Tot ce trebuie să știi despre parfumuri și cum să le alegi

Cine nu își dorește să aibă cât mai multe parfumuri? Cu arome diverse, potrivite pentru diferite ocazii, parfumurile sunt produse nelipsite din arsenalul de beauty al femeilor și al bărbaților.

Ele nu sunt doar simple miresme, ci ne ajută să ne simțim bine și să avem încredere în noi. Parfumul îți poate aminti de un anumit moment din viața ta sau poate de o întâmplare care te-a marcat.

Se poate spune că parfumurile își pun o amprentă asupra existenței noastre. Nu îți cumpăra parfumuri în funcție de ce se poartă, ci ține cont de preferințele tale.

Aroma pe care o alegi trebuie să fie potrivită stilului tău și personalității tale, deoarece aceasta te reprezintă.

Pentru a știi care sunt parfumurile potrivite ție și cum să le alegi, trebuie să ții cont de câteva lucruri esențiale. Așadar, iată cele mai importante aspecte despre parfumuri și cum să le alegi pe cele potrivite ție.

Iar pentru a îți ușura munca, ți-am pregătit și câteva întrebări și răspunsuri despre parfumuri, care sigur îți vor fi de folos.

Structura parfumurilor

Multe parfumuri sunt concepute cu o structură piramidală, cu trei niveluri:

  • notele de vârf sunt cu accente de citrice și florale. Acestea sunt create pentru a avea impact, dar tind să se disipeze în maximum 30 de minute.
  • notele de mijloc sunt alcătuite, de cele mai multe ori, din tente florale, mirodenii, ierburi și accente lemnoase.
  • notele de bază sunt de obicei lemnoase, condimentate și de vanilie, iar ele rezistă cel mai mult pe piele.

Nu uita că un parfum poate să aibă un miros diferit, de la persoană la persoană, în funcție de interacțiunea acestuia cu chimia pielii.

Unele mirosuri dispar mult mai repede decât altele. Moleculele de citrice sunt cele de mici dimensiuni, cele florale sunt intermediare, în timp ce notele de lemn și condimente sunt cele mai mari și au o putere mai mare de a persista.

Ulei și alcool: Două componente esențiale pentru producția de parfumuri

Parfumurile sunt realizate cu ajutorul a doua ingrediente principale: uleiuri esențiale și alcool.

Aceste două componente fac și distincția între apă de colonie, apă de toaletă, apă de parfum și parfum. Cu cât concentrația de uleiuri esențiale este mai mare, cu atât prețul aromelor este mai mare, dar mirosul lor persistă și mai mult.

Apa de colonie și apa de toaletă au cea mai mică concentrație de uleiuri esențiale, în timp ce parfumul are cea mai mare concentrație. Pe lângă aceste categorii de parfumuri mai există și parfumurile solide, care conțin o ceară naturală și unt cu un amestec de uleiuri aromatice.

Parfumurile solide au mai puține uleiuri esențiale decât apa de colonie și apa de toaletă. Dar, pentru că acestea conțin o cantitate mare de grăsimi, moleculele parfumate au nevoie de mai mult timp pentru a se evapora de pe piele.

Lipsa alcoolului din parfumurile solide face ca silajul (mirosul pe care îl lasă un parfum) să fie unul mai subtil decât cel al unui parfum lichid. Parfumurile solide sunt o alegere ideală pentru cei care nu suportă aromele tari.

Parfumuri persistente? Hidratarea pielii este cheia

Pielea hidratată va capta mai bine moleculele de parfum, făcându-le să reziste mai mult, iar mirosul să fie de lungă durată.

Pentru a face o comparație, este ca atunci când torni apă pe un sol uscat, iar pământul nu poate să absoarbă lichidul. În schimb, dacă apa este turnată peste un sol umed, apa este imediat absorbită.

Poți alege loțiuni de corp fără parfum, astfel încât mirosul parfumului tău să fie cel care iese în evidență.

Zone ale corpului ideale pentru aplicarea parfumului

Fie că ne referim la aromele pentru zi sau la cele pentru seară, zona corporală pe care acestea sunt aplicate este cea mai importantă, dacă vrei ca mirosul să persiste cât mai mult timp.

Mulți experți recomandă aplicarea parfumului în zonele unde poți verifica pulsul (de ex. pe încheietura mâinilor, în spatele genunchilor). Vasele sunt mai aproape de piele și prin acele locuri este emanată mai multă căldură.

Vara, evită să aplici parfumul pe zonele corporale expuse la soare, deoarece pielea poate deveni sensibilă la soare.

În schimb, iarna, poți aplica parfumul chiar și pe căptușeala articolelor de îmbrăcăminte (gecilor), pentru un miros de durată. Dacă nu exacerezi cu cantitatea de parfum aplicată, o modalitate de a purta parfumul este pe hainele tale. Nu uita că trebuie să verifici mai întâi dacă parfumul pătează țesătura.

Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi parfumul pe un șervețel. Dacă nu există nicio schimbare de culoare, înseamnă că acel parfum nu pătează.

Evită să depozitezi parfumurile în baie

Parfumurile ar trebui să țină mult timp, dacă ai grijă de ele. Așadar, păstrează-le într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui, pentru ca mirosul lor să nu fie afectat.

Evită depozitarea lor în baie. Expunerea parfumului la lumină, umiditate și la fructuații de temperatură poate duce la modificarea mirosului parfumului.

Unii experți recomandă frigiderul pentru păstrarea apei de colonie și de toaletă, pentru că acesta menține o temperatură stabilă – și ține produsele departe de lumină și căldură. În acest fel se evită oxidarea sau degradarea chimică a conținutului aromelor. În schimb, pentru parfumuri și ape de parfum, frigiderul nu este recomandat pentru depozitare, deoarece temperatura mică din interiorul acestuia poate dăuna echilibrului chimic delicat al acestora.

Cum alegi parfumul potrivit pentru tine

Alegerea unor parfumuri potrivite pentru tine poate fi o treabă complicată, dar nu imposibilă. Este greu să te decizi, dat fiind faptul că pe piață există nenumărate arome, cu note fermecătoare.

Un parfum potrivit poate deveni cu adevărat o parte din tine, o extensie a ta. Dar cum îl găsești?

Iată câteva sfaturi care te for ajuta să găsești parfumurile potrivite stilului și personalității tale:

Ia în considerare aromele care îți plac deja.

Parfumul se alege în funcție de ceea ce îți place, nu pentru că este la modă sau pentru că este folosit de vedeta ta favorită. Dacă nu ai un anumit brand în minte, gândește-te la toate produsele pe care le folosești și pe care le apreciezi, datorită mirosului lor.

Poate fi crema de corp, crema de mâini, deodorantul sau tutunul din țigara pe care o fumezi. Toate acestea pot servi ca reper pentru alegerea parfumului ideal pentru tine.

Ține cont de familia de parfumuri din care face parte produsul.

Există patru categorii de parfumuri:

Citrice: Create din fructe bogate în acid citric, precum potrocalele, bergamotele și lămâile, iar mirosul acestor parfumuri sunt ușoare și fresh. Din această categorie face parte:

De pământ: Conferă purtătorului un aer misterios, iar mirosul este creat din note de scorțișoară, vanilie, miere și lemn de santal. În această categorie se încadrează:

Mosc: Parfumul cu note de mosc este întotdeauna considerat sexy și atrăgător. În această categorie este inclusă:

Floral: După cum sugerează și numele, parfumurile din această familie sunt create din note florale, fiind intense și dulci. Din categoria aceasta face parte:

Ține cont de notele parfumului.

Indiferent de aromele pe care le preferi, notele lor sunt cele care te atrag. Așa că ține cont de ele, atunci când vrei să îți găsești parfumul preferat.

  • Notele de vârf: Prima impresie creată de parfum
  • Notele de mijloc: Numite și corpul parfumului, esența parfumului, acestea se dezvăluie după ce notele de vârf s-au evaporat
  • Notele de bază: Sunt mesajul principal al parfumului, ele fiind evidențiate abia după ce notele de vârf și de mijloc s-au evaporat
Testează parfumul pe piele.

Cea mai importantă parte a găsirii noului parfum preferat este, desigur, testarea sa. Pulverizează-l pe piele, pe încheietura mâinii sau a cotului. Nu cumpăra imediat parfumul. Esența parfumului se va dezlănțui numai după ce se amestecă cu ph-ul pielii purtătorului, iar acest lucru durează câteva ore.

Nu uita că dieta ta, mediul sau chiar vremea de afară pot avea un impact asupra modului în care parfumul miroase și astfel este important să încerci parfumul de mai multe ori înainte de a îl cumpăra.

Atunci când testezi parfumul pe încheietura mâinii, de exemplu, nu freca acea zonă. Frecarea creează căldură, iar aceasta va sparge moleculele de parfum mai repede.

Dacă nu te poți deplasa de câteva ori la magazin pentru testarea unui parfum, folosește fiole de parfum, pe care le poți lua din magazinele specializate.

Poți purta parfumul timp de câteva zile și îți poți da seama dacă ți se potrivește.

Găsirea parfumului potrivit poate fi o provocare, mai ales că trebuie să alegi din atât de multe parfumuri, dar dacă știi ce cauți și cum să-l cauți, experiența poate fi plăcută.

Ce trebuie să faci pentru ca parfumul să persiste mai mult timp

Nu uita că parfumul, apa de colonie, apa de parfum și apa de toaletă nu persistă la fel, iar acest lucru este influențat și de mediu, cât și de ph-ul pielii tale.

Există și câteva trucuri pe care le poți pune în aplicare, pentru a te bucura cât mai mult de mirosul parfumului preferat:

  • Aplică parfumul imediat după ce ai făcut duș
  • Asigură-te că pielea este hidratată înainte de aplicarea parfumului
  • Pulverizează pe piele – Parfumul miroase cel mai bine și durează cel mai mult atunci când este capabil să se îmbine cu uleiurile naturale ale corpului tău
  • Aplică parfumul pe zonele de puls: încheieturile mâinii, gât, interiorul coatelor sau în partea din spate a genunchiului
  • Nu freca zonele pe care ai aplicat parfumul
  • Pulverizează parfum pe peria de păr, nu direct pe firele de păr
  • Păstrează parfumul într-un loc răcărăs și întunecat
  • Nu agita sticla de parfum – acest lucru permite aerului să infuzeze parfumul și să-i scurteze durata de viață

Cele mai populare întrebări și răspunsuri despre parfumuri

1

Cine a inventat parfumul?

Vechii egipteni au fost primii care au introdus parfumul în cultura lor, urmați de vechii chinezi, hinduși, israeliți, cartaginezi, arabi, greci și romani. Cele mai vechi parfumuri au fost descoperite de arheologii din Cipru. Aveau mai bine de 4.000 de ani.

O tabletă cuneiformă din Mesopotamia, datând de mai bine de 3.000 de ani, identifică o femeie pe nume Tapputi ca fiind primul producător de parfumuri înregistrat. Dar parfumurile puteau fi găsite și în India la acea vreme.

Cea mai timpurie utilizare a sticlelor de parfum este egipteană și datează din jurul anului 1000 î.Hr. Egiptenii au inventat sticla, iar parfumul a fost unul dintre primele produse depozitate în sticle.

Chimiștii persani și arabi au contribuit la creșterea producției de parfum, iar utilizarea acestuia s-a răspândit în întreaga lume.

2

De unde vine numele apei de parfum și de ce are această denumire?

Apa de parfum are cea mai mare concentrație de uleiuri de parfum, între 15% și 20%. Aceasta este făcută pentru a rezista pe piele toată ziua, fără a deranja cu mirosul pregnant persoanele din preajma ta sau de a se transfera pe pielea altor persoane după o îmbrățișare.

Multe parfumuri din comerț sunt ape de parfum.

Comparativ cu apa de toaletă, apa de parfum persistă mai mult timp și poate fi folosită într-o cantitate mai mică.

3

Ce conține un parfum?

Majoritatea parfumurilor sunt făcute din uleiuri de parfum dizolvate în alcool și apă.

Printre ingredientele naturale din care sunt create parfumurile se numără:

  • florile
  • ierburile
  • mirodeniile
  • fructele
  • lemnul
  • rădăcinile
  • rășinile
  • balsamuri
  • frunze
  • alcool
  • petrochimice
  • cărbune
  • gudronii de cărbune

Unele plante, precum crinul, nu produc uleiuri în mod natural. De fapt, doar aproximativ 2.000 din cele 250.000 de specii de plante cu flori cunoscute conțin aceste uleiuri esențiale. Substanțele chimice sintetice trebuie folosite pentru a recrea mirosurile substanțelor neuleioase.

Unele ingrediente de parfum sunt produse de origine animală. De exemplu, ricinul provine de la castori, moscul de la cerbul mascul și chihlimbarul de la cașalot.

Substanțele animale sunt adesea folosite ca fixative care permit parfumului să se evapore lent și să emită mirosuri mai mult timp.

Alți fixativi includ gudron de cărbune, mușchi, rășini sau substanțe chimice sintetice. Se folosește alcoolul și uneori apă pentru a dilua ingredientele din parfumuri.

Raportul dintre alcool și apă este cel care determină dacă parfumul este „eau de toilette” (apă de toaletă) sau colonie.

4

Ce substanțe chimice sunt într-un parfum?

Ingredientele comune găsite în parfum sunt:

  • alcool benzilic
  • linalol
  • etanol
  • acetat de etil
  • benzaldehidă
  • camfor
  • formaldehidă
  • clorură de metilen
  • limonen
5

Ce este esența unui parfum?

Un parfum are, în general, un miros special determinat de uleiurile esențiale și compușii aromatici implicați în crearea parfumului, în timp ce esența este mai complexă și se referă la compușii aromatici specifici utilizați în parfum.

De exemplu:

  • Compuși florali precum trandafir, iasomie și bujor
  • Compuși cu fructe precum pere, guava și nucă de cocos
  • Compuși de citrice precum lămâia, portocala, bergamota și grapefruitul

În cele din urmă, aroma se referă la mirosul care este emis de parfumul sau de colonia respectivă. Aceasta este strâns legată de esența folosită, de exemplu, o aromă florală, o aromă fructată sau o aromă de citrice, printre altele.

6

Ce este uleiul de parfum?

Pentru a înțelege mai ușor diferența dintre ulei de parfum și parfumul propriu-zis, trebuie să știi că toate apele de parfum, apele de toaletă și apele de colonie sunt de fapt uleiuri de parfum care au fost diluate pentru a fi pulverizabile.

Diluantul este în mod obișnuit alcool și apă. Uleiurile de parfum sunt și ele diluate, dar cu un ulei, care poate fi de jojoba sau de cocos.

7

Ce este extractul de parfum?

Parfumul are cea mai mare concentrație de ulei parfumat, comparativ cu apa de parfum, apa de toaletă și apa de colonie. Parfumul este cunoscut și sub numele de extract.

8

Care este mai bună: apă de toaletă sau apă de parfum?

O apă de parfum este o esență mai puternică decât o apă de toaletă, întrucât concentrația sa de uleiuri parfumate este mai mare.

Apa de parfum persistă mai mult timp decât apa de toaletă.

Apa de toaletă poate persista între trei până la cinci ore, în timp ce apa de parfum persistă până la opt ore sau chiar mai mult.

9

Care parfum persistă cel mai mult și cum să alegi cel mai persistent parfum

Anumite calități ale parfumului, precum compoziția sa și procentul de ulei parfumat joacă un rol important, atunci când vine vorba de persistența sa, dar sunt esențiale și influențele tale personale. Mai exact, când moleculele de parfum ating pielea, acestea pot reacționa diferit în funcție de ph-ul și de tipul de piele.

Mai mult decât atât, trebuie să știi că apa de parfum, colonia și apa de toaletă sunt diferite și nu persistă la fel de mult.

  • Apa de colonie are un miros mai fresh, fiind pe bază de citrice și ierburi, având o concentrație de ulei de parfum între 3-5%
  • Apa de toaletă are o concentrație de ulei de parfum între 8-15%
  • Apa de parfum are o concentrație de ulei de parfum între 12-20%
  • Parfumul pur are, de obicei, o concentrație de ulei aromat de 20-30%

Înțelegerea modului de diferențiere a acestor tipuri de parfum este primul pas în a alege ce ți se potrivește. De reținut este faptul că nu numai concentrația de ulei parfumat contează, ci și combinația de ingrediente folosite.

  • Aromene cu note lemnoase, de exemplu, au tendința de a persista mult mai mult pe piele. Ele sunt realizate din molecule mai mari care necesită mai multă căldură pentru a se încălzi pe piele  și a emana mirosul specific.
  • Aromele cu note de citrice, în schimb, persistă mai puțin. Acestea sunt făcute din molecule mici care imediat ce intră în contact cu pielea emană mirosul specific.

Modul în care îți aplici parfumul te va ajuta la maximizarea proprietăților acestuia. Mulți experți recomandă pulverizarea parfumului pe haine, precum și pe piele pentru un plus de longevitate. Poți adăuga puțină vaselină  cosmetică sau cremă pe piele, deoarece parfumul rezistă mai mult pe o piele hidratată.

10

Ce înseamnă parfum de nișă?

Parfumurile de nișă sunt fabricate de companii mai mici care produc doar parfum (uneori și alte produse parfumate precum lumânările).

Acest tip de parfumuri care emană o aromă intensă sunt greu de găsit, pentru că se produc în cantități mici.

De cele mai multe ori, parfumurile de nișă pot avea un preț mai mare decât cele lansate de celebrități, de exemplu. Dar, cu toate acestea, cele de nișă sunt alegerea dintre comun și neobișnuit, sunt mai calitative, de cele mai multe ori au un miros mult mai pregnant și mai durabil (deoarece se utilizează concentrații mai mari de extract de parfum).

Este bine de știut că există și alte categorii de arome:

Parfumuri de designer:

Parfumuri de la companii de lux (mai mari), în special case de modă, pe care le poți găsi în aproape fiecare magazin cu produse de make-up și de îngrijire, aeroport și parfumerie. În această categorie se încadrează Chanel Coco Mademoseille sau Versace Eros.

Parfumuri de celebrități:

Arome care poartă numele unei celebrități, precum Beyoncé, David Beckham sau Ariana Grande. Un fel de merchandising de lux. De fapt, chiar dacă le poți numi „parfumuri de nișă” pentru că probabil sunt achiziționate în special de fanii celebrităților, aceste produse au în principal un scop comercial.

11

Ce înseamnă parfum tester?

Parfumurile tester sunt destinate pentru a fi testate de către potențialii cumpărători. Scopul acestui tip de produs este acela de a arăta și prezenta parfumul  oamenilor, înainte ca aceștia să îl achiziționeze.  De obicei, testerele nu sunt de vânzare.

12

Care e diferența dintre tester și parfum?

Testerele conțin exact același lichid precum parfumul pe care îl promovează, iar scopul lor este de a le oferi oamenilor oportunitatea de a testa un parfum, înainte de a îl cumpăra. De obicei, acestea se găsesc fără ambalajul și cutia parfumului pe care îl promovează.

13

Ce înseamnă parfum aftermarket?

În primul rând, trebuie să știi că parfumurile aftermarket nu sunt contrafăcute. Ele au același miros precum varianta originală, însă pentru fabricarea lor a fost folosită o cantitate mai mică de ulei parfumat și astfel prețul lor este mai mic. Persistența mirosului lor este între 2-5 ore pe piele.

14

Ce înseamnă parfum Duty Free?

Parfumul Duty Free este comercializat în magazinele Duty Free din aeroporturi, unde, în principiu, produsele nu au taxe adăugate. Mai exact, parfumurile sunt mai ieftine comparativ cu cele comercializate în mall.

A nu se confunda duty free cu tax free, pentru că înseamnă lucruri diferite.

  • Tax free = fără taxe locale (ex: TVA)
  • Duty free = fără taxe locale și taxe vamale
15

Ce este parfumul artizanal?

Parfumurile artizanale sunt realizate manual, din ingrediente naturale, de calitate superioară. Acestea nu se găsesc în toate magazinele de beauty, doar în cele specializate și au un preț mai mare.

16

Ce este un parfum gourmand?

Un parfum gurmand este un parfum care este conceput, în principal, din note sintetice (gurmand), cum ar fi mierea, ciocolata, vanilia sau bomboanele.

Parfumierii au creat arome cu note mai speciale sau chiar bizare precum parfumul cu miros de homar și pizza.

17

Ce este un parfum lemnos?

Aromele lemnoase se caracterizează prin note de bază aromate sau de citrice. Parfumurile care sunt dominate de arome lemnoase conțin de obicei lemn de santal, pin, paciuli, vetiver și lemn de cedru.

18

Ce înseamnă parfum fougere?

Fougere înseamnă „asemănător unei ferigi” în franceză și descrie una dintre principalele familii de parfumuri care includ:

  • Parfumul floral
  • Parfumul oriental
  • Parfumul lemnos
  • Chypre
  • Gourmand
  • Fructat
  • Parfumul de citrice
19

Ce înseamnă parfum chypre?

Chypre este probabil una dintre cele mai frumoase și sofisticate familii de parfumuri. Pline de caracter, acestea sunt complexe, fiind concepute în baza unui contrast de materiale reci și calde, creând un efect elegant și enigmatic.

Numele Chypre înseamnă „Cipru” în franceză și vine de la parfumul „ Cypre de Coty ” lansat de celebrul parfumier, Francois Coty în 1917.

Construită în jurul unui acord lemnos, cu acorduri de mușchi, structura clasică chypre începe cu o explozie puternică de note proaspete de citrice (adesea bergamotă), urmată note de mijloc florale de trandafir, ylang-ylang sau iasomie. Notele de bază combină accente lemnoase (adesea paciuli), labdanum fin (o rășină asemănătoare tămâiei) și mușchi de stejar.

Rezultatul este un strat unic de senzații olfactive în care notele de vârf proaspete contrastează cu căldura moscului și a notelor de bază.

În această categorie, de exemplu, este încadrată apa de parfum pentru femei Jean Paul Gaultier – Scandal.

20

Ce conține un parfum fresh?

Parfumul fresh conține note:

  • de citrice
  • ierboase
  • marine
  • fructate
21

Ce este un parfum replică?

Parfumurile replică imită parfumul original, dar sunt create de o altă marcă, mai ieftină. Atât sticla parfumului, cât și ambalajul este unul diferit. Așa că produsele diferă, comparativ cu cele originale, chiar dacă au un miros asemănător.

22

Ce este touche de parfum?

Touche de Parfum este o nouă experiență olfactivă și senzorială creată de parfumierul Dior  – François Demachy, folosind doar cele mai bune materii prime.

23

Care este termenul de expirare pentru parfum?

La fel ca toate produsele, chiar și parfumul are o data de valabilitate. Cu toate acestea, cât durează termenul de expirare depinde de compoziția chimică a parfumului.

Multe parfumuri nu au o dată de expirare stabilită și pot fi valabile între 1-10 ani. Cu toate acestea, durata medie de valabilitate a unui parfum este cuprinsă între 3-5 ani.

Potrivit  experților, parfumurile cu note de bază lemnoase, de oud și chihlimbar au cea mai mare valabilitate. Cele de citrice și de flori, în schimb, nu au valabilitate mare.

Depozitarea corectă a parfumului vă poate ajuta să-l mențineți în stare bună cât mai mult timp posibil. La fel ca majoritatea lucrurilor, schimbările bruște ale temperaturii și umidității pot afecta chimia parfumului. Ar trebui să optezi pentru camere în care temperatura este una constantă, precum dormitorul și să rezisti tentației de a-ți depozita parfumul în baie.

Evită să îți păstrezi parfumul în lumina directă a soarelui. Căldura descompune structura chimică a parfumului, făcându-l să-și piardă din intensitate.

24

Ce înseamnă fl oz de pe sticla unui parfum?

Fl. Oz. este abrevierea cuvântului „Uncie”  (iar fl = fluid), care este unitatea de măsură a lichidului. 1 Fl. Oz. este echivalent cu 29,57 ml, deci cantitatea de parfum dintr-o sticlă poate fi după cum urmează:

  • 5 ml = 0,17 Fl .Oz (sau 0,16 Fl. Oz)
  • 50 ml = 1,7 Fl. Oz
  • 100 ml = 3,4 Fl. Oz (sau 3,3 Fl. Oz)
25

Ce reprezintă codul de ref de pe sticla de parfum?

Codul ref de pe flaconul parfumului este numărul de catalog al produsului.

26

Ce este SIAJUL unui parfum?

Mirosul final al unui parfum apare după ce notele de vârf și de mijloc s-au evaporat. Mirosul rezultat sau aroma rămasă pe piele poartă numele de SIAJ. Unicitatea acestui SIAJ este dată de notele parfumului (în special de notele de bază).

27

Care este cel mai bun parfum bărbătesc?

Parfumul potrivit ție te poate face să te simți excelent și să ai o stare de spirit bună și, mai ales, să-I faci pe oameni să-și amintească de tine.

Este destul de dificil de răspuns la întrebarea “care este cel mai bun parfum bărbătesc”, pentru că fiecare bărbat poate avea mai multe arome preferate.

  • Top 40 de parfumuri pentru bărbați
  • Așadar, printre cele mai bune arome bărbătești se numără:

    28

    Pe ce testăm parfumul?

    Pentru a testa un parfum, o apă de parfum sau o apă de toaletă, poți pulveriza mai întâi pe benzi de hârtie. Totuși, cel mai indica teste să testezi parfumul pe țesături sau pe pielea ta. Dacă alegi să pulverizezi parfumul la încheietura mâinii, nu freca încheieturile, pentru a nu distruge moleculele de parfum.

    Dacă nu ai alte alternative, pulverizează parfumul în aer, la o distantă de aproximativ 20 cm. Așteaptă câteva minute înainte de a testa și de a mirosi un alt parfum.

    29

    Pe ce parte a corpului ar trebui să pulverizezi parfumul, apa de parfum sau apa de toaletă?

    Cel mai bun mod de a aplica parfumul pentru a rezista este să îl pulverizezi în zonele corpului care tind să fie mai calde. Încheieturile, gâtul, pieptul și coatele interioare sunt alegeri excelente.

    30

    Este parfumul bun pentru piele?

    Multe parfumuri au în compoziție și substanțe chimice, care pot fi dăunătoare pielii. Alergia la parfum este sub forma unei iritații, care poate semăna cu o arsură sau umflătură și poate duce până la dermatită și urticarie.

    31

    Parfumul poate fi pulverizat și în păr sau este dăunător?

    Majoritatea parfumurilor pot deteriora părul, pentru că sunt realizate cu alcool, precum alcoolul etilic și substanțe sintetice. Alcoolul etilic poate avea un efect de uscare asupra părului.

    32

    De ce unii oameni sunt sensibili la parfum?

    Persoanele care suferă de astm bronșic sau alte afecțiuni respiratorii pot fi sensibile la mirosul de parfum.  Înainte de achiziționarea unui parfum este recomandat să se verifice ingredientele acestuia.

    33

    Cum pot verifica dacă un parfum este original?

    Parfumurile originale au întotdeauna un număr de serie și cod de bare pe cutia produsului și pe sticla de parfum.

    Verificarea codului de bare original al parfumului este primul lucru pe care trebuie să-l faci după ce cumperi un parfum nou. Parfumul contrafăcut nu va avea un număr de serie.

    Numărul de serie trebuie să fie prezent atât pe cutie, cât și pe sticlă și trebuie să se potrivească.

    Verifică design-ul sticlei și cutiei parfumului. Cele contrafăcute nu sunt identice cu originalul. Parfumurile originale au un celofan transparent înfășurat în jurul cutiei. Cele contrafăcute, în schimb, nu au un astfel de înveliș. Mai mult, în cazul parfumurilor contrafăcute este posibil să întâlnești și greșeli de ortografie.

    34

    Unde găsești cele mai ieftine parfumuri?

    Prețul parfumurilor variază de la țară la țară, cât și de la magazine la magazine. În România, parfumurile la cele mai bune prețuri pot fi achiziționate de pe:

    Te-a ajutat acest articol?

    Lasă un comentariu

    2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

    error:
    eReview
    Logo
    Register New Account
    Resetează parola