Review motocoasă Ruris Zimbru

De-a lungul timpului, probabil că toți ne-am mirat într-un moment sau altul de gradul ridicat de îngrijire a curților din filmele și serialele americane și ne-am propus că „de luni” le vom urma exemplul. Acum, cu motocoasa Ruris Zimbru 105120223, curtea californiană la care visăm este mai aproape ca niciodată.

Având o putere a motorului de 3.3 CP și o capacitate cilindrică de 57 cc, motocoasa Ruris Zimbru 105120223 sigur va oferi un gazon pe placul și celor mai pretențioși grădinari amatori.

Totodată, RURIS este o firmă cu capital 100% românesc, care investește în activități de cercetare, dezvoltare și producție de motoutilaje agricole. Scopul lor este acela de a crea produse fiabile, care să vina în sprijinul celor care doresc să lucreze mai ușor și mai eficient.

Astfel, achiziționând această motocoasă în 2 timpi, nu doar că vei beneficia de un produs de calitate, dar vei și ajuta la susținerea industriei românești, în defavoarea gigantelor regiuni precum Bavaria sau Lombardia.

Dacă prețul final este totuși cam piperat pentru buzunarul tău, Ruris a venit și cu alte opțiuni precum motocoasa Ruris Zimbru 104S sau motocoasa Ruris Zimbru 101S. Aceste două produse, deși au putere și capacități limitate în comparație cu motocoasa Ruris Zimbru 105120223, fără îndoială vor îndeplini cerințele pentru un gazon îngrijit pe care să se joace copiii.

 • Dezvoltat și produs în România de o firmă cu capital 100% românesc
 • Rezervor de carburant mare
 • Putere a motorului și capacitate cilindrică perfecte pentru nevoi uzuale
 • Diametrul de tăiere nu este nici prea mic, nici prea mare

Design și greutate motocoasă Ruris Zimbru 105120223

Design-ul motocoasei în 2 timpi într-adevăr nu revoluționează, dar adevărul este că nici nu are de ce. Arată aproape la fel ca 90% dintre motocoasele de pe piață și acesta nu este un lucru rău. Nuanța de roșu de pe finisajele produsului este una plăcută la ochi, iar materialele folosite la exteriorul motocoasei Ruris Zimbru 105120223 sunt de calitate.

Din punct de vedere al greutății, motocoasa Ruris în 2 timpi se numără printre cele mai ușoare de pe piață, având doar 8 kg. Alte motocoase, precum cea cu fir și lamă Green Field, pot să aibă și până la 12.5 kg. Celălalte două motocoase din gama Ruris menționate mai sus, având motoare mai mici, au 7.5 kg.

Mânerul modelului Ruris Zimbru 105120223 este unul ergonomic, plăcut la atingere și nu te va lăsa cu bătături în palmă după ce ai tuns gazonul.

Totodată, hamul motocoasei Ruris Dual balance este foarte confortabil, fiind gândit pentru sesiuni lungi de tăiere a gazonului. Astfel, folosind motocoasa Ruris Zimbru 105120223, durerile de spate pot fi date uitării.

Putere și capacitate de tăiere

Având un motor de 3.3 CP și o capacitate cilindrică de 57 cc, motocoasa Ruris Zimbru 105120223, trece cu ușurință prin orice gazon, indiferent de grosimea firului de iarbă. Există într-adevăr și motocoase mai puternice, precum cea WOLFSON TRX-720, însă este puțin probabil ca nevoile tale de grădinărit să nu fie acoperite de motorul motocoasei românești.

Motorul acestui model Ruris este în 2 timpi. Ce înseamnă asta? Motorul in 2 timpi merge pe un ciclu care se desfășoară cu o singură rotație a arborelui cotit (un ciclu de 2 timpi).

În termeni reali, acest lucru înseamnă că motoarele sunt mai ușoare decât cele în 4 timpi și au un randament mai bun. Totodată, acestea produc mai multă putere, însă, drept rezultat, consumă mai mult carburant.

Pentru a asigura flexibilitatea motocoasei Ruris Zimbru 105120223, aceasta vine la pachet cu două discuri, de 80 și de 4 dinți, un cuțit cu 3 dinți și un cap trimmer cu fir de 2 mm rotund. Aceste accesorii fără doar și poate îți vor folosi, fiecare dintre ele având caracteristici diferite.

În mod evident, trebuie să discutăm și despre raza și diametrul de tăiere. Nici aici motocoasa Ruris Zimbru 105120223 nu dezamăgește, având un diametru de tăiere de 250 mm și o rază medie de tăiere de 2100 mm. În această categorie de preț, toate motocoasele non-profesionale se învârt cam la același diametru, acesta fiind unul optim, asigurând balanța dintre facil și rapid.

La această caracteristică și celelalte două motocoase din gama Ruris (Ruris Zimbru 104S și Ruris Zimbru 101S) au aceleași diametre de tăiere și raze medii de tăiere, deși prețurile sunt mai mici.

Consum & capacitate rezervor

Motocoasa Ruris Zimbru 105120223 are un rezervor de 1.2 l, ce poate fi umplut cu benzină fără plumb. Pe lângă benzină, motocoasa mai trebuie să fie umplută și cu ulei, fiind ideal un amestec de 25 ml ulei/ litru de benzina pentru buna întreținere a motorului.

Consumul mediu este de 1.2 l/h. Astfel, modelul își arde rezervorul în aproximativ o oră. Dacă vi se pare ridicat consumul, puteți opta pentru unul dintre celălalte două modele Ruris (Ruris Zimbru 104S și Ruris Zimbru 101S), având motoare mai mici, dar cu aceeași capacitate a rezervorului.

Alte caracteristici

 • Motor Tez
 • Ciclu de funcționare în doi timpi
 • Sistem de aprindere electronic
 • Pornire manuală prin demaror
 • Vibrații mâner dreapta – 2.41 m/s²
 • Vibrații mâner stânga – 2.42 m/s²
 • Diametru tub tijă 28 mm
 • Tip arbore cu caneluri

Accesorii incluse

 • Cuțit 3 dinți
 • Disc 80 dinți
 • Disc 4 dinți
 • Cap trimmer cu fir 2 mm rotund

Produse alternative

Precum am mai menționat în această recenzie, Ruris mai oferă în această gamă și alte motocoase precum Ruris Zimbru 104S și Ruris Zimbru 101S. Acestea au performanțe și caracteristici similare la prețuri mai mici, modelul Zimbru 101S fiind mai ieftin.

Dacă simți totuși că motorul nu este destul de mare pentru nevoile tale, o alternativă de bună calitate este motocoasa Alpin Profi X4500-SES, cu un motor de 6 CP și care vine la pachet cu 12 accesorii.

Concluzii

Dacă gazonul tău ar putea vorbi, acesta probabil că ți-ar recomanda motocoasa Ruris Zimbru 105120223.

Fără doar și poate, motocoasa în doi timpi este o alegere înțeleaptă pentru nevoile tale casnice, redefinind balanța dintre facil și rapid în tăierea ierbii și îngrijirea gazonului, fie că este vorba de cel din fața casei sau de cel din livadă.

Visul curții californiene este acum mai aproape ca niciodată.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola