Cea mai bună friteuză: Top 5 recomandări

Friteuzele cu aer cald au devenit extrem de populare în rândul cumpărătorilor, nu numai datorită ușurinței în folosire, cât și în ceea ce privește consumul de energie. Cea mai bună friteuză cu aer cald poate fi un aparat foarte util în bucătăria ta, ajutându-te să gătești mâncăruri sănătoase fără compromisuri.

Aceasta este o alternativă excelentă la prăjirea alimentelor în ulei, fără mirosuri neplăcute sau resturi de ulei în bucătărie. Astfel, vei putea încerca o mulțime de rețete cu alimente de fiecare dată gătite în profunzime și uniform, cu o crustă crocantă și un interior suculent și fraged.

Cea mai bună friteuză cu aer cald te va ajuta să reduci aportul de grăsimi și calorii din alimentele prăjite. Poți alege dintr-o varietate de oferte de pe piață, care diferă în funcție de dimensiune, capacitate, putere sau funcții. În alegerea ta trebuie să ții cont de câțiva factori importanți precum spațiul disponibil, cantitatea de mâncare preparată, cât și ușurința în folosire a aparatului.

Pentru a-ți facilita procesul de achiziție, am realizat un top cinci al celor mai bune friteuze care te vor ajuta să economisești timp și bani. 

Bottom Line
<strong>Heinner Airfryer HAF-1250BK</strong>
Heinner Airfryer HAF-1250BK
Detalii & Preț
Sesiuni de gătit rapide
Coș detașabil, ușor de întreținut
Nu generează mirosuri neplăcute
<strong>Star-Light Airfryer AFB-2613WH</strong>
Star-Light Airfryer AFB-2613WH
Detalii & Preț
Ușor de folosit
Dimensiuni compacte
Cuvă încăpătoare
Întreținere ușoară
Oprire automată
Airfryer Hausberg HB 2250
Airfryer Hausberg HB 2250
Detalii & Preț
Oprire și repornire automată
Sesiuni de gătit rapide
Panou de comandă intuitiv
Ușor de întreținut
Airfryer ''Magic Digital" HAUSBERG HB-2255
Airfryer ”Magic Digital” HAUSBERG HB-2255
Detalii & Preț
Sesiuni de gătit cu sau fără ulei
Compatibilă cu mașina de spălat vase
Afișaj LCD
Semnal sonor și oprire automată
<strong>Cosori Airfryer</strong>
Cosori Airfryer
Detalii & Preț
Ușor de întreținut
Capacitate generoasă
Indicator de agitare a coșului
Fiabilitate crescută
Dispune de 11 funcții presetate

Friteuză fără ulei Heinner Airfryer HAF-1250BK

Avantaje
 • Sesiuni de gătit rapide
 • Coș detașabil, ușor de întreținut
 • Nu generează mirosuri neplăcute
Dezavantaje
 • Capacitatea nu este suficientă pentru familii numeroase

Friteuza fără ulei Heinner Airfryer HAF-1250BK dispune de numeroase caracteristici care o fac să se remarce față de alte modele de friteuze cu aer cald. 

Datorită designului minimalist și elegant, aceasta este potrivită pentru orice tip de bucătărie, indiferent că vorbim despre o bucătărie modernă sau tradițională.  Dimensiunile sale sunt de 32 x 31.90 x 25.80 cm (înălțime – lățime – adâncime), cu o greutate de 3.80 kg.

Capacitatea de 3.6 l pentru vasul antiaderent și cea de 2.5 kg a coșului îți permite să gătești o cantitate suficientă de mâncare pentru două sau trei persoane. Cu ajutorul uneia dintre cele mai bune friteuze din top-ul nostru vei putea să gătești carne de pește, pui, porc sau vită, și legume rapid și în profunzime, prin intermediul circulației rapide a aerului fierbinte în toată cuva aparatului.

Termostatul reglabil este o caracteristică importantă, deoarece cu ajutorul acestuia poți alege temperatura optimă pentru a pregăti o varietate de alimente. Termostatul funcționează ușor cu orice valoare setată de tine, ajungând până la 200 °C. 

Temporizatorul poate fi setat pentru cel mult 30 de minute, astfel încât preparatele să fie pătrunse în întregime fără să le gătești în exces. Mai mult decât atât, temporizatorul se oprește automat când mâncarea trebuie scoasă din friteuză, fără să fie nevoie s-o verifici constant. 

Ai control absolut asupra timpului de gătit și a modului de preparare al alimentelor în funcție de nevoile tale din bucătărie și al obiceiurilor tale de gătit. Panoul de comandă mecanic este ușor de folosit și astfel poți să-ți personalizezi setările în funcție de rețetele tale preferate. Puterea acesteia este de 1250 W.

În ceea ce privește ușurința în curățare, friteuza fără ulei Heinner Airfryer HAF-1250BK dispune de un vas detașabil antiaderent din Teflon de calitate superioară, cât și de un rezervor de ulei detașabil. Siguranța în folosire reprezintă o caracteristică esențială a celor mai bune friteuze, iar Heinner Airfryer dispune în acest sens de un sistem de protecție supraîncălzire. Astfel, prin design-ul său unic și versatilitatea pe care ți-o oferă în bucătărie, friteuza fără ulei Heinner Airfryer HAF-1250BK este alegerea perfectă pentru a găti rapid și eficient orice rețetă de pe internet.

Friteuză fără ulei Star-Light Airfryer AFB-2613WH

Avantaje
 • Ușor de folosit
 • Dimensiuni compacte
 • Cuvă încăpătoare
 • Întreținere ușoară
 • Oprire automată
Dezavantaje
 • Cablu de alimentare scurt

Friteuza fără ulei Star-Light Airfryer AFB-2613WH este o alegere excelentă, fiind una dintre cele mai bune friteuze de pe piață, oferind numeroase caracteristici și funcții care să te ajute să prepari mâncarea într-un timp record. 

Design-ul compact și minimalist gri-alb al acesteia o face potrivită pentru integrarea în orice tip de bucătărie. Mai mult decât atât, picioarele anti-alunecare de care dispune îți vor oferi un plus de siguranță în bucătărie. Dimensiunile de 36.3 x 27.8 x 32.8 cm (lățime – lățime – adâncime) și greutatea de 4.6 kg îți permit să o muți cu ușurință oriunde ai nevoie.

Pregătirea rețetelor tale favorite n-a fost niciodată mai ușoară. Puterea de 1300 W a acestei friteuze ajută la încălzirea și prepararea rapidă a rețetelor. Astfel, poți economisi timp prețios în bucătărie prin intermediul celei mai bune friteuze din top-ul nostru, care poate ajunge la temperatura dorită în cel mai scurt timp. 

Cu o capacitate de 2.6 l, friteuza Star-Light Airfryer AFB-2613WH îți permite să gătești 0.8 kg de alimente.

Aceasta este potrivită pentru mese de 3-4 persoane în familie sau cu prietenii, când timpul este mult prea scurt pentru a pregăti mai multe porții sau cantități mai mari de mâncare. Alimentele vor fi pregătite de fiecare dată în profunzime, datorită fluxului de aer cald care circulă uniform în toată cuva friteuzei.

Controlul precis al timpul de gătit este asigurat de termostatul și de temporizatorul integrat. Setările vor fi ușor de reglat de orice membru al familiei. Fie că este vorba despre cartofi prăjiți gătiți cu o mică cantitate de ulei, friptură sau pui gătit perfect, temperatura va fi de fiecare dată una ideală. 

Rumenirea reprezintă un alt avantaj al celei mai bune friteuze Star-Light Airfryer, datorită căldurii emanate de deasupra. Mai mult decât atât, poți seta temperatura dorită între 80 °C și 200 °C, în trepte accesibile de 5 °C, iar temporizatorul cu valoarea maximă de 30 de minute va putea fi setat în intervale de câte două minute.

Friteuza Star-Light Airfryer AFB-2613WH este ușor de folosit și datorită panoului de comandă mecanic și intuitiv. Ca măsuri de siguranță amintim protecția la supraîncălzire și indicatorul luminos care vor preveni arsurile nedorite și pregătirea excesivă a alimentelor. Demnă de remarcat în cazul acestei friteuze este și ușurința în întreținere. Astfel, rezervorul de ulei este detașabil, antiaderent și poate fi introdus în mașina de spălat vase. 

Friteuză Airfryer Hausberg HB 2250

Avantaje
 • Oprire și repornire automată
 • Sesiuni de gătit rapide
 • Panou de comandă intuitiv
 • Ușor de întreținut
Dezavantaje

Friteuza Airfryer Hausberg HB 2250 reprezintă cea mai bună alegere pentru tine dacă dorești să gătești orice preparat într-un mod cât mai sănătos, fără prea multe grăsimi.

Design-ul compact al acesteia o face extrem de ușor de depozitat. În plus, nu ocupă mult spațiu, grație dimensiunilor de 37 x 30.7 x 30.7 cm (înălțime – lățime – lungime). Greutatea sa este de 4.5 kg, ceea ce înseamnă că poate fi ușor de mutat. 

Aceasta dispune de picioare anti-alunecare pentru siguranța utilizării oriunde ai pune-o pe blat și de o carcasă de inox care-i conferă rezistență împotriva șocurilor. Potrivită pentru orice tip de bucătărie, cu un finisaj modern negru arginitiu, friteuza Airfryer Hausberg este inclusă în top 5 recomandări pentru cea mai bună friteuză.

Capacitatea de 2.5 l o face potrivită pentru a găti o cantitate mai mare de mâncare. Poți pregăti numeroase rețete pentru a-ți încerca creativitatea în bucătărie, de la preparate cu pește, pui, legume sau garnitură de cartofi prăjiți până la prăjituri, plăcinte sau brioșe. 

Indiferent de complexitatea rețetei, friteuza Airfryer Hausberg dispune de un proces de gătire cu aer cald circulant, care face ca aerul fierbinte să se răspândească uniform în doar câteva secunde. Folosindu-te de energia impresionantă de 1500 W economisești timp și energie pregătind mâncărurile preferate, fără mirosuri neplăcute și pete de ulei.

Funcția de temporizare care poate fi setată până la 30 minute, îți va permite să ajustezi timpul optim de pregătire al alimentelor. Poți alege temperatura care se potrivește cel mai bine rețetelor tale în intervalul de valori 80-2000 °C. Alegerea temperaturii și timpului de gătire poate fi realizată foarte ușor prin intermediul panoului de comandă mecanic intuitiv. 

Indicatorul luminos te va anunța de fiecare dată atunci când alimentele sunt gata de servire. Mai mult decât atât, cu ajutorul friteuzei Airfryer Hausberg poți decongela și încălzi alimentele. Acestea nu se vor arde niciodată datorită funcției de oprire automată și posibilității de întrerupere a programului.

Cu ajutorul celei mai bune friteuze Hausberg vei putea să economisești timp în întreținerea friteuzei, datorită coșului acoperit cu un înveliș antiaderent cu protecție din teflon. Mai mult decât atât, piesele, tava de colectare și tigaia detașabilă se pot scoate individual pentru a putea fi curățate în mașina de spălat vase. Circuitele cu protecție dublă dispun de un element de încălzire din oțel inoxidabil 304 și de protecție împotriva supraîncălzirii. 

Friteuză Airfryer ”Magic Digital” HAUSBERG HB-2255

Avantaje
 • Sesiuni de gătit cu sau fără ulei
 • Compatibilă cu mașina de spălat vase
 • Afișaj LCD
 • Semnal sonor și oprire automată
Dezavantaje

Nicio rețetă nu este imposibilă alături de friteuza Airfryer Hausberg HB-2255 cu care poți găti de la diverse tipuri de carne, până la numeroase legume, inclusiv cartofi prăjiți. Stabilitatea în bucătărie și fiabilitatea îți este asigurată de picioarele anti-alunecare. Design-ul carcasei negre și a elementelor argintii oferă un aspect elegant oricărui tip de bucătărie.

Coșul de 2.6 l din metal cu protecție din teflon al uneia dintre cele mai bune friteuze din recomandările noastre este suficient de mare pentru a găti pentru o familie de 3-4 persoane. 

Puterea de 1500 W permite pregătirea rapidă a alimentelor cu sau fără ulei, acestea păstrându-și în același timp gustul și savoarea. Cele mai bune friteuze de pe piață trebuie să asigure sesiuni de gătit eficiente cu un minimum de consum electric, iar friteuza Hausberg HB-2255 este una dintre acestea. Dispune de noua tehnologie Airfryer care asigură emanarea rapidă și uniformă a căldurii în toată cuva aparatului.

Una dintre caracteristicile friteuzei Airfryer Hausberg HB-2255 este ușurința în folosire și funcțiile de setare intuitive de temperatură și timp de preparare. 

Astfel, preparatele vor fi gata la timp și vor fi pregătite în profunzime la temperatura ideală. În acest sens, prin intermediul friteuzei Airfryer Hausberg HB-2255, considerată una dintre cele mai bune friteuze de pe piață, vei putea alege timpul de preparare de până la 30 de minute și vei putea regla temperatura în intervalul de valori 80-200 °C. 

Monitorizarea și setarea rapidă a valorilor dorite este posibilă datorită afișajului LCD modern. Semnalul sonor te va anunța când mâncarea este gata, fără să fie necesar să verifici stadiul de pregătire.

În ceea ce privește siguranța în folosire, aceasta dispune de circuite de protecție dublă care vor preveni arderea alimentelor. De asemenea, vine echipată și cu protecție sporită la supraîncălzire prin intermediul elementului de încălzire din oțel inoxidabil 304. 

Un alt plus al uneia dintre cele mai bune friteuze din top-ul nostru este ușurința în întreținere. Piesele sunt detașabile și astfel le poți scoate ușor pentru a le curăța după fiecare utilizare în mașina de spălat vase. Deși nu dispune de funcții complexe, cea mai bună friteuză Hausberg din lista noastră îți oferă versatilitatea de care ai nevoie în bucătărie pentru a încerca cele mai variate rețete. Mai mult decât atât, aceasta excelează în ceea ce privește siguranța în bucătărie și ușurința în folosire.

Friteuză cu aer cald, fără ulei, Cosori Airfryer

Avantaje
 • Ușor de întreținut
 • Capacitate generoasă
 • Indicator de agitare a coșului
 • Fiabilitate crescută
 • Dispune de 11 funcții presetate
Dezavantaje
 • Coșul poate fi greu de scos la primele utilizări
 • Are o greutate mai mare, comparativ cu celelalte modele prezentate

Friteuza cu aer cald Cosori Airfryer este una dintre cele mai bune și populare friteuze de pe piață, datorită design-ului compact, ușurinței în folosire și funcțiilor avansate. Desing-ul modern este conferit de ecranul digital, cât și de dimensiunile compacte, în pofida capacității foarte mari. 

Dimensiunile sunt de 36.4 x 29.9 x 32.1 cm (lungime – lățime – înălțime), având o greutate de 5.4 kg. Aceasta este realizată din metal polizat care îi conferă rezistența necesară pentru nenumărate sesiuni de gătit. Pentru a te asigura că cea mai bună friteuză Cosori Airfryer se potrivește perfect în bucătăria ta, poți alege dintre cele patru culori disponibile: roșu, alb, albastru și negru.

Capacitatea de 2.2 kg este ideală pentru a găti pentru 5 persoane, iar puterea de 1700 W este mai mult decât suficientă pentru a asigura sesiuni de gătit rapide. Aceasta poate atinge temperaturi cuprinse între 75 °C și 205 °C, ideale pentru a pregăti orice fel de alimente în profunzime. De asemenea, produsul vine la pachet cu o carte cu peste 100 de rețete pe care le poți încerca. 

Rețetele sunt ideale pentru orice masă a zilei, fie că este vorba de micul dejun, cină sau desert. Astfel, poți experimenta cu diferite feluri de mâncare și poți beneficia de o varietate de gusturi și arome. Printre celelalte accesorii cu care vine echipată se numără 5 frigărui și un grilaj pentru frigărui.

Funcțiile și capacitatea de 2.2 kg / 5.5 l îți vor oferi posibilitatea să pregătești de fiecare dată rețete noi pentru a-i surprinde pe cei dragi. Mai mult decât atât, friteuza cu aer cald Cosori Airfryer dispune de 11 programe presetate care îți vor oferi flexibilitatea de care ai nevoie în bucătărie. 

Cu ajutorul cronometrului integrat și al funcției de avertizare la terminarea programului, vei putea găti alimentele perfect. Tehnologia Quick Heat asigură o dispersie uniformă a căldurii la 360° pentru alimente gătite în întregime. Printre celelalte funcții ale uneia dintre cele mai bune friteuze din top-ul nostru se numără funcția Shake care te va anunța când alimentele introduse trebuie întoarse. 

De asemenea, funcțiile de preîncălzire, încălzire și funcția “Keep Warm” păstrează alimentele la temperatura optimă până la servire. Cele 11 funcții presetate fac un pic dificilă setarea panoului de comandă, dar oferă în același timp un grad înalt de versatilitate.

Ușurința în întreținere este un mare avantaj al celor mai bune friteuze. Cosori Airfryer dispune de un coș cu o suprafață antiaderentă rezistent la uzură, o tavă detașabilă de colectare a grăsimilor și a resturilor de mâncare și un rezervor de ulei detașabil. Acestea pot fi spălate cu ușurință în mașina de spălat vase sau la chiuvetă. 

Suprafața satinată oferă un plus de eleganță bucătărie tale, iar petele de ulei sau resturile de mâncare vor fi ușor de curățat. Siguranța în bucătărie reprezintă o prioritate pentru cea mai bună friteuză Cosori Airfryer care dispune de protecție împotriva supraîncălzirii și mânere reci. Capacitatea coșului, suprafața antiaderentă și funcțiile avansate și moderne de preparare a rețetelor fac ca friteuza cu aer cald Cosori Airfryer să fie o alegere inspirată pentru orice bucătărie.

Detalii pe care să le iei în considerare dacă vrei să cumperi cea mai bună friteuză

Când alegi cea mai bună friteuză trebuie să ții cont în primul rând de nevoile, așteptările și obiceiurile tale din bucătărie. Friteuza îți asigură sesiuni de gătit mult mai sănătoase, mai rapide și fără prea multă bătaie de cap în ceea ce privește întreținerea.

Având în vedere că pe piață există foarte multe modele de friteuze și este greu să te decizi asupra unui model anume, iată câteva detalii pe care să le iei în considerare, astfel încât achiziția să-ți aducă beneficii pe termen lung. Cele mai importante caracteristici pe care le are cea mai bună friteuză sunt puterea și timpul de preparare, capacitatea, fiabilitatea, ușurința în utilizare și în întreținere, cât și funcțiile de siguranță. 

Tipul de friteuză cu aer cald 

Pe piață există trei tipuri de friteuze cu aer cald: friteuză cu coș, cu rotisor și friteuzele „mini-cuptor”. Friteuzele cu coș sunt cele mai cunoscute de pe piață și sunt potrivite pentru a pregăti numeroase tipuri de rețete, fie prin intermediul funcțiilor presetate sau prin reglarea manuală a temperaturii și cronometrului. 

Cea mai bună friteuză cu aer cald cu coș dispune de piese sau rezervor de ulei detașabil care facilitează curățarea. În ceea ce privește friteuzele cu rotisor, acestea sunt ideale pentru gătirea uniformă a alimentelor și a formării crustei crocante, dar au un preț mai ridicat și nu au o capacitate la fel de mare ca cea a friteuzelor cu coș. Friteuzele “mini-cuptor” sunt o alternativă mai ieftină și sunt alegerea potrivită dacă nu dispui de prea mult spațiu în bucătărie, dar vrei să te bucuri de avantajele unui cuptor. Oricare ar fi alegerea ta pentru cea mai bună friteuză, aceasta te va ajuta să ai libertatea de care ai nevoie în bucătărie prin reglarea ușoară a temperaturii și a timpului de preparare, folosindu-se de tehnologii inovatoare de distribuție uniformă a căldurii. 

Puterea și timpul de preparare

Puterea și timpul de preparare sunt două caracteristici importante pe care trebuie să le iei în considerare atunci când vrei sa alegi cea mai bună friteuză potrivită nevoilor tale. Cea mai rapidă friteuză va trebui să aibă și o capacitate mare ca să nu trebuiască să aștepți foarte mult până la servirea mesei. 

Puterea și capacitatea sunt factori determinanți care influențează timpul de preparare. Recomandarea noastră ar fi să alegi o friteuză care să aibă o putere cu o valoare cuprinsă între 1200 W și 1400 W pentru a avea rezultatele ideale. 

Pentru a dispune de toată puterea celei mai bune friteuze va trebui să te asiguri că aceasta are un element de încălzire. Acesta asigură distribuția uniformă a căldurii în cuva friteuzei și permite pregătirea unor alimentele fragede și savuroase. Mai mult decât atât, un flux constant al căldurii va economisi energie și astfel vei avea avantaje pe termen lung. Prin intermediul celei mai bune friteuze vei putea regla cu ușurință intervalul de timp, cât și temperatura potrivită pentru o multitudine de rețete.

Setări de timp și temperatură

Setările de timp și temperatură sunt indispensabile când cauți cea mai bună friteuză pentru a te ajuta în bucătărie. O friteuză bună trebuie să aibă setări de timp și temperatură care să-ți ofere versatilitate și rezultate precise în sesiunile de gătit, indiferent de rețetă. În acest sens, timer-ul trebuie să poată fi setat până la 30 de minute, în trepte de câte 5 minute. 

De asemenea, intervalul de temperatură ar trebui să aibă o valoare cuprinsă între 70 °C și 220 °C pentru diferite metode de pregătire a alimentelor. 

Reglarea temperaturii și a timpului poate fi uneori dificilă și de aceea unele dintre cele mai bune friteuze dispun de programe presetate. 

Reglarea eficientă a temperaturii și a  timpului te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în sesiunile de gătit. 

Unele dintre cele mai bune friteuze din lista noastră dispun de cronometru și de funcția de oprire automată la finalizarea programului pentru a monitoriza cu acuratețe stadiul de pregătire al alimentelor.

Capacitatea friteuzei cu aer cald

Capacitatea reprezintă una dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare atunci când dorești să achiziționezi cea mai bună friteuză. Alegerea capacității potrivite depinde de cantitatea de mâncare și de rețetele pe care vei dori să le încerci. 

În acest sens, friteuzele care au o capacitate de 1 kg sunt ideale pentru cupluri și pentru a economisi spațiu important în bucătărie.

Deși capacitatea lor este mică, mâncarea va fi gata mai repede, dar dacă dorești să gătești o cantitate mai mare de mâncare acestea pot fi nepotrivite pentru tine. Friteuzele cu o capacitate de până la 1.5 kg sunt potrivite pentru familiile formate din 2 sau 3 membrii care folosesc aparatul mai des și au spațiu limitat în bucătărie. 

Friteuzele de 2 kg sunt ideale pentru familii numeroase și pentru a găti o varietate de rețete. Cu toate acestea, friteuzele cu o capacitate mai mare vor ocupa și mai mult spațiu în bucătărie. Astfel, o friteuză cu o capacitate mai mare va avea un preț mai ridicat, va ocupa mai mult spațiu, dar cu ajutorul acesteia vei putea găti într-o singură sesiune cantități mai mari de mâncare. 

Panoul de control

Atunci când vrei să cumperi cea mai bună friteuză, trebuie să iei în considerare caracteristicile fiecărui tip de panou de control, fie că este digital sau manual. Friteuzele cu panou digital au un preț mai ridicat, dar prin intermediul acestora vei putea avea control absolut al temperaturii și timpului de pregătire, cât și al funcțiilor suplimentare și al programelor prestabilite. Celelalte funcții pe care le poți accesa prin intermediul unui panou digital sunt funcțiile de încălzire și preîncălzire, cât și păstrarea la căldură optimă a alimentelor până la servire. Pe de altă parte, friteuzele cu panou de control manual sunt mai rezistente în timp, dar poate nu sunt cea mai bună alegere pentru integrarea în design-ul bucătăriei tale. Cu ajutorul unui panou digital cu afișaj LED vei putea monitoriza în fiecare clipă setările și stadiul de pregătire al alimentelor. Spre deosebire de friteuzele cu panou digital, cele manuale au un preț mai scăzut și pot fi folosite chiar și de către utilizatorii neexperimentați. 

Curățarea friteuzei

Curățarea unei friteuze este o caracteristică importantă a celei mai bune friteuze deoarece aceasta asigură fiabilitatea în timp. Demn de remarcat în acest sens este coșul acoperit cu un strat antiaderent de teflon care asigură o întreținere ușoară, prevenind lipirea alimentelor. 

Mai mult decât atât, friteuzele din oțel inoxidabil sunt rezistente, ușor de curățat și nu lasă pete vizibile pe suprafața acesteia. Rezervorul de ulei, coșul și tăvița de colectare a reziduurilor pot fi scoase și curățate foarte ușor. 

Unele dintre cele mai bune friteuze din top-ul nostru sunt compatibile cu mașina de spălat vase sau se pot spăla ușor la chiuvetă doar cu detergent. Spălarea frecventă rezultă într-un grad înalt de fiabilitate. Coșul este o componentă esențială a friteuzei și de aceea întreținerea trebuie să fie ușoară și rapidă, oferindu-ți cât mai multe rețete pe care să le încerci.

Funcții și accesorii 

Funcțiile și accesoriile celor mai bune friteuze îți eficientizează sesiunile de gătit și îți vor ușura munca în bucătărie. Printre accesoriile demne de remarcat se numără rotisorul detașabil, frigăruile sau grill-ul. 

Funcția de încălzire, preîncălzire și funcția de păstrare la cald reprezintă un avantaj în plus al friteuzelor. Funcțiile inovative ale celei mai bune friteuze includ funcția Quick Heat care asigură distribuția uniformă a căldurii sau funcția Shake pentru agitarea coșului și pregătirea uniformă a alimentelor. 

Indicatorul luminos, cronometrul și funcția de oprire automată previn gătirea excesivă a alimentelor. În cazul în care mâncarea trebuie să fie gata rapid până vin invitații, funcția de programare se va dovedi extrem de utilă. 

Picioarele anti-aderente, protecția la supraîncălzire și mânerele reci îți oferă siguranță și stabilitate în bucătărie și te ajută să eviți accidentele neprevăzute în bucătărie. Monitorizarea și controlul absolut asupra sesiunilor de gătit pot fi realizate prin intermediul termostatului și a unei carcase transparente de care dispun unele modele de friteuze. Pentru o întreținere cât mai eficientă, cele mai bune friteuze din top-ul nostru dispun de tăvi de colectare pentru reziduuri și grăsime. 

Cele mai populare întrebări și răspunsuri despre friteuze

1

Ce este friteuza?

Friteuzele cu aer cald se folosesc de funcția de convecție pentru a distribui aerul uniform și pentru a pregăti rețetele favorite cu o cantitate foarte mică de ulei. De asemenea, poți alege să cumperi una dintre cele mai bune friteuze la care poți găti cu ulei sau prin convecție. 

Prin intermediul fluxului de aer fierbinte egal și constant, cât și al elementului de încălzire, vei putea beneficia de o preîncălzire rapidă a friteuzei și de alimente gătite în întregime. Achiziția unei friteuze reprezintă o investiție pe termen lung, dacă este ușor de întreținut și realizată din materiale antiaderente sau din oțel inoxidabil. În ceea ce privește ușurința în folosire, cele mai bune friteuze dispun de un panou de control digital sau mecanic pentru controlul precis al temperaturii, timpului de pregătire și al programelor prestabilite.

2

Ce se poate găti în friteuză? 

Friteuzele sunt potrivite pentru a găti o multitudine de rețete și-ți oferă posibilitatea de a fi creativ în bucătărie. Se pot găti de la legume, carne, cartofi prăjiți, fructe de mare, până la deserturi, plăcinte și preparate congelate. Alegerea friteuzei depinde și de programele prestabilite și de accesoriile cu care vine la pachet. 

Printre accesoriile care îți oferă diversitate în sesiunile de gătit sunt frigăruile sau grătarul care te va ajuta în pregătirea oricărui tip de carne sau legume. Unele dintre cele mai bune friteuze din lista noastră au și funcții de păstrare la cald, încălzire sau preîncălzire. Puterea de încălzire impresionantă și elementul de încălzire de sus și de jos, asigură distribuția uniformă a căldurii pentru alimente crocante care-și păstrează savoarea. Cu ajutorul unei friteuze posibilitățile în bucătărie vor fi nelimitate.

3

Care sunt cele mai populare brand-uri de friteuze?

Friteuzele Heinner sunt recunoscute pentru raportul calitate-preț avantajos, funcțiile avansate de care dispun și pentru calitatea materialelor din care sunt realizate. Friteuzele de la Tefal îți asigură sesiuni de gătit cu foarte puțin ulei și un control optim al temperaturii și timpului de gătit. Friteuzele Star-Light sunt recunoscute datorită ușurinței în întreținere și ajustarea precisă a temperaturii și a timpului de pregătire. Printre celelalte brand-uri se numără Delimano, Hausberg, Daewoo sau modelele de la Cosori.

4

Ce ulei se folosește la friteuză? 

Uleiul este un factor foarte important în cazul unei friteuze, deoarece acesta asigură prepararea unor rețete sănătoase, fără mirosuri neplăcute și cu alimente care își păstrează valorile nutriționale. Uleiul trebuie să aibă un punct de ardere ridicat, cum ar fi uleiul de cocos sau cel de porumb, pentru a se păstra intact în timpul procesului de gătit. Cele mai bune friteuze dispun de funcția de filtrare a uleiului pentru a păstra savoarea alimentelor. Pentru a dispune de o utilizare îndelungată și pentru a preveni uzura, uleiul trebuie schimbat după fiecare sesiune de gătit, iar friteuza trebuie curățată.

5

Cât de des trebuie schimbat uleiul unei friteuze?

Friteuzele funcționează pe bază de convecție, astfel că nu au nevoie de mult ulei pentru a pregăti alimentele într-un mod corespunzător. Este recomandat ca uleiul să fie schimbat după fiecare utilizare, asigurându-te înainte că în ulei nu se găsesc resturi de mâncare. Mai mult decât atât, este important să adaugi cantitatea de ulei special concepută pentru modelul de friteuză ales. De obicei și doar în cazul anumitor alimente, se poate folosi o lingură sau două linguri de ulei. Este de preferat să folosești un pulverizator deulei pentru a folosi cantitatea necesară în funcție de mâncărurile pe care le pregătești. Unele dintre cele mai bune friteuze de pe piață dispun și de posibilitatea de prăjire în ulei sau fără ulei.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola