Filtru purificator de aer AlecoAir P40 SMART

Filtrul purificatorului de aer AlecoAir P40 SMART este eficient și curăță în profunzime aerul din încăperi de până la 40 m2

Purificatorul beneficiază de un sistem complex de filtrare în 5 etape, care elimină polenul, acarienii, sporii de mucegai, praful, particulele PM2.5, virusurile și bacteriile.

Importanța filtrului de aer al purificatorului

Unul dintre cele mai importante elemente ale unui purificator de aer este filtrul său. De ce? Pentru că filtrul este acea peliculă care captează poluanții din aerul din interior.

Fie că vorbim de părul de la animalele de companie, sporii de mucegai, polenul sau bacteriile, toate acestea sunt eliminate din aer, grație filtrului purificatorului.

Aerul pătrunde prin filtru, elementele poluante sunt prinse de suprafața filtrului. Însă, acest lucru nu este valabil în cazul tuturor tipurilor de filtre.

De exemplu, filtrele care folosesc tehnologia UV-C steriliză aerul filtrat și filtrele din interiorul aparatului, distrugând astfel bacteriile și virușii.

Filtrele ionice se ocupă cu ionizarea negativă a aerului. Ionii negativi aderă la praful și particulele poluante aflate în aer, iar acestea devin mai grele și mai ușor de aspirat.

Așadar, cu cât filtrul purificatorului de aer este mai calitativ, cu atât și eficiența aparatului de curățat aerul este mai mare.

Filtru purificator de aer AlecoAir P40 SMART

AlecoAir P40 SMART filtrează aerul în 5 etape, prin intermediul: pre-filtrului, filtrului HEPA, filtrului de carbon, filtrul UV-C, filtrul ionic.

Pre-filtrul este cel care elimină particulele mari de poluare din aerul din interior, precum părul de la animalele de companie, scamele.

Filtrul HEPA reține microparticulele de peste 0.3 microni de praf, acarieni, polen, spori de mucegai, bacterii și virusuri, într-o proporție de 99,97%.

Filtrul de carbon elimină mirosurile neplăcute din aerul din interior, precum fumul de țigară sau mirosul de mâncare.

Filtrul UV-C distruge în mod eficient bacteriile, virusurile, spongii de mucegai în proporție de 99,99%.

Când se înlocuiește filtrul purificatorului de aer AlecoAir P40 SMART

Filtrul purificatorului de aer AlecoAir P40 SMART trebuie înlocuit la 6-12 luni, iar indicatorul Replace Filter de pe display-ul device-ului te va anunța când este momentul să-l schimbi.

Însă, există și anumite indicii care te anunță că este cazul să-l înlocuiești cât mai repede:

  • filtrul a devenit gri;
  • eliberează un miros greu, deoarece tot praful din el este retrimis în aer;
  • fluxul de aer este tot mai scăzut.

În ceea ce privește lampa UV-C, aceasta trebuie schimbată după 8.000 de ore de funcționare.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola