Top 12 cele mai bune generatoare de curent

Generatorul de curent reprezintă soluția spre care ne îndreptăm atunci când avem nevoie de o sursă de energie constantă și eficientă. Acesta poate face față oricăror provocări cauzate de penele de curent atât acasă, la locul de muncă, în locuri în care nu există energie electrică sau pe șantier.

Lipsa electricității poate reprezenta o problemă majoră în cazul companiilor sau în funcție de importanța acesteia în activitățile desfășurate. Generatorul de curent nu numai că te va scăpa de situațiile neprevăzute, dar îți va asigura și o funcționare continuă a electrocasnicelor din casă. Astfel, nimic nu te va opri să-ți duci la îndeplinire activitățile și sarcinile de zi cu zi.

Pe piață există o varietate de generatoare de curent, fiecare cu întrebuințări, consum, eficiență și caracteristici diferite. Topul nostru cu cele mai bune generatoare de curent te va ajuta să cunoști toate specificațiile necesare unui generator care să-ți satisfacă toate nevoile și să-ți întreacă așteptările. 

Pros
<strong>Daewoo GD1000</strong>
Daewoo GD1000
Detalii & Preț
Fiabilitate crescută
Senzor de ulei scăzut
Voltmetru
Comutator ON/OFF
Sistem AVR
<strong>Evotools EPTO GG900</strong>
Evotools EPTO GG900
Detalii & Preț
Regulator de tensiune
Protecție lipsă ulei
Rezistență sporită
Funcționare silențioasă
<strong> Senci SC1250E Lite</strong>
Senci SC1250E Lite
Detalii & Preț
Ușor de utilizat
Raport calitate-preț avantajos
Senzor de suprasarcină
Consum scăzut de benzină
Design compact
Könner & Söhnen KSB 21i
Könner & Söhnen KSB 21i
Detalii & Preț
Raport calitate-preț avantajos
Design portabil
Accesorii suplimentare, pâlnie și cheie cu bujie
Carcasă insonorizantă
Könner & Söhnen KS 2000i S
Könner & Söhnen KS 2000i S
Detalii & Preț
Raport calitate-preț avantajos
Izolare fonică
Indicator de tensiune
Modul Economy
Honda eu22i
Honda eu22i
Detalii & Preț
Nivel scăzut de zgomot
Ușor de transportat
Design compact
Einhell TC_PG_35_E5
Einhell TC_PG_35_E5
Detalii & Preț
Roți și mâner de transport
Posibilitatea de conectare simultană a echipamentelor și dispozitivelor
Putere maximă de 3100 W
Rezervor cu o capacitate generoasă
Könner & Söhnen KS 3000E
Könner & Söhnen KS 3000E
Detalii & Preț
Raport calitate-preț avantajos
Capacitate mare a rezervorului
Sistem Easy Start pentru pornire rapidă
Realizat din materiale de calitate
Sistem antivibrații
HYUNDAI HY3001
HYUNDAI HY3001
Detalii & Preț
Putere maximă de 3100 W
Ușor de utilizat și întreținut
Două prize pentru conectare simultană
Carcasă solidă
Blade PMP0030.2
Blade PMP0030.2
Detalii & Preț
Design robust
Capacitate a rezervorului de 25 l
Protecție suprasarcină
Realizat din materiale rezistente și de calitate
Könner & Söhnen KS 7000E ATS
Könner & Söhnen KS 7000E ATS
Detalii & Preț
Sistem de pornire Easy Start
Instalare simplă
Pornire automată
Trei moduri de pornire
Stanley SG5600B
Stanley SG5600B
Detalii & Preț
Ușor de transportat
Dispune de clasă de protecție IP55
Potrivit pentru alimentarea echipamentelor mari

Generator de curent Daewoo GD1000

Avantaje
 • Fiabilitate crescută
 • Senzor de ulei scăzut
 • Voltmetru
 • Comutator ON/OFF
 • Sistem AVR
Dezavantaje
 • Fără panou de automatizare
 • Puterea este destul de mică în cazul folosirii acestuia pentru echipamente care necesită un consum mai mare de energie

Generatorul de curent Daewoo GD1000 portabil este inclus în top 12 cele mai bune generatoare de curent datorită sistemului AVR, cât și a autonomiei de 18 ore. Fie că alegi să-l folosești acasă, la locul de muncă sau în vacanțe, Daewoo GD1000 are o putere de 1000 W și un cilindru de 93.5 CC care te vor ajuta să previi întreruperea oricăror activități în timpul unei pene de curent.

Sistemul AVR reprezintă o caracteristică importantă a generatoarelor de curent, deoarece acesta asigură funcționarea corectă și în siguranță a electrocasnicelor care pot fi afectate de schimbările bruște de tensiune.

De asemenea, asigură un flux de putere constant pe perioada funcționării. Generatorul de curent Daewoo GD1000 funcționează cu benzină, iar tipul curentului este monofazat, furnizând o tensiune de 230 V.

Mărimea rezervorului este de 6 l și a rezervorului de ulei de 0.37 l. Generatorul de curent Daewoo GD1000 este un generator ușor de utilizat datorită comutatorului ON/OFF care îți va asigura un consum de energie optim. Nivelul de fiabilitate este ridicat datorită clasei de izolare F a motorului, a aliajului de cupru și aluminiu al rotorului și al statorului.

Ușurința în folosire constă în faptul că pornirea se poate realiza manual cu recul sau electric. În plus, generatorul de curent Daewoo GD1000 de 23 kg dispune de roți și mânere pentru mobilitate. Printre celelalte caracteristici care îl fac extrem de ușor de utilizat se numără senzorul de ulei scăzut, care te va ajuta să schimbi uleiul la timp, astfel încât să eviți defectarea aparatului.

Generatorul de curent Daewoo GD1000 este echipat cu o cheie pentru bujii pentru repararea acestuia în cazuri extreme și un voltmetru pentru monitorizarea tensiunii. Prin intermediul acestor două funcții vei avea un control absolut asupra consumului și puterii generate. Consumul de combustibil fiind unul minim cu un randament sporit. 

Generator curent electric Evotools EPTO GG900

Avantaje
 • Regulator de tensiune
 • Protecție lipsă ulei
 • Rezistență sporită
 • Funcționare silențioasă
Dezavantaje
 • Autonomie de 6 ore
 • Greutate mare

Generatorul de curent electric Evotools EPTO GG900 poate fi considerat unul dintre cele mai bune generatoare de curent datorită nivelului scăzut de zgomot, al fiabilității, cât și al funcțiilor speciale. Design-ul său este durabil și asigură o funcționare silențioasă, fiind realizat dintr-un cadru rezistent din oțel, tampoane din cauciuc și o carcasă insonorizantă. 

Evotools EPTO GG900 este un generator compact, având dimensiunile de 47 x 37.5 x 37.5 cm și o greutate de 25.15 kg. Astfel, în caz de urgențe îl poți transporta oriunde ai nevoie.

Rezervorul de 7 l, cât și volumul de ulei de 0.6 l, îți vor asigura funcționarea pe o perioadă de 6 ore. Curentul utilizat este monofazat, iar pornirea se realizează manual. Fiabilitatea, cât și consumul redus este asigurat în cazul acestui generator de curent de motorul pe benzină OHV în 4 timpi cu o putere impresionantă de 2 CP și o capacitate cilindrică de 93 m3. Evotools EPTO GG900 ajunge la o putere maximă de 1000 W, fără riscul de supraîncălzire datorită lichidului de răcire cu care vine în dotare.

Mai mult decât atât, acesta dispune de un regulator de tensiune care asigură funcționarea corectă a oricărui tip de electrocasnic din casa, cât și a echipamentelor de uz industrial. Curentul constant generat de acesta este asigurat și de cele două prize, una de 230 V cu împământare și cealaltă de 12 V – CC.

Siguranța în folosire reprezintă un alt avantaj demn de luat în considerare în cazul generatorului de curent electric Evotools EPTO GG900. Acesta dispune de numeroase sisteme de protecție precum protecția la suprasarcină, cât și protecție la nivel scăzut de ulei și oprirea motorului pentru prevenirea defectării. Monitorizarea consumului și puterii se realizează extrem de facil datorită voltmetrului analog încorporat. 

Generator curent electric Senci SC1250E Lite

Avantaje
 • Ușor de utilizat
 • Raport calitate-preț avantajos
 • Senzor de suprasarcină
 • Consum scăzut de benzină
 • Design compact
Dezavantaje
 • Nivel ridicat de zgomot
 • Putere scăzută pentru echipamente de dimensiuni mari

Generatorul de curent electric Senci SC1250E Lite este un generator de curent cu pornire electrică, fiabil și ușor de utilizat. Design-ul compact și portabil îl fac ușor de depozitat și transportat. Acesta are dimensiunile de 450 x 510 x 390 mm (înălțime – lungime – lățime) și o greutate de 26 kg. Senci SC1250E Lite vine echipat cu un cadru metalic rezistent care îi asigură durabilitatea în timp. Ușurința în folosire reprezintă un avantaj al celor mai bune generatoare de curent. Alături de generatorul de curent electric Senci SC1250E Lite te poți bucura de o funcționare a aparatelor tale la o capacitate maximă cu un minimum de consum. 

Senci SC1250E Lite are o putere maximă de 1 kW și poate furniza o tensiune de 230 V cu o frecvență stabilă de 50 Hz. Curentul folosit este monofazat și are în dotare un motor de 4 timpi cu 3000 rpm (rotații pe minut).

De asemenea, acesta mai dispune și de două prize și o bornă. Capacitatea cilindrului de benzină este de 98 cm3 și dispune de un sistem de răcire cu aer. Deși puterea de funcționare este limitată, consumul acestuia este foarte avantajos atunci când este utilizat pentru echipamente mici. Rezervorul de 6 l asigură o funcționare de 12 ore în regim continuu la o capacitate de 50% și o autonomie de 8 ore la capacitate maximă.

Fiind unul dintre cele mai bune generatoare de curent, acesta dispune de o serie de caracteristici demne de luat în considerare. Printre acestea se numără un demaraj electric și un regulator de tensiune AVR. Regulatorul de tensiune AVR reprezintă soluția ideală pentru o putere de funcționare constantă și sigură pentru orice tip de electrocasnic și dispozitiv. Nivelul de zgomot este de 95 dB ceea ce îl face potrivit pentru folosirea în zonele rezidențiale sau comerciale.

Pentru siguranța în folosire, generatorul de curent electric Senci SC1250E Lite dispune de senzor de suprasarcină cu auto-oprire, alertă nivel scăzut de ulei cu oprirea automată a motorului și clasă de protecție IP44. Toate aceste avantaje asigură un randament sporit și o funcționare optimă. Panoul de control este rezistent la ploaie și la praf, fapt ce îl face potrivit pentru utilizarea în orice condiții. 

Generator curent electric tip inverter Könner & Söhnen KSB 21i

Avantaje
 • Raport calitate-preț avantajos
 • Design portabil
 • Accesorii suplimentare, pâlnie și cheie cu bujie
 • Carcasă insonorizantă
Dezavantaje
 • Nu au fost găsite

Generatorul de curent electric tip inverter Könner & Söhnen KSB 21i este unul dintre cele mai bune generatoare de curent disponibile pe piață. Acest generator este ideal pentru electronicele de înaltă precizie datorită stabilizatorului de tensiune de tip AVR. Design-ul este compact și astfel ușor de manevrat și transportat, având dimensiunile de 435 x 455 x 385 mm (înălțime – lungime – lățime) și o greutate de 22 kg. Îl poți lua oriunde în excursii, profitând astfel de rezistența și funcțiile acestui generator de curent electric de tip inverter.

Könner & Söhnen KSB 21i dispune de un motor modern în concordanță cu normele europene de calitate. Acesta este extrem de rezistent și poate funcționa constant pe o perioadă îndelungată de timp. Fiabilitatea acestui generator de curent este posibilă și datorită alternatorului sincron cu bobinaj din cupru 100%. Puterea maximă este de 2 kW, înregistrând o putere nominală de 1.8 kW.

Dispune de alimentare pe bază de benzină și are în dotare un motor în 4 timpi cu sistem de pornire manuală. Generatorul de curent electric tip inverter Könner & Söhnen KSB 21i este dotat cu un sistem de răcire cu aer. Tipul de curent produs este de tip monofazat și furnizează o tensiune de 230 V cu o frecvență constantă de 50 Hz. În plus, acesta vine echipat cu două prize de 16A și o unitate electronică integrată controlată de un microprocesor. Capacitatea cilindrică a acestuia este de 119 cm3, având un rezervor cu o capacitate de 10 l ceea ce îi permite o funcționare îndelungată.

Panoul de control este ușor de folosit, astfel încât să ai control absolut asupra funcțiilor suplimentare și a consumului de energie. Carcasa insonorizantă rezistentă și sistemul anti-vibrații asigură un nivel maxim al zgomotului de 95 dB. Unul dintre avantajele care nu se regăsesc la multe dintre celelalte generatoare de curent este unda sinusoidală pură. Aceasta reprezintă o soluție sigură și eficientă pentru alimentarea optimă a electronicelor sensibile.

Clasa de protecție IP23M apără carcasa împotriva depunerii de praf, cât și împotriva apei. Könner & Söhnen KSB 21i este plasat în top 12 cele mai bune generatoare de curent și datorită accesoriilor suplimentare, pâlnie și cheie cu bujie. Ca și măsură de siguranță, generatorul de curent electric Könner & Söhnen KSB 21i dispune de protecție la supraîncărcare, cât și de un indicator al nivelului de ulei.

Generator curent digital insonorizat Könner & Söhnen KS 2000i S

Avantaje
 • Raport calitate-preț avantajos având în vedere caracteristicile suplimentare
 • Izolare fonică
 • Indicator de tensiune
 • Modul Economy
Dezavantaje
 • Nu au fost găsite

Generatorul de curent digital insonorizat Könner & Söhnen KS 2000i S cu pornire manuală este unul dintre cele mai bune generatoare de curent de pe piață, datorită motorului fiabil și a ușurinței în folosire, grație sistemului de pornire Easy Start. Rezistența în timp a acestuia este conferită și de alternatorul sincron cu bobinaj din cupru care asigură o funcționare optimă a generatorului. Design-ul acestuia este compact, având dimensiunile de 510 x 310 x 525 mm și o greutate de 18 kg. Amplasarea acestuia se face extrem de facil cu ajutorul piciorușelor pentru suport.

Unda sinusoidală pură asigură încărcarea aparatelor electronice la o frecvență constantă de 50 Hz, împiedicând defectarea acestora. Un alt avantaj care-l recomandă ca fiind unul dintre cele mai bune generatoare de curent din clasamentul nostru este autonomia de 6 ore, la capacitatea de 70%. În cazul în care dorești să reduci consumul de combustibil, modul Economy reprezintă alegerea ideală pentru tine. 

Comutatorul, alături de supapele OHV, oferă un grad înalt de rezistență, un consum și un nivel al zgomotului foarte redus. Motorul răcit cu aer în 4 timpi  are o putere maximă de 2.0 kW, o putere nominală de 1.8 kW și folosește ca și combustibil benzina fără plumb. Volumul rezervorului este de 4 l și capacitatea cilindrică este de 79.7 cm3. Mai mult decât atât, acesta dispune și de două porturi USB de 5V și o priză de 230V. În cazul alimentării dispozitivelor de mari dimensiuni, conexiunea paralelă poate fi realizată prin intermediul conectării generatoarelor de tip inverter Könner & Söhnen TM, exceptând modelele KS 8100.  

Panoul de comandă îți permite să monitorizezi cu precizie timpul de funcționare, frecvența și tensiunea prin intermediul display-ului LED. Acesta are în componența sa un comutator pentru funcționarea în modul economic. Un avantaj demn de remarcat al unuia dintre cele mai bune generatoare de curent din topul nostru este fluxul constant de tensiune. Prin intermediul unității electronice cu control prin microprocesor și al prizei de 16A, vei putea folosi generatorul Könner & Söhnen KS 2000i atât pentru uz rezidențial, cât și pentru uz industrial.

Printre caracteristicile suplimentare ale unuia dintre cele mai bune generatoare de curent din lista noastră se numără rezervorul de combustibil cu senzor al nivelului scăzut de ulei, cât și oprirea automată a acestuia. Generatorul de curent Könner & Söhnen KS 2000i S poate fi utilizat în orice condiții, datorită clasei de protecție IP23M. Protecția automată la suprasarcină previne scurtcircuitele și oferă un plus de siguranță.

Panoul de control al celui mai bun generator îți permite monitorizarea ușoară a tensiunii, suprasarcinii, a nivelului de ulei, cât și alegerea modului de funcționare Economy și un buton de reset. Nivelul de zgomot reprezintă de cele mai multe ori o problemă în cazul generatoarelor de curent. Nu este cazul generatorului Könner & Söhnen KS 2000i, deoarece dispune de o carcasă insonorizantă și un sistem antivibrații, asigurând un nivel minim al zgomotului de 64 dB, la o distanță de 7 m și un nivel maxim de zgomot de 89 dB.

Accesoriile suplimentare care ne determină să includem generatorul de curent digital insonorizat Könner & Söhnen KS 2000i S în topul nostru sunt pâlnia, cheia cu mâner, picioarele de suport, șurubelnița PH2 de 6.0mm, cât și șuruburile și piulițele de fixare.

Generator de curent Honda eu22i

Avantaje
 • Nivel scăzut de zgomot
 • Ușor de transportat
 • Design compact
Dezavantaje
 • Rezervor de combustibil destul de mic pentru alimentarea continuă a echipamentelor cu putere mare

Generatorul de curent Honda eu22i reprezintă cea mai bună alegere de generatoare de curent atunci când vine vorba de ușurința în transportare și funcționalitățile multiple. Deși este unul dintre cele mai compacte generatoare de curent, Honda eu22i dispune de un cadru metalic solid. Acesta are dimensiunile de 42 x 51 x 29 cm (înălțime – lungime – lățime) și o greutate de 21 kg.

Motorul de 4 timpi cu pornire manuală are o putere de 3.5 CP și dispune de două prize monofazate de 16 A, două borne și două fise. Capacitatea cilindrică este de 125 cm3, iar capacitatea rezervorului este de 3.6 l, oferind o autonomie de 8.1 ore datorită comutatorului Eco ON. O altă caracteristică care îl plasează în topul nostru este sistemul de răcire cu aer și viteza motorului de 3600 rpm. Acesta are un raport de compresie de 8.0:1 și poate furniza până la 230 V. Cu ajutorul panoului de control vei putea monitoriza de fiecare dată nivelul de tensiune, frecvența și timpul de funcționare.

Puterea impresionantă a acestui generator de curent poate fi dublată, ajungând până la 4400 W datorită posibilității de conectare cu un alt generator de curent de același fel. Ceea ce înseamnă că vei putea alimenta mai multe echipamente și dispozitive în același timp. Acesta funcționează pe bază de benzină, curentul este de tip monofazat și are o pornire ușoară de tip manual.

Generatorul de curent Honda eu22i este unul dintre cele mai bune generatoare de pe piață în ceea ce privește nivelul de zgomot. Astfel, acesta este potrivit pentru utilizare rezidențială datorită nivelului scăzut de 53 dB.

Calitatea, siguranța, cât și puterea acestui generator de curent, îl fac potrivit pentru dispozitive delicate la frecvențe ridicate. Motorul GXR120 îl recomandă ca fiind unul dintre cele mai bune generatoare de curent datorită puterii maxime de 2200 W. În ciuda eficienței în funcționare, consumul de combustibil este de doar 0.36 g/kWh ceea ce îl face potrivit pentru utilizarea continuă.

Printre protecțiile cu care este dotat se numără protecția termică, sistem de alertă al nivelului de ulei, cât și protecția automată la suprasarcină. Mai mult decât atât, clasa de protecție IP23 îl face printre cele mai sigure generatoare de curent pentru utilizarea în orice condiții. Consumul redus de combustibil este demn de remarcat în cazul celui mai bun generator din clasamentul nostru. Funcția specială Eco-Throttle reduce nu numai consumul ci și nivelul de zgomot, reglând într-un mod optim turațiile motorului. Generatorul de curent Honda eu22i este nu numai ușor de folosit, ci și extrem de ușor de întreținut.

Generator curent pe benzină Einhell TC_PG_35_E5

Avantaje
 • Roți și mâner de transport
 • Posibilitatea de conectare simultană a echipamentelor și dispozitivelor
 • Putere maximă de 3100 W
 • Rezervor cu o capacitate generoasă
Dezavantaje
 • Nivel ridicat de zgomot
 • Dimensiuni mari

Generatorul de curent pe benzină Einhell TC_PG_35_E5 nu putea să lipsească din topul nostru cu cele mai bune generatoare de curent datorită autonomiei și puterii de funcționare. Acesta poate fi transportat oriunde ai nevoie, datorită celor două roți și a mânerului cu balamale care asigură depozitarea în orice spațiu a cadrului metalic robust. Dimensiunile sunt de 455 x 602 x 475 mm (înălțime – lungime – lățime), având o greutate de 42.1 kg. Deși dimensiunile sunt destul de mari pentru un generator de curent, acesta poate fi folosit la capacitate maximă pentru uz industrial sau comercial.

Datorită puterii sale maxime de 3100 W și a puterii continue de 2600 W, îl poți folosi fără grijă pentru alimentarea echipamentelor de construcții, cât și a dispozitivelor sensibile la fluctuațiile de tensiune. Dispozitivele tale vor fi mereu în siguranță și vor funcționa la capacitate maximă datorită funcției AVR de control automat al tensiunii. Pentru alimentarea simultană a tuturor echipamentelor, cel mai bun generator de curent din lista noastră dispune de două prize de 230 V și două borne.

Astfel, generatorul Einhell TC_PG_35_E5 îți oferă o versatilitate mai mare în ceea ce privește alimentarea. Motorul puternic în 4 timpi este dotat cu un sistem de răcire cu aer și asigură un grad redus de emisii. Rezervorul are o capacitate de 15 l și o capacitate cilindrică de 208 cm3. Capacitatea rezervorului de ulei este de 0.6 l și îregistrează un consum de combustibil de 2.1 l/h. Pornirea manuală a acestuia este foarte ușoară prin intermediul unei corzi de pornire. Nivelul de zgomot este destul de ridicat, ajungând până la 96 dB. Autonomia de 10.7 ore este cu siguranță soluția potrivită pentru echipamentele mari. 

Cu ajutorul voltmetrului integrat vei putea monitoriza cu exactitate nivelul de tensiune. Siguranța în utilizarea unuia dintre cele mai bune generatoare de curent este facilitată de comutatorul de suprasarcină, sistemul de reglare a tensiunii și de alerta în cazul nivelului redus de ulei. Clasa de protecție IP23M face ca acest cel mai bun generator din topul nostru să fie folosit fără griji în orice spațiu. Rezistența în timp este conferită și de sistemul de amortizare a vibrațiilor. Astfel, generatorul de curent pe benzină Einhell TC_PG_35_E5 va fi protejat constant în cele mai dure condiții.

Generator curent electric Könner & Söhnen KS 3000E

Avantaje
 • Raport calitate-preț avantajos
 • Capacitate mare a rezervorului
 • Sistem Easy Start pentru pornire rapidă
 • Realizat din materiale de calitate
 • Sistem antivibrații
Dezavantaje
 • Nu au fost găsite

Generatorul de curent electric Könner & Söhnen KS 3000E este unul dintre cele mai bune generatoare de curent pentru uz general datorită autonomiei ridicate, ușurinței în transportare și materialelor de calitate. Cele mai bune generatoare de curent de pe piață sunt cele care combină fiabilitatea, puterea și autonomia, iar generatorul de curent electric Könner & Söhnen KS 3000E nu este o excepție. Deși construcția cadrului și rezervorului din oțel este robustă, acesta este ușor de transportat datorită roților și mânerului din dotare. Dimensiunile sale sunt de 48.5 x 61 x 45.5 cm (înălțime – lungime – lățime) și are o greutate de 46.1 kg. Alternatorul cu bobinaj din cupru 100% previne deteriorarea și asigură o rezistență sporită.

Könner & Söhnen KS 3000E este un generator de curent electric monofazat în 4 timpi care poate funcționa atât pentru alimentarea în cazul întreruperilor de curent, a dispozitivelor de mici dimensiuni, cât și pentru unelte și echipamente. Acesta dispune de o putere maximă de 3 kW și o putere nominală de 2.8 kW.

Motorul are o putere de 7 CP și poate atinge până la 3000 rpm. Autonomia de 12 ore cu o sarcină de 50% și cea maximă de 15 ore, îl fac unul dintre cele mai bune generatoare de curent, cu putere constantă de funcționare. Bateria poate fi reîncărcată în timpul funcționării pentru eficientizarea sarcinilor. Capacitatea cilindrică este de 208 cm3, iar consumul este foarte redus de 1 l/h.

Mai mult decât atât, generatorul de curent electric Könner & Söhnen KS 3000E poate fi folosit pentru mai multe dispozitive simultan, datorită celor două prize de 16 A. Rezistența este conferită de un alternator cu bobinaj din cupru. Ușurința în utilizare este demnă de remarcat în cazul acestui generator de curent cu pornire electrică și manuală datorită sistemului Easy Start. Acesta este dotat cu un panou LCD cu ajutorul căruia poți monitoriza combustibilul, frecvența, tensiunea și puterea în timpul funcționării.

În cazul dispozitivelor sensibile la fluctuații de tensiune, sistemul modern AVR reprezintă un ajutor de nădejde pentru prevenirea deteriorării. De asemenea, nivelul de zgomot la 7 m de 69 dB, nivelul maxim de 94 dB și sistemul de amortizare al zgomotului îl fac potrivit pentru folosirea atât acasă, pe șantier, cât și în excursii în aer liber.

Cel mai bun generator de curent din lista noastră dispune de sisteme de protecție eficiente. Printre acestea amintim protecția la suprasarcină, sistemul de evacuare a gazelor de eșapament și senzorul de nivel scăzut al uleiului cu oprirea automată a aparatului.

Celelalte protecții care îl plasează în topul nostru sunt sistemul antivibrații datorat suporturilor de cauciuc și clasa de protecție IP23M care îi conferă un grad înalt de fiabilitate. Modalitățile multiple de utilizare îl recomandă ca fiind unul dintre cele mai bune generatoare de curent în acest segment de preț. Accesoriile complete îl fac și mai ușor de folosit și manevrat. Setul de accesorii include o cheie bujii, două chei pentru pornirea electrică, patru piciorușe suport, două capace de izolare și patru șuruburi de fixare M6. 

Generator de curent monofazic HYUNDAI HY3001

Avantaje
 • Putere maximă de 3100 W
 • Ușor de utilizat și întreținut
 • Două prize pentru conectare simultană
 • Carcasă solidă
Dezavantaje
 • Nu au fost găsite

Generatorul de curent monofazic Hyundai HY3001 este unul dintre cele mai bune generatoare de curent de pe piață, datorită puterii generoase de 3100W și întrebuințărilor multiple. Regulatorul de tensiune AVR asigură alimentarea în siguranță a dispozitivelor sensibile, reglând într-un mod optim fluctuațiile de tensiune. Datorită dimensiunilor compacte de 615 x 470 x 510 mm și a greutății reduse de 48 kg, Hyundai HY3001 este ușor de transportat și depozitat.

Ușurința în folosire se distinge prin sistemul de pornire manuală cu sfoară. Acesta dispune de un motor de tip OHV în 4 timpi alimentat cu benzină și un sistem de răcire cu aer. Puterea maximă este de 3.1 kW, iar puterea nominală ajunge până la 2.8 kW, înregistrând o tensiune stabilă de 220 V.

Cele două prize monofazate de 16 A asigură alimentarea cu maximum de eficiență a mai multor echipamente și dispozitive delicate sau robuste. Rezervorul are o capacitate medie de 15 l și asigură o funcționare continuă timp de 7 ore, la o turație de 3000 rpm. Capacitatea cilindrică este de 212 cm3, fiind destul de mare pentru a garanta o funcționare puternică la capacitate maximă. Cu ajutorul display-ului poți să te bucuri de control absolut asupra capacității de funcționare, a tensiunii și a frecvenței.

Siguranța ta, a echipamentului, cât și a generatorului de curent este conferită de diferite sisteme de protecție inovatoare. Printre acestea amintim protecția la suprasarcină, supraîncălzire și scurtcircuit, sistem de stabilitate al tensiunii și protecție lipsă presiune ulei.

Accesoriile cu care vine la pachet îi sporesc randamentul. Pachetul de accesorii include o cheie pentru bujii pe care o poți folosi pentru manevrarea facilă a aparatului. Alături de generatorul de curent monofazic Hyundai HY3001 poți profita la maximum de un grad înalt de versatilitate, indiferent de nevoile tale de acasă sau de la locul de muncă.

Generator curent electric monofazat Blade PMP0030.2

Avantaje
 • Design robust
 • Capacitate a rezervorului de 25 l
 • Protecție suprasarcină
 • Realizat din materiale rezistente și de calitate
Dezavantaje
 • Greutate destul de mare care împiedică mobilitatea

Generatorul de curent electric monofazat Blade PMP0030.2 oferă o alimentare maximă de 5500W și o putere continuă de 5000 W. Acesta este potrivit în cazul întreruperilor de curent, atât pentru uz casnic, cât și pentru uz rezidențial. Materialele de calitate din care este realizat, greutatea de 85 de kg și structura din cadru metalic îi oferă o durabilitate crescută și rezistență la uzură.

Motorul acestui generator de alimentare pe benzină este în 4 timpi, având o putere de 13 CP și o capacitate cilindrică de 389cc. Capacitatea impresionantă a rezervorului de 25 l asigură o funcționare continuă timp de mai multe ore. Protecția sporită reprezintă un beneficiu important al unuia dintre cele mai bune generatoare de curent din lista noastră. Acesta dispune de stabilizator de tensiune AVR, un avantaj în plus care oferă siguranță și randament în uzul zilnic.

Stabilizatorul de tensiune protejează generatorul de curent împotriva fluctuațiilor de tensiune, furnizează o tensiune normală de 230 V și o frecvență stabilă de 50 Hz. Nivelul de zgomot produs este de 78 dB, astfel că folosirea acestuia poate fi realizată și în zone rezidențiale. Performanțele ridicate și ușurința în utilizare îl plasează în top 12 cele mai bune generatoare de curent.

Protecția la suprasarcină a băii de ulei de 1.1 l și sistemul de stabilitate al tensiunii reprezintă caracteristici esențiale în folosirea sigură și eficientă a generatorului de curent. Blade PMP0030.2 este potrivit pentru orice tip de nevoi și cerințe. Acesta este un aparat eficient, fiabil și care oferă un randament maxim la standarde înalte de performanță.

Generator curent electric Könner & Söhnen KS 7000E ATS

Avantaje
 • Sistem de pornire Easy Start
 • Instalare simplă
 • Pornire automată
 • Trei moduri de pornire
Dezavantaje
 • Greutatea de 76 kg și capacitatea mare a rezervorului de 25 l pot face ca generatorul să fie greu de transportat 

Generatorul de curent electric Könner & Söhnen KS 7000E ATS dispune de toate caracteristicile pentru a răspunde oricăror nevoi, cu un consum redus de combustibil chiar și la capacitatea maximă. Acesta vine cu un set complet de funcții care îl fac unul dintre cele mai bune generatoare de curent. Cadrul rezistent cu țevi de 28 mm, rezervorul robust din oțel, cât și picioarele de susținere îl fac ușor de transportat și utilizat în orice situație neprevăzută. Dimensiunile sunt de 59 x 70 x 54.5 cm (înălțime – lungime – lățime), având o greutate de 76 kg.

Una dintre caracteristicile care îl diferențiază de celelalte generatoare de curent din lista noastră este unitatea ATS care asigură pornirea generatorului în cazul unei întreruperi de curent și oprirea din funcțiune a acestuia. În plus, generatorul de curent electric Könner & Söhnen KS 7000E ATS vine în dotare cu două borne de alimentare de 230 V și 400V. Mai mult decât atât, funcția de “întârziere la pornire și oprire” asigură un flux de tensiune stabil.

În cazul în care nu ai timp de pierdut și alimentarea cu energie electrică este o necesitate, bateria se poate reîncărca în modul standby, cât și în timpul alimentării. Generatorul de curent electric Könner & Söhnen KS 7000E ATS cu sistem de răcire cu aer funcționează pe bază de benzină și are un motor de 13 CP. Capacitatea cilindrică de 389 cm3 și rezervorul de combustibil cu indicator de nivel de 25 l asigură o autonomie de 17 ore. Consumul de combustibil este de 1 l/h. Spre deosebire de celelalte generatoare de curent din lista noastră, Könner & Söhnen KS 7000E ATS îți pune la dispoziție trei modalități de pornire, pornire manuală, automată și electrică. Nivelul maxim al zgomotului este de 94 dB și de 69 dB la 7 m.

Rezistența și fiabilitatea acestui generator de curent electric rezidă în alternatoarele de tip sincron cu bobinaj din cupru, special concepute pentru alimentarea corespunzătoare a oricărui tip de dispozitiv sau echipament. Un alt avantaj care îl plasează în top 12 cele mai bune generatoare de curent este consumul redus de combustibil, oferindu-ți randament și performanțe deosebite cu minimum de resurse.

Întreținerea și supravegherea procesului de alimentare se poate realiza prin intermediul display-ului LED. Acesta oferă informații cu privire la orele de funcționare, frecvența și tensiunea de ieșire. Pe lângă celelalte caracteristici care ne determină să-l plasăm în topul nostru sunt cele două prize de 230 V, puterea maximă de 5.5 kW și puterea nominală de 5 kW.

Siguranța în folosire și protecția aparatului este conferită de controlul tensiunii de tip AVR. Mai mult decât atât, acesta vine echipat cu întrerupătoare automate la suprasarcină, scurtcircuit, protecție la nivel scăzut de ulei, clasa de protecție IP23M, protecție anticorozivă și un sistem de amortizare a vibrațiilor prin intermediul suporturilor din cauciuc. Setul complet pentru instalarea acestuia include o cheie pentru bujii, două chei pentru pornirea electrică, piciorușe suporturi, patru șuruburi de fixare M6 și două capace de izolare din cauciuc.

Generator curent electric Stanley SG5600B

Avantaje
 • Ușor de transportat
 • Dispune de clasă de protecție IP55
 • Potrivit pentru alimentarea echipamentelor mari
Dezavantaje
 • Nivel de zgomot destul de ridicat

Modelul Stanley SG5600B este un generator de curent trifazat portabil ideal pentru alimentarea dispozitivelor și echipamentelor electrice monofazate. Acesta îndeplinește cerințele directivei 2000/14/CE și poate fi folosit atât pentru uz rezidențial, cât și pentru uz comercial. Structura cadrului metalic este robustă și rezistentă. Generatorul de curent electric Stanley SG5600B oferă un grad înalt de mobilitate datorită mânerului și roților. Dimensiunile sunt de 595 x 590 x 730 mm (înălțime – lungime – lățime), având o greutate destul de considerabilă de 91 kg.

Stanley SG5600B funcționează pe bază de benzină cu un motor cu 4 timpi de tip OHV și o capacitate de 389 cm3. Pornirea se poate realiza manual și electric. Motorul de 13 CP oferă o putere maximă de 5.6 kW și o putere nominală de 5 kW. Vine echipat cu trei prize de ieșire, două prize de 220 V, o priză de 400 V, sistem de răcire și voltmetru.

Astfel, generatorul de curent electric Stanley SG5600B poate fi folosit pentru îndeplinirea diverselor sarcini indiferent de complexitate. Capacitatea rezervorului este de 25 l, având o autonomie de 8 ore. Pentru alimentarea la temperaturi scăzute este recomandată folosirea uleiurilor de tip 10w30 și 10w40.

Siguranța în folosirea alimentării pentru diferite sarcini este asigurat de modul AVR de monitorizare și stabilizare a fluctuațiilor de tensiune. Tensiunea astfel rezultată este de 230 V. Nivelul de zgomot este de 97 dB. Controlul setărilor se poate realiza de la panoul de control cu afișaj digital. Prin intermediul acestuia poți verifica constant tensiunea, frecvența și timpul de funcționare a aparatului.

Printre sistemele de protecție ale celui mai bun generator de curent electric Stanley SG5600B se numără protecția împotriva suprasarcinii care asigură o siguranță sporită în cazul unei căderi de tensiune. Mai mult decât atât, dispune de clasa de protecție IP55 și IP23M împotriva prafului, a obiectelor solide și a apei, cât și un sistem de siguranță pentru nivelul de ulei. 

Detalii pe care să le iei în considerare pentru a alegecel mai bun generator de curent

Pe piață există o varietate de modele și mărimi de generatoare de curent, fiecare cu specificații și caracteristici diferite. De aceea am realizat un ghid complet de cumpărături pentru a te ajuta să iei o decizie informată, ținând cont de toate aspectele celor mai bune generatoare de curent, cât și de nevoile tale acasă, pe șantier sau la birou. 

Aspectele listate în ghidul de mai jos includ informații cu privire la putere, tensiunea generatorului, combustibilul utilizat, tipul de generator, autonomia, sistemul de pornire și gradul de fiabilitate.

Puterea

Puterea reprezintă un aspect esențial în alegerea celui mai bun generator de curent. Pentru a realiza o achiziție informată va trebui să iei în considerare toate aparatele electrice din casă și puterea de care ai avea nevoie pentru a le alimenta eficient și rapid. Acestea se împart în: generatoare de curent cu o putere mică între 500 și 2200 W sau o putere medie cuprinsă între 2200 W și 5500 W.

Pe de altă parte, aparatele electronice se împart în aparate de tip inductiv și aparate de tip rezistiv. Aparatele de tip inductiv vor necesita o putere mai mare, de până la 10.000 W. În cazul aparatelor de tip rezistiv, puterea necesară va ajunge până la 5.000 W.

Generatoarele de curent complexe cu utilizare comercială, au o putere mai mare de 24 kW. Un generator portabil de dimensiuni mici are o putere cuprinsă între 3.000 și 4.000 W. Alege cel mai bun generator de curent care să-ți ofere o putere suficientă pentru a face față alimentării tuturor dispozitivelor din casă.

De asemenea, înainte să cumperi un generator de curent va trebui să știi cu certitudine durata de folosire. În cazul în care vei avea nevoie de generator pentru o perioadă scurtă de timp, un generator de curent cu o putere de 6 kW este alegerea potrivită. În cazul în care acesta va fi folosit constant, puterea va trebui să ajungă până la 10 kW. Dacă vei încerca să alimentezi un număr mare de aparate cu o putere de alimentare mică, vei risca să deteriorezi echipamentele din casă. 

Tensiunea generatorului

Pentru a te asigura că achiziționezi cel mai bun generator de curent, va trebui să iei în considerare și tensiunea acestuia. Puterea sa trebuie să fie mai mare, pentru a putea alimenta mai multe dispozitive și echipamente de dimensiuni mari. În cazul dispozitivelor sensibile la fluctuațiile de tensiune, poți opta pentru cel mai bun generator de curent care dispune de modul AVR.

De asemenea, este important să acorzi o atenție deosebită tipului de generator, fie că este trifazat sau monofazat. Un generator monofazat are o tensiune de 230 V, iar unul trifazat poate ajunge și până la 400 V. Astfel că, echipamentele sensibile sunt de tip monofazat și nu au o tensiune mai mare de 230 V.

Echipamentele mai mari sunt de tip trifazat și au o tensiune de până la 400 V. În funcție de dispozitivele și echipamentele care necesită alimentare în casa ta, vei putea alege tensiunea potrivită, care să-ți ofere un grad înalt de performanță.

Combustibilul utilizat

În funcție de nevoi, cerințe și preferințe, există mai multe tipuri de generatoare de curent din care poți alege în funcție de combustibilul utilizat. Generatoarele de curent pe bază de benzină sunt de cele mai multe ori portabile. Instalarea este ușoară, au o greutate mai mică și sunt mai silențioase față de cele pe bază de motorină. Pe de altă partea, au un consum mai mare de combustibil fără să beneficieze de o putere la fel de mare. Deși sunt mai ieftine decât generatoarele de curent pe bază de motorină, repararea acestora în cazul defecțiunilor este mult mai mare.

Generatoarele care funcționează pe bază de motorină sunt mai puternice și fiabile, iar întreținerea lor nu necesită costuri la fel de ridicate. Însă, acestea au un cost mai ridicat și sunt mai zgomotoase.

Cele mai bune generatoare de curent pe bază de benzină sunt rezistente la temperaturi scăzute. Cu toate acestea, la temperaturi normale, generatoarele de curent pe bază de motorină pornesc mai repede. În funcție de nevoile tale și de buget, poți alege să cumperi un generator pe motorină fiabil, puternic și ușor de întreținut sau un generator silențios care folosește benzină ca și combustibil. 

Tipul de generator

Prima opțiune de generatoare de curent sunt generatoarele de rezervă pentru uz casnic care au la bază ca și combustibil gazul natural. Acestea pornesc automat în cazul unei întreruperi de curent. Generatoarele portabile și generatoarele cu invertor sunt ușor de transportat și sunt de diferite dimensiuni.

Generatoarele de curent pot funcționa pe curent alternativ sau curent continuu. Mai mult decât atât, generatoarele de curent electric pot avea pornire automată sau pornire electrică. Generatoarele electrice staționare au un preț destul de ridicat și trebuie instalate de o persoană specializată în acest domeniu. Generatoarele de curent staționare pornesc automat în cazul unei întreruperi de curent și funcționează pe bază de propan.

Generatoarele de curent portabile au un preț mai scăzut față de cele staționare și funcționează de cele mai multe ori pe benzină. Generatoarele portabile sunt ușor de manevrat și pot fi transportate cu ușurință. Acestea necesită de obicei o întreținere mai amănunțită în ceea ce privește schimbarea uleiului.

Generatoarele cu invertor au un preț mai ridicat, dar sunt mult mai silențioase și pot furniza până la 5.000 W. Generatoarele de curent electric pot fi clasificate în generatoare de curent electric pe benzină sau pe motorină. Cele pe bază de benzină au un preț mai scăzut și au dimensiuni mai mici, iar cele pe motorină sunt recomandate ca cele mai bune generatoare de curent în ceea ce privește gradul de fiabilitate.

Sistemul de pornire

O altă caracteristică importantă de luat în considerare atunci când achiziționăm cel mai bun generator de curent este sistemul de pornire. Acesta poate fi la sfoară, la cheie sau pornire automată, în funcție de modelul generatorului.

Generatorul de curent cu pornire la sfoară are un preț redus, dar folosirea necorespunzătoare poate conduce la deteriorarea aparatului. Pornirea la cheie reprezintă o modalitate ușoară și eficientă de manevrare facilă a generatorului de curent. Pornirea automată este concepută pentru generatoarele care pornesc automat la întreruperile de curent. Sistemul de pornire automat al generatorului de curent are un preț mai ridicat, dar beneficiezi în același timp de o pornire rapidă și sigură.

Modul de utilizare al generatorului de curent 

Atunci când vine vorba de achiziționarea unui generator de curent electric, este important să iei în considerare modalitățile de folosire și nevoile tale specifice. Dacă ai nevoie de un generator de curent care să funcționeze în regim continuu, va trebui să alegi un aparat performant cu putere mare.

În cazul în care nevoile tale se axează pe folosirea acestuia în situațiile de urgență, atunci poți opta pentru achiziționarea unui generator de curent care să funcționeze pentru o perioadă limitată de timp. În fond, cele mai bune generatoare de curent sunt cele care-ți pot satisface toate nevoile.

Un generator de curent cu o putere prea mare poate nu este necesar pentru cerințele tale zilnice, iar un generator de curent care nu oferă destulă putere, poate să nu-ți ofere eficiența de care ai nevoie pentru realizarea activităților zilnice. 

Condiții de fiabilitate 

Când alegi cel mai bun generator de curent, trebuie să acorzi o atenție deosebită fiabilității aparatului. În primul rând, este important ca generatorul să aibă un cadru robust și solid din oțel. Acesta trebuie să funcționeze un timp îndelungat fără să necesite mentenanță sau reparații suplimentare.

O altă componentă a celui mai bun generator de curent este durabilitatea carcasei. Carcasa trebuie să aibă protecție împotriva depunerilor de praf, lichidelor și apei. Generatoarele de curent din topul nostru vin în dotare cu protecții speciale pentru carcasă cum ar fi IP55 și IP23. Dacă îți dorești un generator de curent cu zgomot redus, poți opta pentru un generator de curent cu carcasă insonorizantă.

Carcasele de metal sunt mai ieftine, dar zgomotul nu este în mod semnificativ redus. Pentru a achiziționa cel mai bun generator de curent potrivit nevoilor tale va trebui să iei în considerare calitatea materialelor și sistemele de protecție. 

Cele mai populare întrebări și răspunsuri despre cele mai bune generatoare de curent

1

Cât de multe faze ar trebui să aibă un generator de curent?

Există două tipuri de generatoare de curent și anume cele monofazice și trifazice. Cel mai bun generator de curent potrivit pentru uz casnic și pentru dispozitive sensibile la fluctuațiile de tensiune este cel monofazat.

Generatorul trifazat este potrivit pentru utilaje și echipamente de dimensiuni mari. Achiziționarea unui generator de curent monofazat îți va asigura siguranță în alimentarea dispozitivelor, în timp ce cu un generator de curent trifazat vei beneficia de un înalt grad de performață.

2

Cât consumă un generator de curent pe benzină?

În cazul generatoarelor de curent pe benzină, principalul aspect pe care trebuie să-l luăm în considerare în achiziție este consumul de combustibil. Consumul unui generator de curent depinde în primul rând de puterea acestuia.

Astfel că, cele mai bune generatoare de curent pe benzină au un consum redus. Cu toate acestea, consumă mai mult decât generatoarele de curent pe motorină. De asemenea, costul mentenanței unui generator de curent pe benzină este destul de ridicat în ceea ce privește înlocuirea uleiului sau a filtrelor de aer.

3

Cât consumă un generator de curent diesel?

Generatorul de curent diesel este puternic și eficient în ceea ce privește consumul de combustibil. Mai mult decât atât, un generator diesel este fiabil și rezistent. Înainte de a achiziționa cel mai bun generator de curent de tip diesel cu consum redus de combustibil, va trebui să iei în considerare necesitățile tale. Prețul acestora sunt mai ridicate față de cele pe bază de benzină. Pe lângă consumul unui generator de curent, va trebui să acorzi o atenție deosebită nivelului de zgomot, calității materialelor și puterii de alimentare.

4

Ce durată de viață are un generator electric?

Durata de viață a unui generator electric depinde de utilizare, calitatea materialelor, cât și întreținerea adecvată a componentelor. Cele mai bune generatoare de curent electric au o durată de viață de 20.000 de ore. Pentru a te asigura că generatorul tău electric funcționează la capacitate maximă pentru o perioadă îndelungată de timp, va trebui să schimbi uleiul și filtrele de aer, cât și componentele uzate. Depozitarea reprezintă și ea un factor important. Generatoarele de curent trebuie păstrare într-un loc ferit de umiditate și de temperaturi extreme iarna sau vara, praf sau căldură.

5

Care sunt cele mai bune mărci de generatoare de curent?

Achiziționarea celui mai bun generator de curent depinde într-o mare măsură și de producător. Firmele importante de pe piață concep generatoare cu o durată lungă de viață, realizate din materiale de înaltă calitate. Steinhaus și Senci sunt două dintre cele mai cunscute brand-uri de pe piață, alături de AGT și Honda aflată în fruntea distribuitorilor la nivel global. Cei mai importanți producători și furnizori de generatoare de curent se axează pe materialele folosite, fiabilitate, autonomie, funcții complexe, manevrabilitate și un raport calitate-preț avantajos.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola