Cel mai bun robot de bucătărie: Top 7 recomandări

Dacă ești în căutarea unei ustensile care îți ușureze munca și să simplifice procesul de gătit, ai nevoie de cel mai bun robot de bucătărie. Acest aparat electrocasnic este folositor în orice bucătărie, fiind capabil să efectueze numeroase acțiuni care să te ajute în prepararea alimentelor. Astfel, activitățile culinare vor fi mai puțin solicitante și se vor desfășura într-un timp mult mai scurt.

Alegerea celui mai bun robot de bucătărie pentru tine poate fi un proces destul de complex, deoarece pe piață vei găsi o mulțime de oferte, mai mult sau mai puțin reușite. De asemenea, înainte de achiziționarea unui produs, este esențial să ai în vedere care este tipologia de robot potrivită nevoilor tale.

Pentru a te ajuta să alegi cel mai bun robot de bucătărie cât mai rapid, îți prezentăm o listă cu 7 aparate calitative și durabile.

Bottom Line
TEFAL MasterChef Essential QB150138
TEFAL MasterChef Essential QB150138
Detalii & Preț
6 trepte de viteză
Motor de 800 W
Bol de inox cu capacitate de 4,8 l
Funcție Pulse
Funcție de frământare
Funcție de mixare
Heinner HPM-1000WH
Heinner HPM-1000WH
Detalii & Preț
Bol din inox cu capacitate de 5,5 l
Blender cu capacitate de 1,5 l
Mașină de tocat cu accesoriu pentru cârnați
10 trepte de viteză + funcția Pulse
Putere de 1000 W
Sistem de siguranță
EASY COOK Teesa
EASY COOK Teesa
Detalii & Preț
Motor puternic de 1400 W
Mecanism de înclinare automată
6 trepte de viteză
Bol detașabil din oțel inoxidabil
Funcții de frământare și mixare
  3 capete speciale incluse
Bosch StartLine MUM54D00
Bosch StartLine MUM54D00
Detalii & Preț
Motor puternic de 900 W
7 trepte de viteză
Capac transparent pentru vasul de mixare, cu orificiu de umplere
Spirale pentru frământarea aluatului, teluri pentru batere şi amestecare
Picioruşe din cauciuc cu ventuze pentru mai multă stabilitate
KENWOOD kMiX KMX750BK
KENWOOD kMiX KMX750BK
Detalii & Preț
Capacitate bol de 5 litri
3 accesorii speciale incluse
Capac anti-stropire inclus
Putere de 1000 W
6 trepte de viteză + Turbo
Kenwood Chef KVC 3110S
Kenwood Chef KVC 3110S
Detalii & Preț
Motor cu putere de 1000 W
Mișcare de rotație planetară
Bol de inox cu capacitate de 4,6 l
Prevăzut cu blender cu capacitate de 1,5 l
  Funcția Pulse
Sistem anti-alunecare
Tefal Masterchef Grande QB813D38
Tefal Masterchef Grande QB813D38
Detalii & Preț
Capacitate bol de 6,7 l
Motor cu putere de 1500 W
Mișcare planetară dublă de mixare
8 trepte de viteză
Prevăzut cu blender

Robot de bucătărie TEFAL MasterChef Essential QB150138

Avantaje
 • 6 trepte de viteză
 • Motor de 800 W
 • Bol de inox cu capacitate de 4,8 l
 • Funcție Pulse
 • Funcție de frământare
 • Funcție de mixare
Dezavantaje
 • Greutate netă de 6 kg

Robotul de bucătărie TEFAL MasterChef Essential QB150138 poate fi cea mai bună achiziție pentru tine dacă îți dorești un aparat fiabil și ușor de utilizat. Acesta este prevăzut cu 6 trepte de viteză, care pot fi ajustate în funcție de preparatele pe care le gătești. În plus, acesta este prevăzut și cu funcția Pulse pentru un control și o precizie maximă.

TEFAL MasterChef Essential QB150138 este un robot de bucătărie cu design minimalist (dimensiuni de 35 cm Î, 25 cm A și 41 cm L), este de culoare alb. 

Modelul este echipat cu un vas rezistent din inox care are o capacitate de 4,8 litri și este prevăzut cu ventuze speciale pentru o stabilitate ridicată. Bolul este echipat și cu protecție anti-stropire, pentru a evita pătarea aparatului și a spațiului de lucru în timpul utilizării.

În plus, bolul asigură prepararea unei cantiăți mari de aluat – până la 5 aluaturi de pizza la o singură utilizare, fiind ideal și pentru prepararea de torturi sau prăjituri  – pregătește până la 1.8 kg de compoziție.

Pentru rezultate ideale și fără efort, cel mai bun robot de bucătărie TEFAL MasterChef Essential QB150138 este dotat cu un accesoriu de patiserie. Acesta asigură o omogenizare perfectă a ingredientelor prin învârtirea în sensuri opuse, astfel încât suprafața bolului să fie acoperită în întregime. Pentru pregătirea unor aluaturi fine și delicioase poți utiliza accesoriul pentru frământare.

Robotul este prevăzut și cu un cârlig special confecționat din metal pentru aluaturi mai grele. În plus, acest robot de bucătărie asigură mixarea perfectă până la 800 de ml de ingrediente precum albușuri de ou sau diverse creme.

Motorul puternic de 800 de W garantează prepararea produselor tale favorite rapid și ușor, pentru întreaga ta familie.

Robotul de bucătărie TEFAL MasterChef Essential QB150138 este prevăzut cu trei funcții principale – funcția de frământare, funcția de mixare și funcția de mixare ouă. Acestea asigură rezultate fine și omogene de fiecare dată, fiind ideale pentru pregătirea unui număr mare de rețete.

Robot de bucătărie Heinner HPM-1000WH

Avantaje
 • Bol din inox cu capacitate de 5,5 l
 • Blender cu capacitate de 1,5 l
 • Mașină de tocat cu accesoriu pentru cârnați
 • 10 trepte de viteză + funcția Pulse
 • Putere de 1000 W
 • Sistem de siguranță
Dezavantaje
 • Nivel de zgomot în timpul funcționării de 80 dB

Heinner HPM-1000WH poate fi cel mai bun robot de bucătărie pentru tine dacă ești în căutarea unui produs multifuncțional. Acesta este dotat cu funcții multiple precum blender, mixare și tocare, ce îți asigură scurtarea timpului alocat gătitului prin folosirea unui singur aparat.

Robotul de bucătărie Heinner HPM-1000WH are un design compact, este alb, fiind prevăzut cu o carcasă realizată din plastic și un bol din inox încăpător, cu capacitate de 5,5 l.

Pentru pregătirea unor preparate diverse cu un singur aparat, acest robot de bucătărie este dotat cu un blender de 1,5 l realizat din sticlă rezistentă, care nu alterează calitatea sau gustul alimentelor.

Acesta este prevăzut și cu un accesoriu special pentru prepararea cârnaților. Mai mult decât atât, poți pregăti cu ușurință, amesteca și frământa diverse ingrediente rapid și ușor, datorită telului din inox, cârligului și paletei din aluminiu.

Considerat de mulți drept cel mai bun robot de bucătărie, Heinner HPM-1000WH este prevăzut cu un motor puternic și performant de 1000 W, care garantează omogenizarea și tocarea eficientă a ingredientelor, fără efort. Astfel, vei putea pregăti diverse rețete pentru tine și familia ta, într-un timp scurt.

În plus, pentru un control optim ai la dispoziție 10 trepte de viteză și funcția specială Pulse, care turează motorul la viteza maximă, pentru amestecarea rapidă și ușoară a ingredientelor care au o consistență mai groasă. În acest fel, motorul nu va fi foarte solicitat, iar durata de viață a aparatului va fi prelungită.

Acest robot de bucătărie este prevăzut cu funcțiile principale de Blender, Tocare și Mixare. Pe lângă aceste funcții, robotul dispune de un sistem de siguranță, care va permite utilizarea doar după montarea corectă a componentelor și închiderea capacului. 

Pentru o stabilitate maximă, modelul este echipat și cu sistem anti-alunecare.

Robot de bucătărie EASY COOK Teesa

Avantaje
 • Motor puternic de 1400 W
 • Mecanism de înclinare automată
 • 6 trepte de viteză
 • Bol detașabil din oțel inoxidabil
 • Funcții de frământare și mixare
 •  3 capete speciale incluse
Dezavantaje
 • Bolul trebuie acoperit pentru a proteja împotriva stropirii

O altă variantă de robot de bucătărie care te ajută să economisești din timpul alocat pentru prepararea rețetelor culinare este modelul EASY COOK Teesa. Acesta este un robot performant cu o putere de 1400 W, prevăzut cu un bol încăpător care are o capacitate de 5,5 litri.

Robotul de bucătărie EASY COOK Teesa are un aspect modern, fiind prevăzut cu o carcasă neagră din ABS.

Pentru o rezistență mare în timp, bolul și telul acestui model sunt realizate din oțel inoxidabil, iar cârligul și agitatorul sunt confecționate din aluminiu.

Mai mult decât atât, capacul special suplimentar din dotarea aparatului îți va menține spațiul de gătit curat în timpul amestecării, împiedicând împrăștierea aluatului pe diverse suprafețe.

Dimensiunile de 31,7 cm înălțime, 18,8 cm lățime 36,3 cm lungime și greutatea netă de 3,9 kg permit amplasarea aparatului în orice loc din bucătărie. 

Cel mai bun robot de bucătărie EASY COOK Teesa vine la pachet cu trei capete speciale – tel, agitator și carlig pentru aluat. Astfel, vei putea găti un număr mare de rețete într-un timp scurt, cu garanția ca vei obține rezultate ideale de fiecare dată.

Motorul puternic de 1400 W și cele 6 trepte de viteză garantează omogenizarea ingredientelor rapid și ușor. Pentru alimentele care au o consistență mai groasă poți utiliza funcția de Impuls care asigură o turație mai mare a motorului, pentru o obține un amestec perfect.

Robotul de bucătărie EASY COOK Teesa este prevăzut cu funcțiile speciale de frământare și mixare. În plus, acesta acesta prevăzut cu mecanism de înclinare automată și cu un sistem anti-alunecare.

Robot de bucătărie Bosch StartLine MUM54D00

Avantaje
 • Motor puternic de 900 W
 • 7 trepte de viteză
 • Capac transparent pentru vasul de mixare, cu orificiu de umplere
 • Spirale pentru frământarea aluatului, teluri pentru batere şi amestecare
 • Picioruşe din cauciuc cu ventuze pentru mai multă stabilitate
 • Protecţie electronică împotriva repornirii accidentale
 • Ușor de curățat: accesoriile pot fi spălate în mașina de spălat vase
Dezavantaje
 • Bol de inox cu capacitate de 3,9 litri

Cel mai bun robot de bucătărie pentru tine poate fi Bosch StartLine MUM54D00 în cazul în care îți dorești un aparat durabil, prevăzut cu mixare planetară 3 D.

Această mixare garantează rezultate perfecte prin amestecarea ingredientelor în 3 direcții. În acest fel se asigură omogenizarea și consistența optimă a oricărui tip de compoziție.

Bosch StartLine MUM54D00 este un robot de bucătărie cu un design modern, fiind culoare alb/albastru. Este ușor de amplasat și depozitat datorită dimensiunilor de 28,2 cm înălțime, 28 cm lățime și 27,1 cm lungime.

Bolul încăpător de 3,9 litri este realizat din inox, fiind rezistent în timp și ușor de curățat. Pentru pregătirea diverselor rețete ai la dispoziție accesoriu pentru frământare și accesoriu pentru tel. Acestea asigură omogenizarea optimă a compozițiilor, într-un timp scurt și fără efort.

Mai mult decât atât, pentru a permite adăugarea ușoară a ingredientelor în bol, accesoriile de mixare sunt înclinate către partea din spate a acestuia.

Cel mai bun robot de bucătărie Bosch StartLine MUM54D00 este prevăzut cu un motor eficient și durabil cu putere de 900 W. Acesta asigură o funcționare optimă și o omogenizarea perfectă chiar și a aluaturilor mai dense.

În plus, ai la dispoziție 7 trepte de viteză care permit ajustarea puterii ideale în funcție de preparatul pe care intenționezi să îl pregătești.

Funcțiile principale ale acestui model de robot de bucătărie sunt funcția de mixare și funcția de frământare.

Bosch StartLine MUM54D00 este prevăzut și cu funcția Pulse care asigură o turație mai mare a motorului, pentru omogenizarea aluaturilor mai tari, evitând suprasolicitarea aparatului.

Funcția Easy Arm Lift oferă mai mult confort la utilizarea aparatului, permițând schimbarea facilă a accesoriilor.

Pentru o siguranță maximă, cel mai bun robot de bucătărie Bosch StartLine MUM54D00 este prevăzut cu sistem anti-alunecare care previne deplasarea de pe blat.

Funcția de oprire automată previne pornirea nedorită a motorului.

Robot de bucătărie KENWOOD kMiX KMX750BK

Avantaje
 •  Capacitate bol de 5 litri
 • 3 accesorii speciale incluse
 •  Capac anti-stropire inclus
 • Putere de 1000 W
 • 6 trepte de viteză + Turbo
Dezavantaje
 • Greutate de 9 kg

Un alt model care poate fi cel mai bun robot de bucătărie pentru tine este KENWOOD kMiX KMX750BK. Acesta este un aparat rezistent, prevăzut cu un bol din inox cu capacitate de 5 litri, ce permite prepararea chiar și a 3 kg de aluat.

Robotul de bucătărie KENWOOD kMiX KMX750BK vine echipat și cu trei accesorii pentru omogenizarea oricărui tip de ingrediente – tel pentru amestecat, cârlig pentru frământat și accesoriu mărunțire.

KENWOOD kMiX KMX750BK are un aspect ergonomic, cu finisaje premium și dimensiuni de 35,5 cm înălțime, 24 cm lățime și 38,5 cm lungime, fiind un robot de bucătărie ușor de integrat în orice decor al bucătăriei.

Capacul de protecție antistropire rabatabil este prevăzut cu o porțiune specială care permite adăugarea de ingrediente în compoziție în timpul funcționării, fără a murdări bucătăria.

Pentru o manevrare mai ușoară, bolul este prevăzut cu mâner, iar datorită versatilității accesoriilor incluse poți încerca diverse rețete culinare.

Mai mult decât atât, pentru mai mult confort, componentele acestui robot de bucătărie pot fi curățare cu ușurință în mașina de spălat vase.

Robotul de bucătărie KENWOOD kMiX KMX750BK este prevăzut cu un motor performant cu putere de 1000 W. Acesta asigură o mișcare de rotație planetară, care asigură integrarea în totalitate a ingredientelor, pentru rezultate fine și omogene de amestecare sau frământare.

Cele 6 trepte de viteză din dotare plus funcția Turbo permit selectarea puterii dorite, în funcție de preparatul pe care dorești să îl pregătești.

Acest model de robot de bucătărie asigură posibilitatea de a pregăti nenumărate rețete prin funcțiile de amestecare și frământare.

Sistemul anti-alunecare din dotare sporește stabilitatea aparatului, împiedicând deplasarea acestuia pe blatul de lucru.

Pentru îndepărtarea ușoară a amestecului de pe vas, ai la dispoziție o spatulă specială din silicon.

Robot de bucătărie Kenwood Chef KVC 3110S

Avantaje
 • Motor cu putere de 1000 W
 • Mișcare de rotație planetară
 • Bol de inox cu capacitate de 4,6 l
 • Prevăzut cu blender cu capacitate de 1,5 l
 •  Funcția Pulse
 • Sistem anti-alunecare
Dezavantaje
 • Greutate netă de 11,7 kg

Modelul Kenwood Chef KVC 3110S este un alt produs de top ce poate fi alegerea ideală dacă îți dorești un robot de bucătărie versatil care să asigure obținerea oricărui tip de compoziție, de la creme aerate până la aluaturi dense.

Mai mult decât atât, ai la dispoziție numeroase accesorii Kenwood compatibile, care pot fi achiziționate separat, astfel încât să poți testa mai multe tehnici de gătit, folosind un singur aparat.

Catalogat drept cel mai bun robot de bucătărie, Kenwood Chef KVC 3110S are un design modern și ergonomic, având dimensiunile de 30,5 cm înălțime, 28,5 cm lățime și 38 cm lungime.

Acesta este  prevăzut cu un bol din oțel inoxidabil rezistent cu capacitate de 4,6 l care permite pregătirea unei cantități mari de compoziție. 

În plus, datorită celor trei accesorii speciale – tel pentru amestecat, cârlig pentru frământat și accesoriu pentru mărunțire, ingredientele vor fi omogenizate perfect.

Capacul de plastic din dotare este ideal pentru evitarea stropirii hainelor sau a suprafețelor în timpul utilizării aparatului. Astfel, bucătăria ta va fi menținută curată, fără pete inestetice de mâncare. Componentele robotului pot fi curățate cu ușurință în mașina de spălat vase.

Robotul de bucătărie Kenwood Chef KVC 3110S vine la pachet și cu blender care are o capacitate de 1,5 litri, fiind realizat din acril, fără BPA. Acesta este ideal pentru pasarea diverselor alimente, precum legume pentru supe, piureuri sau fructe pentru sucuri.

Fiind un model performant, acest model de robot de bucătărie are o putere de 1000 de W și este prevăzut cu viteză variabilă, care poate fi ajustată în funcție de nevoi.

Pentru extra viteză în timpul folosirii, poți utiliza funcția Pulse. Mișcarea de rotație planetară asigură rotirea accesoriilor de amestecare atât pe axa lor cât și de-a lungul marginii bolului. În acest fel, ingredientele vor fi împinse în permanență spre centrul vasului și vor fi integrate în totalitate.

Cel mai bun robot de bucătărie Kenwood este prevăzut cu funcțiile speciale de mixare, frământare și blender.

Funcția Pulse asigură o viteză mai mare a motorului în timpul folosirii.

Pentru a evita alunecarea de pe blatul de lucru, aparatul este prevăzut cu un sistem special anti-alunecare.

Robot de bucătărie Tefal Masterchef Grande QB813D38

Avantaje
 • Capacitate bol de 6,7 l
 • Motor cu putere de 1500 W
 • Mișcare planetară dublă de mixare
 • 8 trepte de viteză
 • Prevăzut cu blender
Dezavantaje
 • Greutate netă de 14,58 kg

Ultimul model  prezentat în top este Tefal Masterchef Grande QB813D38. Acesta este un robot de bucătărie de ultimă generație, prevăzut cu 5 funcții speciale, care permit prepararea facilă și rapidă chiar și a celor mai sofisticate rețete:

 • Blender
 • Tocare, 
 • Frământare
 • Feliere 
 • Mixare

Capacitatea de 6,7 l a bolului asigură omogenizarea unei cantități mari de ingrediente dintr-o singură utilizare.

Robotul de bucătărie Tefal Masterchef Grande QB813D38 are un design robust, ergonomic, prevăzut cu carcasă realizată din metal și bol realizat din inox.

Finisajele de tip premium, culoarea argintie și dimensiunile de 38 cm înălțime, 29 cm lățime și 37 cm lungime asigură o încadrare facilă în decorul bucătăriei tale.

Pentru cele mai bune rezultate, acest model este prevăzut cu un set metalic de patiserie care amestecă, frământă și bate. Setul este compus din paletă, cârlig de frământat și tel.

În plus, ai la dispoziție patru ieșiri de alimente, care permite utilizarea unei game largi de accesorii opționale.

Mașina de tocat carne din dotare are incluse trei site din inox care permit diverse tipuri de procesare – grosier, mediu sau fin. Aceasta este dotată și cu un accesoriu special pentru cârnați.

Tefal Masterchef Grande QB813D38 este prevăzut și cu un blender realizat din sticlă, cu o capacitate de 1,4 l. Acesta este ideal pentru blendarea alimentelor, spargerea gheții, prepararea de smoothie-uri, cocktailuri, etc.

Pentru felierea sau răzuirea legumelor și fructelor procesorul de alimente include trei discuri realizate din inox. Acest accesoriu este perfect pentru prepararea alimentelor crude precum legume, fructe, brânzeturi etc.

Puterea de 1500 de W a robotului de bucătărie Tefal Masterchef Grande QB813D38, considerat drept cel mai bun robot de bucătărie, garantează o funcționare optimă și o omogenizare ideală a tuturor compozițiilor, indiferent de gradul de densitate a acesteia.

Tefal Masterchef Grande QB813D38 asigură o mișcare planetară dublă de mixare, pentru a obține integrarea perfectă a ingredientelor. Cele 8 trepte de viteză permit controlul puterii de rotație, astfel încât aceasta să poate fi adaptată în funcție de ingredientele folosite.

Robotul de bucătărie Tefal Masterchef Grande QB813D38 este prevăzut cu funcțiile speciale de blender, tocare, frământare, feliere și mixare. Acesta vine la pachet cu numeroase accesorii, precum: accesoriu tel, accesoriu frământare, disc feliere, accesoriu tocat carne, recipient blender, disc radere și accesoriu mărunțire.

Sistemul de anti-alunecare din dotare asigură o stabilitate maximă.

Cel mai bun robot de bucătărie este de mare ajutor în bucătărie. Acesta îți va ușura sesiunile de gătit și te va ajuta pregătești orice preparat într-un timp mult mai scurt. În plus, pe lângă rapiditatea de execuție, ai garanția că vei obține rezultate perfecte de fiecare dată, fără efort și în deplină siguranță.

Cel mai bun robot de bucătărie pentru tine trebuie ales în funcție de nevoile și așteptările tale. De asemenea, înainte de a achiziționa un model este important să iei în considerare faptul că  un produs calitativ necesită o investiție considerabilă, dar îți oferă garanția că își va îndeplini bine rolul și va avea o durabilitate mare.

Detalii pe care trebuie să le iei în considerare pentru a alege cel mai bun robot de bucătărie

Multitudinea ofertelor de roboți de bucătărie poate fi derutantă, mai ales dacă nu ești familiarizat cu aspectele tehnice pe care trebuie să le îndeplinească un aparat calitativ și îți dorești să achiziționezi un produs cât mai repede.

Astfel, pentru a te asigura că vei alege cel mai bun robot de bucătărie pentru tine este recomandat să te ghidezi după preferințele tale, dar să nu neglijezi aspectele referitoare la caracteristicile acestuia.

Iată care sunt criteriile de bază pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a cumpăra un robot de bucătărie:

Capacitatea și materialul bolului

De regulă, capacitatea unui bol poate porni de la 300 de ml și poate depăși în cazul unor modele chiar și 10 litri. În general, majoritatea modelelor au o capacitate de până la 7 litri.

Cel mai bun robot de bucătărie pentru tine trebuie să aibă o capacitate adecvată nevoilor tale, astfel încât să poți pregăti dintr-o singură utilizare cantitatea de alimente necesară.

Un robot de bucătărie care are capacitatea potrivită te va ajuta să economisești atât timp cât și energie electrică.

În cazul în care familia ta este numeroasă sau obișnuiești să gătești des, este recomandat să te orientezi după un model multifuncțional, cu o capacitate mai mare, cu boluri de cel puțin 4 litri.

Dacă gătești mai rar sau doar pentru 1-2 persoane este recomandat să alegi un model cu o capacitate de până la 3 litri.

În ceea ce privește materialul bolului de amestecare, este recomandat să alegi un robot de bucătărie cu bol din inox. Acestea sunt mai ușor de curățat și asigură o durabilitate mare.

Puterea motorului

Puterea motorului se măsoară în W (wati). Cu cât numărul de wati este mai mare, cu atât va fi mai mare și puterea aparatului.

Pentru rezultate optime, este recomandat să te ghidezi după un robot de bucătărie care are o putere cuprinsă între 800 și 1500 de W. În acest fel, te vei asigura că va face față și sarcinilor mai dificile, precum omogenizarea aluaturilor mai dense.

Un aparat cu o putere mai mică implică riscuri mai mari de a se supraîncălzi în timpul utilizării sau de a se bloca din cauza ingredientelor mai grele.

De asemenea, o putere de peste 1500 W poate fi inutilă pentru nevoile unei bucătării rezidențiale și implică un consum energetic mai ridicat.

Funcțiile și accesoriile robotului de bucătărie

Unele modele existente pe piață sunt prevăzute cu numeroase funcții, însă acestea pot fi inutile pentru tine, mai ales dacă nu gătești des. De accea, este recomandat să alegi un robot de bucătărie care îndeplinește strict nevoile pe care le ai.

În cazul în care ești o persoană pasionată de gătit și obișnuiești să prepari rețete complexe, este ideal să te orientezi după un aparat versatil, care îndeplinește mai multe funcții și este prevăzut cu diverse accesorii, precum mașină de tocat, blender, etc.

Cel mai bun robot de bucătărie trebuie să fie prevăzut cu funcții de bază, precum funcția de mixare și funcția de frământare. Modelele mai performante sunt prevăzute și cu alte funcții speciale, precum feliere, tocare, mărunțire și blender.

Trepte de viteză ajustabile

Cel mai bun robot de bucătărie trebuie să fie prevăzut cu trepte de viteză care permit ajustarea în funcție de preferințele tale și de rețetele pe care le pregătești.

Treptele de viteză mai reduse sunt recomandate pentru amestecarea unei compoziții mai dense. Pentru un aluat mai aerat, se poate folosi o treaptă mai mare de viteză. De asemenea, funcțiile Pulse sau Turbo sunt foarte utile pentru o omogenizare a oricărui tip de compoziție.

Cele mai populare întrebări și răspunsuri despre roboții de bucătărie

1

Ce poate face un robot de bucătărie?

Cel mai bun robot de bucătărie, precum modelul TEFAL MasterChef Essential QB150138, EASY COOK Teesa sau KENWOOD kMiX KMX750BK îndeplinesc funcțiile principale de mixare și frământare. Astfel, cu ajutorul acestor aparate calitative vei putea obține orice compoziție, rapid și fără efort.

Un model mai performant, precum Tefal Masterchef Grande QB813D38, îndeplinește și alte funcții speciale, precum blendare, tocare, feliere sau mărunțire. Acesta este ideal în cazul în care îți dorești să poți efectua mai multe operațiuni de gătit cu ajutorul unui singur aparat.

2

Care este cel mai bun robot de bucătărie?

Cel mai bun robot de bucătărie este cel care te ajută să reduci timpul acordat sesiunilor de gătit și își ușurează considerabil munca.

Astfel, un robot de bucătărie bun cu adevărat eficient, trebuie să fie suficient de puternic (este recomandat să alegi un model care are o putere cuprinsă între 800 și 1500 W) încât să asigure omogenizarea perfectă chiar și a celor mai dense compoziții.

De asemenea este important să optezi pentru un model ergonomic și ușor de utilizat, prevăzut cu un bol rezistent, de preferat din oțel inoxidabil.

 În plus, este indicat să te orientezi după un model prevăzut cu trepte de viteză ajustabile în funcție de nevoile tale și care să fie prevăzut cu sistem de siguranță anti-alunecare.

În această categorie regăsim modelele Bosch StartLine MUM54D00, Kenwood Chef KVC 3110S sau TEFAL MasterChef Essential QB150138.

3

Ce nu poți pune în robotul de bucătărie?

Dacă ai achiziționat un robot de bucătărie puternic și fiabil precum modelele Bosch StartLine MUM54D00 sau Tefal Masterchef Grande QB813D38, poți pregăti în siguranță orice fel compoziții, de la creme aerate până la aluaturi dense și grele.

Totuși, este recomandat ca în cazul în care dorești să toci diverse alimente, să nu le introduci întregi ci să le mărunțești.

De asemenea, este de evitat să încerci să macini cafea în blender, deoarece aceasta este mai dificil de mărunțit. Nu este indicat nici să introduci alimente congelate, deoarece acestea pot deteriora aparatul din cauza durității lor.

4

Ce firmă de robot de bucătărie este mai bună?

Pe piață vei găsi o mulțime de roboți de bucătărie, mai mult sau mai puțin reușiți sau calitativi.

Pentru a te asigura că vei avea parte de un robot de bucătărie eficient și durabil, este indicat să te orientezi spre brandurile serioase, care sunt renumite pentru produsele superioare pe care le oferă clienților.

Printre brandurile cu renume se află Heinner, Tefal, Bosch, Kenwood sau Tessa.

De asemenea este important să iei în calcul că pentru un produs eficient va trebui să investești ceva mai mult. Însă ai garanția că vei putea folosi aparatul pentru mult timp, iar rezultatele vor fi cele mai bune de fiecare dată.

Un robot de bucătărie ieftin, de calitate îndoielnică, îți poate crea multe neplăceri, precum defecțiuni după un timp scurt de folosire sau dificultăți la omogenizarea ingredientelor.

5

Ce putere trebuie să aibă un robot de bucătărie bun?

Cel mai bun robot de bucătărie trebuie să aibă o putere minimă de 800 de W și de maximum 1500 W.

Un aparat care are puterea cuprinsă în acest interval, îți va asigura prepararea rapidă și ușoară a oricărui tip de compoziție – de la creme, la aluaturi pentru pâine și pizza, fără riscuri de supraîncălzire sau de blocare în timpul funcționării.

Un robot de bucătărie cu o putere mai mică de 800 W poate fi ineficient și poate întâmpina dificultăți la omogenizarea aluaturilor mai dense. Suprasolicitarea acestuia determină o durată mai scăzută de viață a aparatului.

O putere mai mare de 1500 W poate fi inutilă pentru o bucătărie rezidențială și poate genera un consum mai mare de energie electrică.

Printre modelele care au o putere optimă regăsim roboții de bucătărie precum EASY COOK Teesa, KENWOOD kMiX KMX750BK sau TEFAL MasterChef Essential QB150138.

6

Cum se curăță un robot de bucătărie?

Cel mai bun robot de bucătărie trebuie să fie ușor de întreținut. Pentru a-l curăța în siguranță,  este indicat să citești manualul cu instrucțiunile de îngrijire. În acest fel, te vei asigura că vei păstra aparatul în condiții optime, iar durata de viață a acestuia va fi prelungită.

Imediat după folosirea robotului este recomandat să îndepărtezi resturile de aluat sau de făină de pe aparat, să speli lama pentru a evita tocirea acesteia și cureți accesoriile folosite.

De asemenea, după spălare și uscare, este indicat să depozitezi accesoriile separat de aparat, pentru a preveni zgârieturile.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola