Cel mai bun dezumidificator: Top 7 recomandări

Dezumidificatorul reprezintă o modalitate sigură și eficientă de a scăpa de excesul de umiditate din casa, biroul sau apartamentul tău. Cel mai bun dezumidificator este cel care va avea în dotare funcții speciale pentru eliminarea mirosurilor, a alergenilor, prafului, părului de animale, cât și pentru îndepărtarea mucegaiului și igrasiei. 

Dezumidificatoarele vor asigura un aer respirabil și proaspăt în orice loc și, prin intermediul funcțiilor speciale ale celui mai bun dezumidificator, vei putea regla nivelul de umiditate dorit.

Alegerea celui mai bun dezumidificator înseamnă o investiție în sănătatea ta, a celor din jur, cât și pentru confortul casei tale. Dezumidificatoarele moderne au și funcții de purificare sau de uscare a rufelor care poate reprezenta o sarcină dificilă într-un spațiu închis și lipsit de prea mult aer. 

Pentru a te ajuta să alegi cel mai bun dezumidificator pentru casa ta, am pregătit un top cu 7 modele performante, apreciate grație funcțiilor sale.

Pros
Dezumidificator Turbionaire SENSO 12
Dezumidificator Turbionaire SENSO 12
Detalii & Preț
Panou de comandă intuitiv
Funcția Child Lock
Funcția de dezghețare automată
Agent frigorific ecologic R290
Flux puternic de aer
Filtru de aer lavabil
Nivel zgomot de 36 dB
Funcție de uscare rufe
Drenaj continuu
<strong>Dezumidificator AlecoAir D12ECO</strong>
Dezumidificator AlecoAir D12ECO
Detalii & Preț
4 moduri de funcționare
Funcția de ionizare
Interfață intuitivă Ușor de întreținut
Dotat cu prefiltru antibacterian
Funcție Child Lock
Consum mic de energie
Funcție Wi-Fi
<strong>Dezumidificator AlecoAir D13 TRADITIO</strong>
Dezumidificator AlecoAir D13 TRADITIO
Detalii & Preț
Higrostat inclus Opțiunea de drenaj continuu la rezervorul de 2.3 l
Conectivitate Wi-Fi și control asistent vocal
Funcția Child Lock
Funcție uscare rufe
Silențios
Dezumidificator Trotec TTK60E
Dezumidificator Trotec TTK60E
Detalii & Preț
Capacitate de dezumidificare de 18 l/24h
Rezervor de apă cu capacitate mare de 3.5 l
Potrivit pentru încăperi de până la 40 m2
Funcția de dezghețare automată
Funcția Child Lock
Funcție de memorie Indicator luminos de nivel pentru rezervorul de apă plin
Funcția de drenaj continuu
Agent de răcire R290
<strong>Dezumidificator și purificator AlecoAir D16 PURIFY</strong>
Dezumidificator și purificator AlecoAir D16 PURIFY
Detalii & Preț
Dezumidificator potrivit pentru camere de 20 – 25 m2
Setarea umidității țintă
Ușor de utilizat
Mod de uscare rufe
Consum mic de electricitate
Dispune de pre-filtru lavabil
<strong>Dezumidificator Turbionaire SENSO 25</strong>
Dezumidificator Turbionaire SENSO 25
Detalii & Preț
Ideal pentru spații mai mari
Dispune de funcția Wi-Fi
Funcția Child Lock
Agent de răcire R290/70 g
Funcția de dezghețare automată
Indicator LED al nivelul de umiditate
<strong>Dezumidificator Electrolux EXD16DN4W</strong>
Dezumidificator Electrolux EXD16DN4W
Detalii & Preț
Dezumidificare pentru suprafețe medii – mari
Design modern
Eficiență crescută și la temperaturi scăzute Filtru de praf
Higrometru încorporat
Se oprește automat la atingerea nivelului de umiditate dorit

Dezumidificator Turbionaire SENSO 12

Avantaje
  • Panou de comandă intuitiv
  • Funcția Child Lock
  • Funcția de dezghețare automată
  • Agent frigorific ecologic R290
  • Flux puternic de aer
  • Filtru de aer lavabil
  • Nivel zgomot de 36 dB
  • Funcție de uscare rufe
  • Drenaj continuu
Dezavantaje
  • Nu dispune de funcția de Wifi
  • Potrivit pentru spații destul de mici

Turbionaire SENSO 12 este inclus în top 7 recomandări pentru cel mai bun dezumidificator, datorită design-ului atractiv, minimalist, într-o nuanță de alb-negru, cât și materialelor de calitate din care este realizat. 

Cu ajutorul celor 4 roți multidirecționale și a mânerului, îl vei putea muta cu ușurință în orice încăpere. Dimensiunile acestuia sunt de 22 x 25.5 x 46 cm (lungime – lățime -înălțime), având o greutate de 11 kg.

Turbionaire SENSO 12 cu compresor este cel mai bun dezumidificator pentru încăperile de până la 20 m2, asigurând o capacitate de eliminare a apei de 12 l/zi. Este recomandată folosirea acestuia în spațiile cu o temperatură cuprinsă între 5°C – 35°C. 

Puterea de 185 W asigură un debit de aer reciclat puternic de 120 m3/h, cu un consum redus de energie. 

Deși capacitatea rezervorului de 2 l este destul de mică, dezumidificatorul Turbionaire dispune de funcția de oprire automată prin semnalul luminos în cazul umplerii până la refuz. Funcția de drenaj continuu cu un furtun inclus reprezintă o caracteristică a celui mai bun dezumidificator, în cazul în care realizezi dezumidificarea în baie. Este considerat unul dintre cele mai bune dezumidificatoare și în ceea ce privește nivelul zgomotului, acesta fiind de doar 36 dB în timpul funcționării. 

Filtrul de aer lavabil preinstalat reprezintă o componentă esențială a celui mai bun dezumidificator, împotriva prafului și a părului de animale, o grilă de evacuare a aerului și două trepte de viteză pentru ventilator. 

Dezumidificatorul Turbionaire este un aparat performant, realizat conform celor mai noi tendințe în purificarea aerului. Poate fi folosit și alături de două alte filtre speciale, filtrul T-Clean HEPA și filtrul Carbon Dual Turbionaire T-Clean. Filtrul HEPA este recomandat în cazul alergiilor, al polenului, prafului, părului de animale și al mucegaiului. De asemenea, filtrul de aer lavabil preinstalat, împotriva prafului și a părului de animale, reprezintă o componentă esențială a celui mai bun dezumidificator.

Higrostatul electronic încorporat îți va permite să controlezi într-un mod facil umiditatea aerului prin intermediul setărilor automate sau a personalizării sesiunilor de dezumidificare. Umiditatea aerului poate fi monitorizată într-un mod eficient, grație timer-ului și a ecranului LCD.  

Dezumidificatorul Turbionaire dispune de 3 moduri de funcționare și două trepte de viteză pentru ventilator. Cu ajutorul modului Sleep îți este asigurat un somn liniștit, chiar și atunci când funcționează la putere maximă. Modul de dezumidificare continuu este potrivit pentru uscarea mai ușoară a hainelor, fără pete de mucegai sau picături de apă. 

Modul de dezumidificare automat este cel care îți va oferi confortul de care ai nevoie pentru funcționarea inteligentă a celui mai bun dezumidificator Turbionaire. Panoul de control este foarte intuitiv și dispune de 7 butoane Soft Touch Control.

O funcție specială care face ca dezumidificatorul Turbionaire să fie considerat drept cel mai bun dezumidificator este indicatorul luminos LED elegant, în formă de cerc, care te va asigura că nivelul de umiditate este în limitele normale. De exemplu, culoarea albastră indică un nivel al umidității scăzut de sub 45%, culoarea verde indică un nivel al umidității normal, între 45% și 65%, iar culoarea roșie indică un nivel al umidității crescut, mai mare sau egal cu 65%. Eficiența energetică maximă a acestuia este conferită în primul rând de funcția de auto restart.

Dezumidificator AlecoAir D12ECO

Avantaje
  • 4 moduri de funcționare
  • Funcția de ionizare
  • Interfață intuitivă
  • Ușor de întreținut
  • Dotat cu prefiltru antibacterian
  • Funcție Child Lock
  • Consum mic de energie
  • Funcție Wi-Fi
Dezavantaje
  • Potrivit pentru spații mai mici
  • Capacitatea rezervorului este redusă

Dezumidificatorul AlecoAir D12ECO ajută la atingerea rapidă a nivelului optim de umiditate, fiind folosit de asemenea pentru eliminarea mucegaiului, al mirosurilor neplăcute, cât și pentru stoparea procesului de înmulțire a bacteriilor. 

Dispune de roți și de un mâner pentru mutarea dintr-o cameră în alta, în funcție de nevoile personale. Dimensiunile sunt de 280 x 200 x 500 mm (lungime – lățime – înălțime), având o greutate de 12 kg.

Dezumidificatorul AlecoAir poate fi folosit în camere de până la 20 m2, cu alegerea unui nivel al umidității cuprins între 30% și 80% Rh. 

Acesta are capacitatea de 12 l/zi și un flux al aerului de 120 m3/h, cu un consum mic de energie, între 156W și 190W. 

Capacitatea vasului colector este de 2 l, iar dacă îți dorești o și mai mare performanță, poți folosi funcția de drenaj continuu cu furtun inclus, asigurându-ți sesiuni eficiente și prelungite de dezumidificare. 

Nivelul volumului este de 40 dB și poate varia în funcție de cele 4 moduri de funcționare. Diversitatea modurilor de funcționare fac ca AlecoAir să fie inclus pe bună dreptate în top 7 recomandări pentru cel mai bun dezumidificator. 

Modul de noapte cu un nivel al zgomotului mai redus, zi însorită cu un nivel al umidității mai scăzut, zi ploioasă cu o funcționare continuă. 

Dezumidificatorul AlecoAir D12ECO include un prefiltru antibacterian lavabil, integrat, demontabil și ușor de întreținut. Un avantaj pe care nu-l putem trece cu vederea când vine vorba de cel mai bun dezumidificator din top-ul nostru este filtrul Cold Catalyst care luptă împotriva elementelor nocive din aer, care provin de la covoare, vopsea sau alți compuși chimici dăunători. 

Mai mult decât atât, dispune și de o grilă de evacuare a aerului ușor de scos și de curățat, cât și un agent de răcire R290. Funcția de ionizare reprezintă o altă modalitate de care dispune acest dezumidificator. Aceasta elimină într-un mod eficient praful și murdăria.

Higrostatul încorporat permite un control facil al nivelului de umiditate dorit. Când higrostatul atinge nivelul setat de umiditate, acesta se oprește după 30 de secunde, iar când este detectat un nivel de umiditate peste valoarea setată, dezumidificatorul va porni automat. 

Panoul de control de tip touch screen este elegant, foarte ușor de folosit și dispune de un timer și de 6 taste. Prin intermediul acestora poți alege dintre cele două trepte de ventilare și poți regla nivelul de umiditate și timpul de funcționare.

Funcțiile utile pentru care recomandăm dezumidificatorul AlecoAir ca cel mai bun dezumidificator este cea de uscare a rufelor, funcția auto restart prin care funcționarea acestuia va putea fi repornită după întreruperea bruscă a curentului, cât și funcția de dezghețare automată care îți va permite folosirea acestuia și la temperaturi mici. 

Aplicația AlecoAir pe care o poți instala de pe App Store sau Google Play, te va ajuta să setezi și să reglezi umiditatea aerului de la distanță. Mai mult decât atât, dezumidificatorul AlecoAir este compatibil cu Google Home, Alexa sau Siri.

Dezumidificator AlecoAir D13 TRADITIO

Avantaje
  • Higrostat inclus
  • Opțiunea de drenaj continuu la rezervorul de 2.3 l
  • Conectivitate Wi-Fi și control asistent vocal
  • Funcția Child Lock
  • Funcție uscare rufe
  • Silențios
Dezavantaje
  • Nu dispune de filtru HEPA

Dezumidificatorul AlecoAir D13 TRADITIO are un design unic, este extrem de silențios, compact și poate fi mutat cu ușurință oriunde în casă. Acesta este disponibil în 4 culori vibrante de alb, safir, rubin și topaz. Dimensiunile sale sunt de 308 x 209 x 445 mm (lungime – lățime – înălțime), și are o greutate de 10.2 kg.

Eficiența crescută îl face demn de remarcat în top 7 cel mai bun dezumidificator, datorită suprafeței de acoperire de 25 m2, cu un nivel de umiditate cuprins între 30% și 80% u.r. 

Fluxul de aer poate fi setat în 2 trepte, una de 70 m3/h și cealalta de 95 m3/h. Capacitatea de dezumidificare este de 13l/zi de apă într-un rezervor de 2.3 l sau cu ajutorul funcției de drenaj continuu cu un furtun de 13 mm. 

Puterea de 145 W este potrivită pentru un nivel de umiditate normal, cea de 170 W este potrivită pentru un nivel de umiditate ridicat, iar puterea maximă de 195 W oferă o eficiență maximă cu un consum minim de energie. 

Dezumidificatorul AlecoAir D13 TRADITIO îți oferă soluția potrivită pentru băile cu umiditate excesivă, prin intermediul sistemului IPX-4 cu protecție pentru apă. Nivelul de zgomot depinde de treapta de ventilare, având un nivel de 32 dB pe prima treaptă a ventilatorului și înregistrând 39 dB pe treapta a doua a ventilării. Mai mult decât atât, Sleep Mode te va ajuta să scazi și mai mult din decibeli, astfel încât să ai un somn liniștit.

Una dintre caracteristicile speciale care fac ca dezumidificatorul AlecoAir D13 TRADITIO să fie inclus ca cel mai bun dezumidificator în lista noastră este funcția de Fan stop (oprirea ventilatorului) care asigură oprirea din funcționare după 5 minute la atingerea umidității setate. Higrostatul electronic și timer-ul încorporat asigură o monitorizare și setare precisă a nivelului de umiditate.

Acesta folosește agentul de răcire R290/45g pentru purificarea aerului într-un mod ecologic și sigur. Funcția de uscare a rufelor este mult mai eficientă în cazul dezumidificatoarelor care, într-o cameră încălzit, poate atinge niveluri înalte de eficiență și performanță. 

Dispune și de funcția de auto-dezghețare, potrivită în camerele cu temperaturi mai scăzute. Mai mult decât atât, funcția de Standy-by oprește dezumidificatorul din funcționare când rezervorul a ajuns la capacitatea maximă, fapt indicat de semnalul luminos și sonor. 

O altă funcție esențială pentru cele mai bune dezumidificatoare este funcția Auto-Pornire și Memory care va reține setările și va reporni dezumidificatorul în cazul unei întreruperi de energie. Funcția de Wi-Fi este extrem de ușor de folosit, te poți conecta la Siri, Google Assistant, Amazon Alexa, pentru a beneficia de tot confortul și liniștea unei case moderne.

Dezumidificator Trotec TTK60E

Avantaje
  • Capacitate de dezumidificare de 18 l/24h
  • Rezervor de apă cu capacitate mare de 3.5 l
  • Potrivit pentru încăperi de până la 40 m2
  • Funcția de dezghețare automată
  • Funcția Child Lock
  • Funcție de memorie
  • Indicator luminos de nivel pentru rezervorul de apă plin
  • Funcția de drenaj continuu
  • Agent de răcire R290

Dezumidificatorul Trotec TTK60E este un dezumidificator puternic, perfect pentru utilizarea în încăperi de dimensiuni mici și medii. Design-ul deosebit este conferit de combinația dintre modelul alb minimalist și a cercului de pe mijlocul aparatului. Acesta dispune de un mâner și de 4 roți pentru manevrare ușoară, în pofida greutății de 12 kg. Dimensiunile sunt de 225 x 353 x 496 mm (lungime – lățime – înălțime).

O caracteristică pentru care modelul Trotec TTK60E este considerat de mulți drept cel mai bun dezumidificator este capacitatea impresionantă de dezumidificare de 18 l/zi, fiind potrivit în spațiile cu dimensiunea de 40 m2

Dispune de un debit de aer de 100 m3/h, iar consumul este de până la 470 W în două trepte de viteză flexibile și un compresor cu puterea de 0.47 kW. 

Colectarea apei se va face într-un rezervor cu o capacitate de 3.5 l. Funcția de drenaj continuu cu furtun și cu suportul de fixare al cablului de alimentare asigură un plus de comoditate și sesiuni de dezumidificare mai eficiente. Nivelul sonor este un mai ridicat, ajungând la 43 dB.

Higrostatul reprezintă o caracteristică importantă în cazul celui mai bun dezumidificator, deoarece îți asigură o mai bună monitorizare a umidității. Setările higrostatului pot fi accesate cu ușurință cu ajutorul display-ului digital, lăsând apoi dezumidificatorul să-și facă treaba, în regim continuu sau automat. 

Prin intermediul panoului de comandă vei putea alege timpul de funcționare de până la 12 ore, umiditatea dorită în cameră, cu o valoare cuprinsă între 30% și 80%, în trepte valorice de 10%. Depășirea nivelului de umiditate pe care l-ai setat conduce la pornirea aparatului. Cu toate acestea, dezumidificatorul nu se va opri singur atunci când valoarea va fi atinsă. O măsură de siguranță a acestui dezumidificator este funcția de avertizare atunci când rezervorul este plin sau nu este introdus corect în aparat. 

Alături de dezumidificatorul Trotec TTK60E poți atinge o eficiență energetică maximă cu ajutorul funcției de cronometru și de setare a timpului exact când dorești pornirea sau oprirea aparatului.

Filtrul de aer lavabil este detașabil, se poate curăța foarte ușor și îl poți folosi fără să-l înlocuiești pe o perioadă îndelungată de timp. În funcție de stilul tău de viață, vei putea alege modul Smart, prin care poți reduce în întregime umiditatea prin ventilarea la capacitate maximă a spațiului, modul de uscare al rufelor, cât și regimul continuu de dezumidificare.

Dezumidificator și purificator AlecoAir D16 PURIFY

Avantaje
  • Dezumidificator potrivit pentru camere de 20 – 25 m2
  • Setarea umidității țintă
  • Ușor de utilizat
  • Mod de uscare rufe
  • Consum mic de electricitate
  • Dispune de pre-filtru lavabil
Dezavantaje
  • Fără filtru de carbon activat

Dezumidificatorul AlecoAir D16 PURIFY este un model 2 în 1 de purificare și eliminare a umidității, cu un design modern și simplu, ușor de integrat în orice spațiu. Deși este un aparat solid și rezistent, acesta poate fi mutat oriunde datorită celor 4 roți și a mânerului. Dimensiunile sunt de 360 x 242 x 548 mm (lungime – înălțime – lățime), având o greutate de 14.7 kg.

Performanțele dezumidificatorului AlecoAir D16 PURIFY îl fac să fie perceput de mulți utilizatori drept cel mai bun dezumidificator. 

Acesta este potrivit pentru dormitoare, sufragerii sau apartamente cu spații de până la 25-30 m2. Capacitatea de dezumidificare este de 16 l/zi la temperatura de 30°C. Totodată, debitul de aer de 145 m3/h va reuși să usuce încăperea eficient și într-un timp scurt. 

Dezumidificatorul AlecoAir D16 PURIFY este special conceput cu funcție dublă și cu un consum de energie foarte redus, de 215W. În cazul în care dorești ca dezumidificatorul să funcționeze fără oprire, vei putea să montezi un furtun de 13 mm pentru funcția de drenaj continuu. Nivelul sonor depinde în funcție de treapta de ventilare aleasă și de capacitatea de absorbție. Astfel că, la treapta a II-a, nivelul de zgomot este de 42 dB, iar la prima treaptă de ventilare este de 40 dB.

Reglarea umidității se face foarte facil în cazul celui mai bun dezumidificator Turbionaire, datorită panoului de comandă touch intuitiv, al timer-ului și al higrostatului încorporat. Higrostatul încorporat, alături de modul manual de operare, îți va permite un control absolut asupra nivelului de umiditate din aer. Printre funcțiile dezumidificatorului AlecoAir se numără: funcția de uscare a rufelor, modul manual, cât și funcția de ionizare. 

Aplicația AlecoAir pe care o poți descărca de pe App Store sau Google Play, îți va asigura un plus de comoditate în alegerea unui mediu potrivit pentru tine și cei dragi. Dezumidificatorul de aer AlecoAir D16 PURIFY este un model performant 2 în 1 care, pe lângă înlăturarea eficientă a umidității, purifică aerul, înlăturând particulele de praf, spongii de mucegai, bacteriile, acarienii, cât și alte particule nocive din aer.

Dezumidificatorul și purificatorul de aer AlecoAir D16 PURIFY se regăsește în recomandările noastre și datorită consumului de energie redus. Mai mult decât atât, include agentul de răcire R290/455g, o măsură ecologică împotriva particulelor nocive din aer. 

O altă funcție la fel de importantă ca cea a filtrului HEPA este funcția de ionizare, un aliat de nădejde în eliminarea particulelor nocive care se pot înmulți ușor într-un mediu cald. 

Printre celelalte funcții care să-ți asigure siguranța de care ai nevoie în folosirea dezumidificatorului este funcția Child Lock, funcția de auto-oprire care te avertizează prin semnal sonor și luminos că rezervorul aparatului este plin, cât și funcția de auto-pornire și memorie în cazul unei întreruperi de curent.

Dezumidificator Turbionaire SENSO 25

Avantaje
  • Ideal pentru spații mai mari
  • Dispune de funcția Wi-Fi
  • Funcția Child Lock
  • Agent de răcire R290/70 g
  • Funcția de dezghețare automată
  • Indicator LED al nivelul de umiditate

Dezumidificatorul Turbionaire SENSO 25 este inclus în top-ul nostru ca fiind cel mai bun dezumidificatorul datorită design-ului compact și ușor de integrat în orie spațiu, cât și al eficienței cu care elimină excesul de umiditate. 

Ușurința în manevrarea acestui dezumidificator este posibilă datorită celor 4 roți multidirecționale și a mânerului din spatele aparatului. Acest dezumidificator include și o grilă de evacuare a aerului dezumidificat, cât și un filtru de praf lavabil, ușor de demontat și curățat. Dimensiunile acestuia sunt de 34.3 x 23.7 x 57 cm (lungime – lățime – înălțime), are o greutate de 4.6 kg și dispune de un cablu de alimentare de 1.5 m.

Poți conta pe cel mai bun dezumidificator Turbionaire SENSO pentru a extrage din aer o cantitate impresionantă de apă, de 25 l/zi, fiind potrivit pentru spații de până la 38 m2

Dispune de un rezervor de apă cu capacitatea generoasă de 4 l, pe care nu va trebui să-l golești de fiecare dată. În cazul în care îți dorești o și mai mare flexibilitate, vei putea folosi furtunul care te va ajuta să scapi de apă cu minimum de efort. 

Debitul de aer este de 180 m3/h, folosindu-se de toată puterea de 315 W pentru un confort climatic optim. Nivelul de zgomot este de 45 dB, o valoare excelentă având în vedere capacitatea mare de absorbție. Astfel, dezumidificatorul Turbionaire SENSO 25 este cea mai bună achiziție dacă dorești să scapi de excesul de umiditate într-un mod rapid și eficient.

Un higrostat încorporat te va anunța în timp real când nivelul de umiditate va depăși limita normală. Indicatorul luminos LED care își schimbă culoarea în funcție de nivelul de umiditate este un real ajutor în ceea ce privește nivelul adecvat de umiditate din aer. Pentru un control mai bun asupra umidității la distanță, poți folosi oricând aplicația Smart Life, a modului Wi-Fi, cât și al comenzilor vocale prin intermediul asistenților de genul Alexa, Google Assistant sau Siri.  Nivelurile de umiditate optime pot fi setate cu ușurință prin intermediul panoului de comandă digital cu Touch Control. 

Printre funcțiile celui mai bun dezumidificator cu eficiență maximă din top-ul nostru se numără: funcția de uscare a rufelor, funcția de auto restart prin care îți vei putea păstra setările inițiale în cazul unei întreruperi de curent, cât și treapta de funcționare a celor două ventilatoare. Dezumidificatorul Turbionaire SENSO 25 permite setarea ușoară a unuia dintre cele 3 moduri de funcționare: modul automat, continuu sau modul sleep.

Dezumidificator Electrolux EXD16DN4W

Avantaje
  • Dezumidificare pentru suprafețe medii – mari
  • Design modern
  • Eficiență crescută și la temperaturi scăzute
  • Filtru de praf
  • Higrometru încorporat
  • Se oprește automat la atingerea nivelului de umiditate dorit
Dezavantaje
  • Nu dispune de funcția de Wi-Fi
  • Nu dispune de funcția de ionizare a aerului

Prin intermediul celui mai bun dezumidificator Electrolux vei beneficia de un aer curat, proaspăt și lipsit de microorganisme dăunătoare sănătății tale și a celor din jur, printr-un filtru special de praf integrat. 

Design-ul este unul simplu, elegant și potrivit pentru orice încăpere. Acesta dispune de o putere impresionantă și o manevrare extrem de ușoară datorită celor 4 roți multidirecționale. Dimensiunile acestuia sunt de 35 x 51 x 24.5 cm (lățime – înălțime – adâncime).

Dezumidificatorul Electrolux elimină până la 16 l de apă pe zi, dispune de un rezervor de 3 l și este potrivit pentru încăperi foarte mari de până la 44 m2. Deși este posibil ca rezervorul să se umple de mai multe ori pe zi, în cazul unui nivel mare de umiditate, vei putea oricând să folosești funcția de drenaj continuu. 

Capacitatea acestuia de dezumidificare se remarcă prin puterea impresionantă de 350 W și a valorii fluxului de aer de 170 l/s. Datorită fluxului de aer mare, cât și al puterii acestuia, nivelul de zgomot este un pic mai ridicat decât la celelalte modele de dezumidificatoare, înregistrând 46 dB. Prin intermediul ecranului LCD, vei putea vedea de fiecare dată nivelul de umiditate din cameră. Mai mult decât atât, timer-ul îți va permite să setezi propriile valori în funcție de nevoile tale. Indicatorul LED te va ajuta să-ți dai seama care este diferența dintre umiditatea din cameră și cea setată de tine.

Printre celelalte caracteristici ale celui mai bun dezumidificator de la Electrolux se numără agentul de refrigerare R290, care permite funcționarea aparatului la un nivel ridicat de temperatură și la răcirea corespunzătoare a acestuia și funcția de dezghețare automată care asigură funcționarea acestuia și în spațiile cu temperaturi cuprinse între 5°C și 35°C, cât și funcția de auto restart în cazul unei întreruperi de curent. 

Temporizatorul încorporat în aparat te va ajuta să setezi nivelul de umiditate dorit în funcție de temperatura camerei. Modul de uscare a rufelor, cât și modul automat te vor ajuta să lași pornit aparatul astfel încât nivelul de umiditate să fie păstrat în limitele normale între 45% și 55%. În ceea ce privește modul continuu, aparatul va funcționa până când rezervorul este plin. Funcția de drenaj continuu și cea a nivelului rezervorului care te vor anunța când rezervorul s-a umplut. Aceste funcții sunt folositoare alături de modul continuu, dacă dezumidificarea se va realiza în baie sau în bucătărie.

Detalii pe care să le iei în considerare pentru a alege cel mai bun dezumidificator

Pentru a achiziționa cel mai bun dezumidificator pentru nevoile tale, trebuie să iei în considerare un set de caracteristici precum: spațiul unde vei monta dezumidificatorul, ușurința în manevrare, întreținerea acestuia, fluxul de aer, capacitatea de absorbție, puterea și fluxul de aer, cât și capacitatea rezervorului și alte funcții utile precum funcția de drenaj continuu.

Unele dintre cele mai bune dezumidificatoare au în dotare diverse moduri de funcționare, un nivel al zgomotului redus, măsuri de siguranță pentru a preveni inundațiile în casă, cât și confort și flexibilitate prin intermediul funcțiilor de Wi-Fi, temporizator, timer, indicator luminos sau higrostat încorporat. Pentru a lua decizia corectă și pentru a scăpa de umiditate într-un mod cât mai eficient posibil, am pregătit o listă de caracteristici care te vor ajuta să alegi cel mai bun dezumidificator de pe piață.

Tipuri de dezumidificatoare

Există două tipuri de dezumidificatoare casnice: cu compresor sau prin absorbție. Dezumidificatoarele cu compresor pot elimina o cantitate mai mare de umezeală, iar dezumidificatoarele prin absorbție sunt potrivite în locuri în care temperatura este mai scăzută. 

Dezumidificatoarele cu compresor sunt excelente în spațiile cu o temperatură mai mare. Pe de altă parte, dezumidificatoarele cu absorbție sunt compacte și nu includ un compresor. Astfel, au un nivel al zgomotului mai redus în timpul funcționării. Mai mult decât atât, acestea se folosesc de consumabile sub formă de pastile, care trebuie schimbate o dată la 3 luni.

Dezumidificatoarele prin condens se folosesc de energia electrică. Astfel că, vaporii de apă sunt depozitați în rezervor și apoi aerul purificat este din nou răspândit prin intermediul unui compresor și al unui ventilator care poate fi setat pe două niveluri de putere. 

Mai mult decât atât, cel mai bun dezumidificator este dotat cu funcții extrem de folositoare, cum ar fi indicatorul luminos LED al nivelului de umiditate din cameră. Higrostatul încorporat îți va oferi un plus de confort când dorești setarea programului de lucru al dezumidificatorului. Eliminarea apei din rezervor, în cazul unui dezumidificator prin condensare, poate fi realizată și prin intermediul funcției de drenaj continuu.

Funcții speciale

Cel mai bun dezumidificator de pe piață ar trebui să includă în primul rând un higrostat încorporat care te va ajuta să elimini excesul de umiditate în funcție de parametrii setați de tine și în funcție de temperatura camerei. O altă funcție care îți va asigura eficiența energetică de care ai nevoie este funcția de auto restart care va reporni aparatul cu setările anterioare în cazul unei pene de curent.

Având în vedere că orice dezumidificator cu compresor dispune de un rezervor de apă, este util ca acestea să îți arate cu precizie când s-a umplut și chiar să te atenționeze printr-un semnal sonor sau luminos când trebuie golit.

În cazul în care rezervorul este mult prea mic sau dorești să scapi de grija golirii constante a acestuia, cel mai bun dezumidificator vine la pachet și cu o funcție de drenaj continuu. Acesta dispune și de o manevrare ușoară prin intermediul celor 4 roți multidirecționale și a unui mâner de transport. Printre celelalte funcții se numără: funcția de purificare a aerului prin intermediul unui filtru lavabil foarte ușor de demontat și de curățat. 

Filtrul HEPA, cât și funcția de ionizare sunt un real ajutor, eliminând virusurile și bacteriile. Mai mult decât atât, uscarea rufelor se poate realiza mult mai repede și mai ușor cu un dezumidificator, datorită modului de dezumidificare continuu. Posibilitatea controlului la distanță a aparatului reprezintă o altă caracteristică a celui mai bun dezumidificator.

Capacitatea dezumidificatorului

Capacitatea de dezumidificare se calculează prin nivelul de apă absorbit pe oră. Astfel, valorile maxime ale rezervorului de apă pot fi cuprinse între 3-10 l. Pentru un plus de flexibilitate, cel mai bun dezumidificator dispune și de funcția de drenaj continuu. 

Mai mult decât atât, dezumidificatoarele cu adevărat performante dispun de indicator luminos și sonor în cazul în care rezervorul este plin. În această situație, dezumidificatorul este oprit din funcțiune. 

Capacitatea, cât și puterea de dezumidificare diferă în funcție de nivelul de umiditate, cât și de suprafața spațiului. Cu alte cuvinte, dacă dezumidificatorul va fi pus într-o cameră mai mare, cu un nivel mai ridicat de umiditate, acesta va trebui să aibă nu numai o capacitate de absorbție mai mare pentru a asigura eficiența în reîmprospătarea aerului, cât și un rezervor pe care nu va trebui să-l golești foarte des.

Suprafața spațiului

Spațiul reprezintă o caracteristică foarte importantă în alegerea celui mai bun dezumidificator. Suprafața încăperii depinde și de capacitatea de absorbție calculată pe zi. Dacă mărimea spațiului unde vei amplasa dezumidificatorul este mai mare, vei avea nevoie de o capacitate mai mare a rezervorului. 

Dacă spațiul este unul restrâns, atunci un dezumidificator cu un rezervor mai mic, pe care să-l golești mai rar, poate fi alegerea potrivită pentru tine.

Fiecare dezumidificator are o anumită arie de acoperire, o capacitate de absorbție, cât și o temperatură de funcționare precisă. Desigur, cele mai bune dezumidificatoare includ funcții precum funcția de dezghețare automată sau un agent frigorific R290 care asigură folosirea acestuia și la temperaturi mai scăzute, într-un mod ecologic și sănătos pentru tine.

Eficiența energetică

Cel mai bun dezumidificator include funcții care să-ți asigure o eficiență energetică crescută. Un dezumidificator performant va porni când nivelul de umiditate setat este depășit și se va opri atunci când acesta a fost atins prin intermediul unui timer ușor de controlat. 

Eficiența energetică este determinată de mărimea spațiului unde va funcționa dezumidificatorul, cât și de nivelul de umiditate, proporțional cu puterea de absorbție a acestuia. 

Astfel că, pentru camere în care umiditatea este de 60%, puterea dezumidificatorului va fi de 150 W/oră, atâta timp cât un consum mai mic de energie va necesita o putere de 100 W/oră. Un alt criteriu care determină nivelul de eficiență energetică este treapta de ventilare. Pentru eficiență maximă, dezumidificatoarele vor trebui să funcționeze la prima treaptă de ventilare, absorbind o cantitate mai mare de apă într-un timp mai scurt și cu un minimum de putere consumată.

Cele mai populare întrebări și răspunsuri despre dezumidificatoare

1

Ce este funcția de dezghețare la dezumidificator?

Funcția de dezghețare automată este extrem de importantă în cazul în care vei folosi dezumidificatorul în spații în care temperatura este de sub 5° C. La astfel de temperaturi, radiatorul va fi acoperit de un strat de gheață, iar funcția de dezghețare automată va topi în mod automat gheața formată. 

Nivelul de temperatură la care poate funcționa dezumidificatorul este înscris în specificațiile acestuia. Așadar, în funcție de temperatura spațiului în care vei pune dezumidificatorul, acesta va trebui să aibă neapărat funcția de dezghețare automată în cazul în care dezumidificatorul în sine nu poate funcționa la temperaturi mai scăzute.

2

Cum se curăță un dezumidificator?

Cea mai importantă parte a dezumidificatorului care trebuie curățată în mod constant este rezervorul de apă. Acesta trebuie golit și curățat în mod regulat pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor sau ciupercilor în mediul cald din interior. 

Cele mai bune dezumidificatoare dispun și de filtre de praf, filtru HEPA și filtru de carbon care trebuie schimbate în mod regulat, deoarece vor emana aerul cu impurități înapoi în cameră. 

Filtrele de praf lavabile sunt ușor de demontat și se curăță la fel de ușor cu apă sau cu săpun, în cazul în care s-a depus o cantitate mai mare de praf. Orificiile de evacuare a aerului trebuie și ele curățate astfel încât dezumidificatorul să continue să-ți ofere aerul proaspăt de care ai nevoie. Un dezumidificator murdar poate conduce la eliberarea în aer a elementelor nocive, precum bacteriile.Performanțele dezumidificatorului vor avea de asemenea de suferit, puterea de absorbție a acestuia va scădea și astfel va consuma mai multă energie.

3

Câte ore pe zi ar trebui să funcționeze un dezumidificator?

Timpul de dezumidificare depinde de fluxul de aer, cantitatea de apă absorbită pe zi, capacitatea rezervorului, cât și de nivelul de umiditate. Astfel că, dacă puterea și fluxul de aer al dezumidificatorului au o valoare ridicată, atunci dezumidificatorul va putea funcționa mai puține ore pe zi. Pentru o eficiență energetică crescută, cele mai bune dezumidificatoare se vor opri și vor porni automat pentru a se încadra în nivelul de umiditate setat de tine. Astfel că, după ce va asigura un nivel optim de umiditate, acestea vor reporni doar când nivelul de umiditate va crește din nou, durata funcționării acestora scăzând considerabil. 

Majoritatea dezumidificatoarelor se vor opri atunci când rezervorul de apă se umple, astfel că, va trebui să te asiguri că rezervorul este complet golit pentru ca aparatul să funcționeze continuu timp de mai multe ore.

4

Câtă energie electrică folosește un dezumidificator?

Consumul de energie al unui dezumidificator depinde de puterea de absorbție a acestuia, cât și de excesul de umiditate din încăpere. Majoritatea dezumidificatoarelor consumă între 400 și 500 W/oră, iar eficiența energetică se măsoară în l/kWh. În funcție de modul de funcționare, un dezumidificator consumă până la 0.7 l / kWh. 

Cel mai bun dezumidificator este cel care poate absorbi până la 1.9 l kW/h, cu un consum de 250 W/oră. În cazul în care îți dorești să economisești energie electrică, va trebui să folosești modul continuu al dezumidificatorului, alături de programarea în prealabil a acestuia. Astfel încât dezumidificatorul să mențină constant nivelul de umiditate, folosindu-se de toată puterea de care dispune. Desigur, eficiența energetică a acestuia depinde de umiditatea încăperii, cu toate acestea, un dezumidificator te va ajuta să scazi oricum factura la energie electrică deoarece acestea încălzesc încăperea în care sunt puse.

5

Câtă apă ar trebui să elimine un dezumidificator într-o zi?

Nivelul de apă eliminat de un dezumidificator depinde de puterea, temperatura, cât și de nivelul de umiditate al camerei în care este amplasat dezumidificatorul. 

Astfel că, în cazul unor spații în care nivelul de umiditate este crescut, dezumidificatorul va trebui să funcționeze toată ziua. Acesta va obține o cantitate mai mare de apă absorbită, iar rezervorul de apă trebuie golit de mai multe ori pe zi. 

Cel mai bun dezumidificator de pe piață îți va asigura confortul de care ai nevoie, astfel că, după ce a extras cantitatea excesivă de umiditate, acesta va începe să funcționeze conform setărilor tale. Un nivel al umidității constant, va asigura o cantitate mai mică de apă zilnică, timp în care dezumidificatorul va porni doar când nivelul de umiditate va depăși acel nivel optim și va elimina până la 2-3 l de apă pe zi. 

În cazul în care dezumidificatorul are o capacitate mai mică a rezervorului, dar nivelul de umiditate al camerei este mai mare, vei putea folosi și funcția de drenaj continuu cu furtun.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola