Cea mai bună vopsea de păr fără amoniac: Top 5 recomandări

Cauți o vopsea de păr fără amoniac? Ei bine, articolul nostru sigur o să-ți fie de ajutor.

Deși vopsirea părului este un lucru obișnuit, puțini sunt cei care acordă atenție ingredientelor pe care le conțin vopselele de păr.

Pentru ca părul să nu fie deteriorat, ideal este să alegi o vopsea de păr fără amoniac. Produsele fără amoniac provoacă mai puține daune părului și, în plus, ai mai puține șanse să dezvolți alergii.

Amoniacul, o substanță chimică alcalină, este folosit pentru a crește nivelul pH-ului părului nostru în timpul procesului de colorare.

Acesta deschide cuticula părului (stratul exterior al părului) și permite vopselei să ajungă până în cortex (conține pigmentul natural al părului).

În principiu, amoniacul este substanța care face ca nuanța vopselei de păr să fie absorbită în firul de păr.

Este important să știi că amoniacul îți poate usca părul și poate fi dăunător pentru sănătatea acestuia, mai ales dacă folosești numai vopsele cu amoniac.

Tocmai de aceea este bine să iei în considerare și alternativele acestor produse și să optezi pentru o vopsea de păr fără amoniac.

Pentru a te ajuta să alegi cel mai bun produs pentru tine, ți-am pregătit un top cu cinci dintre cele mai bune vopsele de păr fără amoniac, cât și o listă cu cele mai frecvente întrebări despre aceste produse.

Bottom Line
Pros
L'Oreal Professionnel Inoa
L’Oreal Professionnel Inoa
Detalii&Preț
Disponibilă în 91 de nuanțe
Culoarea sa rezistă pe păr până la 48 de spălări
Oferă o acoperire de până la 100% a părului alb
Loncolor GoCrazy
Loncolor GoCrazy
Detalii&Preț
Rezistă pe păr până la 17 spălări
Disponibilă în 11 nuanțe
Conține ulei de jojoba și glicerină

Wella Professionals Color Touch
Wella Professionals Color Touch
Detalii&Preț
Culoarea sa rezistă până la 24 de spălări
Disponibilă în 83 de nuanțe
Oferă o acoperire de până la 50 % a firelor de păr alb

Londacolor
Londacolor
Detalii&Preț
Culoarea sa rezistă pe păr până la 24 de spălări
Acoperă firele de păr alb într-o proporție de 50%
Este disponibilă în 9 nuanțe

Disponibilă în 36 de nuanțe
Conține și ulei natural de argan
Este realizată din ingrediente organice certificare

Cea mai bună vopsea de păr fără amoniac

L’Oreal Professionnel Inoa

  • Disponibilă în 91 de nuanțe
  • Culoarea sa rezistă pe păr până la 48 de spălări
  • Oferă o acoperire de până la 100% a părului alb

În trecut, vopselele de păr fără amoniac aveau o reputație proastă, deoarece culoarea lor se estompa prea repede.

L’Oreal Professionnel Inoa nu este unul dintre acele produse.

Această vopsea de păr fără amoniac L’Oreal are un amestec de uleiuri care ajută la deschiderea cuticulelor părului, astfel încât pigmentul să coloreze în profunzime firul de păr.

Vopseaua L’Oreal deschide culoarea părului cu până la trei tonuri. De reținut că L’Oreal Professionnel Inoa este o vopsea de păr permanentă, iar culoarea sa rezistă pe păr până la 48 de spălări.

INOA oferă o acoperire de până la 100% a părului alb, ea fiind disponibilă în 91 de nuanțe.

Loncolor GoCrazy

  • Rezistă pe păr până la 17 spălări
  • Disponibilă în 11 nuanțe
  • Conține ulei de jojoba și glicerină

Loncolor GoCrazy este o opțiune excelentă pentru cei care vor să folosească o vopsea de păr fără amoniac.

Formula sa conține ulei de jojoba și glicerină, pentru a oferi părului nu doar o culoare vibrantă, ci și o îngrijire în profunzime. Astfel, după colorarea sa, părul rămâne mătăsos și ușor de pieptănat.

Având în vedere că este o vopsea de păr semi-permanentă, Loncolor GoCrazy rezistă pe păr până la 17 spălări. Culoarea sa se estompează treptat cu fiecare spălare, iar părul revine la nuanța inițială.

Această vopsea de păr fără amoniac este disponibilă în 11 nuanțe vibrante. Nu uita că rezultatul final depinde de nuanța inițială a părului.

Wella Professionals Color Touch

  • Culoarea sa rezistă până la 24 de spălări
  • Disponibilă în 83 de nuanțe
  • Oferă o acoperire de până la 50 % a firelor de păr alb

Vopseaua cremă demi-permanentă Color Touch are la bază o formulă delicată, fără amoniac, care nu afectează structura firului de păr. Aceasta oferă părului o culoare vibrantă și strălucitoare.

Wella Professionals Color Touch oferă o acoperire de până la 50 % a firelor de păr alb, iar culoarea sa rezistă până la 24 de spălări.

Această vopsea de păr fără amoniac este disponibilă în 83 de nuanțe.

Londacolor

  • Culoarea sa rezistă pe păr până la 24 de spălări
  • Acoperă firele de păr alb într-o proporție de 50%
  • Este disponibilă în 9 nuanțe

Știi ce este atât de interesant la Londacolor? Că oferă până la 50% mai multă strălucire părului, decât atunci când acesta este nevopsit.

În plus, această vopsea demi-permanentă de păr nu conține amoniac, iar rezultatele sale sunt naturale. Culoarea sa rezistă pe păr până la 24 de spălări, reușind să acopere cu succes firele de păr alb într-o proporție de 50%.

Acest produs este o vopsea profesională, creată de către profesioniști pentru saloanele de înfrumusețare, dar și pentru uzul personal.

Vopseaua demi-permanentă Londacolor este disponibilă în nouă nuanțe.

BioMagic

  • Disponibilă în 36 de nuanțe
  • Conține și ulei natural de argan
  • Este realizată din ingrediente organice certificare

Dacă încă nu ai auzit de acest produs, află că BioMagic este o vopsea de păr fără amoniac, care nu afectează structura firului de păr.

În plus, formula sa este realizată din ingrediente organice certificare. BioMagic păstrează naturalețea părului, lăsându-l strălucitor și mătăsos.

Pe lângă amoniac, BioMagic nu conține nici resorcinol, p-fenilendiamină (PPD) sau alte ingrediente periculoase care pot deteriora părul.

Această vopsea de păr fără amoniac se bazează pe formule inovatoare care permit obținerea unei culori profunde și de lungă durată, precum și întărirea părului și îmbunătățirea elasticității și flexibilității acestuia.

Ingredientul cheie care ajută la îngrijirea părului în timpul vopsirii este cheratina hidrolizată. Când îți vopsești părul cu vopsele care conțin cheratină, moleculele sale repară structura deteriorată a părului și îți fac părul mai neted.

Vopseaua de păr conține și ulei natural de argan, care oferă părului nutrienți esențiali, îi îmbunătățește structura, îl face mai puternic și mai neted, stimulează creșterea părului și îi redă strălucirea naturală.

Vopseaua de păr fără amoniac BioMagic nu are un miros neplăcut, ceea ce este important pentru persoanele sensibile la mirosuri sau predispuse la reacții alergice.

Produsul este disponibil în 36 de nuanțe.

Lucruri de care este bine să ții cont atunci când cumperi o vopsea de păr fără amoniac

Lista ingredientelor

Nu toate vopselele de păr au menționat pe ambalaj sau în denumirea produsului faptul că acestea nu conțin amoniac. Astfel, este vital să verifici lista ingredientelor vopselei de păr pe care o cumperi.

Amoniacul este de obicei listat ca persulfat de amoniu sau hidroxid de amoniu, așa că evită produsele care conțin aceste ingrediente.

Ingrediente nutritive

Cea mai bună vopsea de păr fără amoniac nu numai că îți vor colora părul, dar îl va lăsa și mai moale, mai strălucitor și mai ușor de coafat.

De cele mai multe ori, o vopsea de păr fără amoniac are în componența sa ingrediente hrănitoare și de întărire, cum ar fi uleiul de argan, cheeratina, unt de shea, ulei de avocado, ulei de floarea soarelui, unt de cacao, lapte de ovăz, proteină din soia, proteină din mătase și alți aminoacizi.

Semi vs. Demi vs. Permanent

Vopselele de păr sunt de trei feluri:

  • Semi-permanente
  • Demi-permanente
  • Permanente

Vopselele semi-permanente și demi-permanente sunt temporare. Diferența este că vopseaua semi-permanentă rezistă de obicei aproximativ șase spălări și nu afectează pigmentul natural al părului.

Vopseaua demi-permanentă folosește un procent mic de peroxid, care intră în cortexul părului, permițând culorii să reziste 28 de spălări.

Culoarea permanentă este concepută pentru a-și menține pigmentul pe termen nelimitat sau până când îți vopsești din nou părul.

Cele mai populare întrebări și răspunsuri despre vopseaua de păr fără amoniac

1

O vopsea de păr fără amoniac este la fel de eficientă precum vopseaua de păr cu amoniac?

Când primul tip de vopsea de păr fără amoniac a apărut pe piață, mulți clienți au constatat că nuanța s-a estompat rapid, deoarece culoarea nu a fost infuzată complet în cortex. Acest lucru însemna că vopselele de păr fără amoniac erau în mare parte semi-permanente.

Însă, odată cu trecerea timpului, formulele moderne au fost realizate astfel încât culoarea lor să reziste mult timp. Practic, o vopsea de păr fără amoniac este la fel de eficientă precum vopseaua de păr cu amoniac.

Singurul dezavantaj este acela că majoritatea vopselelor de păr fără amoniac sunt puțin mai scumpe decât cele cu amoniac. Dar, dacă te gândești la acest lucru ca la o investiție în sănătatea părului tău, merită să cumperi astfel de produse.

2

Beneficii vopsea fără amoniac

Vopseaua de păr fără amoniac este o alternativă pentru cei care doresc o culoare permanentă a părului, o acoperire perfectă și un păr sănătos.

Există cinci motive principale pentru care este bine să folosești o vopsea fără amoniac:

  • Este mai benefică pentru scalp

Ai experimentat vreodată o senzație de arsură sau de mâncărime în timpul procesului de vopsire? Dacă da, află că acesta este un efect comun al amoniacului, iar pe lângă păr și scalpul are de suferit.

Dacă vrei să scapi de reacțiile alergice la amoniac, cel mai bine este să folosești o vopsea fără amoniac.

  • Îți menține părul mai sănătos

Pe lângă efectele negative pe care le poate avea amoniacul asupra scalpului, acesta nu este benefic nici părului.

Vopseaua de păr cu amoniac dăunează cuticulei părului, lucru care duce la despicarea vârfurilor părului.

Amoniacul crește atât de mult nivelul pH-ului părului tău, încât cuticula părului rămâne deschisă mai mult timp decât ar trebui. Acest lucru duce la pierderea proteinelor și a umidității din firul de păr.

O vopsea fără amoniac menține pH-ul părului mai alcalin și ajută la păstrarea proteinelor și nutrienților necesari pentru ca părul să fie sănătos și frumos.

  • Nu cauzează probleme cu sinusurile

Unul dintre micile dezavantaje ale folosirii vopselei de păr cu amoniac este că poate cauza probleme ale sinusurilor. Expunerea la amoniac este de fapt un motiv comun pentru care unii oameni dezvoltă sinuzită.

Așadar, încă un motiv pentru a folosi o vopsea de păr fără amoniac.

  • Nu are acel miros puternic

Se știe că vopseaua cu amoniac are acel miros puternic, pe care unii nu îl pot suporta. Ei bine, nu va trebui să suporți acel miros dacă alegi să folosești o vopsea de păr fără amoniac.

3

Vopseaua de păr fără amoniac este sigură?

O vopsea de păr fără amoniac este mai sigură și mai puțin dăunătoare părului, comprativ cu  vopselele de păr cu amoniac. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că nu toate vopselele de păr fără amoniac sunt complet lipsite de substanțe chimice. Astfel că, înainte de a cumpăra un produs, este bine să te documentezi despre acesta.

Nu uita că soluțiile care conțin MEA (monoetanolamină) pentru a înlocui alcalinizantul din vopselele permanente fără amoniac pot fi cu până la 85% mai dăunătoare decât produsele care conțin amoniac.

4

Cât rezistă culoarea unei vopsele de păr fără amoniac?

De cele mai multe ori, culoarea vopselelor fără amoniac rezită pe păr o lună sau două.

Totuși, acest lucru depinde în mare măsură și de producător, dar și de modul în care îți îngrijești părul.

Pentru ca nuanța să reziste cât mai mult pe firul de păr, este bine să folosești produse pentru păr cu protecție solară. Nu uita că razele UV, apa sărată și clorul contribuie la estomparea culorii părului.

5

Vopseaua de păr fără amoniac este sigură în timpul sarcinii?

Dacă dorești să îți vopsești părul în timpul sarcinii, vopseaua de păr fără amoniac este în general considerată cea mai sigură alegere. De preferat este să alegi o vopsea semi-permanentă – deoarece conține mai puține substanțe chimice potențial dăunătoare.

6

Vopseaua de păr fără amoniac dăunează părului?

Dacă alegi să folosești o vopsea de păr fără amoniac, trebuie să știi că aceasta nu dăunează părului. De fapt, majoritatea formulelor fără amoniac sunt un amestec de diferite uleiuri naturale care hrănesc și revitalizează părul.

7

O vopsea de păr fără amoniac poate colora firele de păr alb?

În funcție de specificațiile sale, o vopsea de păr fără amoniac poate acoperi 100% din firele de păr alb sau gri. În plus, uleiurile pe care aceasta le conține sunt benefice atât scalpului, cât și părului.

8

Ce se întâmplă dacă lași vopseaua pe păr mai mult timp decât este recomandat?

Vopseaua permanentă conține substanțe chimice puternice, așa că poți avea probleme dacă o lași pe păr mai mult decât este recomandat.

Atunci când vopseaua rămâne mult timp pe păr, aceasta absoarbe umezeala din foliculii de păr, lăsându-ți părul uscat. Uscăciunea excesivă a părului poate face ca acesta să se rupă, mai ales dacă firele sunt subțiri.

Prin urmare, indiferent dacă are sau nu are în componența sa amoniac, o vopsea de păr trebuie lăsată să acționeze conform specificațiilor de pe prospectul său.

Te-a ajutat acest articol?

Lasă un comentariu

2023 eReview. Toate drepturile rezervate.

error:
eReview
Logo
Register New Account
Resetează parola