alege automat viteza ventilatorului, în funcție de nivelul calității aerului din încăpere:

  • Modul Automat silențios
  • Modul Automat eficient.

Modul automat silențios nu folosește viteza turbo, spre deosebire de modul automat eficient și astfel este perfect mai ales pentru noapte.

Nivelul de zgomot al purificatorului

Purificatoarele de aer Levoit sunt, în general, silențioase, grație tehnologiei QuietKEAP. Niciun purificator de aer Levoit nu depășește nivelul de zgomot de 55 dB.

Folosind amortizoare din cauciuc pentru a absorbi sunetele produse de ventilator, Levoit Core 400S produce un nivel de zgomot mic.

La cea mai mica viteză a sa, ventilatorul produce un zgomot de 24 decibeli (db), oferindu-ți un mediu de somn relaxant în fiecare noapte. La cea mai mare viteză, în schimb, nivelul zgomotului este de doar 52 decibeli. Smart Levoit Core 400S are un nivel de zgomot mai scăzut decât frigiderul, așa că nu o să te deranjeze.

Aplicația VeSync

Aplicația VeSync îți permite să controlezi de la distanță funcțiile purificatorului de aer.

Spre deosebire de panoul de control prin intermediul căruia poți programa purificatorul să funcționeze până la 12 ore, aplicația îți permite să programezi purificatorul să funcționeze chiar și 24 de ore (apoi să se oprească).

De asemenea, tot prin intermediul aplicației VeSync poți verifica nivelul de poluare din încăpere, poți seta viteza ventilatorului sau activa funcția Child Lock.

VeSync îți oferă o estimare a duratei de viață a filtrului, dar și un grafic al nivelului de poluare din ultima săptămâna, care a fost viteza setată a purificatorului și cât timp a funcționat device-ul în ultimele 7 zile.

Notificarile din aplicație te vor ajuta să afli mai multe detalii despre calitatea aerului din casa ta.

Funcțiile purificatorului Smart Levoit Core 400S pot fi controlate și prin intermediul aplicației Alexa sau Google Home.

Child Lock sau blocarea display-ului

Funcția de Child Lock poate fi activată sau dezactivată de pe display sau prin intermediul aplicației VeSync. Child Lock îi împiedică pe cei mici să schimbe setările dispozitivului.

Filtrare

Levoit Core 400S

Cele mai importante criterii pentru a decide puterea unui purificator de aer sunt filtrele sale.

Smart Levoit Core 400S are un sistem de filtrare în trei etape: pre-filtru, filtru True HEPA și filtru cu cărbune activ.

  • Pre-filtrul este prima linie de apărare și captează particule mari, precum fibrele, scamele, blana de la animalele de companie, părul și praful. În plus, pre-filtrul poate fi curățat cu aspiratorul și astfel poate fi refolosit mult timp.
  • Levoit Core 400S folosește un filtru True HEPA H13, îmbunătățit cu tehnologia HEPASmart, pentru a reduce 99,97% din alergeni, viruși, polen și bacterii de până la 0,3 microni.
  • Filtru de carbon activ – Acest filtru de carbon activ captează și neutralizează fumul de țigară și mirosurile din bucătărie sau de la animalele de companie sau chiar cele din exterior. Pentru a fi eficient pentru adsorbția mirosurilor, Levoit a adăugat Formula ARC. Această caracteristică extinde durata de viață a filtrului de carbon activ.

Când se înlocuiesc filtrele purificatorului de aer Smart Levoit Core 400S?

Smart Levoit Core 400S

În medie, în funcție de calitatea aerului, de viteza motorului, dar și de cât de des a fost utilizat aparatul, filtrul se schimbă la 12 luni.

Însă, aplicatia te va anunța când este timpul să înlocuiești filtrul.

De reținut este faptul că filtrul nu se spală, ci se înlocuiește. Numai pre-filtrul poate fi aspirat regulat.

Dacă nu intenționezi să utilizezi aparatul pentru o lungă perioadă de timp, acoperă-l cu o folie de plastic sau depozitează-l în cutia sa, deoarece acesta se va umple cu praf.

Costuri de funcționare

Pentru a fi eficient, un purificator de aer este proiectat să funcționeze 24 din 24 de ore. Astfel, apare întrebarea: „Purificatoarele de aer consumă multă energie?” Pentru a cunoaște răspunsul, trebuie să știi consumul de energie al purificatorului.

Smart Levoit Core 400S are puterea nominală de 38 de wați, la viteza maximă a purificatorului. Astfel, device-ul este ideal pentru cei care doresc să reducă consumul de energie electrică și să beneficieze în același timp de un aer deosebit de curat.

Concluzii

Cu un senzor laser care îți indică nivelul particulelor poluante din aer, o funcție de viteză automată și o aplicație care îți permite să controlezi device-ul chiar și de la distanță, acest purificator de aer este tot ce ai nevoie pentru a curăța aerul dintr-o cameră de până la 37 m².

Mai mult decât atât, Smart Levoit Core 400S este ușor de curățat și de întreținut, nu face mult zgomot și nu ocupă mult spațiu.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola