Review purificator de aer Samsung AX60R5080WD/EU

Purificatorul de aer Samsung AX60R5080WD/EU este exact ceea ce ai nevoie pentru purificarea aerului din spațiile de mari dimensiuni. Acest device este recomandat pentru camere de până la 60 m2 și are capacitatea de a purifica o zonă mare mult mai rapid.

Mărime și dimensiuni

Samsung AX60R5080WD/EU

Cântărește 11,2 kg, măsoară 79 cm înălțime și 36 cm lățime, însă nu trebuie să îți faci griji dacă vrei să-l muți dintr-o cameră în alta. Datorită roților sale ascunse, e mult mai ușor să amplasezi purificatorul de aer oriunde dorești. Pur și simplu împinge-l sau trage-l în camera unde este nevoie de o purificare mai intensă. Roțile sunt bine camuflate și nu afectează designul general.

Design

Design-ul ergonomic garantează că se potrivește aproape în orice încăpere, fără a ocupa prea mult spațiu. Mai mult decât atât, prin poziționarea orificiului de admisie în față poți înlocui sau întreține filtrul fără a-l muta sau a-l îndepărta de perete.

Flux de aer

Samsung AX60R5080WD/EU

Samsung AX60R5080WD/EU beneficiază de un flux de aer în 3 direcții. Un ventilator de alimentare distribuie rapid aerul curat, iar astfel device-ul purifică mai mult aer și mai rapid, cu un CADR de 467 m3/oră.

Senzor pentru măsurarea calității aerului, de lumină

Review purificator de aer Samsung AX60R5080WD/EU

Purificatorul de aer beneficiază de un senzor pentru detectarea particulelor PM 1.0, PM 2.5 și PM10, TVOC precum și pentru detectarea luminii. Acești senzori sunt esențiali pentru o filtrare eficientă, ei regăsindu-se aproximativ la toate purificatoarele bune de pe piață.

Senzorul laser monitorizează calitatea aerului în timp real, detectând particulele de praf mai mici de 1,0μm și contaminanții gazoși.

Dacă pe senzor există praf, folosește un aspirator pentru a curăța senzorul și suprafața din jurul său.

Ecran touch pentru controlul dispozitivului

Modelul Samsung AX60R5080WD are un display cu butoane touch care îți permit să pornești/oprești device-ul, să modifici viteza ventilatorului, să activezi modul Sleep, timer-ul, dar și funcția Child Look.

De asemenea, pe ecranul touch există un indicator care își schimbă culoarea în funcție de calitatea aerului. De fiecare dată când apeși butonul Calitatea aerului de pe display, starea curentă este afișată în ordinea PM10 → PM2.5 → PM1.0.

Nivel de poluareCuloarea indicativuluiNivel PM10 (μg/m³)Nivel PM2.5 / PM1.0 (μg/m³)Nivelul poluării cu gaze
Foarte prostRoșu>151>764
ProstGalben81-15036-753
ModeratVerde31-8016-352
BunAlbastru<30<151

Modurile de filtrare ale purificatorului Samsung AX60R5080WD/EU

Samsung AX60R5080WD/EU are trei trepte de viteză și două moduri de purificare:

În modul Auto aparatul alege automat viteza ventilatorului, în funcție de nivelul calității aerului din încăpere.

Modul Sleep te ajută, de asemenea, să ai un somn liniștit, prin crearea unui flux de aer mai blând, fără ca ecranul device-ului să fie luminat.

Nivelul de zgomot al purificatorului

Nivel de zgomot al purificatorului este de maximum 50 dB.

Aplicația SmartThings

Aplicația SmartThings, disponibilă pentru Android și iOS, îți permite să controlezi funcțiile purificatorului de aer chiar și atunci când nu ești acasă. Poți porni/opri device-ul, ai posibilitatea să verifici calitatea aerului sau să monitorizezi starea filtrului.

Child Lock sau blocarea ecranului OLED

Samsung AX60R5080WD/EU beneficiază și de funcția Child Lock. Această funcție îi împiedică pe copii să schimbe setările dispozitivului. Funcția Child Lock poate fi activată prin intermediul aplicației sau de pe display-ul dispozitivului.

Pornire/oprire programată

Datorită Timer-ului pe care îl are în dotare, ai posibilitatea de a programa din aplicație purificatorul pentru pornire/oprire.

Filtrare

aparat de filtrat aerul Samsung AX60R5080WD/EU

Samsung AX60R5080WD/EU beneficiază de un sistem de filtrare dreptunghiular, în mai multre straturi, astfel că aerul este filtrat mult mai eficient.

Pre-filtrul elimină particulele mari, precum părul de la animale sau scamele, fibre textile.

Filtrul HEPA este o barieră eficientă împotriva particulelor microscopice și captează 99,7% din particulele cu dimensiuni de peste 0,3 microni.

Filtrul de carbon activ asigură o absorbție excepțională a mirosurilor si gazelor întâlnite în mod obișnuit într-o încăpere, precum fumul de țigară sau mirosul de mâncare.

Când se înlocuiesc filtrele purificatorului de aer Samsung AX60R5080WD/EU?

În medie, în funcție de calitatea aerului, de viteza motorului, dar și de cât de des a fost utilizat aparatul, filtrul se schimbă la 12 luni.

O alarmă de schimbare a filtrului face ca indicatorul de înlocuire a filtrului de pe display să se aprindă atunci când filtrul trebuie înlocuit.

În timp ce filtrul trebuie înlocuit, pre-filtrul poate fi spălat. În funcție de acumularea de praf, îndepărtează mai întâi praful cu un aspirator și spală ușor filtrul cu un detergent cu pH neutru diluat în apă călduță.

Curățarea pre-filtrului prin frecarea cu o perie sau un instrument similar poate deteriora fibrele foarte fine. Pentru a usca pre-filtrul ține-l departe de lumina directă a soarelui.

Concluzii

Samsung AX60R5080WD/EU este un purificator cu un design ergonomic, potrivit oricărui decor modern. Beneficiază de 3 viteze, două moduri de purificare, fiind ideal pentru camere de până la 60 m2. Cu un CADR de 467 m3/oră, device-ul purifică mult mai rapid aerul dintr-o încăpere.

Dat fiind faptul că beneficiază și de un senzor care măsoară nivelul particulelor poluante din aer, dar și de o aplicație care îți permite să controlezi funcțiile sale chiar și atunci când nu ești acasă, Samsung AX60R5080WD/EU este foarte util, acasă sau la birou.

Review purificator de aer Samsung AX60R5080WD/EU

PCGARAGE.ro

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola