Cel mai bun grătar electric: Top 5 recomandări

Dacă îți dorești să poți prepara rapid multiple feluri de mâncare fără a utiliza focul și fără fum deranjant, ai nevoie de cel mai bun grătar electric. Acesta este foarte simplu de utilizat, datorită faptului că funcționează cu energie electrică, fără să fie necesară conectarea la o sursă de gaze sau folosirea cărbunilor.

Astfel, cel mai bun grătar electric nu trebuie să lipsească din dotarea bucătăriei tale, fiind o soluție perfectă pentru înlocuirea grătarului clasic care funcționează cu flacără deschisă și pentru care este nevoie să aprinzi focul afară.

În plus, ai siguranța că alimentele gătite nu se vor lipi fiind și ușor de întreținut datorită faptului că modelele performante sunt prevăzute cu plăci detașabile, care pot fi curățate în mașina de spălat vase.

În cazul în care este dificil să decizi care este cel mai bun grătar electric pentru tine, am pregătit un top cu 5 dintre cele mai apreciate modele.

Pros
Tefal OptiGrill+ GC706D34
Tefal OptiGrill+ GC706D34
Detalii & Preț
Putere de încălzire de 2000 W
6 programe automate
  5 nivele de gătire
  Funcție pentru preparatele congelate
5 indicatori LED pentru nivelul de gătire
Senzor automat pentru gătit
Tefal Super grill GC451B12
Tefal Super grill GC451B12
Detalii & Preț
Două poziții de gătire – grill și barbecue
  Prevăzut cu cronometru digital
Putere de încălzire de 2000 W
Temperatură de până la 250 ° C
Plăci detașabile, antiaderente
Termostat cu 3 poziții
De'Longhi CGH912C
De’Longhi CGH912C
Detalii & Preț
Suprafață dublată la deschidere – 46 x 29 cm
Plăci cu înveliș ceramic
  Permite 3 moduri de gătire
Termostat ajustabil
Temperatură de până la 230 de grade
Sistem de scurgere a grăsimilor
De'Longhi CGH1030D
De’Longhi CGH1030D
Detalii & Preț
7 programe de gătit
Prevăzut cu display LED
Aplicație pentru asistare la procesul de preparare al alimentelor
Putere de încălzire de 2000 W
Termostat ajustabil, până la  230 ° C
Indicator LED
TEFAL GC724D12 OptiGrill+ XL
TEFAL GC724D12 OptiGrill+ XL
Detalii & Preț
Senzor automat pentru gătit
Putere de 2000 W
Suprafață mare de gătit – 40 x 20 cm
4 nivele de temperatură
9 programe automate de gătit
  Indicator nivel de gătire

Grătar electric Tefal OptiGrill+ GC706D34

Avantaje
 • Putere de încălzire de 2000 W
 • 6 programe automate
 •  5 nivele de gătire
 •  Funcție pentru preparatele congelate
 • 5 indicatori LED pentru nivelul de gătire
 • Senzor automat pentru gătit
Dezavantaje
 • Suprafață de gătit mai redusă – 30 x 20 mm
 • Nu are sistem de oprire automată

Modelul Tefal OptiGrill+ GC706D34 poate fi cel mai bun grătar electric pentru tine în cazul în care te orientezi spre un model performant. Acesta are o putere de încălzire de 2000 W și un senzor automat care asigură rezultate perfecte și preparate gătite conform preferințelor tale.

Grătarul electric Tefal OptiGrill+ este realizat din inox și este prevăzut cu o suprafață de gătire striată, cu dimensiuni de 30 x 20 cm. Cele 2 plăci turnate sub presiune din dotare sunt detașabile, iar datorită faptului că sunt compatibile cu mașina de spălat vase, sunt ușor de curățat și de întreținut.

Interfața simplificată oferă un acces facil la cele 6 programe automate. Acestea sunt următoarele: burger, pui, sandwich, cârnați, carne roșie și pește. În plus, cele 5 nivele de gătire și senzorul automat îți oferă de fiecare dată rezultate potrivite preferințelor tale – puțin făcut, mediu făcut, mediu, mediu bine făcut și bine făcut.

Modelul prevăzut cu o putere de încălzire de  2000 W asigură un interval de temperatură de 120 – 270 °C, pentru sesiuni de gătit eficiente și rapide. Termostatul ajustabil din dotare îți permite să pregătești orice tip de rețetă.

Cel mai bun grătar electric OptiGrill+ GC706D34 este prevăzut 5 indicatori luminoși LED, care te ajută să monitorizezi nivelul de gătire al alimentelor, astfel încât acestea să fie pregătite conform gusturilor tale. Înălțimea aparatului este ajustabilă, iar sistemul anti-alunecare din dotare asigură sesiuni de gătit perfecte.

Mai mult decât atât, grătarul este prevăzut cu o funcție specială dedicată preparatelor congelate și cu o tavă detașabilă pentru colectarea lichidelor care se pot scurge în timpul procesului de gătire.

Grătar electric cu timer Tefal Super grill GC451B12

Avantaje
 • Două poziții de gătire – grill și barbecue
 •  Prevăzut cu cronometru digital
 • Putere de încălzire de 2000 W
 • Temperatură de până la 250 ° C
 • Plăci detașabile, antiaderente
 • Termostat cu 3 poziții
Dezavantaje
 • Nu este prevăzut cu sistem de gătit automat
 • Nu are sistem de oprire automată

Cel mai bun grătar electric pentru tine poate fi Tefal Super grill GC451B12. Acesta este un model multifuncțional, prevăzut cu 2 poziții de gătire – Grill și Barbecue. Poziția Barbecue permite deschiderea grătarului la 180 °.

Tefal Super grill GC451B12 este un grătar electric durabil și rezistent, prevăzut cu o carcasă metalică și cu un mâner care se menține rece, realizat din termoplastic. Suprafață de gătire realizată din plăci de aluminiu turnat este striată și antiaderentă, având dimensiunile de 32 x 24 cm.

Interfața aparatului este prevăzută cu un cronometru digital, care îți permite să selectezi timpul de preparare astfel încât alimentele să fie gătite pe placul tău.

Cel mai bun grătar electric Tefal Super grill este prevăzut și cu un termostat reglabil, prevăzut cu  3 poziții – legume, sandwich pește/pui astfel încât să poți alegere varianta potrivă, în funcție de ingrediente. Mai mult decât atât, datorită modului MAXX vei putea găti rapid un grătar perfect.

Puterea de încălzire de 2000 W asigură o funcționare optimă și o temperatură de până la 250 ° C, pentru rezultate ideale, pentru toate gusturile și pentru toate preferințele.

Grătarul electric Tefal Super grill GC451B12 este prevăzut cu termostat ajustabil și cu un timer digital pentru selectarea timpului de gătire ideal pentru tine. Timerul te va anunța când preparatul este gătit exact așa cum îți dorești. Plăcile din dotare sunt detașabile și pot fi spălate cu ușurință la mașina de spălat vase. Aparatul este prevăzut și cu un sistem pentru depozitarea cablului.

Grătar electric De’Longhi CGH912C

Avantaje
 • Suprafață dublată la deschidere – 46 x 29 cm
 • Plăci cu înveliș ceramic
 •  Permite 3 moduri de gătire
 • Termostat ajustabil
 • Temperatură de până la 230 de grade
 • Sistem de scurgere a grăsimilor
Dezavantaje
 • Putere de încălzire mai mică comparativ cu modelele prezentate anterior – 1500 W
 • Nu are sistem de oprire automată

De’Longhi CGH912C este un grătar electric 3 în 1, care permite prepararea multor feluri de mâncare, de la friptură, burgeri, legume și pește până la clătite, pentu un mic dejun perfect. În plus, cel mai bun grătar electric De’Longhi are o suprafața mare de gătit – 23 x 29 cm, care se dublează după deschidere ajungând la 46 x 29 cm, fiind ideală pentru pregătirea alimentelor pentru întreaga familie.

Corpul acestui model este realizat din oțel inoxidabil, pentru a asigura o durabilitate mare și pentru a fi ușor de întreținut.  Plăcile din componența aparatului – un set de plăci netede și un set de plăci cu striații, au un inveliș ceramic antiaderent. Pe lângă antiaderență, acest înveliș ceramic este rezistent la zgârieturi și asigură un gătit uniform și sănătos al alimentelor. Plăcile sunt complet detașabile și se pot introduce în mașina de spălat vase, pentru a fi curățate rapid și ușor.

Mânerul cauciucat din dotare, asigură menținerea temperaturii reci, fiind ideal pentru presarea sandwich-urilor. În ceea ce privește dimensiunilor aparatului, acesta are 18,5 cm înălțime, 45,8 cm lățime, 34,3 cm adâncime și o greutate netă de 6,9 kg.

Panoul de control este prevăzut cu un termostat ajustabil, astfel încât să poți avea o precizie deplină asupra prepararea rețetelor de mâncare. Temperatura plăcilor poate fi selectată de la 80 la 230 de grade Celsius.

În funcție de poziția plăcilor, poți beneficia de 3 moduri de gătire. Acestea sunt: poziția închisă (ambele plăci unite), poziția deschisă – placa superioară la 100° față de cea inferioară și poziția întinsă (complet deschisă) – placa superioară aflată la acelașii nivel cu placa inferioară.  

Fiind un model performant, acesta are o putere de încălzire de 1500 W care asigură gătirea perfectă a alimentelor într-un timp scurt. De asemenea, pentru a pregăti rețete cât mai sănătoase, acesta este prevăzut cu un sistem de scurgere a uleiului, care ajută la drenarea grăsimilor din alimente. Aceste grăsimi se scurg în două containere practice, care sunt ușor de utilizat și de spălat.

Grătarul electric De’Longhi CGH912C este prevăzut cu un termostat ajustabil și cu indicator luminos, pentru monitorizarea nivelului de gătit. Sistemul anti-alunecare și suprafața neaderentă, asigură gătirea perfectă a oricărui tip de aliment, fără risc de lipire. Aparatul vine la pachet și cu o spatulă specială, ideală pentru drenarea grăsimilor.

Grătar electric De’Longhi CGH1030D

Avantaje
 • 7 programe de gătit
 • Prevăzut cu display LED
 • Aplicație pentru asistare la procesul de preparare al alimentelor
 • Putere de încălzire de 2000 W
 • Termostat ajustabil, până la  230 ° C
 • Indicator LED
Dezavantaje
 • Nu are sistem de oprire automată

Grătarul electric De’Longhi CGH1030D poate fi variantă ideală pentru tine dacă îți dorești un model modern, prevăzut cu Display LED și 7 programe de gătit. Acesta este prevăzut și cu o aplicație specială dedicată pentru a asista în timpul procesului de preparare al alimentelor.

Fiind un model cu dimensiuni de 18,5 cm înălțime, 45,8 cm lățime și 34,3 cm adâncime, acesta permite o suprafață mare de gătit – 36,8 x 22,8 cm, ideală pentru o familie de 4 membri. Suprafața de gătit este prevăzută cu plăci subțiri striate, detașabile, realizate din aluminiu, care pot fi curățate cu ușurință în mașina de spălat vase. În plus, aparatul are în dotare și plăci speciale pentru vafe.

Carcasa realizată din inox a aparatului, asigură o durabilitate mare, fiind rezistentă la zgârieturi și ușor de întreținut, iar mânerele care se păstrează reci în timpul funcționării asigură o manevrare în siguranță a grătarului.

Panoul de comandă este prevăzut cu un display LED și cu un termostat reglabil, pentru a putea pregăti orice tip de rețetă, în funcție de preferințe. Intervalul temperaturii este de 0 – 230 ° C.

Cel mai bun grătar electric De’Longhi CGH1030D are o putere de încălzire de 2000 W, asigurând gătirea uniformă și rapidă a alimentelor. Cele 7 programe de gătit din dotare permit prepararea unor feluri de mâncare foarte variate.

Modelul de grătar electric De’Longhi CGH1030D este prevăzut cu funcția de indicator LED care permite monitorizarea nivelului de gătire al alimentelor. Aparatul este prevăzut și cu o spatulă specială pentru drenarea grăsimilor generate în timpul preparării mâncărurilor.

Grătar electric TEFAL GC724D12 OptiGrill+ XL

Avantaje
 • Senzor automat pentru gătit
 • Putere de 2000 W
 • Suprafață mare de gătit – 40 x 20 cm
 • 4 nivele de temperatură
 • 9 programe automate de gătit
 •  Indicator nivel de gătire
Dezavantaje
 • Nu are sistem de oprire automată

Un alt model care poate fi cel mai bun grătar electric pentru tine este TEFAL GC724D12 OptiGrill+ XL. Acesta se remarcă datorită senzorului automat pentru gătit care detectează în mod automat grosimea oricărui aliment și ajustează temperatura optimă, pentru rezultate perfecte la fiecare utilizare. În plus, aparatul este prevăzut și cu un accesoriu special pentru gustări și coacere, care îți permite să coci cu ușurință sau să rumenești preparatele tale preferate.

Suprafața mare de gătire – 40 x 20 cm, prevăzută cu plăci din aluminiu antiaderente, permite opțiuni nelimitate de gătit și posibilitatea de a servi de la 7-8 persoane deodată. Carcasa din oțel, asigură o rezistență ridicată la zgârieturi, fiind ușor de curățat și de întreținut.

Cel mai bun grătar electric TEFAL GC724D12 OptiGrill+ XL dispune de 4 nivele de temperatură și 9 programe automate. Acestea sunt: Burger, Carne roșie, Sandwich, Cârnați, Pește, Pui, Fructe de mare, Bacon și Porc. Programele automate asigură o adaptare optimă a temperaturii de gătire în funcție de alimentul ales. Aparatul este prevăzut și cu un program special pentru preparatele înghețate.

Acest model are o putere de 2000 W pentru a asigura performanțe înalte în timpul utilizării. Tava specială din dotare este înclinată la 7 grade, pentru a permite colectarea lichidelor eliminate în timpul gătitului. Atât tava de colectare cât și plăcile de gătit, sunt detașabile și pot fi spălate în mașina de spălat vase.

Grătarul electric TEFAL GC724D12 OptiGrill+ XL este prevăzut cu un indicator pentru nivelul de gătire al alimentelor, care te ajută să monitorizezi procesul de pregătire al mâncării. Semnalul sonor, te va anunța când preparatul este gătit în funcție de preferințele tale.

Grătarele electrice oferă avantaje multiple și îți permit să gătești diverse feluri de mâncare în confortul casei tale, cu o simplă conectare la o priză de curent. Însă, pentru a obține rezultatele așteptate de fiecare dată, este important să alegi cel mai bun grătar electric, care să fie eficient și performant, astfel încât alimentele tale să fie gătite pe gustul tău.

Pentru a achiziționa cel mai bun grătar electric pentru tine, este important să nu te grăbești în a lua o decizie. Astfel, înainte de a alege un produs, asigură-te că vei studia cu atenție atât avantajele cât și dezavantajele fiecărui produs în parte, pentru a lua decizia cea mai corectă, care să te mulțumească pe deplin.

Detalii pe care trebuie să le iei în considerare pentru a alege cel mai bun grătar electric

Un grătar electric este soluția ideală și o alternativă sănătoasă pentru a prepara în cele mai bune condiții diverse tipuri de produse, precum carne sau legume. Însă, alegerea unui dispozitiv care să reprezinte cel mai bun grătar electric pentru tine poate fi destul de dificilă, mai ales din cauza faptului că pe piață vei găsi foarte multe modele, mai mult sau mai puțin performante. De aceea, pentru a alege un produs care să își merite cu adevărat investiția, este important să ai în vedere câteva criterii esențiale, pe care trebuie să le îndeplinească.

Iată care sunt acestea:

Temperatură reglabilă

Cel mai bun grătar electric trebuie să permită ajustarea temperaturii în funcție de alimentele pe care dorești să le gătești. Această opțiune este necesară deoarece nu toate alimentele au nevoie de aceeași temperatură pentru a fi gătite corespunzător.

Astfel, în cazul în care intenționezi să faci carne la grătar, va fi necesar să folosești o temperatură mai mare, pentru a fi bine pătrunsă. În schimb, legumele pot avea nevoie de o temperatură mai mică pentru coacere, pentru a nu fi distruse vitaminele și enzimele din acestea. Ca și temperatură în grade Celsius, majoritatea grătarelor electrice pot fi reglate între 65 și 270 de grade.

Puterea de gătire

Puterea de încălzire a grătarului electric se măsoară în W (watt) și se referă la temperatura la care poate ajunge suprafața de gătit a aparatului.

Cel mai bun grătar electric trebuie să aibă o putere de încălzire ridicată – de minimum 1500 W. De puterea maximă a grătarului depinde atât viteza de gătire a alimentelor cât și consumul de energie electrică.

Astfel, cu cât aparatul este mai puternic, cu atât se va încălzi mai rapid la și va ajunge la temperatura pe care o dorești pentru prepararea alimentelor. Pentru rezultate ideale, este recomandat să te orientezi spre modele care au o putere cuprinsă între 1500 – 2500 W. Acestea asigură o temperatură optimă pentru gătire, cu un consum de electricitate redus.

Dimensiunea și suprafața de gătit

Pe piață vei găsi modele de grătare electrice care au diverse dimensiuni și forme, precum forma de grill sau plită sau sistem prevăzut cu un capac, care permite gătirea simultană a alimentelor pe ambele părți. Vei putea găsi și modele care încorporează toate aceste 3 variante.

Înainte de a alege un model, este important să ții cont de nevoile tale și de spațiul de care dispui în bucătăria ta pentru amplasarea aparatului.

În cazul în care familia ta este mai numeroasă (peste 4 membri), este recomandat să alegi un model care să aibă o suprafață mai extinsă, cu diametrul de cel puțin 40 cm.

De asemenea, este important să alegi un model care să aibă o suprafață de gătit calitativă. Astfel, cel mai bun grătar electric, trebuie să aibă suprafață antiaderentă, pentru a evita lipirea alimentelor și pentru a putea fi curățat cu ușurință.  

Funcțiile suplimentare

Pentru o utilizare cât mai sigură și mai plăcută, cel mai bun grătar electric trebuie să fie prevăzut și cu funcții suplimentare, precum funcția de anti-alunecare sau funcția de atenționare luminoasă care te anunță atunci când aparatul a ajuns la temperatura optimă pentru utilizare.

De asemenea, o funcție utilă poate fi ecranul cu afișaj, care indică valoarea exactă a temperaturii în timpul procesului de gătit.

De mare ajutor poate fi și funcția de temporizare. Unele modele sunt prevăzute și cu funcția de blocare, care este o funcție specială de protecție care are rolul de a restricționa accesul copiilor la dispozitiv.

Cele mai populare întrebări și răspunsuri despre grătarele electrice

1

Cum funcționează un grătar electric?

Grătarele electrice sunt aparate prevăzute cu unul sau mai multe elemente de încălzire care asigură tratarea termică a alimentelor. Majoritatea modelelor sunt realizate din oțel inoxidabil și au un strat de acoperire antiaderentă, pentru a asigura gătirea uniformă a diverselor feluri de mâncare – legume, carne de pui, carne de pește, fast-food, ouă etc.

Aceste dispozitive folosesc doar curent electric, nefiind necesară branșarea la o sursă de gaz sau folosirea cărbunelui. Unele modele sunt prevăzute cu unul sau mai multe arzătoare ce încălzesc grătarul, care pot fi poziționate în centrul aparatului sau pot fi distanțate uniform sub suprafața de gătit.

2

Cum folosești un grătar electric?

Pentru a utiliza un grătar electric trebuie doar să îl conectezi la o priză disponibilă din bucătăria ta și să îl pornești de la butonul de comandă. După activarea opțiunii de pornire, trebuie să rotești butonul spre treapta dorită și să setezi temperatura.

Înainte de utilizare, este important să pui aparatul pe o suprafață plană și stabilă, care să fie rezistentă la temperaturi înalte. Plasarea alimentelor pe care intenționezi să le gătești trebuie efectuată doar după ce plita dispozitivului s-a încins bine.

3

Cum cureți un grătar electric?

Pentru curățarea corespunzătoare a unui grătar electric trebuie să oprești aparatul și să îl scoți din priză. După ce acesta s-a răcit complet, poți începe să îl demontezi pentru a putea spăla componentele murdare. Este recomandat să detașezi cu grijă capacul, plita și sertarele cu grăsime, pentru a putea fi igienizate optim.

Cel mai bun grătar electric, este prevăzut cu plite care sunt compatibile pentru mașinile de spălat vase, pentru o curățare eficientă și rapidă.

Exteriorul dispozitivului se poate șterge cu o lavetă umedă din microfibră, pentru a evita zgârierea suprafețelor.

Este important să eviți contactul cu rezistența electrică. Restul pieselor se vor spăla separat, cu un detergent degresant.

Ai grijă să nu folosești substanțe care pot afecta stratul antiaderent sau perii metalice. Asamblarea componentelor spălate se va face doar după toate acestea s-au uscat bine.

4

Ce poți găti la un grătar electric?

Cel mai bun grătar electric asigură gătirea optimă a unui meniu variat datorită puterii mari de încălzire, menținerea temperaturii pe durata procesului de gătire și distribuirea uniformă a căldurii. Astfel, vei putea găti cu ușurință preparate precum produse din carne, sandwich-uri, omletă, clătite, legume, fructe etc.

Unele grătare electrice sunt prevăzute cu programe speciale care își reglează în mod automat modul de funcționare, pentru a fi conform cu preparatul pe care intenționezi să îl gătești. În această categorie regăsim modele precum Tefal OptiGrill+ GC706D34 sau De’Longhi CGH1030D.

5

Cum aleg un grătar electric?

Pentru a alege un model care să fie cel mai bun grătar electric pentru tine este important să aloci un buget corespunzător unui produs de calitate și să ții cont de câteva aspecte importante, precum:

·         Puterea de încălzire – este recomandat să optezi pentru un aparat care are puterea de încălzire cuprinsă între 1500 și 2500 W. În acest fel, vei avea garanția că alimentele se gătesc mai repede și eficient.

·         Materialul – cel mai bun grătar electric este cel realizat din oțel inoxidabil. Acesta asigură o durată mare de viață și este mai rezistent la zgârieturi.

·         Suprafața de gătit – este important să alegi un model care are o suprafață metalică cu o acoperire antiaderentă. Aceste modele sunt mai ușor de întreținut și ajung mai repede la temperatura selectată.

În această categorie regăsim modele precum Tefal Super grill GC451B12 sau De’Longhi CGH912C.

6

Care este cea mai bună putere pentru un grătar electric?

Pentru o funcționare optimă care să asigure alimente gătite uniform într-un timp scurt și cu un consum de energie redus, este recomandat să optezi pentru un model care are puterea de încălzire cuprinsă între 1500 și 2500 W.

O putere mai mică de 1500 de W poate îngreuna procesul de gătire și poate genera costuri mai ridicate din cauză că este necesară o funcționare mai îndelungată pentru gătirea produselor. În plus, riști ca produsele pe care le gătești să își piardă din proprietăți și să nu fie pătrunse corespunzător.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola