Top 6 cele mai bune frigidere de pe piață

Frigiderul este aparatul electrocasnic cel mai important dintr-o bucătărie, având rolul esențial de a-ți păstra alimentele proaspete și nealterate. Astfel, cele mai bune frigidere asigură conservarea în condiții optime a produselor depozitate, pentru a putea fi consumate în siguranță.

Dacă îți dorești să achiziționezi cel mai bun frigider pentru tine, trebuie să iei în considerare faptul că există o mulțime de factori de care este indicat să ții cont înainte de a lua o decizie finală.

Cei mai importanți factori se referă la capacitatea de stocare, menținerea constantă a temperaturii, ușurința de utilizare, nivelul de zgomot emis și eficiența energetică. În plus, nu trebuie neglijate nici dimensiunile produsului, configurațiile speciale sau finisajele acestuia.

Pentru a te ajuta să alegi modelul potrivit pentru tine cât mai rapid, îți prezentăm o selecție cu cele mai bune frigidere, formată din produse de top, de la branduri de încredere.

Bottom Line
Frigider <strong>Heinner HF-V213SF+</strong>
Frigider Heinner HF-V213SF+
Detalii & Preț
Uși reversibile
Termostat ajustabil
Sistem de răcire Less Frost
Consum anual de energie de 222 kWh
Nivel de zgomot de 42 dB
Frigider <strong>Arctic AD54240M30W</strong>
Frigider Arctic AD54240M30W
Detalii & Preț
Termostat ajustabil
Uși reversibile
Rafturi ajustabile
Consum anual de energie de 228 kWh
Nivel de zgomot de 38 dB
Compartiment pentru legume/fructe
Frigider <strong>SHARP SJ-TB01ITXWF-EU</strong>
Frigider SHARP SJ-TB01ITXWF-EU
Detalii & Preț
4 rafturi realizate din sticlă securizată
Consum anual de energie de 222 kWh
Nivel de zgomot de 41 dB
Autonomie fără curent electric de 14 ore
Iluminare LED
Frigider <strong> Beko</strong> <strong>RDNE505E30DZMN</strong>
Frigider Beko RDNE505E30DZMN
Detalii & Preț
Tehnologie NeoFrost
Tehnologie EverFresh+
Volum total net de 446 l
Compresor ProSmart Inverter
Nivel de zgomot – 39 dB
Funcții de răcire și congelare rapidă
Frigider <strong>Hotpoint ENXTY19222XFW</strong>
Frigider Hotpoint ENXTY19222XFW
Detalii & Preț
Volum total net de 457 l
Sistem antibacterian
Tehnologie Full No Frost
Funcție de  răcire și congelare rapidă
Funcție Safe Defrost
Prevăzut cu 5 rafturi interioare și 4 rafturi amplasate pe ușă
Frigider <strong> LG GTB574PZHZD</strong>
Frigider LG GTB574PZHZD
Detalii & Preț
Compresor Inverter Linear
Volum net total de 438 l
Sistem de răcire No Frost
Tehnologia DoorCooling+
Consum anual de 267 kWh

Frigider cu două uși Heinner HF-V213SF+

Avantaje
 • Uși reversibile
 • Termostat ajustabil
 • Sistem de răcire Less Frost
 • Consum anual de energie de 222 kWh
 • Nivel de zgomot de 42 dB
Dezavantaje
 • Nu este prevăzut cu dozator pentru apă
 • Volum net total mai mic – 213 l

Primul model prezentat în lista cu cele mai bune frigidere este Heinner HF-V213SF+. Acesta este un model ergonomic, prevăzut cu uși reversibile care se pot monta pentru a fi deschise în funcție de spațiul disponibil și de preferințele tale.

Frigiderul Heinner HF-V213SF+ are un aspect compact, fiind ușor de încadrat în orice loc din bucătărie, datorită tipului de încastrare standard și dimensiunilor reduse – 144 cm înălțime, 54 cm lățime și 57 cm adâncime. Realizat din materiale de calitate, acesta garantează o durată mare de viață, iar suprafața din inox antiamprentă asigură o întreținere ușoară.

Fiind un model prevăzut cu două uși individuale, acesta asigură un acces facil la produse fără să fie afectată temperatura interioară a întregului aparat în momentul deschiderii. Astfel, în cazul în care se dorește extragerea unui aliment din congelator sau din refrigerator, se va utiliza ușa specifică.

Panoul de comandă este de tip mecanic și este prevăzut cu un termostat ajustabil, care asigură reglarea rapidă și ușoară a compartimentelor de congelare și răcire.

Frigiderul amplasat în partea inferioară are un volum net de 171 l, fiind ideal pentru o familie mai mică. Pentru o organizare eficientă, acesta este prevăzut cu 3 rafturi interioare, care asigură o rezistență ridicată, datorită fatpului că sunt realizate din sticlă securizată. 

În plus, modelul Heinner HF-V213SF+ este dotat cu un compartiment special pentru fructe și legume, pentru depozitarea acestora în cele mai bune condiții. Pe ușa frigiderului se regăsesc alte 3 rafturi și un suport special pentru ouă.

Congelatorul este dotat cu două compartimente de depozitate, având un volum net de 42 l. Pentru o congelare într-un timp scurt al alimentelor, acesta este prevăzut cu funcția de congelare rapidă.

Cel mai bun frigider Heinner HF-V213SF+ este prevăzut cu sistem de răcire Less Frost care asigură o răcire eficientă și uniformă, fără să fie necesară dezghețarea frecventă a acestuia. De asemenea, datorită performanțelor ridicate de funcționare, acesta asigură păstrarea prospețimii timp un îndelungat a produselor stocate, cu un consum anual redus de energie – 222 kWh, fiind încadrat în clasa energetică F. Nivelul zgomotului emis în timpul funcționării este de 42 dB.

Acest model este prevăzut cu funcția de iluminare LED care asigură o vizibilitate mare în interiorul frigiderului cu un consum redus de energie. Funcția de congelare rapidă asigură congelarea alimentelor într-un timp mai scurt. Pentru a permite reglarea optimă a temperaturii în funcție de nevoi, aparatul este prevăzut cu termostat ajustabil.

Frigider cu două uși Arctic AD54240M30W

Avantaje
 • Termostat ajustabil
 • Uși reversibile
 • Rafturi ajustabile
 • Consum anual de energie de 228 kWh
 • Nivel de zgomot de 38 dB
 • Compartiment pentru legume/fructe
Dezavantaje
 • Nu este prevăzut cu dozator pentru apă

Un model practic și avantajos poate fi Arctic AD54240M30W. Acesta este un frigider compact prevăzut cu rafturi ajustabile care oferă un grad mare de flexibilitate, asigurând o organizare eficientă a spațiului de depozitate. 

În plus, este prevăzut cu un termostat ajustabil care permite reglarea temperaturii optime în funcție de nevoi și de temperatura ambientală. În acest fel, ai siguranța că alimentele tale vor fi păstrate în cele mai bune condiții.

Cel mai bun frigider Arctic AD54240M30W are un design ergonomic, cu dimensiuni de 146,5 cm înălțime, 54 cm lățime, 57,4 cm adâncime și o greutate netă de 44 kg. 

Fiind un model standard prevăzut cu două uși reversibile (o ușă pentru congelator și o ușă pentru frigider) care se pot deschide atât în stanga cât și în dreapta,  poate fi amplasat cu ușurință în orice loc din bucătărie.

Panoul de comandă mecanic este dotat cu un termostat ajustabil. Acesta este ușor de folosit, având rolul de a regla temperatura în funcție de preferințele și de nevoile tale.

Frigiderul situat în partea inferioară are un volum net de 177 l. Pentru depozitarea eficientă a alimentelor, acesta este prevăzut cu 3 rafturi interioare realizate din sticlă securizată și 3 rafturi amplasate pe ușă. 

Pentru păstrarea în condiții cât mai bune a legumelor și a fructelor, poți utiliza compartimentul special destinat lor – Garden Fresh. Raftul XXL Bottle din dotare permite stocarea sticlelor de dimensiuni mai mari. În plus, pentru maximizarea spațiului, rafturile amplasate pe ușă se pot ajusta pentru a putea depozita recipiente de diverse precum borcane sau sosuri.

Congelatorul este împărțit în două compartimente și are un volum net de 46 de l. Capacitatea de îngheț/24 h este de 4 kg.

Frigiderul Arctic AD54240M30W este prevăzut cu sistem de dezghețare manual. Fiind un model economic, acesta asigură o funcționare optimă cu un consum redus de energie – consum anual de 228 kWh (clasa energetică F). În timpul funcționării, nivelul de zgomot emis este de 38 dB. În cazul întreruperii energiei electrice, aceasta are o autonomie de 16 ore.

Aparatul frigorific Arctic AD54240M30W aflat și el în topul cu cele mai bune frigidere este prevăzut cu uși reversibile, pentru o integrare ușoară în orice bucătărie. Termostatul ajustabil permite reglarea temperaturii în funcție de nevoi. Pentru a utiliza la maximum spațiul de depozitare, acesta este prevăzut cu  rafturi ajustabile  – Mix Zone. Funcția de iluminare Eco LED garantează o lumină puternică cu un consum de energie de 7 ori mai mic în comparație cu sistemele de iluminare tradiționale.

Frigider cu două uși SHARP SJ-TB01ITXWF-EU

Avantaje
 • 4 rafturi realizate din sticlă securizată
 • Consum anual de energie de 222 kWh
 • Nivel de zgomot de 41 dB
 • Autonomie fără curent electric de 14 ore
 • Iluminare LED
Dezavantaje
 • Nu este prevăzut cu dozator pentru apă
 • Volum net mai mic – 213 l

Un alt model încadrat printre cele mai bune frigidere este SHARP SJ-TB01ITXWF-EU. Acesta se remarcă datorită funcționării ideale și capacității de a păstra alimentele proaspete un timp îndelungat, fiind și eficient din punct de vedere energetic – cu un consum anual de 222 kWh. În plus, datorită faptului că este prevăzut cu două uși separate, nu va exista riscul de transfer al mirosurilor între frigider și congelator.

Frigiderul SHARP SJ-TB01ITXWF-EU este un model standard, fiind într-o nuanță de alb. Dimensiunile de 144 cm înălțime, 54 cm lățime și 57 cm adâncime asigură un volum total net de 213 l, fiind ideal pentru o familie formată din 2-3 membri. Controlul temperaturii frigiderului și congelatorului se realizează mecanic.

Frigiderul modelului SHARP SJ-TB01ITXWF-EU are o volum net de 171 l.  Acesta asigură o depozitare optimă a alimentelor pe cele 4 rafturi interioare și pe cele 3 rafturi speciale amplasate pe ușă. Pentru mai multă siguranță și rezistență la greutăți ridicate, rafturile interioare sunt realizate din sticlă securizată. Compartimentul special pentru legume și fructe asigură menținerea calității acestora o perioadă îndelungată. Frigiderul este prevăzut și cu un suport pentru ouă.

Congelatorul este format dintr-un compartiment spațios prevăzut cu un raft și are un volum net de 42 l. Acesta este dotat și cu un recipient special pentru gheață. Capacitatea de îngheț în termen de 24 de ore, este de 2 kg. Sistemul de răcire este static.

Fiind un model performant, acesta asigură o funcționare optimă cu un consum redus de energie – este încadrat în clasa F și un nivel de zgomot redus – de 41 dB. În cazul în care curentul electric este întrerupt, acesta are o autonomie de  14 ore.

Frigiderul SHARP SJ-TB01ITXWF-EU este prevăzut cu funcția Odour Free care împiedică transferul mirosurilor între frigider și congelator. Funcția de iluminare LED asigură o vizibilitate mare în orice colț al aparatului, cu un consum redus de energie electrică.

Frigider cu două uși Beko RDNE505E30DZMN

Avantaje
 • Tehnologie NeoFrost
 • Tehnologie EverFresh+
 • Volum total net de 446 l
 • Compresor ProSmart Inverter
 • Nivel de zgomot – 39 dB
 • Funcții de răcire și congelare rapidă
Dezavantaje
 • Greutate netă de 76 kg

Cel mai bun frigider pentru tine poate fi Beko RDNE505E30DZMN dacă optezi pentru un model performant prevăzut cu tehnologii inovative, precum tehnologia NeoFrost. Aceasta asigură cele mai bune condiții de conservare a alimentelor prin intermediul sistemelor Active Dual Cooling și No Frost. Mai mult decât atât, tehnologia EverFresh+ este ideală pentru a adopta un stil de viață sănătos asigurând păstrarea prospețimii cu până la 3 ori mai mult a legumelor și a fructelor depozitate în compartimentul de stocare special destinat.

Frigiderul Beko RDNE505E30DZMN are un design modern, fiind de culoare argintie. Acesta este un model standard cu dimensiuni de 185 cm înălțime, 70 cm lățime, 70,5 cm adâncime și o greutate netă de 76 kg. 

Ușile reversibile permit montarea aparatului în orice loc din bucătărie, datorită faptului că direcția de deschidere a acestora poate fi schimbată în funcție de preferințe. Pentru apă rece, poți utiliza dozatorul special amplasat pe ușă.

Panoul de comandă este prevăzut cu Display touch control care permite setarea temperaturii optime în interiorul frigiderului. De asemenea, acesta permite și programarea modului de funcționare preferat.

Frigiderul are un volum net generos de 343 l asigurând păstrarea în condiții optime a unor cantități mari de alimente. Pentru depozitarea eficientă a produselor ai la dispoziție 4 rafturi interioare realizate din sticlă securizată și 4 rafturi speciale amplasate pe ușa frigiderului.

În plus, acesta este dotat cu un compartiment special pentru legume și fructe și un suport pentru ouă. Raftul XXL Bottle Holder din dotare este ideal pentru recipientele și sticlele de mari dimensiuni. Pentru o organizare mai bună și maximizarea spațiului de stocare, rafturile pot fi ajustate în funcție de nevoi.

Congelatorul este prevăzut cu sistem de dezghețare automat și are un volum net de 103 l. Acesta este împărțit în 2 compartimente și este prevăzut și cu o tavă specială pentru gheață. În termen de 24 de ore poate îngheța până la 6 kg.

Unul dintre cele mai bune frigidere, Beko RDNE505E30DZMN, este echipat cu un compresor ultra-silențios ProSmart Inverter. Acesta asigură un randament ridicat cu un nivel scăzut de zgomot – 39 dB și un consum redus de energie – 322 kWh, fiind încadrat în clasa energetică F. Autonomia fără energie electrică a acestui model este de 15 ore.

Pentru performanțe ridicate la răcire, frigiderul Beko RDNE505E30DZMN este prevăzut cu un ventilator – Cooling Fan, montat în compartimentul răcitor. Acesta asigură distribuirea uniformă a aerului rece în interior.

Fiind un un frigider modern și performant, Beko RDNE505E30DZMN este prevăzut cu funcția de răcire rapidă și congelare rapidă. Aceste funcții speciale asigură răcirea băuturilor, respectiv congelarea alimentelor într-un timp scurt. Funcția Door open buzzer te va avertiza sonor în cazul în care lași ușa frigiderului deschisă mai mult de un minut. 

În cazul în care funcția de congelare rapidă este activă, apare o situație neprevăzută sau temperatura din interiorul frigiderului nu este corespunzătoare, vei fi avertizat luminos. Pentru o lumină optimă în interiorul aparatului frigorific, acesta este prevăzut cu sistem de iluminare LED.

Frigider cu două uși Hotpoint ENXTY19222XFW

Avantaje
 • Volum total net de 457 l
 • Sistem antibacterian
 • Tehnologie Full No Frost
 • Funcție de  răcire și congelare rapidă
 • Funcție Safe Defrost
 • Prevăzut cu 5 rafturi interioare și 4 rafturi amplasate pe ușă
Dezavantaje
 • Nu este prevăzut cu dozator pentru apă
 • Greutate de 76 kg

Aflat pe lista cu cele mai bune frigidere, modelul Hotpoint ENXTY19222XFW poate fi cea mai inspirată soluție dacă îți dorești un aparat frigorific încăpător, având un volum net total de 457 l. 

Acesta este prevăzut și cu un sistem Hygiene Advance care tratează cu ioni de argint pereții interiori ai frigiderului, prevenind formarea bacteriilor și a mucegaiului. În acest fel,  se asigură o igienă optimă, iar produsele stocate sunt conservate într-un mediu ideal.

Frigiderul Hotpoint ENXTY19222XFW este un model standard, prevăzut cu două uși reversibile separate – pentru congelator și pentru refrigerator. Designul modern, de culoare argintie, permite o integrare ușoară în orice loc din bucătărie. Dimensiunile acestui aparat sunt de 190 cm înălțime, 70 cm lățime și 72,5 cm adâncime, iar greutatea netă este de 76 kg.

Panoul de comandă acționat prin touch control permite setarea temperaturii dorite în compartimentul congelatorului sau a frigiderului.

Frigiderul are un volum net de 351 l. Acesta permite stocarea în condiții optime a unei cantități mari de alimente. Pentru organizarea eficientă a spațiului și un acces facil la produse, frigiderul este prevăzut cu 5 rafturi interioare și 4 rafturi amplasate pe ușă. 

Mai mult decât atât, cutiile speciale din dotare îți vor păstra legumele și fructele proaspete și fragede o perioadă îndelungată. 

Acest model este prevăzut și cu o zonă Food Care Zone° care este un compartiment special ce menține o temperatură constantă, în jurul valorii de 0 °, fiind ideală pentru alimentele precum carnea și peștele. Pentru depozitarea sticlelor, poți utiliza suportul special care este amplasat pe ușă.

Congelatorul este împărțit în două compartimente generoase și are un volum net de 103 l. Capacitatea de îngheț/24h este de 5 kg.

Tehnologiile inovative care stau la baza frigiderului Hotpoint ENXTY19222XFW asigură o temperatură uniformă în interior prin intermediul platformei No Frost Air Tech Evolution. 

Aceasta asigură un control constant al temperaturii și o circulație ideală a aerului în compartimente. În plus, datorită performanțelor ridicate de funcționare și sistemului No Frost care împiedică formarea gheții prin fluxul de aer rece care recoltează umiditatea, nu este necesară dezghețarea periodică a aparatului frigorific.

În ceea ce privește eficiența energetică, modelul Hotpoint ENXTY19222XFW este încadrat în clasa F, având un consum anual de 387 kWh. Nivelul de zgomot produs este de 41 dB. În cazul întreruperii curentului, acesta are o autonomie de 12 h.

Unul din cele mai bune frigidere, Hotpoint ENXTY19222XFW este prevăzut cu funcția Safe Defrost care asigură o decongelare delicată a produselor astfel încât acestea să iși păstreze calitățile nutritive. 

Funcția I Care te ajută să reduci consumul de energie.

Funcția de super răcire este ideală pentru răcirea rapidă a băuturilor. Pentru congelarea într-un timp scurt a produselor poți utiliza funcția de Super-congelare. Funcția de iluminare internă LED asigură o vizibilitate mare, cu un consum redus de energie.

Frigider cu două uși LG GTB574PZHZD

Avantaje
 • Compresor Inverter Linear
 • Volum net total de 438 l
 • Sistem de răcire No Frost
 • Tehnologia DoorCooling+
 • Consum anual de 267 kWh
 • Prevăzut cu 3 rafturi interioare realizate din sticlă securizată și 7 rafturi situate pe ușă
Dezavantaje
 • Nu este prevăzut cu dozator pentru apă

Din lista cu cele mai bune frigidere nu poate să lipsească modelul LG GTB574PZHZD. Acesta este alegerea perfectă dacă îți dorești un model durabil, de înaltă clasă. Fiind prevăzut cu un compresor Inverter Linear, LG GTB574PZHZD asigură un control optim al temperaturii și o încadrare într-o clasa energetică superioară – Clasa E.

Frigiderul LG GTB574PZHZD este un model cu tip de încastrare standard, cu dimensiuni de 178 cm înălțime, 70 cm lățime și 73 cm adâncime. Realizat  din materiale calitative și având suprafața din inox, acesta asigură o fiabilitate mare și o curățare ușoară. Cele două uși individuale – pentru frigider și pentru congelator asigură un acces facil la alimente. Acestea se deschid în partea dreaptă.

Panoul de comandă cu Display LCD permite controlarea electronică a temperaturii din frigider și din congelator.

Frigiderul amplasat în partea inferioară are un volum net de 321 l. Pentru depozitarea în cele mai bune condiții a alimentelor și pentru utilizarea eficientă a spațiului, acesta este prevăzut cu 3 rafturi interioare realizate din sticlă securizată și 7 rafturi situate pe ușă. Pentru depozitarea legumelor și fructelor, ai la dispoziție un compartiment special care asigură menținerea prospețimii și păstrarea proprietăților acestora.

Congelatorul are un volum net de 177 l. Acesta este prevăzut cu un raft din sticlă securizată amplasat în interior și cu două rafturi amplasate pe ușă. Capacitatea de congelare în 24 de ore este de 5,4 kg.

Cel mai bun frigider LG GTB574PZHZD este prevăzut cu sistem de răcire No Frost. Acesta asigură cele mai bune condiții de conservare a produselor, fără necesitatea dezghețare periodică. 

În plus, congelarea și refrigerarea se fac în mod eficient datorită fluxului de aer multidirecțional. Pentru reducerea diferențelor de temperatură dintre partea de la ușa și partea interioară a compartimentului, tehnologia DoorCooling+ asigură o temperatură uniformă.

Fiind un model performant, frigiderul LG GTB574PZHZD asigură o funcționare optimă cu un consum redus de energie – consum anual de 267 kWh. Nivelul de zgomot este de 39 dB. Autonomia fără energie electrică este de 13 ore.

Modelul de frigider LG GTB574PZHZD este prevăzut cu funcția Smart Diagnosis care asigură identificarea și remedierea cu ușurință a eventualelor probleme de funcționare ivite. 

Funcția de super-congelare este ideală pentru congelarea alimentelor într-un timp scurt. Termostatul reglabil permite ajustarea temperaturii în funcție de nevoi. 

În cazul în care uiți ușa frigiderului deschisă, vei fi avertizat sonor. Pentru o lumină optimă în interior, frigiderul este prevăzut cu sistem de iluminare LED.

Pentru păstrarea alimentelor în cele mai bune condiții, astfel încât acestea să nu își piardă calitățile nutritive, ai nevoie de cel mai bun frigider. Înainte de achiziționarea unui model este important să ai în vedere preferințele și nevoile tale, dar să nu neglijezi aspectele referitoare la durabilitatea și fiabilitatea produsului.

Cele mai bune frigidere sunt cele care asigură o durată mare de viață și garantează performanțe ridicate de funcționare. În plus, acestea sunt eficiente din punct de vedere energetic – clasa energetică de la A la F, iar nivelul zgomotului emis nu depășește 42 dB.

Detalii pe care trebuie să le iei în considerare pentru a alege cel mai bun frigider

Alegerea unuia dintre cele mai bune frigidere din oferta mare de produse existente pe piață poate fi copleșitoare, mai ales dacă nu dispui de foarte mult timp. Atunci când intenționezi să achiziționezi un model nou, este important nu ții cont doar de aspectul acestuia, ci să iei în considerare și alți factori importanți, care fac diferența dintre un produs eficient și unul mediocru.

Astfel, pentru a te ajuta să iei decizia corectă îți vom prezenta câteva criterii de bază după care este recomandat să te orientezi înainte de a alege un frigider.

Capacitatea de depozitare

Capacitatea de stocare a unui frigider se măsoară în litri. Acest parametru se referă la volumul de alimente care poate fi încărcat. Cel mai bun frigider pentru tine trebuie să îți asigure suficient spațiu pentru depozitarea alimentelor în condiții optime.

Modele care au un volum sub 100 l sunt considerate frigidere mici fiind recomandate persoanelor singure, care nu se aprovizionează des. 

În cazul în care ai o familie formată din 2 – 3 persoane, este indicat să alegi un aparat frigorific care are o capacitate de maxim 300 l, pentru a evita ca acesta să funcționeze parțial gol. Pentru familiile de 4 sau mai mulți membri, este recomandat un model care să aibă un volum de peste 350 l.

Consumul de energie și nivelul de zgomot

Cel mai bun frigider trebuie să fie eficient din punct de vedere energetic, pentru a nu încărca facturile la electricitate. Astfel, acesta trebuie să asigură o funcționare optimă cu un consum redus de energie. De accea, este recomandat să alegi un produs care face parte din clasa energetică de la A la F.

Nivelul de zgomot emis în timpul funcționării este un alt aspect important care nu trebuie neglijat. Cele mai bune frigidere au un nivel de zgomot redus, care nu depășește 42 de dB, pentru a asigura o funcționare silențioasă, fără zgomote deranjante.

Sistemul de răcire și funcțiile speciale

Unele modele de frigidere sunt prevăzute cu sistem de răcire static, care necesită o dezghețare periodică. Modelele mai performante sunt prevăzute cu sisteme automate No Frost, care împiedică formarea gheții în compartimente, însă de regulă prețul acestora este mai ridicat.

Pentru performanțe ridicate, cele mai bune frigidere sunt prevăzute cu diverse funcții speciale, precum funcția de iluminare LED care asigură o lumină ideală în interior cu un consum redus de energie. Funcțiile de răcire și de congelare rapidă sunt ideale pentru răcirea băuturilor și congelarea alimentelor într-un timp scurt. În plus, pentru un control optim al temperaturii, cele mai bune frigidere sunt prevăzute cu termostat ajustabil.

Cele mai populare întrebări și răspunsuri despre frigidere

1

Ce clasă este mai bună la frigidere?

Pentru o eficiență maximă, cele mai bune frigidere fac parte dintr-o clasă energetică superioară. Astfel, pentru a nu genera costuri ridicate la energie, acestea trebuie să fie încadrate în clasa energetică de la A la F. Clasa A, este cea mai înaltă clasă, însă un produs poate fi eficient din punct de vedere energetic chiar dacă este încadrat în clasa F.

Din această categorie fac parte modelele Heinner HF-V213SF sau LG GTB574PZHZD.

2

Care este diferența între un frigider și o combină frigorifică?

Principalele diferențe dintre un frigider și o combină frigorifică se referă la mărimea congelatorului și amplasarea acestuia. De regulă, frigiderele sunt prevăzute cu congelatoare mai mici împărțite în maximum două compartimente. Combinele frigorifice sunt prevăzute cu congelatoare care dispun de mai mult spațiu de stocare.

Referitor la amplasarea congelatorului, în cazul frigiderelor acesta se regăsește în partea superioară. La combinele frigorifice este situat în partea inferioară.

Diferențele se pot vedea și la preț, combinele frigorifice fiind în general mai scumpe.

3

 Care este temperatura optimă în frigider?

De regulă, congelatoarele sunt presetate cu temperaturi care sunt cuprinse între – 15 ° C și – 23° C. Trebuie menționat faptul că aceste valori nu sunt întotdeauna potrivite pentru produsele stocate în mod uzual. Temperatura optimă recomandată este de – 19° C. În compartimentul frigorific temperatura ideală este cuprinsă între 0° C și +4° C. Aceste temperaturi asigură păstrarea alimentelor în cele mai bune condiții, cu un consum redus de energie.

4

Ce caracteristici trebuie să aibă cel mai bun frigider?

Cel mai bun frigider trebuie să fie durabil și să asigure cele mai bune condiții de conservare pentru alimentele tale. Astfel, este indicat să te orientezi spre un model performant care să asigure distribuirea uniformă a aerului rece și a umidității, dar care să nu genereze costuri mari la facturile de energie electrică (recomandat un model încadrat în clasa energetică de la A la F). 

De asemenea, cel mai bun frigider trebuie să asigure menținerea constantă a temperaturii interioare și aibă un spațiu de stocare suficient, care să fie ușor ajustabil pentru maximizarea capacității de depozitare. În plus, pentru o funcționare economică și o vizibilitate mare asupra conținutului interior, cel mai bun frigider este prevăzut cu sistem de iluminare LED.

În această categorie regăsim modelele: Arctic AD54240M30W și Beko RDNE505E30DZMN.

5

Câți ani ar trebui să reziste un frigider?

Cele mai bune frigidere asigură o durabilitate și o fiabilitate mare, având o garanție de funcționare de cel puțin 10 ani. Însă, durabilitatea unui aparat frigorific nu ține doar de calitatea modelului ci și de modul în care este întreținut. De aceea este indicat să respecți următoarele recomandări: menține curățenia din interiorul compartimentelor, aspiră bobinele situate de la baza sau din spatele frigiderului măcar o dată pe an și verifică de fiecare dată ca ușa să fie închisă corespunzător după deschidere.

În categoria cu cele mai durabile frigidere regăsim modelele: Beko RDNE505E30DZMNArctic AD54240M30W sau LG GTB574PZHZD.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola