Cea mai bună drujbă ieftină: Top 5 recomandări

Cea mai bună drujbă ieftină poate fi salvarea ta în cazul în care ai nevoie de o drujbă nouă, dar dispui de un buget redus.

Astfel, chiar dacă acestea implică un cost redus la achiziție, nu înseamnă că nu sunt suficient de performante încât să asigure rezultate optime.

Fiind un instrument de tăiat utilizat pentru efectuarea unor activități diverse, precum porționarea lemnelor de foc, toaletarea copacilor din grădini sau secționarea lemnului pentru lucrări de amenajări, o drujbă bună și ieftină poate fi ajutorul tău de nădejde.

Pe piață vei găsi diverse opțiuni de drujbe accesibile care pot face față cu brio cerințelor tale. În cazul în care întâmpini dificultăți și nu știi care este cea mai bună drujbă ieftină pentru tine, venim în sprijinul tău cu un top format din 5 modele fiabile și calitative.

Bottom Line
Drujbă Ruris Zimbru TT1e43F
Drujbă Ruris Zimbru TT1e43F
Detalii & Preț
Greutate redusă – 5,1 kg
Motor în doi timpi cu putere de 2.4 CP
Capacitate cilindrică de 45 cm³
Lamă cu lungime de 40 cm
Consum redus de combustibil – 560 g/kWh
Drujbă LUKTECH
Drujbă LUKTECH
Detalii & Preț
Motor cu putere de 2,7 CP
Capacitate cilindrică de 52 cm³
  Asigură până la 8000 de rotații pe minut
Lamă cu lungime de 40 cm
Greutate de 5,5 kg
Accesorii incluse
Drujbă Fermax
Drujbă Fermax
Detalii & Preț
Potrivită pentru lucrări de hobby, semi-profesionale și profesionale
Capacitate cilindrică este de 52 cm³
Motor în 2 timpi cu putere de 4 CP
Viteză de până la 10000 rotații pe minut
Lungime lamă de tăiere de 40 cm
Greutate netă de 5,5 kg
Drujbă Blade DA5200
Drujbă Blade DA5200
Detalii & Preț
Tehnologie ce reduce nivelul de emisii cu 50%
Consum de carburant cu 30% mai mic
Sistem anti-vibrații
Sistem de ungere automată
Putere de 3,1 CP
Asigură până la 10000 de rotații pe minut
Drujbă ALPIN Profi X6200
Drujbă ALPIN Profi X6200
Detalii & Preț
Motor durabil cu putere de 4,2 CP
Asigură până la 10000 de rotații pe minut
Potrivit pentru lucrări de tip hobby, profesionale și semi-profesionale
Prevăzută cu mâner de cauciuc
Lamă cu lungime de 40 cm și 32 de dinți

Drujbă Ruris Zimbru TT1e43F

Avantaje
 • Greutate redusă – 5,1 kg
 • Motor în doi timpi cu putere de 2.4 CP
 • Capacitate cilindrică de 45 cm³
 • Lamă cu lungime de 40 cm
 • Consum redus de combustibil – 560 g/kWh
Dezavantaje
 • Poate întâmpina dificultăți în tăierea butucilor mai groși
 • Nu este destinată și pentru uz profesional

Considerată de mulți clienți cea mai bună drujbă ieftină, Ruris Zimbru TT1e43F este un model clasic, prevăzut cu un motor în doi timp și o putere de 2.4. CP. Modelul aparține unui brand românesc, Ruris, o companie care de peste 25 de ani produce diverse motoutilaje.

Ruris Zimbru TT1e43F, unul dintre cele mai apreciate modele ale brandului, este ușor de utilizat, mai ales datorită greutății reduse de doar 5.1 kg și formei de proiectare ergonomice.

Ruris Zimbru TT1e43F  are un design compact și robust ce asigură o manevrare și o stocare facilă. Lungimea lamei de tăiere este de 40 cm, asigurând cele mai bune rezultate la fiecare utilizare.

Pornirea se efectuează manual, prin intermediul unei sfori speciale, destinate în acest sens.

Acest model este ideal pentru folosirea ocazională în lucrări ușoare, asigurând porționarea rapidă și eficientă a lemnului.

Motorul durabil are o capacitate cilindrică de 45 cm³ și asigură o putere de 2.4 CP, fiind suficient de puternic încât să  facă față sarcinilor de uz casnic.

Drujba Ruris funcționează cu benzină fără plumb și garantează performanțe ridicate, cu un consum redus de combustibil – 560 g/kWh.

Modelul este prevăzut cu pornire manuală ce se realizează cu ajutorul unei sfori.

Drujbă LUKTECH

Avantaje
 • Motor cu putere de 2,7 CP
 • Capacitate cilindrică de 52 cm³
 •  Asigură până la 8000 de rotații pe minut
 • Lamă cu lungime de 40 cm
 • Greutate de 5,5 kg
 • Accesorii incluse

Un alt model accesibil este drujba LUKTECH. Aceasta este prevăzută cu un sistem special anti-vibrații ce permite o utilizare îndelungată și confortabilă.

Performanțele ridicate de tăiere sunt garantate de motorul eficient cu putere de 2.0 kW (2.7 CP) care asigură o funcționare optimă, fără întreruperi.

Drujba LUKTECH are o greutate netă de numai 5,5 kg și un aspect ergonomic ce permite o manevrare facilă, fără să provoace oboseală atunci când este utilizată o perioadă mai lungă de timp.

Modelul este prevăzut cu o lamă de 40 cm lungime, care asigură un diametru maxim de tăiere de 55 cm, fiind perfectă pentru lucrări diverse precum toaletarea copacilor, curățarea pădurilor, tăierea lemnelor pentru foc etc.

Pornirea aparatului este facilitată de designul acestuia, fiind activată prin intermediul unei sfori.

Catalogata de mulți ca fiind cea mai bună drujbă ieftină, LUKTECH este prevăzută cu un motor în doi timpi ce are o capacitate cilindrică de 52 cm³.

Puterea motorului este de 2,7 CP, generând până la 8000 de rotații pe minut. În acest fel, vei putea obține rezultatele dorite rapid și ușor, fără prea mult efort.

Ideal atât pentru lucrări simple de tip hobby cât și pentru lucrări semi-profesionale și profesionale, acest model se alimentează cu benzină fără plumb și ulei, având un rezervor cu capacitate de 0,55. Raportul de amestec ulei/benzină este de 30 ml/litru.

Aparatul este prevăzut cu un sistem anti-vibrații ce asigură un confort ridicat în timpul utilizării.

În plus, cea mai bună drujba LUKTECH vine la pachet cu diverse accesorii, precum: o protecție pentru lamă, un bidon de amestec al combustibilului, o pâlnie, o gheară pentru doborâre, două imbusuri, o cheie pentru strângerea lamei, un lanț și o șurubelniță.

Drujbă Fermax

Avantaje
 • Potrivită pentru lucrări de hobby, semi-profesionale și profesionale
 • Capacitate cilindrică este de 52 cm³
 • Motor în 2 timpi cu putere de 4 CP
 • Viteză de până la 10000 rotații pe minut
 • Lungime lamă de tăiere de 40 cm
 • Greutate netă de 5,5 kg

În cazul în care îți dorești un model ceva mai puternic, potrivit atât pentru lucrări simple de uz casnic cât și pentru lucrări semi-profesionale sau profesionale, cea mai bună drujbă Fermax poate fi alegerea ideală.

Aceasta este prevăzută cu un motor ce are o capacitate cilindrică de 52 cm³, asigurând o putere de 3,2 kW și  o viteză a lanțului de până la 10000 de rotații pe minut.

Atfel, datorită acestor acestor caracteristici, vei putea efectua rapid și ușor orice activitate ce implică secționarea lemnului sau toaletarea pomilor.

Ergonomică și ușoară (doar 5,5 kg) drujba Fermax este ușor de utilizat și de transportat în orice loc.

Aceasta poate fi pornită manual, cu o sfoară și este prevăzută cu o lamă cu lungime de 40 cm ce are 32 de dinți.

Diametrul de tăiere este de 55,5 cm, fiind suficient încât să îți poți obține rezultate ideale  într-un timp scurt și să îți desfășori activitatea în cele mai bune condiții.

Motorul fiabil în doi timpi cu putere de 4 CP generează o viteză a lanțului de 10000 de rotații pe minut, asigurând tăierea facilă a materialelor lemnoase.

Având un tip de alimentare cu benzină și ulei, acest model are un rezervor cu capacitate de 0,55 l. Raportul de amestec ulei/benzină este de 3%.

Drujba Fermax are un sistem de pornire manual, acționat prin intermediul sforii.

Pentru a asigura cele mai bune rezultate, aceasta vine echipată cu următoarele accesorii utile: o protecție pentru lamă, un lanț, o pâlnie pentru turnarea combustibilului, un bidon pentru amestecarea uleiului cu benzina, două imbusuri, o cheie pentru strângerea lamei, o șurubelniță și o gheară.

Drujbă Blade DA5200

Avantaje
 • Tehnologie ce reduce nivelul de emisii cu 50%
 • Consum de carburant cu 30% mai mic
 • Sistem anti-vibrații
 • Sistem de ungere automată
 • Putere de 3,1 CP
 • Asigură până la 10000 de rotații pe minut

Compactă și fiabilă, cea mai bună drujbă Blade DA5200 este apreciată datorită motorului eficient și întregului angrenaj care a fost realizate astfel încât să aibă o durată cât mai mare de viață.

Pentru performanțe ridicate, acest model are la bază o tehnologie ingenioasă care determină reducerea nivelului de emisii generate în timpul utilizării cu până la 50%.

Mai mult decât atât, datorită acestei tehnologii este redus și consumul de carburant cu până la 30%, fiind ideală pentru a fi utilizată o perioadă îndelungată de timp, fără întreruperi.

Blade DA5200 are un design ergonomic și este realizată din materiale durabile. Aceasta este ușor de transportat și de manevrat datorită greutății reduse de 5,4 kg. Aprinderea aparatului este electrică.

Lama cu lungime de 40 de cm asigură un diametru de tăiere de 55,5 cm și îți permite să efectuezi diverse lucrări ce implică tăierea lemnelor pentru foc, toaletarea pomilor, întreținerea arbuștilor din livezi etc.

Considerată de mulți clienți cea mai bună drujbă ieftină, Blade DA5200 este prevăzută cu un motor ce are o capacitate cilindrică de 52 cm³.

Puterea maximă generată este de 3,1 CP, iar cele 10000 de rotații pe minut asigură rezultate perfecte, într-un timp scurt.

Acest model funcționează pe baza amestecului benzinei fără plumb cu ulei. Rezervorul de combustibil din dotare are o capacitate de 550 ml, iar raportul de amestec ulei/benzină este de 3%.

Cea mai bună drujbă ieftină Blade este prevăzută cu un sistem de amortizare anti-vibrații. Astfel, acest sistem performant previne oboseala care se acumulează la nivelul brațelor, asigurând cele mai bune condiții de lucru și un confort ridicat în timpul utilizării aparatului.

În plus, modelul Blade DA5200 este prevăzut cu aprindere electrică și un sistem de ungere automată, ce determină creșterea performanțelor de tăiere.

Pentru rezultate ideale și o utilizare facilă, drujba Blade are următoarele accesorii incluse: două lanțuri, două lame, o pâlnie pentru combustibil, un bidon pentru benzină, o cheie specială pentru strângerea lamei, o șurubelniță, un imbus și un ghid pentru utilizare.

Drujbă ALPIN Profi X6200

Avantaje
 • Motor durabil cu putere de 4,2 CP
 • Asigură până la 10000 de rotații pe minut
 • Potrivit pentru lucrări de tip hobby, profesionale și semi-profesionale
 • Prevăzută cu mâner de cauciuc
 • Lamă cu lungime de 40 cm și 32 de dinți

Un alt model, considerat de mulți utilizatori drept cea mai bună drujbă ieftină, este Alpin Profi X6200. Acesta face parte din gama de produse românești ale companiei Alpin, apreciate datorită calității ridicate și performanțelor deosebite.

Drujba Alpin Profi X6200 este prevăzută cu un sistem special ce asigură lubrifierea automată a lanțurilor și cu un filtru îmbunătățit de hârtie pentru aer.

Rezultatele impecabile sunt garantate de motorul puternic de 4,2 CP, fiind potrivită atât pentru lucrări simple cât și pentru lucrări mai complexe profesionale, ce implică tăierea lemnului.

Drujba Alpin Profi X6200 are un aspect compact ce permite o utilizare facilă. Designul ergonomic permite o pornire ușoară a aparatului, care are o greutate netă de 5.5 kg.

În plus, pentru a putea fi manevrată cu ușurință aceasta este prevăzută cu un mâner de cauciuc anti-alunecare.

Catalogată de mulți drept cea mai bună drujbă ieftină, Alpin Profi X6200 are o lamă cu lungime de 40 cm prevăzută cu 32 de dinți.

Aceasta asigură un diametru de tăiere de 55,5 cm fiind ideală pentru realizarea diverselor lucrări simple din gospodărie sau pentru lucrări mai complexe ce necesită tăierea unor materiale lemnoase mai groase. 

Motorul performant în doi timpi are o capacitate cilindrică de 52 cm³. Acesta asigură o putere de până la 4.2 CP (3,2 kW) și o viteză maximă de 10000 rotații pe minut.

În acest fel, vei putea tăia rapid și ușor lemne pentru foc, crengile copacilor, diverși arbuști etc.

Capacitatea rezervorului pentru combustibil este de 0,55 l. Pentru o funcționare optimă raportul ulei/benzină trebuie să fie de 3%.

Cea mai bună drujbă Alpin este prevăzut cu un sistem special ce permite o pornire facilă.

Mânerul de cauciuc din dotare împiedică alunecarea aparatului în timpul utilizării.

Aparatul este prevăzut și cu un sistem automat de lubrifiere a lanțurilor și de reglare a uleiului lubrifiant.

Accesoriile incluse în pachetul acestui model sunt următoarele: o protecție pentru lamă, un lanț, o lamă, o pâlnie, un bidon pentru amestecarea optimă a combustibilului, două imbusuri, o cheie pentru strângerea lamei, o gheară și o șurubelniță.

Cea mai bună drujbă ieftină poate fi tot ceea ce ai nevoie dacă îți dorești un aparat mai puțin costisitor, care să își facă bine treaba.

Astfel, un model accesibil este ideal pentru lucrări diverse din gospodărie, precum tăierea crengilor copacilor, tăierea lemnelor pentru foc sau în alte activități în care sunt implicare materiale lemnoase ce trebuie ajustate.

Pentru a alege cea mai bună drujbă ieftină pentru tine este important să ții cont de preferințele tale și să te asiguri că aceasta este îndeajuns de performantă încât să facă față activităților predominante pe care intenționezi să le efectuezi.

 Detalii pe care trebuie să le iei în considerare pentru a alege cea mai bună drujbă

Drujba este o unealtă extrem de apreciată atât de profesioniști cât și de persoanele care doresc să realizeze diverse lucrări în gospodăriile proprii.

Aceste aparate și-au câștigat aprecierea datorită rapidității pe care o asigură în procesul de tăiere a materialelor lemnoase și a rezultatelor eficiente pe care le oferă, cu un minimum de efort.

Pentru a alege cea mai bună drujbă ieftină, care să facă față cerințelor și nevoilor tale, trebuie să ai în vedere faptul că sunt anumite detalii pe care nu trebuie să le neglijezi.

Astfel, îți recomandăm să alegi un model doar după ce ai studiat cu atenție care sunt caracteristicile de bază pe care trebuie să le îndeplinească un aparat calitativ.

Tipul de drujbă

În funcție de tipul de alimentare, drujbele pot fi de două feluri: pe benzină sau electrică (cu fir sau cu acumulator).

Ambele variante sunt avantajoase, fiind potrivite pentru diverse activități.

Drujbele pe benzină sunt de regulă cele mai puternice. Acestea funcționează pe bază unui combustibil format din benzină și ulei.

Modelele pe benzină  sunt mai rapide comparativ cu cele electrice și pot face față cu ușurință chiar și sarcinilor mai grele, precum tăierea copacilor sau porționarea lemnelor mai dure ca mesteacănul și stejarul.

În ceea ce privește autonomia, un rezervor poate asigura o utilizare de 40 – 60 de minute. Consumul poate fi influențat și de modul de folosire al aparatului.

De menționat este faptul că pentru o utilizare optimă și o durată de viață îndelungată, va trebui să te asiguri că o vei curăța și o vei întreține corespunzător.

Drujbele electrice au nevoie de mai puțină mentenanță, însă sunt potrivite în general pentru lucrări mai simple, de uz casnic.

În cazul în care optezi pentru un model de drujbă electrică, cu fir, trebuie să ai în vedere faptul că va trebui să îi asiguri alimentarea la o priză electrică, iar spațiul de desfășurare poate fi limitat.

În schimb, drujbele electrice cu acumulator oferă mai multă versatilitate, fiind portabile asemenea unei drujbe pe benzină. Acestea sunt potrivite pentru a fi utilizate ocazional. Un inconvenient poate fi faptul ca necesită să fie reîncărcate după o utilizare de aproximativ 30-40 de minute, iar acumulatorii pot fi destul de costisitori.

Puterea drujbei

Atunci când intenționezi să alegi cea mai bună drujbă ieftină, trebuie să ai în vedere și puterea acesteia deoarece un model cu o putere neadecvată necesităților tale poate fi ineficient.

Astfel, trebuie să iei în considerare specificațiile referitoare la numărul de cai putere (CP)  sau Watti. Un cal putere este echivalentul a 735 Watti.

Un motor performant, suficient de puternic încât să facă față activităților de tăiere de uz casnic precum toaletarea copacilor, tăierea copacilor cu un diametru mai mic spre mediu, secționarea lemnelor pentru foc, etc., trebuie să aibă o putere de minim 2 CP.

În cazul în care intenționezi să utilizezi drujbe în activități ce implică tăierea unor materiale lemnoase mai dure, precum  trunchiuri de copaci cu diametru mai mare este recomandat să optezi pentru un model prevăzut cu minimum 3 CP.

Designul drujbei

Cea mai bună drujbă ieftină trebuie să aibă un design ergonomic și o greutate redusă (de maximum 6 kg) pentru a permite o utilizare facilă și o utilizare pentru un timp îndelungat fără să te suprasolicite.

O greutate prea mare a aparatului poate influența performanțele de tăiere din cauza faptului că este mai greu de manevrat și este mai obositor atunci când este utilizat în activități ce durează mai mult. În plus, un model mai greu este mai dificil de transportat.

De asemenea, este important ca aparatul să fie ușor de pornit și să aibă elementele esențiale dispuse la îndemână.

Lungimea lamei de tăiere

Un alt aspect important pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când intenționezi să alegi cea mai bună drujbă ieftină este lungimea lamei de tăiere.

Aceasta indică diametrul unui copac ce poate fi secționat dintr-o singură utilizare, fără să fie necesar să faci mai multe tăieturi.

De regulă lungimea lamei de tăiere  pornește de la 30 cm și poate depăși 45 de cm.

În cazul în care optezi pentru un model cu o lamă de 30-35 cm, vei putea secționa dintr-o dată un trunchi de aproximativ 25-30 cm.

O drujbă cu o lamă de 40-45 cm permite tăierea dintr-o dată a unui trunchi de 35-40 cm.

Dacă alegi un aparat cu o lamă mai lungă de 45 cm, vei putea secționa deodată trunchiuri mai groase, cu un diametru mai mare de 40 de cm.

Înainte de a alege dimensiunea lamei este indicat să ții cont de tipul de activitate la care o vei utiliza predominant.

Astfel, în cazul în care ai nevoie de cea mai bună drujbă ieftină pentru activități din gospodăria proprie,  poți alege un model cu o lamă medie, de 40 de cm, deoarece este mai ușor de manevrat.

Cele mai populare întrebări și răspunsuri despre drujbe

1

Care e cea mai bună drujbă?

Cea mai bună drujbă este cea care asigură performanțe ridicate, cu un minimum de efort și are o durată mare de viață.

De asemenea, pentru a fi cu adevărat eficientă, cea mai bună drujbă ieftină trebuie să fie suficient de puternică – minimum 2 CP, astfel încât să facă față sarcinilor de lucru.

Pe lângă aspectele ce țin de performanțe și durabilitate, cea mai bună drujbă trebuie să aibă un design ergonomic și o greutate de maximum 6 kg, pentru a putea fi manevrată cu ușurință.

În cazul în care ai un buget mai redus și îți dorești cea mai bună drujbă ieftină, îți recomandăm să te orientezi după un model calitativ precum Ruris Zimbru TT1e43F, drujba LUKTECH sau Alpin Profi X6200.

2

Ce benzină se folosește la drujbă?

Pentru a funcționa corespunzător, drujbele pe benzină necesită un combustibil realizat din benzină și ulei.

Benzina recomandată este cea fără plumb. Pentru a nu deteriora motorul, este indicat să utilizezi benzină cumpărată recent, care să nu fie mai veche de 2-3 săptămâni.

De asemenea, este important să acorzi atenție și modului de depozitare a acesteia și să nu o stochezi în ambalaje de plastic sau alt tip de recipient necorespunzător în care se pot aduna reziduuri.

3

Ce cantitate de ulei se pune la drujbă?

Benzina și uleiul sunt două componente esențiale pentru funcționarea optimă a unei drujbe. Acestea se amestecă în proporții diferite, rezultând un carburant ce menține performanțele aparatului și asigură o durată mai mare de viață.

În ceea ce privește cantitatea de ulei care trebuie amestecată cu benzina, aceasta poate varia în funcție de brand și de fiecare model în parte. Raportul general pentru majoritatea motoarelor cu combustie în doi timpi pentru drujbe este de 50:1, deși unii producători recomandă 40:1. Numărul mai mare reprezintă cantitatea de benzină, în timp ce numărul mai mic reprezintă cantitatea de ulei necesară.

Este important să ții cont de indicațiile producătorului și să respecți întocmai proporțiile menționate în manualul de utilizare al produsului.

De menționat este faptul că în cazul în care folosești combustibili de proastă calitate sau nu vei respecta raporturile de amestecare, riști ca aparatul tău să sufere defecțiuni serioase.

4

Ce este drujba și cum se folosește?

Drujba, denumită și ferăstrău cu lanț sau motoferăstrău, este un aparat antrenat pe un motor ce poate fi pe benzină sau poate funcționa pe bază de electricitate.

Această unealtă este prevăzută cu un lanț ce are dinți tăietori, fiind folosită preponderent pentru tăierea lemnului.

Astfel, cu ajutorul acesteia vei putea secționa cu ușurință lemne pentru foc, crengi, copaci, arbuști, etc.

Pentru a utiliza o drujbă trebuie să te asiguri că lanțul acesteia este perfect întins și cade corect pe șină.

După ce ai verificat aparatul și l-ai pornit, este important să ții cont de faptul că în momentul tăierii nu trebuie să te poziționezi în spatele acesteia ci în lateral. Ai grijă la bucățile de lemn care cad după tăiere, pentru a nu te accidenta.

După utilizarea aparatului, curăță-l bine și asigură-te că îl vei depozitata corespunzător, într-un loc rece și uscat.

În cazul în care deții o drujbă pe benzină, golește rezervorul acesteia înainte de depozitare.

Dacă îți dorești un model ușor de utilizat și care să îți ofere cele mai bune rezultate de fiecare dată, este important să alegi un aparat performant și durabil, precum modelul Fermax sau Alpin Profi X6200.

5

Ce trebuie să știi atunci când folosești drujba?

Atunci când folosești drujba trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale, pentru a preveni diverse situații neplăcute.

Astfel, în primul rând trebuie să ai în vedere siguranța ta. 

Pentru a folosi aparatul în condiții sigure, este indicat să folosești îmbrăcăminte adecvată, respectiv pantaloni de protecție și o protecție pentru zona feței.

De asemenea, pentru menținerea performanțelor aparatului, este recomandat să o întreții regulat și să ai grijă să lubrifiezi corespunzător lanțul înainte de utilizare.

Un alt aspect important pe care trebuie să îl ai în vedere este nivelul de performanță al drujbei, pentru a evita situațiile neplăcute în care aceasta este suprasolicitată sau apar diverse defecțiuni.

Unele modele sunt mai puțin eficiente și nu pot face față tuturor activităților, mai ales în situațiile în care sunt supuse unor sarcini mai grele, precum tăierea trunchiurilor mai groase sau materiale lemnoase mai dure.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola