Top 12 cele mai bune combine frigorifice

Alegerea uneia dintre cele mai bune combine frigorifice este o decizie majoră, care implică o investiție pe termen lung. De aceea, fiind vorba despre un aparat electrocasnic esențial în orice locuință este important să alegi cu atenție modelul potrivit, pentru a nu fi necesară înlocuirea acestuia după o perioadă scurtă de timp.

Cea mai bună combină frigorifică pentru tine trebuie aleasă în funcție de nevoile și preferințele tale. Astfel, pe lângă faptul că este recomandat să alegi un model performant care să te ajute să îți păstrezi alimentele proaspete un timp îndelungat, trebuie să te orientezi spre un aparat care să îți satisfacă toate așteptările, atât estetic cât și funcțional.

Pentru a te ajuta să alegi cea mai bună variantă din multitudinea de produse existente pe piață, venim în ajutorul tău cu top 12 cele mai bune combine frigorifice.

Bottom Line
Combina frigorifică Samsung RB31FDRNDSA
Combina frigorifică Samsung RB31FDRNDSA
Detalii & Preț
Nivel de zgomot în timpul funcționării de 37 dB
Compresor cu inversor digital
Consum de energie de 317 kWh/an
Tehnologie No Frost
Raft cu glisare
Dozator extern de apă
Combina frigorifică Samsung RB36T600CSA/EF
Combina frigorifică Samsung RB36T600CSA/EF
Detalii & Preț
Volum total net de 360 l
Nivel de zgomot în timpul funcționării de 35 dB
Consum anual de energie de 166 kWh
Tehnologia Digital Inverter
Tehnologia All Around Cooling
Funcție de răcire rapidă
<strong>Combina frigorifică Whirlpool W5 921E OX</strong>
Combina frigorifică Whirlpool W5 921E OX
Detalii & Preț
Volum net total de 372 l
Tehnologie Al 6 lea simț
Tehnologie Fresh Box
  Tehnologie Less Frost
Funcție de răcire rapidă
Consum anual de 249 kWh
<strong>Combina frigorifică încorporabilă Whirlpool SP40 801 EU</strong>
Combina frigorifică încorporabilă Whirlpool SP40 801 EU
Detalii & Preț
Volum net de 400 l
  Funcție Fast Cooling
Funcție Fast Freezing
Tehnologie al 6 lea simț
Tehnologie Less Frost
Modul Vacanță
<strong>Combina frigorifică Beko RCNA406E40DZXBN</strong>
Combina frigorifică Beko RCNA406E40DZXBN
Detalii & Preț
Tehnologie NeoFrost Dual Cooling
Tehnologia HarvertFresh
Funcție Vacation Mode
Autonomie fără curent – 33 h
Volum net de 362 l
Consum anual de energie 258 hWh
<strong>Combina frigorifică BEKO RCNA406E40ZXBN</strong>
Combina frigorifică BEKO RCNA406E40ZXBN
Detalii & Preț
Volum total net de 362 l
Funcție de răcire rapidă
Funcție de congelare rapidă
Sistem de răcire No Frost
Tehnologie EverFresh+
Consum anual de 258 kWh
<strong>Combina frigorifică LG GBP32DSKZN</strong>
Combina frigorifică LG GBP32DSKZN
Detalii & Preț
Compresor Smart Inverter
Tehnologie Full No Frost
Volum net de 384 l
Tehnologie Door Cooling
Tehnologie Smart Diagnosis
Consum anual de energie de 257 kWh
<strong> Combina frigorifică LG GBP62DSSGR</strong>
 Combina frigorifică LG GBP62DSSGR
Detalii & Preț
Volum net total de 384 l
Consum anual de energie de 215 kWh
Tehnologia Door Cooling
Compresor linear inverter
Nivel de zgomot 35 dB
 Tehnologie Fresh Converter
<strong>Combina frigorifică Electrolux LNT7ME34X2</strong>
Combina frigorifică Electrolux LNT7ME34X2
Detalii & Preț
Răcire 360°
Volum net de 360 l
Custom Flex asigură o depozitare personalizată
Sertar Extra Chill pentru mezeluri și brânzeturi
Funcție vacanță
Sistem de răcire No Frost

<strong>Combina frigorifică Electrolux LNT7ME34G1</strong>
Combina frigorifică Electrolux LNT7ME34G1
Detalii & Preț


Sistem inteligent Twin Tech No Frost
Sertar Extra Chill
Funcție CustomFlex Răcire 360°
Consum anual de 274 kWh
Volum total net de 360 l
<strong>Combina frigorifică Arctic AK54270M30W</strong>
Combina frigorifică Arctic AK54270M30W
Detalii & Preț
Rafturi ajustabile – Mix Zone
Consum anual de energie de 275 kWh
Nivel de zgomot de 38 dB
Compartiment Garden Fresh
Funcție de iluminare Eco LED
Capacitate netă totală de 262 l
<strong>Combina frigorifică Arctic AK60366M40NF</strong>
Combina frigorifică Arctic AK60366M40NF
Detalii & Preț
Sistem Full No Frost
Tehnologie Air Flow Dual Tech
Condensator integrat
Funcție de iluminare Eco LED
Volum net total de 324 l
Termostat ajustabil

Combina frigorifică Samsung RB31FDRNDSA

Avantaje
 • Nivel de zgomot în timpul funcționării de 37 dB
 • Compresor cu inversor digital
 • Consum de energie de 317 kWh/an
 • Tehnologie No Frost
 • Raft cu glisare
 • Dozator extern de apă

Una dintre cele mai bune combine frigorifice este Samsung RB31FDRNDSA. Aceasta poate fi varianta cea mai potrivită pentru tine în cazul în care îți dorești un model durabil, având o garanție de 10 ani și un nivel redus de zgomot în timpul funcționării – 37 dB.

Cea mai bună combină frigorifică Samsung RB31FDRNDSA are un aspect plăcut, iar culoarea sa este argintie. Fiind un model standard, cu dimensiunile de 185 cm înălțime, 67,5 cm adâncime și 59,5 cm lățime, asigură o integrare ușoară în orice colț al locuinței. Această combină frigorifică are un volum net total de 338 l.

Cele 3 compartimente speciale din dotare – compartimentul de legume și fructe, compartimentul pentru produse lactate și compartimentul pentru ouă permit o organizare eficientă a spațiului și un acces facil la alimentele depozitate. Aceste rafturi sunt realizate din sticlă securizată. Pentru un plus de confort, modelul este prevăzut cu dozator extern de apă și cu un suport pentru doze pentru a le păstra mereu la îndemână, prevenind rostogolirea și agitarea acestora.

Congelatorul acestui model este situat în partea inferioară și este prevăzut cu 3 compartimente de depozitare. Fiind proiectată în mod inteligent pentru a maximiza eficiența spațiului, combina frigorifică Samsung RB31FDRNDSA este prevăzută cu un compartiment de congelator cu deschidere completă care se extinde în afară. Acesta asigură o utilizare optimă care ușurează extragerea și organizarea produselor. Capacitatea de îngheț/24h a congelatorului este de 12 kg, iar sistemul de dezghețare este automat.

Fiind una dintre cele mai bune combine frigorifice, Samsung RB31FDRNDSA are în dotare un compresor cu inversor digital care efectuează 5 cicluri (compresoarele convenționale dispun de doar 2 comenzi – pornire și oprire). Aceste 5 cicluri se bazează pe nivelul de umiditate și pe șabloanele de folosire. În acest fel, se asigură menținerea unei temperaturi constante și se reduce uzura compresorului pentru o durată de viață mai mare. 

De asemenea, nivelul zgomotului este menținut la un nivel minim de 37 dB, iar consumul de energie este scăzut, fiind încadrat în clasa energetică F cu un consum anual de 317 kWh. 

În plus, combina frigorifică este prevăzută cu Tehnologia No Frost care asigură o răcire uniformă a alimentelor, fără a forma gheață sau zăpadă în compartimente. Mai mult decât atât, această tehnologie No Frost reduce nevoia de energie ceea ce determină creșterea durabilității sistemului de răcire. În cazul întreruperii energiei electrice, acest model are o autonomie de până la 8 ore.

Combina frigorifică Samsung RB31FDRNDSA este prevăzută cu LED situat în partea superioară pentru o iluminare puternică. Raftul cu glisare ușoară din dotare permite organizarea și accesarea cu ușurință a produselor. Modelul mai este prevăzut și cu funcțiile de super-congelare, debit multiplu și alarmă ușă.

Combina frigorifică Samsung RB36T600CSA/EF

Avantaje
 • Volum total net de 360 l
 • Nivel de zgomot în timpul funcționării de 35 dB
 • Consum anual de energie de 166 kWh
 • Tehnologia Digital Inverter
 • Tehnologia All Around Cooling
 • Funcție de răcire rapidă
Dezavantaje
 • Nu este prevăzut cu dozator de apă

Combina frigorifică Samsung RB36T600CSA/EF poate fi alegerea ideală în cazul în care optezi pentru un model încăpător, având un volum total net de 360 l. În plus acesta este prevăzut cu tehnologia Space Maxx care creează o capacitate internă suplimentară pentru a avea suficient spațiu pe rafturi, astfel încât să încapă toate alimentele.

Samsung RB36T600CSA/EF este un model standard cu un design compact și robust, fiind de culoare argintie. Dimensiunile acestui model sunt de 193,5 cm înălțime, 65,8 cm adâncime și 59,5 cm lățime, iar greutatea sa netă este de 72 de kg.

Frigiderul, care are un volum de 248 l și 4 rafturi realizate din sticlă securizată, asigură o capacitate mare de depozitare a alimentelor și un acces facil. Compartimentul special pentru legume și fructe și compartimentul pentru ouă permit organizarea eficientă a produselor. 

În plus, raftul de ușă special pentru sticle mai voluminoase permite depozitarea băuturilor din sticle de până la 2 litri, fiind ideal pentru a mai elibera spațiul de pe celelalte rafturi. Această combină frigorifică vine la pachet și cu o tavă pentru gheață.

Congelatorul combinei frigorifice Samsung RB36T600CSA/EF are un volum net de 112 l și este prevăzut cu 3 compartimente de depozitare. Capacitatea de îngheț/24 de ore este de 13 kg.

Pentru o eficiență maximă și o durabilitate ridicată compresorul Digital Inverter din dotare își reglează în mod automat viteza. Din punct de vedere energetic, acest model este încadrat în clasa energetică C, cu un consum anual de energie de 166 kWh. Nivelul de zgomot generat în timpul funcționării este redus – 35 dB. În ceea ce privește autonomia fără curent, aceasta este de până la 18 ore.

Fiind un model performant, Samsung RB36T600CSA/EF este prevăzut cu tehnologia True No Frost care are rol de a răci în mod uniform alimentele, fără depuneri de gheață. Astfel, nu este necesară efectuarea decongelării, iar produsele tale depozitate se vor păstra proaspete, economisind în același timp și energie electrică.

Această combină frigorifică este dotată și cu tehnologia All Around Cooling care răcește la aceeași temperatură și în mod egal tot frigiderul, asigurând o temperatură constantă în dreptul fiecărui raft pentru ca alimentele tale să rămână proaspete cât mai mult timp. 

Mai mult decât atât, una dintre cele mai bune combine frigorifice Samsung RB36T600CSA/EF este prevăzută cu tehnologia Clean Back, care oferă o durabilitate mai mare prin împiedicarea acumulării murdăriei în jurul componentelor, protejându-le în același timp și de lovituri. Acest lucru este posibil datorită capacului de siguranță care protejează agregatul frigorific, facilitând curățarea spatelui frigiderului.

Samsung RB36T600CSA/EF este prevăzut cu funcția de răcire rapidă a alimentelor și băuturilor care poate fi accesată prin apăsarea butonului Power Cool. Funcția Power Freeze va congela rapid alimentele sau va produce gheață. Combina frigorifică este prevăzută și cu sistem de iluminare LED. Funcția de alarmă ușă te va atenționa în cazul în care ai uitat ușa deschisă sau nu ai închis-o în mod corect.

Combina frigorifică Whirlpool W5 921E OX

Avantaje
 • Volum net total de 372 l
 • Tehnologie Al 6 lea simț
 • Tehnologie Fresh Box
 •  Tehnologie Less Frost
 • Funcție de răcire rapidă
 • Consum anual de 249 kWh
Dezavantaje
 • Nu este prevăzută cu dozator pentru apă

Whirlpool W5 921E OX este un alt model performant care se află pe lista cu cele mai bune combine frigorifice. Acesta se remarcă datorită tehnologiei Al 6-lea simț care asigură menținerea prospețimii alimentelor tale timp îndelungat, prin controlul constant al temperaturii și adaptarea instantă a acesteia.

Combina frigorifică Whirlpool W5 921E OX are un aspect plăcut și este prevăzută cu uși realizate din inox anti-amprentă. Mânerul integrat din dotare asigură o deschidere confortabilă și o integrare perfectă în interiorul bucătăriei tale. Panoul de comandă prevăzut cu butoane de tip Touch Control monitorizează în permanență două zone de temperatură. Acestea pot fi reglate unitar.

Referitor la dimensiunile aparatului, acestea sunt următoarele: 201,3 cm înălțime, 65,5 cm adâncime și 59,5 cm lățime. Greutatea netă este de 70 kg.

În partea superioară a combinei frigorifice este amplasat frigiderul care are un volum net de 261 l. Frigiderul este prevăzut cu 5 rafturi interioare realizate din sticlă și 4 rafturi pentru uși. Pentru un acces facil la alimente și o organizare eficientă, acesta are în componență un compartiment pentru fructe și legume și un compartiment pentru ouă.

Congelatorul care are un volum net de 111 l se află în partea inferioară. Acesta este prevăzut cu 3 compartimente și o capacitate de îngheț de 5 kg/24 h.

Fiind una dintre cele mai bune combine frigorifice, Whirlpool W5 921E OX are o putere de 150 W, garantând o funcționare optimă cu un consum redus de energie – consum anual de 249 kWh fiind încadrată în clasa energetică E. 

Nivelul de zgomot generat în timpul funcționării este de asemenea redus – 39 dB. În cazul întreruperii energiei electrice, acest model are o autonomie de 24 ore.

Pentru o dezghețare facilă și rapidă a congelatorului tehnologia Less Frost din dotare asigură formarea gheții doar pe pereții acestuia, datorită vaporizatorului amplasat în jurul cavității. 

Astfel, întreg procesul de dezghețare este redus ca durată și ușor de efectuat. În plus, tehnologia Fresh Box garantează condiții ideale de păstrare a fructelor și legumelor datorită posibilității de ajustare a nivelului de umiditate din interiorul sertarului, printr-o simplă deplasare a cursorului.

Combina frigorifică Whirlpool W5 921E OX este prevăzută cu funcția de răcire rapidă care restaurează într-un timp scurt temperatura potrivită în interiorul frigiderului. Alarma sonoră din dotare te va avertiza de fiecare dată când uiți ușa frigiderului deschisă. Pentru o iluminare perfectă, modelul este prevăzut cu LED – uri care răspândesc uniform lumina în interior.

Combina frigorifică încorporabilă Whirlpool SP40 801 EU

Avantaje
 • Volum net de 400 l
 •  Funcție Fast Cooling
 • Funcție Fast Freezing
 • Tehnologie al 6 lea simț
 • Tehnologie Less Frost
 • Modul Vacanță
Dezavantaje
 • Nu este prevăzut cu dozator pentru apă

Combina frigorifică Whirlpool SP40 801 EU poate fi soluția perfectă în cazul în care îți dorești un model încorporabil prevăzut cu funcții speciale precum Fast Cooling care reglează automat temperatura de răcire optimă. În acest fel, se asigură un consum redus de energie, iar alimentele tale vor fi păstrate proaspete timp îndelungat. Mai mult decât atât, acest model este prevăzut și cu funcția Fast Freeze care îngheață rapid alimentele în compartimentul congelatorului.

Whirlpool SP40 801 EU are un design compact, fiind într-o nuanță de alb, și este realizat din materiale de calitate pentru a asigura o durabilitate mare. Fiind un model încăpător cu un volum net total de 400 l, acesta are dimensiunile de 193,3 cm înălțime, 54,5 cm adâncime și 69 cm lățime. 

Greutatea sa netă este de 74 kg. În plus, modelul este flexibil la instalare datorită  designului special al balamalei și ușii subțiri care nu permite ieșirea în afara dulapului combinei în timpul deschiderii, pentru a nu se lovi de mobilier sau de peretele bucătăriei.

Panoul de comandă prevăzut cu Display tactil permite modificarea următoarelor setări: Funcția Al 6-lea simț, temperatura congelatorului, funcția Fast Freeze, funcția Fast Cooling, Afișare temperatură, oprire alarmă sonoră, on/stand-by (în modul stand-by nu se aprinde lumina din compartimentul frigiderului) și modul de vacanță.

Frigiderul cu volum net de 299 l este situat în partea superioară și este prevăzut cu 5 rafturi interioare și 4 rafturi pentru uși. 

Acesta oferă cu până la 40% mai multă capacitate suplimentară de depozitare datorită flexibilității și posibilității de ajustare conform nevoilor și preferințelor tale. Sertarul Maxi Crisper din dotare asigură un spațiu ideal pentru depozitarea alimentelor la o temepratură de 5 grade Celsius. Pentru susținerea în siguranță a sticlelor și organizarea eficientă a produselor stocate, frigiderul este prevăzut și cu un raft special pentru sticle.

Congelatorul situat în partea inferioară are un volum net de 111 l și este prevăzut cu 3 compartimente. Capacitatea de îngheț/24h este de 4.5 kg.

Cea mai bună combină frigorifică Whirlpool SP40 801 EU are o putere de 140 W, asigurând o funcționare optimă cu un nivel redus de zgomot – 35 dB și un consum redus de energie. Consum anual de energie este de 310 kWh, modelul Whirlpool SP40 801 EU fiind încadrat în clasa energetică F. Referitor la autonomia sa fără curent, aceasta este de 19 ore.

Pentru meținerea îndelungată a prospețimii alimentelor, Whirlpool SP40 801 EU este prevăzută cu tehnologia Al 6-lea simț care asigură un control constant al temperaturii interioare. Tehnologia Less Frost facilitează procesul de decongelare și reduce durata efectuării acestuia, astfel încât dezghețarea va dura 1 minut.

Pentru iluminarea optimă a interiorului frigiderului, combina frigorifică este prevăzută cu iluminare LED. Funcția de atenționare te va avertiza în cazul în care uiți ușa deschisă. Frigiderul este echipat cu un suport pentru ouă și o tavă pentru gheață.

Combina frigorifică Beko RCNA406E40DZXBN

Avantaje
 • Tehnologie NeoFrost Dual Cooling
 • Tehnologia HarvertFresh
 • Funcție Vacation Mode
 • Autonomie fără curent – 33 h
 • Volum net de 362 l
 • Consum anual de energie 258 hWh

Aflat pe lista cu cele mai bune combine frigorifice, Beko RCNA406E40DZXBN iese în evidență datorită tehnologiilor inteligente care stau la baza acesteia. Astfel, tehnologia inovatoare Harvest Fresh în 3 culori asigură păstrarea vitaminelor din legume și fructe pentru o perioadă îndelungată. 

În plus, tehnologia NeoFrost Dual Cooling asigură condiții perfecte de conservare și previne amestecarea mirosurilor. 

Acest fapt se datorează răcirii eficiente care se realizează prin intermediul curenților de aer ventilat ce acționează în mod independent în cele două compartimente ale combinei frigorifice.

Realizată din materiale calitative și prevăzută cu suprafața de inox anti-amprentă, combina frigorifică Beko RCNA406E40DZXBN este un model standard durabil, ce are un design modern ușor de integrat în decorul bucătăriei tale. Dimensiunile acesteia sunt de 202,5 cm înălțime, 67 cm adâncime și 59,5 cm lățime. Greutatea modelului este de 76 kg.

Panoul de comandă este prevăzut cu TouchControl ce permite un acces facil atât la setarea temperaturilor interioare din interiorul frigiderului și congelatorului cât și la programarea modului de funcționare preferat.

Frigiderul amplasat în partea superioară are un volum net de 253 l. Acesta este prevăzut cu uși reversibile și cu un dozator extern de apă. Rezervorul dozatorului este integrat ergonomic în ușa combinei frigorifice, astfel încât să nu fie redus spațiul de depozitare. 

Aparatul este prevăzut și cu 3 rafturi interioare ajustabile, realizate din sticlă securizată și 3 rafturi amplasate pe ușa acestuia. 

În plus, combina frigorifică Beko RCNA406E40DZXBN este echipată cu un compartiment special pentru legume și fructe, compartiment pentru ouă și compartiment special pentru sticle.

Congelatorul modelului are un volum net de 109 l. Acesta este prevăzut cu 3 compartimente, iar sistemul de dezghețare congelator este automat. Capacitatea de îngheț/24h este de 6 kg. Compartimentul de congelare rapidă este ideal în cazul în care dorești scurtarea duratei de congelare a unor alimente. Acest proces este posibil prin intermediul unui ventilator suplimentar care reduce timpul de congelare cu 10 % față de celelalte rafturi.

Fiind una dintre cele mai bune combine frigorifice, Beko RCNA406E40DZXBN este prevăzută cu un sistem de răcire Neo Frost care împiedică apariția gheții în congelator și încadrează modelul într-o clasa energetică superioară – clasa E. Consumul anual de energie este de 258 kWh, iar nivelul zgomotului produs în timpul utilizării este de 38 dB. Autonomia fără curent este de 33 h.

Pe lângă tehnologiile inovatoare prezentate mai sus, această combină frigorifică este prevăzută și cu tehnologia EverFresh+. Astfel, legumele și fructele stocate în compartimentul special destinat sunt păstrate proaspete, datorită controlului umidității și condensării reduse prin fantele de aerisire.

Combina frigorifică Beko RCNA406E40DZXBN este prevăzută cu funcția Vacation Mode care asigură o funcționare cu un consum minim de energie. 

Funcția de congelare rapidă asigură congelarea uniformă a produselor tale într-un timp scurt. 

Funcția de răcire rapidă îți va răci băuturile preferate în doar 15 minute. În cazul în care uiți ușa frigiderului deschisă se va activa avertizarea sonoră. 

Pentru lumină perfectă, modelul este prevăzut cu iluminare LED. Combina frigorifică este echipată și cu un suport pentru ouă, suport pentru sticle și tavă pentru gheață.

Combina frigorifică BEKO RCNA406E40ZXBN

Avantaje
 • Volum total net de 362 l
 • Funcție de răcire rapidă
 • Funcție de congelare rapidă
 • Sistem de răcire No Frost
 • Tehnologie EverFresh+
 • Consum anual de 258 kWh
Dezavantaje
 • Nu este prevăzută cu dozator pentru apă

Pe lista cu cele mai bune combine frigorifice se află și BEKO RCNA406E40ZXBN care este un model standard, apreciat datorită performanțelor sale, fiind prevăzut cu diverse funcții speciale, precum funcția Vacation Mode și Cooling Fan. 

Funcția Vacation Mode asigură menținerea prospețimii alimentelor stocate cu un consum minim de energie electrică atunci când pleci în vacanță. 

Cooling Fan este un ventilator montat în compartimentul răcitor. Acesta asigură o eficiență înaltă la răcire și distribuie uniform aerul rece în interiorul aparatului.

Acest model are un design modern, fiind realizat din inox, de culoare argintie. Ușile reversibile permit schimbarea direcției de deschidere în funcție de restricțiile impuse de spațiul de amplasare. 

Dimensiunile de 202,5 cm înălțime, 67 cm adâncime și 59,5 cm lățime asigură un volum total net de 362 l. Panoul de comandă  acționat prin Touch Screen permite reglarea facilă a temperaturii și selectarea funcțiilor speciale.

Având un volum de 253 l, frigiderul acestui model este prevăzut cu 4 rafturi interioare ajustabile și 4 rafturi amplasate pe uși. De asemenea, acesta are 3 compartimente speciale – compartiment legume și fructe, compartiment ouă și compartiment pentru sticle, astfel încât spațiul să poată fi bine organizat și folosit la capacitate maximă. Combina frigorifică vine la pachet și cu o tavă pentru gheață.

Congelatorul are un volum net de 109 l și este prevăzut cu 3 compartimente. Capacitatea de îngheț în 24 h este de 6 kg. Ventilatorul suplimentar care este amplasat la nivelul primului raft din congelator asigură circularea aerului rece fiind ideal pentru situațiile în care îți dorești congelarea rapidă a alimentelor. Timpul de congelare este redus cu 10% spre deosebire de celelalte compartimente.

Cea mai bună combină frigorifică BEKO RCNA406E40ZXBN este prevăzută cu sistem de răcire No Frost care împiedică formarea gheții în congelator, menținând temperatura optimă de funcționare. În ceea ce privește consumul energetic, acesta este de 258 kWh pe an, fiind încadrat în clasa energetică E. Nivelul de zgomot generat este de 38 dB. În cazul întreruperii energiei, autonomia de funcționare este de 33 h.

Fiind un model performant, combina frigorifică BEKO RCNA406E40ZXBN este prevăzută cu tehnologia Harvest Fresh. Această tehnologie simulează ciclul natural de lumină solară pentru a păstra fructele și legumele proaspete un timp îndelungat, fără să se altereze sau să își piardă din vitamine. În plus, tehnologia EverFresh+ din dotare asigură controlul optim al umidității și reducerea condensării, garantând păstrarea legumelor și fructelor depozitate în compartimentul destinat lor cu până la 3 ori mai mult decât într-un alt model de frigider.

Pentru distribuirea uniformă a umidității și prevenirea amestecării mirosului, combina frigorifică este prevăzută cu tehnologia Neo Frost Duo Cooling. Aceasta asigură cele mai bune condiții de conservare datorită răcirii care se realizează prin intermediul curenților ventilați ce acționează independent în cele 2 compartimente.

BEKO RCNA406E40ZXBN este prevăzută cu funcția Door Open Buzzer care are rolul de a te avertiza sonor în cazul în care lași deschisă ușa frigiderului mai mult de un minut sau nu o închizi corespunzător. 

Funcția de răcire rapidă este ideală pentru răcirea băuturilor, iar funcția de congelare rapidă garantează congelarea alimentelor într-un timp scurt. Iluminarea LED asigură o lumină optimă în interiorul frigiderului fiind în același timp și economică.

Combina frigorifică LG GBP32DSKZN

Avantaje
 • Compresor Smart Inverter
 • Tehnologie Full No Frost
 • Volum net de 384 l
 • Tehnologie Door Cooling
 • Tehnologie Smart Diagnosis
 • Consum anual de energie de 257 kWh
Dezavantaje
 • Nu este prevăzut cu dozator pentru apă

Cea mai bună combină frigorifică pentru tine poate fi LG GBP32DSKZN datorită faptului că este un model performant, prevăzut cu un compresor Smart Inverter care reduce fluctuațiile de temperatură și păstrează alimentele proaspete timp îndelungat. 

De asemenea, acesta este prevăzut cu tehnologia Full No Frost care împiedică formarea gheții în congelator.

Combina frigorifică LG GBP32DSKZN este un model robust și compact, cu dimensiuni de 203 cm înălțime, 68,2 cm adâncime și 59,5 cm lățime. Greutatea netă este de 74 kg.

Fiind un model standard, de culoare gri și prevăzut cu uși reversibile, acesta poate fi încadrat cu ușurință în orice loc din bucătărie. Panoul de comandă este prevăzut cu display LCD pentru o accesare ușoară a funcțiilor.

Volumul net al frigiderului este de 277 l. Acesta este prevăzut cu 4 rafturi interioare din sticlă securizată și cu 4 rafturi pe uși, ideale pentru utilizarea eficientă a spațiului de stocare al alimentelor. În plus, este echipat cu un compartiment pentru sticle.

Congelatorul este împărțit în 3 compartimente și are un volum net de 107 l. Sistemul de dezghețare este automat, iar capacitatea de îngheț/24 h este de 8 kg. Acesta este prevăzut și cu o tavă pentru gheață.

Una dintre cele mai bune combine frigorifice, LG GBP32DSKZN asigură o funcționare optimă cu un consum redus de energie – consum anual de 257 kWh, fiind încadrată în clasa energetică E. 

Zgomotul generat în timpul funcționării este de 36 dB. 

În plus, tehnologia Door Cooling asigură o răcire rapidă și uniformă datorită aerisirilor din partea frontală a frigiderului, menținând în același timp temperatura ideală pentru păstrarea alimentelor. În ceea ce privește autonomia sa fără curent, aceasta este de 9 h.

Pentru diagnosticarea și remedierea eventualelor probleme de funcționare, acest model este prevăzut cu tehnologia inovativă Smart Diagnosis. Astfel, prin aplicația de control LG Smart ThinQ vei putea rezolva rapid și corect orice problemă ivită.

Combina frigorifică LG GBP32DSKZN este prevăzută cu funcția de blocare acces copii, pentru mai multă siguranță. Funcția de răcire rapidă este ideală pentru răcirea imediată a băuturilor. Funcția de congelare rapidă este ideală pentru congelarea alimentelor într-un timp scurt. Combina frigorifică este prevăzută și cu lumini soft LED pentru o iluminare perfectă și economică.

Combina frigorifică LG GBP62DSSGR

Avantaje
 • Volum net total de 384 l
 • Consum anual de energie de 215 kWh
 • Tehnologia Door Cooling
 • Compresor linear inverter
 • Nivel de zgomot 35 dB
 •  Tehnologie Fresh Converter
Dezavantaje
 • Nu este prevăzută cu dozator pentru apă

Un alt model performant aflat pe lista cu cele mai bune combine frigorifice este LG GBP62DSSGR. Acesta poate fi cea mai bună alegere în cazul în care îți dorești un model standard, cu sistem de răcire No Frost. 

Fiind prevăzută și cu tehnologia ingenioasă Fresh Converter, combina îți va asigura menținerea temperaturii optime în funcție de tipul alimentului depozitat. Astfel, legumele, peștele și carnea vor fi păstrate în condiții optime și vor rămâne proaspete o perioadă îndelungată de timp.

Combina frigorifică LG GBP62DSSGR are un design aparte, este de culoare gri graphite, fiind prevăzută cu suprafață emailată, ușor de încadrat în decorul casei. Panoul de comandă de tip Touch Control permite monitorizarea celor două zone de temperatură care pot fi ajustate independent. Referitor la dimensiunile modelului, aceste sunt următoarele: 203 cm înălțime, 68,2 cm adâncime și 59,5 cm lățime. Greutatea sa este de 78 Kg.

Frigiderul asigură un volum net de 277 l, fiind prevăzut cu 5 rafturi interioare din sticlă securizată care asigură o rezistență ridicată. Pe ușa acestuia se regăsesc încă 4 rafturi. În plus, frigiderul este prevăzut cu compartimente speciale pentru legume, fructe, preparate proaspete, pește, etc.

Congelatorul are un volum de 107 l, fiind împărțit în 3 compartimente. Capacitatea de îngheț/24 h este de 10 kg.

Compresorul linear inverter LG din dotarea acestei combine frigorifice asigură menținerea alimentelor în condiții ideale, reducând eficient fluctuațiile de temperatură, astfel încât acestea să nu își piardă proprietățile. De asemenea, sistemul precis de control al temperaturii, asigură o răcire uniformă 24 de ore. 

Pentru o răcire și mai rapidă și pentru păstrarea prospețimii produselor, tehnologia Door Cooling menține temperatura optimă prin intermediul aerisirilor din partea frontală a frigiderului. Tehnologia Smart Diagnosis din dotare asigură diagnosticarea și remedierea rapidă a eventualelor probleme de funcționare.

Din punct de vedere al consumului de curent, una dintre cele mai bune combine frigorifice LG GBP62DSSGR are o eficiență energetică ridicată, fiind încadrată în clasa energetică D, cu un consum anual de 215 kWh. Nivelul de zgomot generat în timpul funcționării este redus – 35 dB. Autonomia fără curent este de 9 h.

Combina frigorifică LG GBP62DSSGR este prevăzută cu funcția de iluminare LED care asigură o bună vizibilitate chiar și atunci când frigiderul este încărcat. Funcția de alarmă te va avertiza atunci când lași ușa frigiderului deschisă.

Combina frigorifică Electrolux LNT7ME34X2

Avantaje
 • Răcire 360°
 • Volum net de 360 l
 • Custom Flex asigură o depozitare personalizată
 • Sertar Extra Chill pentru mezeluri și brânzeturi
 • Funcție vacanță
 • Sistem de răcire No Frost
Dezavantaje
 • Nivel de zgomot mai ridicat (45dB) comparativ cu modelele anterioare
 • Nu este prevăzută cu dozator pentru apă

Achiziția ideală pentru tine poate fi combina frigorifică Electrolux LNT7ME34X2. Fiind un model performant, aparatul este prevăzut cu un sistem inovator de circulare, care asigură o distribuire optimă a aerului în fiecare colț și o răcire rapidă – răcire 360°. În acest fel, te vei putea bucura de alimente care își vor păstra textura și calitățile nutritive pentru mult timp.

Una din cele mai bune combine frigorifice Electrolux LNT7ME34X2 are un design premium, complet plat, de culoare argintiu, care completează perfect aspectul bucătăriei tale. Fiind un model standard cu dimensiuni de 201 cm înălțime, 65 cm adâncime și 59,5 cm lățime, poate fi amplasat în orice loc, asigurând o capacitate generoasă de depozitare – volum total net de 360 l.

Panoul de comandă este prevăzut cu display LCD care permite monitorizarea temperaturii și selectarea funcțiilor din dotare.

Frigiderul încăpător al acestui model are un volum net de 244 l și este prevăzut cu 3 rafturi interioare, confecționate din sticlă rezistentă. Ușa frigiderului este prevăzută cu alte 4 rafturi. Pentru o bună organizare a spațiului disponibil și distribuirea eficientă a alimentelor, este echipat cu 3 compartimente speciale. Acestea sunt: compartiment pentru legume și fructe, compartiment pentru produse lactate și suport pentru ouă. În plus, pentru personalizarea spațiului, cutiile din interiorul ușii frigiderului sunt detașabile, astfel încât să poată fi adaptat în funcție de preferințele tale. Pentru păstrarea optimă a brânzeturilor și mezelurilor poți utiliza sertarul special Extra Chill. Acesta asigură o temperatură mai scăzută comparativ cu restul frigiderului.

Congelatorul este prevăzut cu sistem de dezghețare automat, fiind împărțit în 3 compartimente. Volumul net al acestuia este de 94 l, iar capacitatea de îngheț/24 h este de 8 kg.

Sistemul de răcire No Frost din dotare asigură o funcționare ideală, fără riscul de a se produce gheață sau zăpadă. În ceea ce privește consumul anual de energie, acesta este de 250 kWh, combina frigorifică fiind încadrată în clasa energetică E. Nivelul de zgomot este de 45 dB, iar autonomia fără curent este de 18 h.

Combina frigorifică Electrolux LNT7ME34X2 este prevăzută cu funcția de răcire rapidă și congelare rapidă. Funcția vacanță asigură o funcționare cu un consum redus de energie. Controlul temperaturii se efectuează separat pentru frigider și congelator. Acest model este prevăzut și cu piciorușe reglabile. Funcția de iluminare LED asigură o lumină optimă în interiorul frigiderului.

Combina frigorifică Electrolux LNT7ME34G1

Avantaje
 •  Sistem inteligent Twin Tech No Frost
 • Sertar Extra Chill
 • Funcție CustomFlex
 • Răcire 360°
 • Consum anual de 274 kWh
 • Volum total net de 360 l
Dezavantaje
 • Nu este prevăzută cu dozator pentru apă

Fiind una dintre cele mai bune combine frigorifice, modelul Electrolux LNT7ME34G1 este prevăzut cu sistemul inteligent de răcire duală TwinTech No Frost. Acest sistem este superior comparativ cu sistemul No Frost, răcind în mod independent frigiderul și congelatorul. Astfel, în frigider se va menține nivelul optim de umiditate, iar în congelator nu se va forma gheață.

Combina frigorifică Electrolux LNT7ME34G1 are un aspect modern, fiind într-o nuanță de alb. Suprafața ușilor este placată cu sticlă, iar lateralele sunt emailate. Astfel, datorită designului, ușilor reversibile și tipului de încastrare standard, aceasta poate fi amplasată în orice loc din bucătăria ta.

Dimensiunile de 201 cm înălțime, 66,2 cm adâncime și 59,5 cm lățime permit o capacitate mare de depozitare a produselor. Volumul total net este de 360 l.

Pentru accesarea facilă a funcțiilor și controlul temperaturii ai la dispoziție un panou de comandă cu afișaj LED care se acționează prin touch control.

Frigiderul conține 3 rafturi interioare realizate din sticlă și 2 rafturi pentru ușă. Pentru personalizarea și maximizarea spațiului de stocare în funcție de preferințe, funcția Custom Flex permite detașarea rafturilor. Frigiderul este prevăzut și cu un compartiment pentru legume și fructe, un compartiment pentru produse lactate și un suport pentru ouă. În plus, sertarul Extra Chill din dotare este ideal pentru păstrarea în stare perfectă a mezelurilor și a brânzeturilor.

Congelatorul aparatului are un volum net de 94 l, fiind prevăzut cu sistem de decongelare automat. Pentru o distribuire optimă a alimentelor acesta este împărțit în 3 compartimente. Capacitatea de îngheț/24 h este de 8 kg.

Pentru o funcționare optimă, cea mai bună combină frigorifică Electrolux LNT7ME34G1 este prevăzută cu un sistem de răcire 360°. Acest sistem asigură o răcire uniformă și revenirea rapidă la temperatura selectată după deschiderea ușii frigiderului. În acest fel, alimentele se păstrează proaspete pentru mai mult timp.

Combina frigorifică Electrolux LNT7ME34G1 este încadrată în clasa energetică E, având un consum anual de energie de 274 kWh. Nivelul de zgomot produs în timpul funcționării este de 42 dB. În cazul întreruperii energiei electrice, autonomia este de 18 h.

Pentru o funcționare optimizată, combina frigorifică Electrolux LNT7ME34G1 permite controlul electronic al temperaturii și control separat pentru frigider și congelator. 

Funcția de vacanță asigură menținerea prospețimii alimentelor cu un consum minim de energie în timpul în care ești plecat. 

Funcția de iluminare LED asigură o lumină eficientă în interiorul frigiderului, fără să genereze costuri ridicate la energie electrică. 

Pentru răcirea băuturilor și congelarea alimentelor într-un timp scurt, ai la dispoziție funcția de răcire rapidă, respectiv funcția de congelare rapidă. Semnalul sonor te va avertiza dacă lași ușa deschisă timp îndelungat.  Combina frigorifică este prevăzută și cu piciorușe reglabile.

Combina frigorifică Arctic AK54270M30W

Avantaje
 •  Rafturi ajustabile – Mix Zone
 • Consum anual de energie de 275 kWh
 • Nivel de zgomot de 38 dB
 • Compartiment Garden Fresh
 • Funcție de iluminare Eco LED
 • Capacitate netă totală de 262 l
Dezavantaje
 • Sistem de răcire static

Combina frigorifică Arctic AK54270M30W poate reprezenta varianta perfectă pentru tine dacă optezi pentru un model accesibil, de dimensiuni mai reduse (170,8 cm înălțime, 57,4 cm adâncime și 54 cm lățime). Aceasta este ușor de integrat în orice loc al bucătăriei, iar rafturile ajustabile – Mix zone – permit personalizarea spațiului astfel încât să fie suficient loc pentru păstarea alimentelor tale, în condiții ideale.

Combina frigorifică Arctic AK54270M30W are un design ergonomic, nuanța sa este albă, fiind un model standard care poate fi încadrat în orice decor al bucătăriei. Ușile reversibile îți oferă posibilitatea de a fi montate în funcție de preferințele tale și de spațiul de care dispui.

Frigiderul are un volum net generos de 175 l, fiind compartimentat prin 4 rafturi interioare, realizate din sticlă securizată. Pe ușile acestuia regăsim alte 3 rafturi, ideale pentru depozitarea sticlelor de dimensiuni mai mari și a recipientelor de diverse dimensiuni precum sosuri sau borcane. Rafturile pot fi ajustate în funcție de nevoi. Pentru păstrarea îndelungată a prospețimii legumelor și fructelor, ai la dispoziție compartimentul Garden Fresh.

Congelatorul are un volum net de 87 l și este împărțit în 3 compartimente. Acesta este prevăzut și cu o tavă pentru gheață. Capacitatea de îngheț/24 h este de 4 kg.

Combina frigorifică Arctic AK54270M30W este prevăzută cu sistem de răcire static care asigură o funcționare optimă, cu un consum redus de energie – consum anual de 275 kWh (clasa energetică F). Nivelul zgomotului în timpul funcționării este de 38 dB. Pentru un control eficient al temperaturii, aparatul este prevăzut cu un termostat ajustabil, ușor de folosit. Acesta permite reglarea temperaturii în funcție de nevoile tale. Fără curent electric, acest model are o autonomie de 16 h.

Una dintre cele mai bune combine frigorifice Arctic AK54270M30W este prevăzută cu funcția Mix zone care permite ajustarea rafturilor interioare, astfel încât spațiul să poată fi utilizat la capacitate maximă. Funcția de iluminare Eco LED oferă lumină puternică degajând mai puțină căldură. Consumul energetic este de 7 ori mai mic în comparație cu sistemele de iluminare tradiționale.

Combina frigorifică Arctic AK60366M40NF

Avantaje
 • Sistem Full No Frost
 • Tehnologie Air Flow Dual Tech
 • Condensator integrat
 • Funcție de iluminare Eco LED
 • Volum net total de 324 l
 • Termostat ajustabil
Dezavantaje
 •  Nu este prevăzut cu dozator de apă

În lista cu cele mai bune combine frigorifice trebuie menționat și modelul Arctic AK60366M40NF. Acesta este soluția ideală în cazul în care ești în căutarea unui aparat potrivit pentru orice bucătărie, fiind un model independent care poate fi integrat și în mobilier. 

Integrarea este posibilă datorită sistemului de deschidere a ușii la 90 º. În plus, este prevăzut cu sistem de răcire Full No Frost care împiedică eficient formarea gheții în compartimentele de răcire. 

Combina frigorifică Arctic AK60366M40NF are un design innovator, ergonomic, care contribuie la eficientizarea spațiului din bucătăria ta. Pentru crearea unui aspect cât mai unitar și o integrare perfectă, acest model are condensatorul încastrat în pereții laterali. 

Mai mult decât atât, ușile reversibile pot fi montate în funcție de nevoile tale și de spațiul de care dispui. În ceea ce privește dimensiunile modelului, acestea sunt: 185,2 cm înălțime, 67 cm adâncime, 59,5 cm lățime. Greutatea netă este de 70 kg.

Fiind una dintre cele mai bune combine frigorifice, Arctic AK60366M40NF este prevăzută cu un frigider care are un volum net de 215 l. Pentru o bună organizare a spațiului și depozitarea eficientă a alimentelor, acesta este dotat cu 3 rafturi interioare realizate din sticlă securizată și 3 rafturi amplasate pe ușă. Raftul XXL Bottle este dedicat pentru sticlele cu volum mai mare, pentru a fi ușor de stocat și mereu la îndemână. 

Pentru depozitarea legumelor și fructelor ai la dispoziție compartimentul spațios Garden Fresh. Acesta asigură păstrarea în condiții optime a produselor și o prospețime îndelungată. Frigiderul este prevăzut și cu un compartiment special pentru produse lactate. Pentru depozitarea ouălor ai la dispoziție un suport special. Rafturile poziționate pe ușă pot fi ajustate în funcție de preferințele tale.

Congelatorul este prevăzut cu sistem de răcire automat și are un volum net de 109 l. Acesta este împărțit în 3 compartimente încăpătoare care asigură o congelare eficientă. În interiorului congelatorului vei regăsi și o tavă specială pentru gheață. Capacitatea de îngheț/24 de ore este de 6 kg.

Combina frigorifică Arctic AK60366M40NF asigură performanțe ridicate de răcire cu un consum redus de energie, fiind încadrată în clasa energetică E. 

Nivelul de zgomot în timpul funcționării este scăzut – 38 dB. În cazul întreruperii energiei electrice, aceasta are o autonomie de 33 h. 

Pentru o funcționare eficientă, tehnologia  de răcire Air Flow Dual Tech se bazează pe curenții de aer multidirecționali. Aceștia mențin prospețimea și calitatea alimentelor depozitate pentru o perioadă îndelungată. În plus, această tehnologie împiedică deshidratarea alimentelor și amestecarea mirosurilor între compartimente. Ventilatorul amplasat în interiorul răcitorului va menține temperatura setată constantă și asigură distribuirea uniformă a umidității în interior.

Acest model performant este prevăzut cu un termostat ajustabil care permite reglarea temperaturii în funcție de preferințele tale. Funcția Mix Zone permite ajustarea rafturilor poziționate pe ușa frigiderului pentru maximizarea capacității de stocare. 

Sistemul de avertizare Eco Buzz te va atenționa sonor în cazul în care uiți ușa deschisă sau nu o închizi corect. 

Funcția de iluminare Eco LED asigură o lumină optimă cu un consum redus de energie – consum energetic de 7 ori mai mic comparativ cu un sistem de iluminare tradițional.

Combina frigorifică este un aparat electrocasnic de bază în orice locuință. Deoarece este un produs costisitor, este important să parcurgi cu atenție specificațiile fiecărui model în parte, iar mai apoi să iei o decizie ținând cont de nevoile și de preferințele tale.

Cele mai bune combine frigorifice sunt cele care îți asigură un spațiu suficient pentru congelare și refrigerare, sunt durabile și fac parte dintr-o clasă energetică superioară (de la A la F). De asemenea, cele mai bune combine frigorifice garantează distribuirea uniformă a temperaturii și a umidității în interior, astfel încât alimentele tale să fie păstrate în condiții optime, fără să își piardă din calități.

Detalii pe care trebuie să le iei în considerare pentru a alege cea mai bună combină frigorifică

Alegerea uneia dintre cele mai bune combine frigorifice poate fi destul de dificilă, deoarece pe piață vei găsi foarte multe modele, iar nevoile și preferințele tale pot fi variate.

Chiar dacă îți dorești să alegi una dintre cele mai bune combine frigorifice fără prea mari eforturi, este esențial să îți rezervi timp pentru a te asigura că aceasta îndeplinește câteva cerințe de bază și își oferă multiple avantaje.

Pentru a veni în ajutorul tău și a te ajuta să iei o decizie cât mai corectă, îți vom prezenta câteva aspecte pe care este recomandat să le iei în considerare înainte de achiziționare. Iată care sunt acestea:

Spațiul de depozitare

Capacitatea de depozitare este măsurată în litri și este un aspect foarte important de care trebuie să ții cont atunci când intenționezi să cumperi o combină frigorifică.

Pentru o singură persoană este recomandat să optezi pentru un model care are un volum total net de 150 l. 

În cazul în care familia ta este formată din două persoane este potrivit să alegi un model cu un volum de 200 l. 

Dacă familia ta este compusă din mai mult de 3 persoane, este recomandat să alegi o combină frigorifică cu un volum de peste 250 l. Important este să eviți ca modelul ales să fie prea mare pentru tine și să fie menținută parțial goală, deoarece funcționează în mod continuu și poate genera costuri inutile.

Organizarea interioară

Cele mai bune combine frigorifice sunt cele care sunt prevăzute cu rafturi realizate din sticlă securizată, care să ofere rezistența necesară susținerii produselor mai voluminoase. 

În plus, acestea  sunt dotate cu un compartiment special pentru depozitarea legumelor și fructelor în condiții optime. Pentru a putea organiza eficient spațiul de stocare, acestea sunt prevăzute și cu rafturi amplasate pe uși, ideale pentru depozitarea sticlelor și a ouălor. Rafturile anumitor modele pot fi ajustabile, în funcție de nevoi.

Eficiența energetică

Un alt aspect deosebit de important este eficiența energetică pentru a evita situațiile neplăcute în care facturile la energie au costuri ridicate. 

Cele mai bune combine frigorifice sunt cele economice și care sunt încadrate în clasa energetică de la A la F. Astfel, cu cât combina frigorifică este încadrată într-o clasă mai bună, cu atât consumul energetic va fi mai mic. Este posibil ca modelele mai performante din punct de vedere al consumului să implice un preț mai ridicat la achiziție însă, pe termen lung este varianta cea mai rentabilă.

Funcții speciale

Combinele frigorifice performante sunt prevăzute cu diverse funcții utile care au ca scop creșterea performanțelor. Printre aceste funcții, enumerăm următoarele:

·         Dozator pentru apă – ideal pentru a avea în permanență apă rece și proaspătă;

·         Mod vacanță – asigură funcționarea cu un consum redus de energie în perioada în care ești plecat în vacanță;

·         Funcția de iluminare LED –  asigură o vizibilitate mare în interiorul combinei, cu un consum redus de energie;

·         Congelare rapidă – asigură congelarea alimentelor într-un timp scurt;

·         Răcire rapidă – asigură răcirea rapidă a băuturilor;

·         Avertizare sonoră – te va avertiza atunci când uiți ușa deschisă sau nu ai închis-o în mod corect;

·         Funcția Smart Diagnosis – ajută la identificarea și remedierea eventualelor probleme de funcționare.

Tipul de combină frigorifică

Înainte de achiziționarea unei combine frigorifice este important să stabilești dacă îți dorești un model clasic sau un model încorporabil.

Modelele clasice sunt variantele standard și pot fi găsite în diverse variante de dimensiuni și de design. Acestea pot fi amplasate în orice loc din bucătărie, sunt ușor de mutat și pot fi încadrate cu ușurință în orice decor.

Modelele încorporabile sunt ideale în cazul în care îți dorești un aspect uniform al bucătăriei tale, fără ca aceste aparate electrocasnice să fie vizibile. În cazul în care alegi o combină frigorifică încorporabilă va trebui să te asiguri că va avea un loc bine stabilit în momentul în care vei comanda mobilierul.

 Cele mai populare întrebări și răspunsuri despre combinele frigorifice

1

Care este diferența între frigider și combină frigorifică?

Combinele frigorifice au în general o capacitate de depozitare mai mare – volum net total de peste 250 l. În plus, comparativ cu un frigider care are un congelator mai mic, compartimentat în maximum două sertare de mici dimensiuni, o combină frigorifică dispune de un congelator cu mai mult spațiu de stocare. 

Numărul de uși este un alt aspect care poate face diferență între o combină frigorifică și un frigider. În general, frigiderele au o singură ușă pe întreaga lungime. Combinele frigorifice sunt prevăzute cu două uși care se deschid individual. Diferențe se văd și la preț, combinele frigorifice fiind în general mai scumpe însă asigură performanțe mai ridicate.

2

Care sunt cele mai economice combine frigorifice?

Cele mai economice combine frigorifice sunt cele care asigură o funcționare optimă cu un consum redus de energie – de maximum 350 kWh/an. 

Astfel, pentru a nu încărca facturile la electricitate, acestea trebuie să fie încadrate în clasa energetică de la A la F. În plus, pentru o eficiență maximă acestea trebuie să fie prevăzute cu tehnologii inovative precum tehnologia Neo Frost Duo Cooling sau tehnologia EverFresh+ care să asigure menținerea constantă a temperaturii și a umidității. În acest fel, se asigură păstrarea prospețimii alimentelor o perioadă îndelungată.

În această categorie regăsim următoarele modele: combina frigorifică BEKO RCNA406E40ZXBN, combina frigorifică Samsung RB31FDRNDSA sau combina frigorifică Whirlpool W5 921E OX.

3

Care sunt cele mai bune combine frigorifice?

Cele mai bune combine frigorifice sunt cele care garantează păstrarea alimentelor în condiții optime, fără a afecta calitățile și proprietățile acestora. Astfel, acestea trebuie să asigure distribuirea uniformă a temperaturii și a umidității în interior. În plus, pentru a fi cu adevărat eficientă, o combină frigorifică trebuie să funcționeze cu un consum redus de electricitate, astfel încât să fie încadrată într-o clasa energetică înaltă – de la A la F.

De asemenea, aceasta trebuie să fie silențioasă – nivelul de zgomot în timpul funcționării să nu depășească 45 dB. Cele mai bune combine frigorifice trebuie să fie prevăzute cu rafturi din sticlă securizată și să aibă câteva funcții de bază, precum funcția de iluminare LED sau avertizare ușă.

În această categorie regăsim modelele: Whirlpool SP40 801 EU sau Samsung RB36T600CSA/EF.

4

Care sunt temperaturile ideale pentru combina frigorifică?

Pentru ca alimentele tale să fie bine păstrate pentru o perioadă îndelungată este esențial să selectezi o temperatură optimă atât pentru frigider cât și pentru congelator. Sistemele de ajustare a temperaturii pot fi diferite în funcție de modelul de combină frigorifică pe care îl ai acasă.

Pentru frigiderul combinei frigorifice, temperatura optimă recomandată este de +4 °C. Aceasta poate fi ajustată între +2 și +8 °C, în funcție de cât este de încărcat sau de gol.

Pentru congelator temperatură ideală este de – 18 °C În funcție de nevoile tale, această temperatură poate fi reglată între – 16 și – 24 °C

5

Ce este o combină frigorifică?

O combină frigorifică este un aparat electrocasnic similar cu un frigider. Aceasta asigură menținerea alimentelor în stare optimă, împiedicând alterarea și pierderea proprietăților nutritive.

Spre deosebire de un frigider clasic, combina frigorifică este prevăzută cu un congelator mai încăpător. În general, congelatorul unui frigider este de aproximativ 10 – 20% din spațiu de stocare. La o combină frigorifică, congelatorul reprezintă aproximativ 30 – 40 % din spațiul de depozitare. În plus, congelatorul combinei frigorifice se regăsește în partea de jos. La frigider congelatorul este amplasat în partea superioară.

6

Ce este rezervorul de apă slim tank la o combină frigorifică?

Unele modele de combine frigorifice sunt prevăzute cu dozatoare externe pentru apă. Acestea asigură apă rece și proaspătă în orice moment. Rezervorul de apă slim tank se referă sistemele Water Dispenser care sunt integrate ergonomic în ușa frigiderului. În acest fel, spațiul de depozitare ramane intact, pentru a putea utiliza eficient capacitatea de stocare a combinei frigorifice.

7

Ce înseamnă combină frigorifică încorporabilă?

O combină frigorifică încorporabilă precum Whirlpool SP40 801 EU este special concepută pentru a putea fi încadrată într-un dulap specific de bucătărie, pentru a nu fi vizibilă. În acest fel, bucătăria ta va avea un aspect modern și uniform.

De menționat este faptul că pentru evacuarea în condiții optime a căldurii de la condensator, este esential să se rezerve un spațiu pe laterale și în spate de aproximativ 5 cm. De asemenea, este important să te asiguri că ușa combinei tale frigorifice poate să fie deschisă fără probleme, pentru a putea îndepărta facil rafturile și compartimentele pentru legume.

8

Ce înseamnă No Frost la combina frigorifică?

Termenul No Frost se referă la sistemul de răcire al combinei frigorifice. Astfel, această tehnologie determină scăderea temperaturii din interiorul aparatului folosind aer rece. În acest fel, se împiedică formarea gheții pe pereți.

În cazul în care alegi un model care are acest tip de răcire, nu va mai fi necesar să dezgheți periodic combina frigorifică. În plus, această tehnologie pe lângă faptul că previne apariția gheții, împiedică și apariția mirosurilor neplăcute, iar alimentele tale vor fi păstrate în mod corespunzător, pentru o prospețime de durată.

Modelele prevăzute cu această tehnologie sunt: Samsung RB36T600CSA/EF, BEKO RCNA406E40ZXBN, Electrolux LNT7ME34G1 sau Arctic AK60366M40NF.

9

Ce temperatură atinge compresorul unei combine frigorifice?

În stare de funcționare, temperatura acceptabilă a compresorului poate fi de la + 50 °C la + 60 °C. Aceasta nu trebuie să depășească însă + 90 °C. În cazul uzurii puternice a unității de răcire, aceste valori pot fi ușor mai ridicate.

Încălzirea compresorului până la temperatura la care releul de protecție va începe să funcționeze, poate indica deteriorarea înfășurării motorului. În cazul în care se întâmplă acest lucru, va trebui să înlocuiți compresorul.

Cauzele care duc la supraîncălzire pot fi diverse, precum: scurgerea freonului (elementul de răcire), un senzor de temperatură defect, defecțiunea schimbătorului de căldură, supraîncărcarea combinei frigorifice în special pe timp de vară, când răcirea este mai problematică.

10

Ce temperatură este în combina frigorifică?

Cele mai bune combine frigorifice sunt prevăzute opțiunea de reglare a temperaturii în funcție de preferințe și de nevoi. Astfel, în partea de frigider poți regla temperatura între +2 și +8 °C. Congelatorul permite reglarea temperaturii între – 16 și – 24 °C. De menționat este faptul că pentru frigider temperatură recomandată este de +4 °C, iar pentru congelator, temperatura ideală este de – 18 °C

Un aspect important este faptul că deși termostatul afișează +4 °C, temperatură nu este uniformă. Astfel, zona cea mai rece este de regulă la rafturile de jos. Aceasta poate avea o temperatură cuprinsă între 0 și + 2 °C. Zona rece este situată în mijlocul frigiderului și are o temperatură aproximativă de +4 °C.

Sertarul pentru legume poate avea o temperatură cuprinsă între +4 °C și +6 °C. Zona cea mai caldă este ușa frigiderului și poate avea o temperatură cuprinsă între +7 °C  și + 8 °C. Această zonă este ideală pentru produsele care nu au nevoie de o răcire intensă, precum sosurile, băuturile, ouăle etc.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola